Žice za električnu gitaru - razmena mišljenja i predlozi.

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Cortex
The Necromancer

Re: Žice za električnu gitaru - razmena mišljenja i predlozi.

Post by Cortex » 24 Apr 2017, 14:40

stigle zice sa S&B, 5 kompleta, nista porez nista carina, ko bog <3

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 24 Apr 2017, 21:31

metalstringer wrote:
23 Apr 2017, 22:47
Erni bol
Nope... bile su ove...Image

A sada cu da vidim... sta nadjem u shity Knjazevcu...

Gitaroholicar

Post by Gitaroholicar » 15 May 2017, 00:15

Jel se za taj free shipping na S&B zna unapred ili bude random? :)

bancika

Post by bancika » 15 May 2017, 08:22

Random kolko znam. Bio relativno skoro.

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 23 May 2017, 02:54

Piatnje
odatle odakle Vi uzimate to sa neta taj sajt , koliko vremena treba da dođu i kako ide sa carinom?

Meni su već godinama ubedljivo najdraže GHS boomers

D' Adario izbegavam jer i po prodavnicama valjaju kopije ali origal su odlične, E. Ball su fine ali ne opravdavaju cenu i brzo mi oksidišu mada i tada zadrže dobar zvuk
DM blue still veliko razočaranje još od 90ih, Ostale DM su mi OK
Ove sa omotom preko tipa Elixir prosto nije za mene to ne gotivim zvuk...
Fender - built kojih sam imao par pakovanja početkom 2000ih su jedne od najboljih žica koje sam posedovao

Od jeftnijih prijatno su me iznenadile Peavey čelične mislim da su tipa 500 din, stvaio sam pre 3 + nedlje misleći da će kratko trajati jer moram na toj gitari ljubimici da nivelišem pragove kada ladno su još dobre i nema nešto oksidacije...piše elements na njima, a da i ako su tipa 10ke da se neko ne zezne zadnje 3 su deblje recimo 6ta E bass je 0,52 to sam upamtio...

od super jeftnih prijatno iznenađenje su fame, nisu u rangu sa tipa GHSom ali su bolje od gomile drugih žica kod nas koje su skuplje, moguće da je razlog što su sveže, pakovanje me je izašlo 3 evra ovde....Za nekoga ko voli da menja zice često za vežbanje, probe pa i svirke isplative su...

Tenji

Post by Tenji » 23 May 2017, 09:01

MIKI-DJORDJE wrote:
23 May 2017, 02:54
Od jeftnijih prijatno su me iznenadile Peavey čelične mislim da su tipa 500 din, stvaio sam pre 3 + nedlje misleći da će kratko trajati jer moram na toj gitari ljubimici da nivelišem pragove kada ladno su još dobre i nema nešto oksidacije...piše elements na njima, a da i ako su tipa 10ke da se neko ne zezne zadnje 3 su deblje recimo 6ta E bass je 0,52 to sam upamtio...
Gde si ih uzeo?
Edit: Nasao sam. http://www.audiopro.rs/proizvod/peavey- ... idPro=8805

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 23 May 2017, 14:21

[/quote]
Gde si ih uzeo?
Edit: Nasao sam. http://www.audiopro.rs/proizvod/peavey- ... idPro=8805
[/quote]
da to su te :D , na žalost nema drugih u smilsu debljine te mu dođu mix 10 ki i 12ca za neki drop D štim bi po meni bile idealne , mada ja sviram klasičan štim, retko kad pola tona ispod ...Nemoj sve da ''počistiš'' ako ti budu odgovarale :) , ja sam kupio sve GHS acustic mada vidim da ih imaju i dalje, ove 9ke nikl nisam probao...Pakovanje je starinsko na Peavy-jima nema najlona/vakuma, samo kutija+ papirne kesice, obe 1-e E se nalaze u istoj kesici....mora negde ušteda da bude...
Nisam pitao šta im znači ovo '' dostupno za 5 do 10 dana'' jer sam hteo da uzmem još GHS-a, a i ovih čeličnih P...

Hajd pa ako kupiš P javi da li su bezveze ili nešto valjaju, svima je drugačiji PH znoja pa zavisi...pozdrav

alfonso

Post by alfonso » 23 May 2017, 14:39

Ja sam posle puno vremena ipak uzeo dadario i prijatno se iznenadio. Fin zvuk, fino mi leze u ruci. Za 6 evra mislim da se isplate. Posto zice menjam na neka 2 meseca

RadeRas

Post by RadeRas » 23 May 2017, 15:48

Ja još nisam dostigao taj stepen profesionalnosti da osećam kako mi odredjene žice "leže" u ruci, ali bih zato rado isprobao (i uradiću to) ove žice čim bude free shiping: String & Beyond - Ernie Ball Paradigm Slinky

Tenji

Post by Tenji » 23 May 2017, 16:03

MIKI-DJORDJE wrote:
23 May 2017, 14:21
Hajd pa ako kupiš P javi da li su bezveze ili nešto valjaju, svima je drugačiji PH znoja pa zavisi...pozdrav
Probacu sigurno, ja koristim 10-52 gotovo iskljucivo. Hvala za info.

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 23 May 2017, 18:33

nema na čemu...pozdrav :ziveli:

eg303

Post by eg303 » 25 May 2017, 11:00

Tek nedavno sam prvi put stavio Eliksir žice na tanburu, doneo mi drugar iz inostranstva na poklon pa sam siguran da su original, elem, pošto imam više gitara a nisam ni pro ni semi-pro muzikant, u'vatim se gitare kad mi dođe, učinilo mi se da (po pričama) su one pravi izbor za instrumente koji čuče i po nekoliko nedelja dok se ne sviraju, no, razočarah se grdno, prvi dan kada sam ih montirao nisam ni hteo da ih sviram, rekoh, leći će to pa sutradan ima da bude kako valja, da skratim priču, meni nisu ostavile ni osećajem pri sviranju, ni tonom nikakav utisak, sajlast osećaj pod prstom (desetke), ton instrumenta teško prepoznatljiv, nedefinisan (u odnosu na EB koji je najčešće na gitari), ne znam, možda za par meseci propevaju...

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 02 Jun 2017, 17:02

Stigle Elixir Optiweb žice. Zasad sam vrlo zadovoljan, ali sačekaću dok prodje medeni mesec da dam konačne utiske. Ono što je odmah primetno u odnosu na Nanoweb je da je ton svetliji, bogatiji, bliži D'Addario žicama kad su nove, i što je najbitnije, ne migolje se pod prstima prilikom vibrata i bendinga. Što se žilavosti tiče, mislim da su za dlaku mekše od Nanoweb, ali i tvrdje od D'Addario. Mada nisam 100% siguran, jer sam u zadnjih par meseci svirao Nanoweb 9-46, a Optiweb sam uzeo normalne desetke 10-46 pa će morati da prodje neko vreme dok se ne vratim u staru formu. Kad budem kupovao idući komplet, uzeću i D'Addario desetke da prvo stavim njih i vidim ima li razlike, tako ću najlakše da namirim crva sumnje. U svakom slučaju, značajan napredak u odnosu na Nanoweb, ako mi ove takodje budu trajale po dva-tri meseca i ispostavi se da nema velike razlike u tenziji izmedju njih i D'Addario, svi osim Elixira mogu da stavljaju katanac što se mene tiče, stvarno nema nikakve logike uzimati bilo šta drugo.

Rockatansky

Post by Rockatansky » 06 Jun 2017, 08:44

Izgleda da je na S&B free shipping sledeca dva dana, pa ko voli nek izvoli :)

I ja se nesto razmisljam, ostao sam samo na 1 rezervnom pakovanju... Dobro, dva.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 07 Jun 2017, 11:08

katastrofalno im radi sajt, naplatili su mi shipping iako je pisalo u momentu kupovine da je cena shippinga nula jelte

Post Reply