Koju gitaru da kupim od 500 - 1000 e ?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Koju gitaru da kupim od 500 - 1000 e ?
Hm, i sam sam iznenađen što ovo pišem - ali eto, ja bih rekao da vredi isprobati Ibanez DN500. Ja nisam iz tog filma, i ne znam šta mi bi da hoću da čujem kako zvuči ova gitara, ali moram da priznam da mi je ostavila više nego pozitivan utisak. Posebno srednja pozicija, ali kad se iskoristi push-pull opcija tone pota. Skroz zanimljiva gitara.
@Kristijan: Svi smo mi pomalo metal

Momentalno da probas http://www.maric.rs/srp/proizvodi/?coni ... l2=3&l3=42 pre nekih 10 dana sam bio u Maricu i cuo gitaru, Prelep klin, napucan drajv, sustain beskonacan..... fantasticna gitara, jedino nekome moze da smeta to sto je pravljena u Koreji, ali je kontrola kvaliteta uradjena u USA
- mislim_stvarno
ESP LTD EC1000 i kraj 

[youtube]<object width="500" height="405"><param name="movie" value="http://www.youtube-nocookie.com/v/2iea9 ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube-nocookie.com/v/2iea9 ... 6&border=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="500" height="405"></embed></object>[/youtube] kako bih posedovao ovog icemna-a,kad samo cujem kako moj drug dosao jeftino do njega,place mi se 
inace sustejn ima do prekjuce sledec godine,jbg aktivna struja i elektronika ,i naravno ova djitra se ne pravi vise mislim ic-300,ovi novji su mi bljak,dont know why

inace sustejn ima do prekjuce sledec godine,jbg aktivna struja i elektronika ,i naravno ova djitra se ne pravi vise mislim ic-300,ovi novji su mi bljak,dont know why
Born_Dead wrote: SG je SG XD ali standard od 100 i kusur soma je tata

cccira wrote:@Kristijan: Svi smo mi pomalo metal![]()

E, ali da znaš da nije ova gitara metalska, ni izgledom, ni zvukom. Kad kažem da sam ja van te priče, mislim na to da sam zaključio da mi 2 humbuckera u kombinaciji sa kratkom skalom, a posebno još u kombinaciji sa trupom od drveta koje daje endless sustain, uopšte ne igraju nikako, nije to zvuk za mene. Konkretno je ova gitara od sapele drveta, i ja ne mogu da kažem da mi zvuči drugačije od gitara koje su od mahagonija. Ako izuzmemo to da push-pull pot splituje magnete, ovo je poprilično slična gitara Les Paulu, samo po mom mišljenju daleko bolje leži kad se svira, ima srećniji balans, i lakši pristup višim pozicijama.
-
"nalik" je jedna stvar, a zvuk koji gitara proizvodi sasvim druga.zhezza wrote: Generalno bih volio nesto nalik Gibson les paul i tako to.
Pomenu li ti negde kakav bi zvuk hteo ?
Nalik po zvuku a oblik je manje bitan na to sam mislio