Kupovina prve el. gitare pomoc

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Kristijan
Uvaženi član

Re: Kupovina prve el. gitare pomoc

Post by Kristijan » 21 Dec 2009, 21:36

Aha... Dakle da sumiramo:

1. Hoćeš savet kako da potrošiš 250 evra na opremu... ali može biti da je ipak više od 250... negde... tu, iza duge...
2. Hoćeš da kupiš gitaru i pojačalo... a možda nećeš baš sad, nego kad se zvezde bolje poklope
3. Nećeš sebe da smaraš čitanjem postojećih tema
4. Hoćeš druge da smaraš da pišu nešto što je napisano bezbroj puta
5. Kad se ovde ljudi ispucaju sa predlozima, onda ćeš da odeš kod nekog ko se STVARNO RAZUME...

A možda ipak da se baciš na break dance. Boli te resa, tu ti treba samo malo kartona i selotejpa :roll:

Mosy

Post by Mosy » 21 Dec 2009, 21:56

Kristijan wrote:Aha... Dakle da sumiramo:

1. Hoćeš savet kako da potrošiš 250 evra na opremu... ali može biti da je ipak više od 250... negde... tu, iza duge...
:roll:
pa 250 koji euro vise 20-30... Evo sve si reko pod brojem jedan, kad cu kupiti ne znam jos tacno ne gledam u pasulj,ljude ne smaram niti cu to je njihova volja da li pisati ili ne,kad se ovi ljudi ispucaju sa predlozima lepo cu ih sve videti i naravno otici cu kod nekog ko se razume u el gitare u odnosu na mene...ako hoces napisi nesto vezano za post ako ne zelis ili imas neku zamerku posalji na pm da je ispravimo odmah da ne bi isli dalje od teme...

eg303

Post by eg303 » 21 Dec 2009, 22:11

Kristijan wrote: A možda ipak da se baciš na break dance. Boli te resa, tu ti treba samo malo kartona i selotejpa :roll:
E, aj sad ozbiljno. A za koji ce mu selotejp u break-danceu? Da li si ikad uopste i igrao brakedance kada tako nesto tvrdis, mislim, izludjuje me takvo nepoznavanje materije... :grummel_2:

cccira
MF veteran

Post by cccira » 21 Dec 2009, 22:14

Bolje jazz balet, za to mu ne treba ni karton!

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 21 Dec 2009, 22:17

[quote="Mosy"]http://www.mitros-music.com/products/20 ... ica_112/1/

simpatichna gitara svidja mi se, to sam i mislio i fender ovaj
http://www.mitros-music.com/products/24 ... wood%29/3/
...i jos neko pojachalo...
quote]

odličan izbor. To kupi i ne razmišljaj.
Sreća te sada može da se kupi instrument za te pare. Ne tako davno ovde je vladala pustoš.
Sada su početnici, entuzijasti, učlenici u mnogo boljem položaju (da ne kažem da treba da ljubmo kineze u pedu, al..)
Pre neki dan uđem u neku prodavnicu ,a tamo epifoni akustare, mrrrrak.

50 tih i 60-tih mnoge svetske face nisu svirale bolje džitre.
(Klepton piše u svojoj autobiografiji, kako je 60-tih pazario u Nešvilu, 6 stratokastera za ukupno 600 $. Znači svaki po 100)

zato, probaj od ove dve koja ti se više sviđa, uzmi malo pojačalo i ko grom.
(od pojačala, ako bi da učiš, preporučujem jednu veselu kombinaciju http://www.voxamps.com/jamvox/
(kod nas je oko 200 eura, al šta fali, malo se častiš za novaka ;)

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 21 Dec 2009, 22:49

eg303 wrote: OK, ali priznaj da je ovakva tema deja-vu na sedmi stepen, kako ko se registruje na forum, iznova je postavi...Ono, kao, mislim, jbga...
Ma znam da ima... i nisam se tebi.. niti ikome obratio direktno.. ali poucen iskutvom, kao, primecujem gde tema ide.. :wink: a moj pos'o je kao da vas smirujem.. tako da.. chill.. everybody..

Eh da, sad se direktno obracam postavljacu teme...

Znam kako ti je, imas novac i maltene si ogranicen njime.. eventualno + - 5% na tu sumu.. i stvarno te razumem, ali ne moras da se brecas jer nam je ova tema stvarno dosla do iznad skrotuma.. iliti do preko glave.. ok pitao si, neko ti rece koristi search.. ti da si cutao, ne bi bilo daljih provokacija, a ti rece da te mrzi... eh, pa sta ti hoces.. da ti milijoniti put kazemo uzmi Pacifiku, Behringer, Ashton.. a to smo vec rekli.. mis'iimm..

Izvini, ali stara izreka kaze umiljato jagnje dve majke sisa.. prevedeno, budi uctiv i svi ce ti pomoci..

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 21 Dec 2009, 22:54

praštajte što se (i ovde) mešam, ali mislim da niste u pravu.

Onaj ko prvi put dođe na neki forum, verovatno je već i sam guglao i mozgao, pa je na kraju rešio da se učlani u neko društvance i naiđe na nešto malo više volje, nego što to hladnokrvni google ima, right.

Može svako naravno da krene da prelistava teme i postove, ali ima i onih kojima treba odgovor brzo i koji ne bi da prolaze kroz istoriju foruma.
Nema tog pitanja oko koga ne može da se razveze priča na 600 postova, ali je nekad korisno odgovoriti baš na način kako čovek pita, jednostavno i bez mnogo lelemudanja.

Ili otvorite recimo neko mesto koje će biti rezervisano upravo za takve ljude i pitanja, "saveti za početnike", "kratka pitanja-brzi odgovori" isl..pa eto rešenja. Mislim..ovo ono..a?

Mosy

Post by Mosy » 21 Dec 2009, 23:03

50 tih i 60-tih mnoge svetske face nisu svirale bolje džitre.
(Klepton piše u svojoj autobiografiji, kako je 60-tih pazario u Nešvilu, 6 stratokastera za ukupno 600 $. Znači svaki po 100)

zato, probaj od ove dve koja ti se više sviđa, uzmi malo pojačalo i ko grom.
(od pojačala, ako bi da učiš, preporučujem jednu veselu kombinaciju http://www.voxamps.com/jamvox/
(kod nas je oko 200 eura, al šta fali, malo se častiš za novaka ;)[/quote]

Heh zanimljiva prica...svidja mi se tvoj predlog...jos da probamo obe gitare,malo oglasi, pa da se pocastimo za novu godnu i svi srecni i zadovoljni :D

shule

Post by shule » 21 Dec 2009, 23:21

Mene pocinje da smara ovo vase zajebavanje ljudi koji dodju na forum i postave temu o kupovini. .
Mislim, koji ce nam onda ***** forum. . Kakve teme ce se onda postavljati u podforumu el. gitara?
Skroz bi umrlo. Vi odma' nakon sto se postavi tema, zakljucite da je taj neko kreten, i da nece da cita stare teme. . Dajte jbt. . Ostavite predloge, tome sluzi forum, ne za teranje ljudi sa njega. . Jbg, okace oni teme, ne znajuci da ima starih. Verovatno ni meni ne bi palo na pamet da koristim search, kada bih ovde dosao prvi put.
Mislim da nam treba ovde STICKY tema, kupovina gitare za pocetnike. Onda valjda nece kaciti vise. . A vi ili dajte predlog, ili prestanite da se zajebavate. Kao da taj neko spamuje forum, a vi ne radite nista. .

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 21 Dec 2009, 23:24

viewtopic.php?f=14&t=1198 da celo vece je trazim... dakle postoji tema.. doduse neka opsta, ali ipak postoji nesto..

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 21 Dec 2009, 23:31

ja bi stavio to negde u okviru Kupovine, pa kao posebno izdvojeno "saveti za početnike"

Sve me ovo podseća na ono kad naprave zgradu, pa udare travnjak okolo, a onda i neke staze, ali se ispostavi da ljudi utabaju neke zgodnije prečice mimo tih staza, što samo govori da je trebalo ići obrnutim redom, prvo pustiti ljude da utabaju staze, pa tek onda te staze urediti.

Zato i ovde mnogo tema o savetima, a nema nekog dobro uočljivog, izdvojenog dela za kupovinu, početnike isl..

Ono jeste da ima odličnih saveta, ali razbacano po posebnim topicima pa sad, šta znam..

cccira
MF veteran

Post by cccira » 21 Dec 2009, 23:44

shule wrote: Vi odma' nakon sto se postavi tema, zakljucite da je taj neko kreten, i da nece da cita stare teme.
Hm, ovde nije trebalo nista da zakljucujemo, covek je sam lepo napisao:
Mosy wrote:ma smara me da searchujem

shule

Post by shule » 21 Dec 2009, 23:45

Dobro da, ali ne pisem samo za ovu temu. Nego za sve. .

cccira
MF veteran

Post by cccira » 21 Dec 2009, 23:46

Onda si se u pogresnoj temi oglasio

shule

Post by shule » 21 Dec 2009, 23:48

Onda izvini, idem sad da se ubijem. :mrgreen:

Post Reply