Charvel gitare kod nas?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Charvel gitare kod nas?
Sta mislite o Charvel San Dimas 1 gitari? Koja mu je realna cena u Srbiji?
U pitanju je bas ovaj model od havajske koe.
http://audiozone.dk/guitargallery/?cont ... imas04.jpg
U pitanju je bas ovaj model od havajske koe.
http://audiozone.dk/guitargallery/?cont ... imas04.jpg
- Fast beer-drinker
E, da se malo vratimo na Charvel-e...
Elem, imam Charvel Model 3 iz 1986, sa Jackson elektronikom (HSS, nije aktivna), Kahler tremolom, drvenim Charvel koferom, top-lock-om, Jackson čivijama i tako dalje. Pa nešto kontam da ga prodam, međutim, ne znam kolika mu je sad realna vrijednost, sa svim gore navedenim i u fantastičnom stanju, što vizuelno, što mehanički. Pa sam se pitao, može li mi ko pomoći oko toga? Koja bi bila cijena takvog, ali novog u prodavnici, ili cijena gitare koja je tonski približna/ista, ali da nije Charvel, nego recimo neka druga gitara? Inače, Charvel-i mi se sviđaju, i imam još jednog Charvel-a, ali njega ne bih prodavao, on je nešto stariji, a tijelo i glava su mu urađeni kao zmijska koža. Unaprijed hvala na odgovorima!
Elem, imam Charvel Model 3 iz 1986, sa Jackson elektronikom (HSS, nije aktivna), Kahler tremolom, drvenim Charvel koferom, top-lock-om, Jackson čivijama i tako dalje. Pa nešto kontam da ga prodam, međutim, ne znam kolika mu je sad realna vrijednost, sa svim gore navedenim i u fantastičnom stanju, što vizuelno, što mehanički. Pa sam se pitao, može li mi ko pomoći oko toga? Koja bi bila cijena takvog, ali novog u prodavnici, ili cijena gitare koja je tonski približna/ista, ali da nije Charvel, nego recimo neka druga gitara? Inače, Charvel-i mi se sviđaju, i imam još jednog Charvel-a, ali njega ne bih prodavao, on je nešto stariji, a tijelo i glava su mu urađeni kao zmijska koža. Unaprijed hvala na odgovorima!
Model 3 iz 86. je valjda onaj sa maskom ? Dosta zavisi u kakvom je stanju. Mane su mu taj Kahler tremolo za koga je tesko naci delove a i skupi su. Gitara inace odlicno radi ali nema neku vrednost sem kolekcionarima. Za konkretne cene je najbolji pokazatelj e-bay a tamo su cene od 250 do 400 evra. Ovde bi mogao da trazis i vise ali nestasica kesha mi nesto govori da ga das i za 200 da ga niko ne bi kupio .. nazalost. Ja imam model 3 iz 87. sa charvelovim koferom i ne razmisljam o prodaji. Cak sam razmisljao da kupim jos jednog ali u nedostatku pomenutog kesha probacu sa nekom zamenomFast beer-drinker wrote:E, da se malo vratimo na Charvel-e...

- Fast beer-drinker
Da, to je onaj sa maskom. Kao što rekoh, u odličnom je stanju, što vizuelno, što mehanički. Nisam znao da dostiže tolike cijene, mada, kad bolje razmislim, cijena recimo Ibaneza RG-370/350, polovnog, bez kofera se kreće od nekih 230 e, minimalno, pa nadalje. A Charvel Model 3 je daleko bolji, samo što je i dosta stariji. Ali po meni je to samo prednost. O prodaji još ne razmišljam ozbiljno, više samo "onako". Hvala na pomoći.
- Dersu Uzala
Soma Eura minimum. Obzirom kakvo se djubre tu prodaje za soma ojra. 

Fast beer-drinker wrote:i imam još jednog Charvel-a, ali njega ne bih prodavao, on je nešto stariji, a tijelo i glava su mu urađeni kao zmijska koža.
Aj baci koju sliku ovoga.
- Fast beer-drinker
Taj model 3 moze da ide u Srbiji recimo od 350-450, to je neki prosek.
Inace sto se zmije tice, ne bi bilo lose ako imas jos neke slike, pogotovu pozadina gitare, uvecan headstock i telo ali bih ovako na prvi pogled rekao da to uopste nije Charvel.
Inace sto se zmije tice, ne bi bilo lose ako imas jos neke slike, pogotovu pozadina gitare, uvecan headstock i telo ali bih ovako na prvi pogled rekao da to uopste nije Charvel.
- Dersu Uzala
Uslikaj neck plate odzada frajeru
.

- Fast beer-drinker
Hvala. Mislim da imam jos koju sliku, ako ne, uslikacu, pa cu postaviti, samo kad stignem. Zmijskog ne bih prodavao za sad, mada i to mozda odradim. Inace jeste Charvel, cak sam ga i nosio nekim ljudima koji se malo bolje razumiju u njih, od mene. Na glavi pise samo Charvel, Made In USA. Na neckplate-u pise samo serijski broj, tj. 125394. Mada to nije ni bitno, bitniji mi je Model 3. Hvala jos jednom.
- Dersu Uzala
Nijesam neki guru za te serisjke brojeve, ali kako made in USA, pa jos trojka, pa jos sestocifreni serijski broj. Uslikaj ti to deder. To neki custom order jedino moze bit. 

- Fast beer-drinker
Ne, to sam mislio na ovog sa zmijskom kozom. On je Made In USA, i njemu pise samo sestocifreni serijski broj, nista vise. A sto se tice Modela 3, on je Made In Japan, i na njemu pise ono standardno za Japance: Fort Wort, P.O. Box, Texas i tako dalje, ne znam sad napamet. Uglavnom imam 2 Charvela, ovog sa slike-zmijskog i Modela 3, on je crven, sa crnom maskom i tako dalje.
- Dersu Uzala
Aaaa...
Ok onda. Ovaj sa koznim gatjama ondak verovatno jeste custom order, ali negde iz polovine 90-tih? 94?
Anyway, dobre su te trjke bile, ja sam imao bese...dvojku...ili keca...ne secam se...2A valjda...Nije ni bio moj, djorali se ortak i ja 3-4 puta godisnje onako na metar dva dana, ja njemu Jebanjeza on meni Charvela.
Ok onda. Ovaj sa koznim gatjama ondak verovatno jeste custom order, ali negde iz polovine 90-tih? 94?
Anyway, dobre su te trjke bile, ja sam imao bese...dvojku...ili keca...ne secam se...2A valjda...Nije ni bio moj, djorali se ortak i ja 3-4 puta godisnje onako na metar dva dana, ja njemu Jebanjeza on meni Charvela.
- Fast beer-drinker
Stvarno ne znam iz koje je godine, ni priblizno. Znam samo da su pragovi izlizani, i to prilicno. Treba ih mijenjati, al' imam i precih stvari, tako da ne zurim. A nije mi jedina gitara.
Cuvaj ti te gitare .. biće samo vrednije. Danas prave takve krševe, nešto razmišljam, osamdesetih niko ne bi ni pogledao bilo koji jeftiniji model ovih današnjih ....