srecom,imas mene,ja licno i personalno imao oba modela,cak je taj DK2M bas moj bivsi jackson.
sad,plusevi i minusevi.
reversed headstock vs. normalni kad je gitara sa floydom u pitanju samo je bitna estetika,pusti sta ostali kazu.
obije su alder,jedno vrijeme stvarno se dxmg pravio od aldera.
rosewood vs. maple: stvar ukusa,rosewood malo tamniji,maple malo svjetliji,kombinacija sa alderom je odlicna u oba slucaja,jedini plus je sto maple/alder kombo vise sijece u mix-u,sto je dobro ako imas drugog gitaristu u bendu,ne skodi ako si sam.
finisi,hardver su isti,upotrebljivi,nista spetakularno,ali sljakaju.
Dankani vs. EMG - stara debata,EMG genericki,Duncan vise ziv,subjektivno meni je tu apsolutni pobjednik Duncan,pogotovo sto je JB u pitanju.
mesingani blok na DXMG - apsolutni plus.
kofer - apsolutni plus. zajebi pricu kao frka je cimanje sa koferom,ja mislim da ne postoji veci i tezi od mog za ltd dv8-r,pa se sekam,bijem ljude po prevozu sa njim itd,ali gitara uvijek sigurna u svakom smislu.
sustina stvari je sledeca: zvukom po tvojoj prici blizi ti je DK2M,jer je svestranija sonicki i zbog maple vrata bliza tom hard n hevi tripu plus metal.dxmg ima nekoliko pluseva pride,da si samo u dzn dzn vodama onda je dxmg isplatljiviji za tih 70 e razlike.ako imas 400 mozda se ipak vise isplati dxmg,a ako npr ti treba jos ponesto od opreme a cimao bi se za 400 e,uzimaj dk2m.(npr treba ti neka pedala,pojacalo,interfejs za komp).
obije gitare su super,za te pare (realne) nema sanse ista upola pametno da kupis (ne racunam da imas neku ludu srecu pa ti upadne nesto od 1000 e za 400 e).
srena pazarina.