Gibson najavio revoluciju za cetvrtak 28.10.2010.

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
sinisake
The original one

Re: Gibson najavio revoluciju za cetvrtak 28.10.2010.

Post by sinisake » 01 Nov 2010, 00:16

yeah, man... but that's just like, your opinion... šta treba da kenjamo po gibsonu jer se tebi i drugarima™ nije svidela gitara?

pazi ako već oćete da seruckate po multimilijarderskim kompanijama krenite od milke... ili radite to kao dersu, man sure knows what he's talkin' 'bout :)
Pa bojim se da se ova gitara nece svideti nikome (pogledati odusevljene komentare sveCkih internet zgubidana), a ne samo ekipi sa MF-a. :mrgreen:
Izgled je tu najmanji problem, uzgred. :)

A, pazi, bilo je ovde gorih kenjanja po Gibsonu, a povodi/uzroci su bili znatno beznacajniji. Ovo je zesce skupo govno, pompezno najavljeno kao revolucija, u tome je problem.
Jesu multimilijarderske firme bezgresne i prave samo vrhunske proizvode koji se odlicno prodaju?

A, da, demo jadno zvuci, nadam se da ipak radi malo bolje, u stvarnosti. :mrgreen:

Stanko

Post by Stanko » 01 Nov 2010, 09:32

Sve sve al greota za onaj sg, uvek se toga setim.... :cry:

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 01 Nov 2010, 18:01

sinisake wrote:
yeah, man... but that's just like, your opinion... šta treba da kenjamo po gibsonu jer se tebi i drugarima™ nije svidela gitara?

pazi ako već oćete da seruckate po multimilijarderskim kompanijama krenite od milke... ili radite to kao dersu, man sure knows what he's talkin' 'bout :)
Pa bojim se da se ova gitara nece svideti nikome (pogledati odusevljene komentare sveCkih internet zgubidana), a ne samo ekipi sa MF-a. :mrgreen:
Izgled je tu najmanji problem, uzgred. :)

A, pazi, bilo je ovde gorih kenjanja po Gibsonu, a povodi/uzroci su bili znatno beznacajniji. Ovo je zesce skupo govno, pompezno najavljeno kao revolucija, u tome je problem.
Jesu multimilijarderske firme bezgresne i prave samo vrhunske proizvode koji se odlicno prodaju?

A, da, demo jadno zvuci, nadam se da ipak radi malo bolje, u stvarnosti. :mrgreen:
ma znam da je bilo i goreg pljuvanja i svega... al ono pogledaj komentare... prosto sam morao da kažem nešto suprotno(nije da ne mislim to što sam rekao, doduše se takodje slažem u nekim stvarima i sa anti-gibsoncima)... jednostavno je bilo previše one-sided... ima par genuine postova, koji su rekli svoje i to je to... i još pedeset postova koji su iskopirali sve moguće iz tih par postova, a izgleda da je glavna zamerka izgled gitare(što je meni i dalje neshvativo)...

i onda ja podjebavam i zajebavam? ono whatafuck koga ja da podjebavam kad vamo većina ljudi nema svoje mišljenje? ispadne da je svako moje neslaganje sa nečijim "mišljenjem" podjebavanje? ono nismo deca od pet godina pa da nam svaki dan treba neko da nas potapše po ledjima, a to mi deluje kao željeni efekat većine postova? ...ovaj topik pre svega je jedan ogroman vašar kopiket nasilja

ja bi se samnom složio...

eg303

Post by eg303 » 01 Nov 2010, 18:20

Duane wrote: i onda ja podjebavam i zajebavam? ono whatafuck koga ja da podjebavam kad vamo većina ljudi nema svoje mišljenje? ispadne da je svako moje neslaganje sa nečijim "mišljenjem" podjebavanje? ono nismo deca od pet godina pa da nam svaki dan treba neko da nas potapše po ledjima, a to mi deluje kao željeni efekat većine postova? ...ovaj topik pre svega je jedan ogroman vašar kopiket nasilja
Џаба, ово је концепцијом превазиђено да би се звало револуцијом , резултати које смо сви чули су ња, овај МЦ што води церемонију је иритирајући и просечном европљанину а некмоли балканцу, ако то што мислим да је ово ружно ме чини метросексуалцем, пристајем, али и даље тврдим да је ружно. Мојих 5 центи (пара)...

sinisake
The original one

Post by sinisake » 01 Nov 2010, 18:47

Џаба, ово је концепцијом превазиђено да би се звало револуцијом
Ma da, izgled manje-vise, meni je ruzan i stari firebird, i SG, i sve te djitre sto imaju rogove... problem je sto to bas i ne zvuci opako, sto je line 6 odradio taj pos'o nekoliko godina ranije (to sam znao cak i ja, i pre no sto je Dersu objasnio :) ), sto za predlozenu cenu mogu u Amerigi da se kupe dobar postariji Gibson, i mnogo bolji procesor od onog koji je turit u gitaru. :ziveli:

dweezil

Post by dweezil » 01 Nov 2010, 19:01

ma dobro ljudi skapirali su svi da tu gitaru tj. napravu nece da kupi neko ko je gitarista nego neki kolekcionar ili milijunash koji ne zna sta ce sa bucksima, imati to ce verovatno biti stvar prestiza kao ne znam neka kola ili brendiranu garderobu, ali opet moram da se slozim sa Duaneom i konstatujem da je izgled ove gitare ono sto je najmanje kriticno. :bambi:

MUzzY

Post by MUzzY » 01 Nov 2010, 20:30

A sta je najvise kriticno?

Bozha

Post by Bozha » 01 Nov 2010, 22:47

MUzzY wrote:A sta je najvise kriticno?
Turbo-charged Pure-Analog™ Digital Signal Processing?!? Zlatni lanac od plastike? Takve kovanice ni na buvljaku nemosh naci... Lici na jos jednu od onih sumnjivih sprava sto supermarketi uvaljuju u svojim "akcijama".

dweezil

Post by dweezil » 01 Nov 2010, 23:29

pa kriticna je cela prica i zvaka koja ide oko nje, to je valjda svima jasno

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 02 Nov 2010, 01:54

Ista ta prica, dobro de slicna, se desila i 1960-61 sa Djibson Les Paul gitarama.

Zvanicna istorija kaze...Les Paul je napravio prvu solid body gitaru um-om-ehem cetrs i neke. Godinu dana recimo pre nego je Leo fender napravio Broadcastera. Ovi iz gibsona je nisu pustili u prodaju, jer ko ce da kupi solid body gitaru alo? Alo bre? Pa sve gitare na kugli zemaljskoj su hollow body ili akustare, pazi sad ove kretene, solid body djitra. Onda kreno broadcaster da se prodaje ko mleko, Djibsonu zinulo dupe za cash, obaska sto nikad nisu provalili koliko je njihov sopstveni dizajn bio radikalan.

Elem, krenu oni tu da prchkaju, i izidje 1952. Ljespul, prvo gold top pa posle ostali. Vazi....Odrase se oni od para i srece izmedju 1952 i 1960. Les Paul je uredno dobijao procenat od svake prodate gitare, milina. Nekako u to vreme, smisle ovi iz Gibona i SG ali mu u startu nadenuse Les Paul logo ko sto svi i znamo. Legenda kaze, oridjidji Les Paul je poceo slabije da se prodaje (a niko ne kaze zasto??? kako to sad odjednom, pa niko drugi nije izbacio nista jace posle Les Paula, Telac je izaso '48. a Stradza '54., kako sad odjednom 1960. ne ide vise prodaja...Jos nije bilo Kleptona i hendrixa i tih likova da popularisu Stradzu, samo ubogi crnci sa juga su to svirali). Onda je kao Les Paul, nezadovoljan cuj dizajnom, trazio da skinu njegovo ime sa nove gitare koju su preimenovali u SG. Ok, fine. Popusismo mi tu pricu.

Onda slucajno natrapas na ljude koji znaju znanje, i oni ti prepricaju da je Les Paul kasnih pedesetih (znaci vec tad je imao 50 i kusur godina) prolazio kroz razvod i obzirom da je bio vec decenijama vidjeni muzicar a dobijao i procenat od prodaje svega sto nosi njegovo ime, pa tako i Gibson gitara, bivsa resila da ga odere za sve pare. Nekako bas u to isto vreme, gibson prestaje sa proizvodnjom Les Paul modela i nista vise sto je Gibson ne nosi oznaku Les Paul dok razvod nije bio finalizovan. No extra cashish for ex-wifey, sod-off. Cim je parnica zavrsena, dugovi namireni, eto nama nazad Djibson Les Paula u 10 puta vise varijanti od pre razvoda braka, treba sad namaknuti i tu lovu koju je bivsa odneeeelaaaa.

Svi bre love u mutnom. Sto rece Perhan, 'otkako sam sebe uhvatio da lazem, ne verujem vise nikom'.

ness

Post by ness » 02 Nov 2010, 12:55

sinisake wrote:
Ma da, izgled manje-vise, meni je ruzan i stari firebird, i SG, i sve te djitre sto imaju rogove...
A opet,pored toga, Ti "posedujes" fendera strata koji takodje ima dva roga :mrgreen: .

sinisake
The original one

Post by sinisake » 02 Nov 2010, 13:13

To je nesto drugo. :mrgreen:
Zaobljeni su ti rogovi, pa ih i ne dozivljavam tako, kao rogove, je l'... :wink:

ness

Post by ness » 02 Nov 2010, 13:20

Uvek imas spreman odgovor na sve! :lol: :ziveli:

Haralampije

Post by Haralampije » 02 Nov 2010, 15:09

Dersu Uzala wrote:Ista ta prica, dobro de slicna, se desila i 1960-61 sa Djibson Les Paul gitarama.

Zvanicna istorija kaze...Les Paul je napravio prvu solid body gitaru um-om-ehem cetrs i neke. Godinu dana recimo pre nego je Leo fender napravio Broadcastera. Ovi iz gibsona je nisu pustili u prodaju, jer ko ce da kupi solid body gitaru alo? Alo bre? Pa sve gitare na kugli zemaljskoj su hollow body ili akustare, pazi sad ove kretene, solid body djitra. Onda kreno broadcaster da se prodaje ko mleko, Djibsonu zinulo dupe za cash, obaska sto nikad nisu provalili koliko je njihov sopstveni dizajn bio radikalan.

Elem, krenu oni tu da prchkaju, i izidje 1952. Ljespul, prvo gold top pa posle ostali. Vazi....Odrase se oni od para i srece izmedju 1952 i 1960. Les Paul je uredno dobijao procenat od svake prodate gitare, milina. Nekako u to vreme, smisle ovi iz Gibona i SG ali mu u startu nadenuse Les Paul logo ko sto svi i znamo. Legenda kaze, oridjidji Les Paul je poceo slabije da se prodaje (a niko ne kaze zasto??? kako to sad odjednom, pa niko drugi nije izbacio nista jace posle Les Paula, Telac je izaso '48. a Stradza '54., kako sad odjednom 1960. ne ide vise prodaja...Jos nije bilo Kleptona i hendrixa i tih likova da popularisu Stradzu, samo ubogi crnci sa juga su to svirali). Onda je kao Les Paul, nezadovoljan cuj dizajnom, trazio da skinu njegovo ime sa nove gitare koju su preimenovali u SG. Ok, fine. Popusismo mi tu pricu.

Onda slucajno natrapas na ljude koji znaju znanje, i oni ti prepricaju da je Les Paul kasnih pedesetih (znaci vec tad je imao 50 i kusur godina) prolazio kroz razvod i obzirom da je bio vec decenijama vidjeni muzicar a dobijao i procenat od prodaje svega sto nosi njegovo ime, pa tako i Gibson gitara, bivsa resila da ga odere za sve pare. Nekako bas u to isto vreme, gibson prestaje sa proizvodnjom Les Paul modela i nista vise sto je Gibson ne nosi oznaku Les Paul dok razvod nije bio finalizovan. No extra cashish for ex-wifey, sod-off. Cim je parnica zavrsena, dugovi namireni, eto nama nazad Djibson Les Paula u 10 puta vise varijanti od pre razvoda braka, treba sad namaknuti i tu lovu koju je bivsa odneeeelaaaa.

Svi bre love u mutnom. Sto rece Perhan, 'otkako sam sebe uhvatio da lazem, ne verujem vise nikom'.
Zene....i dusu ce nam uzeti. :D
Treba proizvodnju pijebaciti u medj' Arape. :lol:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 02 Nov 2010, 15:14

Ne toliko proizvodnju koliko...vlasnistvo...pa da ih vidim tamo da se razvode i parnice hehe... :kokice:

Post Reply