Koje Epiphonce?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

kocamaya

Re: Koje Epiphonce?

Post by kocamaya » 03 Feb 2010, 10:13

Pozdrav.
Neću da navodim ni oglase ni sajt koji je nazastupljeniji trenutno na mreži što se tiće prodaje instrumenata i ostalog jer oni sa tim nemaju veze,ali ako kupuješ gitaru izbegavaj ga na kilometre jer sam lićno probao i video falša i nerealno cenjenih instrumenata.moje iskustvo govori da je najbolja kupovina u prodavnici i iskljućivo novog instrumenta,ćak ni komisione prodaje.što se tiće epiphona mene je jedno vreme privlaćio sg-300 i stvarno se kajem što ga nisam uzeo.nadam se da ću uskoro uzeti neku verziju 335 i ponavljam novu.što se tiće Kine ,na primer kad ljudi kupuju sony televizore ili canon,fuji kamere onda nema veze što su iz te zemlje.ma to su gluposti.postoji samo razlika u ceni .tako da opušteno.evo i ja imam mim strata deluxe seriju i da ti kažem bolje uzeti skupljeg mexa nego jeftinog amerikanca pa još i polovnog. :D :D

Sava

Post by Sava » 03 Feb 2010, 12:31

Pa sada malo sumnjam da se Epiphonei falsifikuju, ali ko zna. U svakom slučaju kada na odgovarajućem mestu ukucate brojeve Epiphone, Gibson, Fender, Ibanez, Yamaha gitara pa čak i brojeve sa potenciometara (izuzetno važni delovi kod starih originala) dobijate osnovne podatke. Tako recimo kada ukucam broj mog Epiphone LP dobijam sledeću informaciju:

O gitari

Guitar Info
Your guitar was made at the
Bohemia Musico-Delica Plant, Czech Republic
March 1990
Production Number: 8832

O proizvođaču

Bohemia Musico-Delica Plant
Not much is known about this factory, guitars made here are only sold in Europe. However, the production quality at this factory is said to be superior to its Chinese and Korean counterparts.

Dakle, polazne osnove mogu da se pronađu na netu, a onda otvorite četvore oči kod pregleda konkretnog komada. Znam neke "trgovce" koji mnogo bolje od svih nas zajedno poznaju detalje gitara pa se recimo Fender falsifikuje do detalja. Ja ne oklevam da zatražim od prodavca da skinem pickguard pa čak i vrat ako je neophodno. Ako hoće hoće, ako ne idem dalje. Tako recimo Fender iz tamo neke godine koji se dugo vrti po oglasima odlično svira, ali nakon otvaranja je definitivno utvrđeno da se radi o solidnoj kopiji vrednosti možda 200 e.

Kod polovne opreme i kada je originalna problem mogu biti istrošeni delovi. Ja lično sam kupio baš pomenutog Epiphonea sa lošim čivijama i malo oštećenim pragovima. Kako sam perfekcionista za tehniku i kod mene mora biti sve ispravno pa sam naknadno platio brušenje pragova, zamenu nuta, a stavio sam i nove čivije. To nisu mali izdaci jer samo pomenuto košta nekih 80 e što je kod jeftinijih instrumenata solidan procenat cene. U tom smislu je svakako bolje uzeti nov instrument.

Шмајсер
Хинт-Лорд

Post by Шмајсер » 03 Feb 2010, 15:24

Sava wrote:
O gitari

Guitar Info
Your guitar was made at the
Bohemia Musico-Delica Plant, Czech Republic
March 1990
Production Number: 8832

хаха и ја сам рођен марта 90' :D