Koja Jacksonka?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

mislim_stvarno

Re: Koja Jacksonka?

Post by mislim_stvarno » 25 Oct 2010, 10:22

Prilicno sam siguran da se Jackson nikada nije pravio u kini. Amerika, Japan, Indija i Koreja. :)
Bobi wrote:licno se ne secam da je X serija pravljena ikada od aldera.
tako pise u katalogu za 2002. X serija od jove
http://audiozone.dk/guitargallery/?cont ... Page46.jpg

mozda je samo "marketinski potez" (aka laz) ili greska... :D Tada navodno nisu imali gitaru od lipe. :)

On topic:
Imas pm, dodao bih na to da nisam znao da je ovaj x od aldera, tako da je sada jos vise sve jedno koju ces uzeti...

Bobi

Post by Bobi » 25 Oct 2010, 10:49

mislim_stvarno wrote:Prilicno sam siguran da se Jackson nikada nije pravio u kini. Amerika, Japan, Indija i Koreja. :)
:1:

Inače ne znam jesi primetio: DXMG u tom katalogu piše da spada u MG seriju, što nema nikakvog smisla ako već postoji DKMG koji ima stock EMGove, i rađen je od aldera. Čak ima i JT-580. Isto za JS30 piše da je rađen od aldera. Ovi matorani sa JCFa su pričali u nekoliko navrata da postoje greške u katalozima i nabrajali godine u kojima se to dešavalo. Moguće da je štamparska greška. Aj baš ću da otvorim temu tamo da ih pitam...

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 25 Oct 2010, 11:42

Da, i meni je dosta cudno to sto su dkmg i dxmg skoro istih specifikacija.

Razlike su koliko provaljujem vrat, to sto dkmg ima arched top, a dxmg flat top i DKMG ima afterburner preamp ili tako nesto... Stvarno je premala razlika. Ja mislim da se MG serija tako zove zbog eMG magneta. :D
Bobi wrote:Ovi matorani sa JCFa su pričali u nekoliko navrata da postoje greške u katalozima i nabrajali godine u kojima se to dešavalo. Moguće da je štamparska greška. Aj baš ću da otvorim temu tamo da ih pitam...

Tako se i meni cini (zbog nekih kataloga sto sam gledao), pa sam i rekao u proslom postu "marketing" :lol: Isto tako imaju greske na sajtu, dosta gresaka. Skoro sam se zbog tih gresaka raspravljao sa jednim tipom na jcfonline o tremolu na DX10D :mrgreen:

Cudno mi je sto nemaju ni jednu gitaru od basswooda, a to je od 80ih neizbezno drvo, barem u jeftinijim serijama... :D

umart

Post by umart » 26 Oct 2010, 14:33

srecom,imas mene,ja licno i personalno imao oba modela,cak je taj DK2M bas moj bivsi jackson.

sad,plusevi i minusevi.

reversed headstock vs. normalni kad je gitara sa floydom u pitanju samo je bitna estetika,pusti sta ostali kazu.
obije su alder,jedno vrijeme stvarno se dxmg pravio od aldera.

rosewood vs. maple: stvar ukusa,rosewood malo tamniji,maple malo svjetliji,kombinacija sa alderom je odlicna u oba slucaja,jedini plus je sto maple/alder kombo vise sijece u mix-u,sto je dobro ako imas drugog gitaristu u bendu,ne skodi ako si sam.

finisi,hardver su isti,upotrebljivi,nista spetakularno,ali sljakaju.

Dankani vs. EMG - stara debata,EMG genericki,Duncan vise ziv,subjektivno meni je tu apsolutni pobjednik Duncan,pogotovo sto je JB u pitanju.

mesingani blok na DXMG - apsolutni plus.
kofer - apsolutni plus. zajebi pricu kao frka je cimanje sa koferom,ja mislim da ne postoji veci i tezi od mog za ltd dv8-r,pa se sekam,bijem ljude po prevozu sa njim itd,ali gitara uvijek sigurna u svakom smislu.

sustina stvari je sledeca: zvukom po tvojoj prici blizi ti je DK2M,jer je svestranija sonicki i zbog maple vrata bliza tom hard n hevi tripu plus metal.dxmg ima nekoliko pluseva pride,da si samo u dzn dzn vodama onda je dxmg isplatljiviji za tih 70 e razlike.ako imas 400 mozda se ipak vise isplati dxmg,a ako npr ti treba jos ponesto od opreme a cimao bi se za 400 e,uzimaj dk2m.(npr treba ti neka pedala,pojacalo,interfejs za komp).

obije gitare su super,za te pare (realne) nema sanse ista upola pametno da kupis (ne racunam da imas neku ludu srecu pa ti upadne nesto od 1000 e za 400 e).

srena pazarina. :ziveli:

laza96

Post by laza96 » 26 Oct 2010, 16:29

HVALA TI PUNO!!!
umart wrote:onda je dxmg isplatljiviji za tih 70 e razlike
Samo nije 70e razlika nego 40e, posto je DK2M 360e, a DXMG 400e. :)

Nostradamussen

Post by Nostradamussen » 26 Oct 2010, 16:34

inace ranis ne prodaje vise tu gitaru sa oglasa (dxmg), rekao mi je prekjuce. mislim da ti je izbor malo suzeniji kad uzmes u obzir ovu informaciju :)

laza96

Post by laza96 » 26 Oct 2010, 21:16

Nostradamussen wrote:inace ranis ne prodaje vise tu gitaru sa oglasa (dxmg), rekao mi je prekjuce. mislim da ti je izbor malo suzeniji kad uzmes u obzir ovu informaciju :)
Nemoguce i nije Ranis, nego neki Srdjan........

Gitara jos stoji na oglasu...

http://www.kupujemprodajem.com/Jackson- ... -oglas.htm

Born_Dead

Post by Born_Dead » 27 Oct 2010, 00:27

laza96 wrote:
Nostradamussen wrote:inace ranis ne prodaje vise tu gitaru sa oglasa (dxmg), rekao mi je prekjuce. mislim da ti je izbor malo suzeniji kad uzmes u obzir ovu informaciju :)

glas: 309177 (postavljen: pre mesec dana)
ma bre ljudi su bezobzirni kada prodaju ne sklanjaju oglas

dimmu
MF veteran

Post by dimmu » 27 Oct 2010, 00:34

laza96 wrote:

Srdjana zovu Ranis.I to je taj decko.Mozda nije stigao skinuti oglas.Sve u svemu da si bio brzi mozda bi i pazario gitaru sad ti eto ostaje samo DK2M ali ipak ti nazovi Ranisa pa pitaj,ne znam zasto to nisi odma uradio.

laza96

Post by laza96 » 27 Oct 2010, 11:13

dimmu wrote:
laza96 wrote:

Srdjana zovu Ranis.I to je taj decko.Mozda nije stigao skinuti oglas.Sve u svemu da si bio brzi mozda bi i pazario gitaru sad ti eto ostaje samo DK2M ali ipak ti nazovi Ranisa pa pitaj,ne znam zasto to nisi odma uradio.
jbg, sta da se radi ako je tako, to mi je bila najbolja ponuda ali kako da budem brzi kad mi pare jos uvek nisu legle :shock: , naso ja jos neke slicne oglase...

Posto na ovu vise nemogu da racunam, sad mi ostaje DK2M, ali posta sam rekao da mi malko vise odgovaraju aktivni EMG 81, 85, ja naso jednog ibaneza za slicne pare (malo skuplji - 430e) sa EMG 81, 85 i jos jednim singlom, sa koferom, uostalom evo vam oglas pa vidite:

http://www.kupujemprodajem.com/Ibanez-R ... _id=933943

dimmu
MF veteran

Post by dimmu » 27 Oct 2010, 13:03

kao sto sam ti rekao imas njegov telefon na oglasu nazovi ga i pitaj ga.ne znam sta se desilo u medjuvremenu nismo se culi mesec i kusur dana.mozda je povukao gitaru iz prodaje,a mozda i nije.uostalom dete ti da si ozbiljan kupac otisao bi vec i isprobao sve te gitare ovako ti ides to da kupis na preporuku ljudi sa ovog foruma,a ne znas da li ti gitara uopste i lezi,a i ko zna da li ces ti uopste uzeti ista od tih gitara.ovo je izgleda jos jedna tema gde deca tako dodju i raspituju se nedelju dana za gitare o 300-400eura,a onda izmagle i naravno nikada nista ne kupe jer su dosli zavlaciti,a ne da stvarno kupe nesto.

laza96

Post by laza96 » 27 Oct 2010, 13:13

Ja sam to sto puta rekao, a evo i 101. cu da kazem... Kupujem sigurno gitaru samo ne zelim da pogresim u izboru, a daleko mi je i nemogu da stignem da odem i da probam, mozda u Mitros music-u...

Tenji

Post by Tenji » 27 Oct 2010, 14:12

Lepo je to sto se ti raspitujes po forumu za ovu ili onu gitaru, ali dok ne odes da je probas nisi nista uradio... Kada si pocetnik, sansa da se zajebes pri kupovini prve gitare (ili druge, nebitno) je velika, ne zbog neznanja, nego zbog toga sto ti gitara koja ti sad radi posao, mozda za godinu dana nece odgovarati, i tu najpre mislim na ton same gitare... Razmisli, ti sad kupis gitaru sa EMG magnetima zato sto ih ima Kirk Hammet, a sta ako za godinu dana budes hteo da sviras nesto skroz drugacije? Kontam da ti je ono 96 u nicku godiste, naravno da ti ukus nece biti isti sa 14, i sa 16, 18 godina, itd... Sada je najbitnije da uzmes gitaru koja ce ti biti najsvirljivija, ciji ce ti vrat najbolje leci, na kojoj ces moci da napredujes kao gitarista, koja te nece zamarati posle po sata sviranja, nabrijani magneti dolaze malo kasnije.. Mnogo je veca verovatnoca da ce ti se muzicki ukus promeniti, nego da ti prsti narastu 5 santima za godinu dana pa da ti vrat vise ne lezi ili sta ja znam... :) I da, JA bih pre isao na dk2m, nego na ibaneza... Ne volim EMG-je, a i inace mi se Jackson cini mnogo boljim... A slusao sam Metallicu u sedmom razredu, uff... :mrgreen: Ajd pozdrav, nemoj zameriti stogod... :ziveli:

laza96

Post by laza96 » 27 Oct 2010, 14:48

Tenji wrote:Lepo je to sto se ti raspitujes po forumu za ovu ili onu gitaru, ali dok ne odes da je probas nisi nista uradio... Kada si pocetnik, sansa da se zajebes pri kupovini prve gitare (ili druge, nebitno) je velika, ne zbog neznanja, nego zbog toga sto ti gitara koja ti sad radi posao, mozda za godinu dana nece odgovarati, i tu najpre mislim na ton same gitare... Razmisli, ti sad kupis gitaru sa EMG magnetima zato sto ih ima Kirk Hammet, a sta ako za godinu dana budes hteo da sviras nesto skroz drugacije? Kontam da ti je ono 96 u nicku godiste, naravno da ti ukus nece biti isti sa 14, i sa 16, 18 godina, itd... Sada je najbitnije da uzmes gitaru koja ce ti biti najsvirljivija, ciji ce ti vrat najbolje leci, na kojoj ces moci da napredujes kao gitarista, koja te nece zamarati posle po sata sviranja, nabrijani magneti dolaze malo kasnije.. Mnogo je veca verovatnoca da ce ti se muzicki ukus promeniti, nego da ti prsti narastu 5 santima za godinu dana pa da ti vrat vise ne lezi ili sta ja znam... :) I da, JA bih pre isao na dk2m, nego na ibaneza... Ne volim EMG-je, a i inace mi se Jackson cini mnogo boljim... A slusao sam Metallicu u sedmom razredu, uff... :mrgreen: Ajd pozdrav, nemoj zameriti stogod... :ziveli:
Hvala na savetu, nemam na cemu zameriti :)

dimmu
MF veteran

Post by dimmu » 27 Oct 2010, 15:21

laza96 wrote:Ja sam to sto puta rekao, a evo i 101. cu da kazem... Kupujem sigurno gitaru samo ne zelim da pogresim u izboru, a daleko mi je i nemogu da stignem da odem i da probam, mozda u Mitros music-u...
pa kako bi ti kupio gitaru? da je kupis preko neta da ti stigne na kucnu adresu? ako vec hoces da uzmes nesto dobro sedi sa nekim u kola i picite do lokacije gde je oglas koji si zeleo pa ako ti se svidja kako ti gitara lezi ok,ako ne jbg to je rizik kod kupovine polovnih instrumenata.nekada ubodes dobar komad,a nekada ne.da ne bude da ja samo serem evo ti neka moja http://www.kupujemprodajem.com/Kramer-6 ... _id=941771 preporuka.u pitanju je kramer 620 made in USA.kakva je bas ta gitara ne znam,ali moj prijatelj ima istu takvu i veoma je dobra.ako ti se ne svidjaju magneti tu mozes odma ubaciti emg 81 u bridge(pogledaj i koji pasivni seymour duncan,nije sve u aktivi),a kasnije ako te krene zelja za neckom ubacis neki aktivni ili pasivni,sve zavisi sta si vec turio u bridge.nazovi coveka i pitaj,mozda i spusti cenu za koji euro nize.ako je gitara u dobrom stanju mislim da to vredi kupiti,a i ako ti se svide magneti ustedeces sebi jos 130eura od tih 400 koliko imas u budzetu ako se ne varam.

Post Reply