Zemlja Telecaster-a

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
neki

Re: Zemlja Telecaster-a

Post by neki » 02 May 2013, 03:43

nemanjavelimirovic wrote:Jbt , jel sam ja Neki? :XD:
:mrgreen:
Imam isti problem. Vise ne znam da sviram kako treba sjaku 25,5 incha. Ko jednom proba short scale, nema mu nazad izgleda. Nemam pojma shto, izgleda je trip u mogucnosti tj nemogucnosti razvlacenja prstiju i kod 24 inca konacno mi je sve tu, potpuno prirodnije od svega sto sam svirao do sad....jbg. Neki brate moj po short scale problemu. Probao si Mustang onaj u NS? mene je zainteresoavo taj, ali ne znam kakav je. Jel ocuvan? Kakva je akcija?
pa dobro evo sad mi je lakse. u stvari gibson skala mi je uvek ali uvek bila mnogo pitkija od tele i strata ali zvuk gibsona nikako nisam primao k srcu. i jos kompleksi iz mladosti da mora da pise fender su ucinili svoje. moj baja je do sada bio jedino srednje resenje.sve dok nisam probao ovo malo cudo.ne mogu dovoljno dobro da opisem kako taj vrat lezi u ruci. nisam probao mustanga u ns jer nisam u mogucnosti da sada uzimam jos jednu gitaru. ovaj u beogradu je crafted in japan a vrat je uradjen bez greske,bas sam ga dugo zagledao i uzivao u njemu.nekako je to sve prelepo obradjeno i zaliveno lakom taman kako i kolko treba da me neko ne shvati pogresno nisam nikakav promoter firme fender.da dodam dasam tada probao i jedan classic plauer 60 strat svetlo plava varijanta onako s,solidno to radi ali interesantno zvuk je tanji od mog baje ,da li to ima veze zbog nacina oslanjanja zica na telo ne znam.racunam da su oba komada u istom cenovnom rangu.inace za mene je classic vibe serija ipak zvukovno ispod classic plauer mada na TDPRI cesto hvale i tvrde da je skoro isto.mozda nisam probao vrh classic vibe serije.eto covek se uci dok je ziv.pozz

mateuspoz

Post by mateuspoz » 02 May 2013, 20:30

Godinama sam svirao Fender Mustanga, citavih 5 godina, divne uspomene me vezu za tu gitaru i tu skalu, ali ...
Zvuk Fenderove 25,5" je zvuk na kome smo odrasli, na kome je stim precizniji...muka za prste nije nista u odnosu na ton koji se dobija, punoca, preciznost, a to je uvek bitnije od "gimnastike", dakle short da ali kao cetvrta ili peta (...sedma, osma...) gitara....zezam se...stvarno sam voleo svog Mustanga !!!!

Hillybilly

Post by Hillybilly » 02 May 2013, 21:06

A gde je zavrsio taj mustang?

mateuspoz

Post by mateuspoz » 02 May 2013, 22:10

84. u Smederevu, menjao sam za Strata, tada nije bilo majstora koji bi sredili pragove, nisu meni bili dostupni a i jedina mi je to (Mustang) gitara bila pa sam je menjao...nesto je bilo problema i sa kobilicom, nisu ometala svirku niti tremolo, ali nije bilo ni rezervnih delova, sranje je bilo kao i uvek...jbt. kada se setim da nije bilo ni redovnog snabdevanja zicama, lampama, kakav je to bedak bio ...a kamoli da nadjes nesto za tako redak model...zato sam se, vrlo nevoljno, nje odrekao...da sam imao para (studentski dani) sigurno bih je zadrzao, ali....... :facepalm:

Kill surf city

Re: Zemlja Mustang-a

Post by Kill surf city » 02 May 2013, 22:19

:obrve:

xspaceman

Post by xspaceman » 02 May 2013, 22:48

imao vintage mustanga...78 god. cini mi se...lep ton, ali...nisam ljubitelj short scale gitara...vrat uzan, premali razmak izmedju pragova(bar za moj ukus)...kao za dječicu, a i tremolo sistem mu je njesra...predpostavljam da su kod japanske verzije mustanga magneti nesto drugaciji kao sto je slucaj i sa japanskim jazzmasterima u odnosu na usa...tako da... :grummel_2:

mateuspoz

Post by mateuspoz » 03 May 2013, 00:52

.........ovaj moj bio stari amerikanac.... :(

mateuspoz

Post by mateuspoz » 10 May 2013, 10:47

Trzalica

Post by Trzalica » 10 May 2013, 19:14

mateuspoz wrote:
Gledam ovaj snimak i ne mogu se oteti utisku da su vlasnici ili ti ljubitelji telekaster gitara postali i fanatici u pravom smislu te reči.
Pazi, kada neko piše:
"tHAT MY fRIEND is how to play a TeLECasTeR....PROPERLY!!!!!."

Ma nemoj? Da bi se posedovao telecaster i uživalo u njegovom zvuku mora se znati kako se telecaster svira PraVilnO? Idi bre?
Još će da se uči i kako se duva u telecaster, jer inače neće biti tog tele zvuka? Bože kako reklama i trenutni trend dovode do misticizma kod ovih novih generacija da još veruju da se telecaster svira drugačije nego bilo koja druga gitara ... :grummel_2: :hide:

P.S. možda, ako sviraju čiken piken narodnjake. Ops. COUNTRY! :lol:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 10 May 2013, 19:34

Ovaj covek sa klipa zaista ima dobru, zanimljivu tehniku, i pre svega postize dobar zvuk svojom svirkom, po meni tu nema sta da se diskutuje. :bravo:

Iako bas bas volim Telca (sviram jednog vec 2 godine aktivno, a i pre toga sam posedovao sa Thinline 72 sa wide range humovima), i drugi je na putu, nikako ne bih rekao da mu robujem i tom smislu - "to treba da se svira tako i tako, a ostalo je skrnavljenje". Fuck that shit.

Ni jedan od ova dva Telca nije bas bas tradicionalan, i iskreno me zabole. Opusteno sam sa Telcem sa singlovima svirao grunge rokacinu u poslednjih pola godine, i nesto ne osecam da tu u celoj prici nesto strasno ne valja. :D Mada, stize Telac sa hambakerima koji ce tu ipak bolje leci za rokanje. :metal:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 10 May 2013, 19:39

Trzalica wrote:
Gledam ovaj snimak i ne mogu se oteti utisku da su vlasnici ili ti ljubitelji telekaster gitara postali i fanatici u pravom smislu te reči.
Pazi, kada neko piše:
"tHAT MY fRIEND is how to play a TeLECasTeR....PROPERLY!!!!!." ...

:ziveli: slazem se sa ovim postom, cesto ljudi vezuju gitare za zanrove a to je definitivno pogreshno. ja nikad nisam svirao nishta na telekasteru za shta su ga u osnovi koristili 50tih recimo, niti znam nit hocu. Telac i drajv ili fuzz ili shta god, to je fora. I ja vise volim neck magnet od telca no bridz recimo. (blasfemija , znam znam :mrgreen: :XD: )
Telci su strava za sve i svashta, kao i jaguari i jazzmasteri i stratovi i les polovi i sg-jevi i svaka moguca gitara se moze koristiti za svaku vrstu mjuze, jedino shto mogu da primetim kao problem je Full JazzBox na Mesa Boogie hi gain drive-u u nekom blek/ded/drone metalu, mada ko zna, mozda bi se onima iz SuNOo svidelo... :mrgreen: :ziveli:
Meni bi bilo kul da vidim neki pop bend u smislu Cold Play kako sviraju BC Ritch gitare, shto ostrije i krvavije, to bi bila fora. To plus elektronci plus shimike i Viva la vida.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 10 May 2013, 19:56

Dzeri je genija za svirku. :1:

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 10 May 2013, 22:09

Ма све би то било супер-дупер, да није баш Трза причао како је Телекастер гитара која је само за америчке народњаке... Али добро, уме да буде забавно да имаш акредитованог контраша...

Наравно, Телекастер уопште није гитара која се успешно смешта у само један калуп. То је свима који су интензивније свирали Теле кристално јасно.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 10 May 2013, 22:14

Image

Milanares

Post by Milanares » 10 May 2013, 23:46

Image

RT'SA RT-CA RT'CACA !!!

Image

T'NG'ERE TENG TENG TEEE !!!