Da li Gibson SG Standard vredi 700$ više od Epifona G-400?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Vaske023

Re: Da li Gibson SG Standard vredi 700$ više od Epifona G-400?

Post by Vaske023 » 06 Mar 2010, 14:45

Za pocetak,pozdrav svima jer sam novajlija na ovom forumu. :D Vec dve godine ga posecujem ali sam tek sad skapirao kako da se registrujem :lol: !
Salu na stranu,ovo pitanje je i mene mucilo,jer mi se Gibson veoma dopada.Hteo sam da kupim SG,medjutim SG special je nekih 75000,a standard oko 125000(ispravite me ako gresim).Medjutim za Gibson nisam imao para i odlucio sam se za Epiphone SG,tj. g400 kako se taj model ustvari zove.Gitaru sam kupio polovnu,dobro ocuvanu.Veoma sam zadovoljan.

Epiphone G-400 SG Electric Guitar Features:

Double-cutaway solid mahogany body
Set mahogany neck
Slim-tapered neck profile
22-fret rosewood fingerboard
24-3/4" scale length
1.68" nut width
Dual Alnico V humbuckers
2 volume and 2 tone controls
3-way pickup selector
Pearloid trapezoid inlays
Tune-O-Matic bridge
Stopbar tailpiece
Chrome hardware

Inace gitara ima lep zvuk,odlicna je za rok,bluz,pank...Civije su Grover i odlicno drze stim.Magneti nisu losi ali mislim da bi dobro bilo promeniti ih.Na youtube-u imas poredjenje izmedju Vintage SG,Epiphone SG i Gibson SG.
http://www.youtube.com/watch?v=Vjk2rdFXx2M
Gibson SG pre svega ima bolje drvo i magnete.Ali ja sam iskljucivo za SG standard jer je special losiji i za tih 75000 je bolje kupiti Epiphona i promeniti magnete.Sa Epiphonom ces sigurno biti zadovoljan,bar dok ne sakupis kintu za Gibson standarda.
Sto se tice Vintage kopije SG,nisam je probao tako da necu da pricam.Ja sam se odlucio za Epiphone.
Pozdrav i nadam se da sam bio od pomoci :D :D :D !!!

DKoor

Re: Da li Gibson SG Standard vredi 700$ više od Epifona G-400?

Post by DKoor » 08 Mar 2010, 22:20

Imam Gibsonovog SG Speciala i mogu reći da je gitara strava što se tiče izrade, isto tako playability je što bi Englezi rekli - near perfect (žice skoro leže na pragovima, nema brenčanja i sl. negativnih efekata gitara iz nižeg razreda, neki doduše ne bi mogli svirati gitaru sa vratom tako "debelim" :P , zapravo u stvarnosti nije tako jako debel nego ima visoka ramena što onda daje dojam debljine a to je pogotovo izraženo ako ga uspoređuješ sa Stratocasterom i njegovim modern "C" vratom, razlika u osjećaju je nebo i zemlja za mene u korist SG-a jer ja volim chunky vratove :XD: ).
O zvuku ne treba trošiti previše riječi ako si ljubitelj takvog tipa zvuka mislim da bi sigurno bio zadovoljan.

Gibson Standard i Special su u principu jako jako slične gitare a s obzirom na višu cijenu mogli bi očekivati samo bolje što bi u prijevodu značilo - jako jako dobro :metal: .

E sad problem je što ja nisam nikada svirao G-400 tako da ih ne mogu uspoređivati :| .

Post Reply