Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
metalstringer

Re: Oprema Koju Imate

Post by metalstringer » 22 Sep 2017, 10:25

Uglavnom svidja mi se zvuk i voleo bih da imam takvog fendera. Nisam znao za taj HS3, i pitao sam se sto ne hum, kako je snimao itd, kako sa sumom kad koristi onaj njegov overdrajv...

komil

Post by komil » 22 Sep 2017, 10:44

Ovaj Boss NS-1 mu nije (bilo?) baš najsrećnije rešenje za šum.

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 22 Sep 2017, 13:50

Boga pitaj da li je na tim HS-3 uopšte bio uključen donji kalem. Zna se provereno da recimo Eric Johnson oduvek u bridge poziciji koristi HS-2 u split modu, tj. samo gornji kalem radi. Kao, na taj fazon radi kao vintage single coil, ali zbog same konstrukcije magneta ima dosta manje zujke.
hipihill wrote:
22 Sep 2017, 08:47
Sada vidim da nisam najsrecnije formulisao recenicu. Nisam ga prodao zbog preklopnika naravno vec mi tonski nije odgovarao.
Onda ti verovatno generalno ne odgovara TS tip pedale. Ne vidim drugi razlog zašto ti ne bi legao.

hipihill

Post by hipihill » 22 Sep 2017, 17:46

tommytigh77 wrote:
22 Sep 2017, 13:50
hipihill wrote:
22 Sep 2017, 08:47
Sada vidim da nisam najsrecnije formulisao recenicu. Nisam ga prodao zbog preklopnika naravno vec mi tonski nije odgovarao.
Onda ti verovatno generalno ne odgovara TS tip pedale. Ne vidim drugi razlog zašto ti ne bi legao.
Pa da, to i kazem, a Maxon je svakako jedna od najboljih TS varijanti koju sam imao. Moj broj su non botique OCD, BD-2 i nesto prozracno za suplji Gibson tipa Timmy OD.

bancika

Post by bancika » 08 Oct 2017, 15:51

Uzeo sam ovu spravicu za 250din i planirao da ga konvertujem u pojacalo, ali kad sam izucio malo, skapirao sam da je ovo prvi serijski model tranzistora koji je telefunken izbacio 57me. Jos je ovo neka prva serija sa perforiranim mesingom koja je mnogo retka, naredne serije su radjene sa malo drugacijim "grilom". Zanimljivo je jer mu je pojacalo single-ended klase A. Ubrzo su svi presli na push-pull i efikasniji class AB. To ga cini interesantnim raritetom, pa sam odustao od komadanja i pokusavam da ga restauriram. Neko pre mene mu je slomio izlazni tranzistor OC604 pokusavajuci da ga osposobi, sto me malo ubedarilo, ali srecom imam AC122 (samo deceniju starije) Telefunken koji rade ekvivalentno. Nakon zamene izlaznog tranzistora i svih elektrolita pojacivacka sekcija je proradila. Testirao sam sa gitarom i probao da pustim muziku preko telefona i radi ok. Nije nesto glasno sa svojih 50mW, ali cuje se, pogotovo kroz Celestion zvucnik :) Pot ne radi, ali se nadam da ce kontakt sprej da pomogne...ako ne, moracu da ga prepovezem da radi uvek na max, nije kao da je preglasno :)

Vizuelno je bio u jako losem stanju, prljav, korodirao i sa par pukotina. Nakon malo ribanja sapunom i mesavinom sirceta i sode bikarbone, zasijao je, koliko moze za svojih 60god :) Pukotine sam sredio epoxy-jem.

pre
Spoiler:
Image
posle
Spoiler:
Image

brankisha

Post by brankisha » 08 Oct 2017, 17:12

Odlicno izgleda.

Image

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 10 Oct 2017, 16:51

zaključiću da voliš Telefunken

bancika

Post by bancika » 10 Oct 2017, 16:58

Jbg, da ima Joyo trazio bih njih :p

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 10 Oct 2017, 17:11

hahaha :lol: , ebiga još su mladi biće i to nekad, mada ti znadeš oko programiranja beše ja bih kontaktirao ili čak onaj program što imaš pa ono ''alo bre vaši mi akaju program daj bre neki amp vamo'' imaju sad par lepih :) :bambi: ,,,MSM ti kaži možda neki spoj za signuture ..Mada bih ja radije ove druge Biyang na neku foru su se opametili digli cene ampova neki Wangs tako šta i koliko vidim ameri poludeše za njima, i sa tom cenom opet su nešto kao 50% jeftniji od big names...Ne mogu da nađem gde mi se denula slika predstavništvo Marshalla lepo onako velikim slovima piše a svuda oko Wangs beše neki incident :D

Vidiš zezaju ljudi za joyo a smo 1 trenutno imam, no biće još :bambi:

Image

brankisha

Post by brankisha » 11 Oct 2017, 19:04

bancika wrote:
10 Oct 2017, 16:58
Jbg, da ima Joyo trazio bih njih :p
Sta ce ti Joyo?

bancika

Post by bancika » 21 Oct 2017, 16:45

jos malo Telefunk-isanja. Ovo je zapravo nastavak projekta od prosle godine. Uzeo sam neki pokvareni magnetofon iz 60ih za sitne pare, povadio tranzistore i trafoe i napravio od nule Deacy amp po semi koja je navodno potvrdjena. Osim trafoa i tranzistora, ostale komponente sam stavio moderne i najbolje koje sam imao. Ozicenje je uradjeno point-to-point na minijaturnoj tag-board. Imao sam puno muka sa debugiranjem, zato se i razvuklo ovoliko. U par navrata sam na brzinu pokusavao da ga osposobim da radi, ali je zahtevalo malo vise paznje nego sto sam bio spreman da ulozim. Na kraju sam morao da krenem redom i testiram oko svakog trafoa i svakog tranzistora, dok nisam nasao jedan los lem koji je pravio sve probleme :grummel_2:

Verovatno je najglasnije od svih germanijumskih pojacala koje sam pravio ili konvertovao. Izbacuje oko 1W, sto je dosta glasno kroz celestion zvucnik. Sam po sebi je dosta cist dok se ne potera necim ispred.

Danas sam uzeo da malo poradim na dekoraciji kutije koja je bila obicna ruzna alu. Kupio sam za naredni projekat visak (pravog) tolexa u par boja i taman mi je ovo dobro doslo kao vezba za tolexiranje caba koji treba da pravim sledeci. Presvukao sam poklopac tolexom u crveno/krem kombinaciji i stavio originalni Telefunken logo. Ostatak kutije je i dalje alu. Razmisljam i tu nesto da uradim, da mozda ofarbam ili zalepim neku foliju...a mozda i ostavim, sta znam, nije mnogo lose ni ovako.

Slikao sam proces tolexiranja, pa cu uskoro da metem na sajt step-by-step upustvo, ako nekog interesuje...nije komplikovano, samo zahteva strpljenje.

Image
Spoiler:
Image

brankisha

Post by brankisha » 21 Oct 2017, 16:57

:bow: :bow: :bow: :bow:

Super izgleda ovako u kombinaciji sa aluminijumom. Mozda nabaciti neku crnu prozirnu foliju, da se vidi da je metal ispod. Cisto radi zastite, jer se alu lako izgrebe.

Cime si lepio ovaj vestak na alu? Kojim lepkom?

bancika

Post by bancika » 21 Oct 2017, 17:01

Tnx :ziveli: . Lepio sam obicnim syntelan-om. Ono, standardno, naneses na obe strane. Sacekas da se sasusi pa onda jako pritisnes. Cini mi se da drzi, da vidimo do sutra :O.o: :D

brankisha

Post by brankisha » 21 Oct 2017, 19:00

Onaj zuti, jednokomponentni? Vestak lepo prima lepak, samo sam mislio zbog Al. Super.

bancika

Post by bancika » 21 Oct 2017, 19:30

da b'e, ono sto su problematicni klinci duvali :) Videcemo do sutra kako ce biti kad se stegne skroz, cini mi se da je uhvatilo kako treba.

Post Reply