Jeste, svaka cast coveku, na vremenu i znanju.
@Miki Djordje
Ipak se ne bih usudio da busim i da posle napravim jos veci problem. Sviracu je ovako i manje cu koristiti tremolo. Mada i posle koriscenja, kad kad rastima, i to jako malo.

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Jeste, svaka cast coveku, na vremenu i znanju.

posalo sam ti u privatnim odgovor jer sam se raspisao pa treba da ''iskaspim'' pa kada završim postovaću ovde...najbolje da se čujemo meni je tako najlakše da ti odmah odgovorim na to šta te zanima, ovako kada kucam ja baš nisam kratak pa se onda neki žale bla bla...uglavnom čuvaj se dezinformacija! nije sve sa neta tačno a veruj mi ljudi koji rade za neke kompanije su jako mladi i često greše...npr nama je zvanično Fender koji je kupio Hamer za kopiju gitare rekao da je OriginaDriver wrote: ↑12 Aug 2017, 12:08@Miki Djordje,
imam jedno pitanje za tebe, pošto vidim da dosta znaš o ovoj temi. Zanima me ko je proizvođač floyd-a na mojoj gitari, pošto sam na netu našao različite teorije. Gitara je Fender Ritchie Sambora standard stratocaster, MiM, 1996. Na tremolu piše jedino Floyd rose II (rimsko 2). Neki tvrde da je original floyd rose, drugi da je schaller.. Kvalitetan je, 10 godina je kod mene, upotrebljavam floyd i radi besprekorno, a isto tako i drži štim. Delovi na njemu su, rekao bih schaller, identični, oni dugački šrafovi što zaključavaju žice su onaj njihov širi tip koji se samo sužava tamo gde je navoj koji ulazi da gura kockicu koja steže žicu. Jedina razlika od današnjih schallera je što su oštrice čelične i ubačene, a ne izjedna sa baseplate-om. Nadam se da sam uspeo da objasnim, jer mi nije pri ruci gitara da slikam, a nema nekih detaljnih slika po netu.
 l! Na kraju gspon Danzig nam je izdetaljisao da je reč o kopiji i da veze nema sa orriginalom itd itd...
 l! Na kraju gspon Danzig nam je izdetaljisao da je reč o kopiji i da veze nema sa orriginalom itd itd... 
   jbg volim gitare posebno te pa bih o tome danima, ne bih spavao ni jeo samo da mogu da sviram po matorim hevi đitrama i da kopam po njima
 jbg volim gitare posebno te pa bih o tome danima, ne bih spavao ni jeo samo da mogu da sviram po matorim hevi đitrama i da kopam po njima   ..tako ti ja praktično sve napisah a imaš i u private
 ..tako ti ja praktično sve napisah a imaš i u private   

a Koresnki kojih 100 komada košta daleko manje mi traju ladno....Danas u ovom vremenu multikorporacija teško je sve pohvatati, negde same firme sebe sapliću..NPR OFR piše na sajtu manje više ''najbolji nema ni jedan sličan bla bla'' ( slažem se da je stvarno jedini pravi jel a još oni iz 80ih sa drugim sistemom šrafljena ručice su mi baš dragi) i onda za seriju 1000 i slične kažu ''rađen kao original od čelika u Koreji samo je blok bla bla''- čekaj šta sad Nemački čelik je toliko bolji od Korenskog - mislim ako su oba C-45 u čemu je kvaka?
 a Koresnki kojih 100 komada košta daleko manje mi traju ladno....Danas u ovom vremenu multikorporacija teško je sve pohvatati, negde same firme sebe sapliću..NPR OFR piše na sajtu manje više ''najbolji nema ni jedan sličan bla bla'' ( slažem se da je stvarno jedini pravi jel a još oni iz 80ih sa drugim sistemom šrafljena ručice su mi baš dragi) i onda za seriju 1000 i slične kažu ''rađen kao original od čelika u Koreji samo je blok bla bla''- čekaj šta sad Nemački čelik je toliko bolji od Korenskog - mislim ako su oba C-45 u čemu je kvaka? nebih da se smaram sa time....
  nebih da se smaram sa time....

Driver wrote: ↑13 Aug 2017, 16:01Miki je, u svom stilu, opet dao puno korisnih informacija i saveta. Kad budem sledeći put menjao zice rasklopicu ga celog pa cu da pregledam. O zameni ne razmisljam jer radi besprekorno, a ako bude potrebe zbog dotrajalilosti nozeva, mislim da je najbolja varijanta uloziti u kvalitetnu baseplate i prepakovati ostalo.
 , pa da i ja bih menjao tako...gledam cena tog starijeg base plate je pala sada ima već za 41 evro u svim bojama naravno poštarina i carina... Naravno trebaju boltovi ...e sada nije loš stavrno taj Korenski serije 1000 on se može naći za oko 100$  e sada oko carine kolika bi bila? Ne znam i mene iskreno baš zanima... Nemam iskustva sa e-bay kupovinom a viđam često povoljne i te 1000 a i Schalere i naj naj Gotoh.......
 , pa da i ja bih menjao tako...gledam cena tog starijeg base plate je pala sada ima već za 41 evro u svim bojama naravno poštarina i carina... Naravno trebaju boltovi ...e sada nije loš stavrno taj Korenski serije 1000 on se može naći za oko 100$  e sada oko carine kolika bi bila? Ne znam i mene iskreno baš zanima... Nemam iskustva sa e-bay kupovinom a viđam često povoljne i te 1000 a i Schalere i naj naj Gotoh.......
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest