kupovina preko neta
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: kupovina preko neta
mislim da ne mozemo da primamo uplate na pay pal racune, tako da kontam da ni prodaja ne ide, ali nek me neko ispravi ako gresim..
e jebo mamu.. a sta je bio onaj neki nas sajt ili firma koja prodaje stvari preko ibeja pa uzima procenat? Znam da se pominjalo na forumu
- mislim_stvarno
e-ducan?
mislim da nisu prodavali za tebe, samo je moglo da se kupuje... ali fazon naplacivali su papreno, tipa 30% samo za uslugu + dazbine koje naravno ti snosis
mislim da nisu prodavali za tebe, samo je moglo da se kupuje... ali fazon naplacivali su papreno, tipa 30% samo za uslugu + dazbine koje naravno ti snosis
Ako im je za verovati, to ce kao uskoro da se resi. Verovatno ce imati zakonska zackoljica kao kod primanja robe, uzece ti porez ili tako nestoluci wrote:mislim da ne mozemo da primamo uplate na pay pal racune, tako da kontam da ni prodaja ne ide, ali nek me neko ispravi ako gresim..

Nisu prodavali, u pravu je Vlada.
Primanje para na paypal cemo dobiti, samo je pitanje kad. U osnovi, zavisi od "dobrog vladanja" kompletne drzave, bar koliko sam ja razumeo. Kod nekih je ta privilegija stizala posle pola godine, kod nekih posle par godina
Primanje para na paypal cemo dobiti, samo je pitanje kad. U osnovi, zavisi od "dobrog vladanja" kompletne drzave, bar koliko sam ja razumeo. Kod nekih je ta privilegija stizala posle pola godine, kod nekih posle par godina
Da, da, na to sam mislio.mislim_stvarno wrote:e-ducan?
E steta.. imam neke opreme koje bi trebalo sto pre da se resim a da nisu zamene za kokoske i asove.
Hvala u svakom slucaju

Mislim da je problem porez za sada. Mi smo i dalje u srednjem veku kada su u pitanju normativi za inostrana placanja.
Od 1.1.2014. bi trebalo da se menjaju carinski propisi prema EU, ali ne znam, koliko ce to nama da olaksa zivot? Navodnu se ukidaju carine za neke vrste robe, ali ne znam koje? Ko zna, neka pise, da li da se radujemo ili ne?
Za to ne znam nista, ali samo da primetim, poslednjih 4-5 paketa mi je proslo bez ikakvih dodatnih troskova (carina/pdv/spedicija/stagod) vrednosti od 3-30$
- Kauto Labs
2-3 godine kao kod BosneTrooper wrote:Nisu prodavali, u pravu je Vlada.
jel zna neko moze li da se uplati kredit za 061 ili 062 sa racuna iz banke ili kartice ili cega vec (sa racunara ili telefona), bez da se ide na trafiku?
Unapred se izvinjavam, o ovome je verovatno neko pisao...Probao sam da nadjem, ali nisam uspeo nista konkretno... Zanima me ona prica kad imas nekog u inostranstvu... Da li on moze da mi donese gitaru, koju ce da prijavi kao svoju, i da prodje bez problema (placanja carine i PDV-a)? Hvala unapred!
Mozemo, ja prodao gitaru u Rusiju. Posrednik je u pitanju. Javi se...Funkomat wrote:Jel mozemo mi da prodajemo preko ibeja? Jel probao neko?
Nisi video da je shipping 45$C Y N I C wrote:Ima li neko iskustva sa kupovinom gitarske opreme ili delova sa eden guitar parts?
http://www.diyguitars.net/storepage1749495.aspx
Nasao sam par left hand trupova gitare, strat oblik na ebayu, za neke sitne pare, ali bas bas sitne, a navodno alder.
Firma koliko sam ja skapirao je USA, a salju delove iz Hong KOnga ...
Posto imam squiera, vrat je solidan, ali aghatis telo nije ni za *****, previse visokih a i uopste daje jako taman zvuk, pa kapiram
da upgrade u vidu magneta i ne bi doneo nista kvalitetnije a da nema neko drvo da zuji uz te magnete.
Enivej, koliko bi taj alder zapravo mogao biti alder, i da radi bolje od standardnog tela makar i iz milion delova da je lepljen?
primer iz oglasa
http://www.ebay.com/itm/SSS-Alder-Repla ... 256d93b171
http://www.ebay.com/itm/SSS-Alder-Repla ... 231a9dc284
Ja narucivao iz kine neke stvari, nevezano za muzicke instrumente, sve bilo super, iz Kine stiglo za 6 dana, a onda su na carini poceli da seru i da mi traze papire o pravu na uvoz nekih sitnih delova od 10$ i maltretirali me glupostima, pa sam posiljke morao da vratim u Kinu. Doduse neke stvari su mi stigle na kucu sa postarinom od 200 i nesto dinara, tako da nema pravila, samo zavisi od raspolozenja nasih ljudi, a kinezi ce da posalju i bombu ako trazis
kolko djuvreja ta bomba?
Apdejt stanja
Danas sam zbog neke posiljke iz US zivkao kurirske sluzbe koje uvoze iz inostranstva.
DHL i FedEx izbegavajte po svaku cenu.
U cenu posiljke uracunavaju postarinu, procenjuju sami vrednost posiljke (u dosta slucajeva pokvarene telefone tarifiraju kao nove i slicno). Najgora stvar je sto to "procesuiranje" tj spediciju naplacuju DEBELO. Ja sam za free replacement paket (kindl pod garancijom od amazona) koji su oni procenili na 110$ (iako sam imao racun na 0.00$ od amazona, i na paketu je bilo naznaceno da je free), platio sam 1100 dinara carine (sto je 10%, okej) plus 3900 dinara za njihovu uslugu speditiranja. ApplePie je sa FedEx-om imao slican slucaj, speditiranje su naplatili u rangu vrednosti posiljke.
Oni vam, kad posiljka stigne, ponude ili da platite toliko (na jako los nacin, posalju vam formular mejlom, morate da odstampate, popunite, skenirate i posaljete nazad, pa vam onda salju uplatnicu koju morate da uplatite i skenirate/posaljete pre isporuke) ili da se paket vrati posiljaocu. Moguce je i da se otkupi dokumentacija pa da vam drugi spediter to carini, ali je cena otkupa u rangu sa kompletnom spedicijom
A sve ovo postujem zbog prijatnog iznenadjenja u vidu UPS-a. Danas su mi fina gospoda iz kol centra rekli da UPS ne naplacuje troskove spedicije privatnim licima (kao Posta Srbije, stigne ti na kucnu adresu i platis ako treba carinu/pdv, bez dodatnih taksi). Samo treba paziti da i kolicina robe bude primerena fizickim licima (da ne naruci neko sad 35 magneta sa GFS
).
Nadam se da ce ovo nekom biti od pomoci.
Danas sam zbog neke posiljke iz US zivkao kurirske sluzbe koje uvoze iz inostranstva.
DHL i FedEx izbegavajte po svaku cenu.
U cenu posiljke uracunavaju postarinu, procenjuju sami vrednost posiljke (u dosta slucajeva pokvarene telefone tarifiraju kao nove i slicno). Najgora stvar je sto to "procesuiranje" tj spediciju naplacuju DEBELO. Ja sam za free replacement paket (kindl pod garancijom od amazona) koji su oni procenili na 110$ (iako sam imao racun na 0.00$ od amazona, i na paketu je bilo naznaceno da je free), platio sam 1100 dinara carine (sto je 10%, okej) plus 3900 dinara za njihovu uslugu speditiranja. ApplePie je sa FedEx-om imao slican slucaj, speditiranje su naplatili u rangu vrednosti posiljke.
Oni vam, kad posiljka stigne, ponude ili da platite toliko (na jako los nacin, posalju vam formular mejlom, morate da odstampate, popunite, skenirate i posaljete nazad, pa vam onda salju uplatnicu koju morate da uplatite i skenirate/posaljete pre isporuke) ili da se paket vrati posiljaocu. Moguce je i da se otkupi dokumentacija pa da vam drugi spediter to carini, ali je cena otkupa u rangu sa kompletnom spedicijom
A sve ovo postujem zbog prijatnog iznenadjenja u vidu UPS-a. Danas su mi fina gospoda iz kol centra rekli da UPS ne naplacuje troskove spedicije privatnim licima (kao Posta Srbije, stigne ti na kucnu adresu i platis ako treba carinu/pdv, bez dodatnih taksi). Samo treba paziti da i kolicina robe bude primerena fizickim licima (da ne naruci neko sad 35 magneta sa GFS

Nadam se da ce ovo nekom biti od pomoci.