Jackson vs. Ibanez
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Ok ljudi, hitan slucaj: Jackson JS30 i Ibanez RG370DX ista cena-300eur.
Probao sam obe. Jackson ima bolje magnete za dist, a Ibanez bolji vrat,bolji clean. E sada Jackson-ov body je valjda alder, a Ibanez basswood, a Ibanez mi se cini pri dist. prigusen. Zanima me koliko bi zavisilo od drva kojim je body izradjen ako stavim EMG magnete, posto sam cuo da daju skoro isti zvuk na svakoj gitari???
Koliko drvo od koga je izradjena gitara utice na zvuk?
HITNO!!!
Probao sam obe. Jackson ima bolje magnete za dist, a Ibanez bolji vrat,bolji clean. E sada Jackson-ov body je valjda alder, a Ibanez basswood, a Ibanez mi se cini pri dist. prigusen. Zanima me koliko bi zavisilo od drva kojim je body izradjen ako stavim EMG magnete, posto sam cuo da daju skoro isti zvuk na svakoj gitari???
Koliko drvo od koga je izradjena gitara utice na zvuk?
HITNO!!!
- Scream Bloody Gore
Re: Jackson vs. Ibanez
ne mozes reci koja marka je bolja ukusi su razliciti... nekome odgovara ibanez vrat nekom jackson meni su super oba vrata ma da ja imam Jackson warrior wrmg series ima i emg magnete i skroz sam zadovoljan sa tom gitarom. ma da sam cuo da ibanezi imaju losh hardware sto ne znam da li je tacno ali znam da su im vecina njihovih edge 3 losi tj brzo ispadaju iz stima dok npr na mom jacksonu nikad nije izasao iz stima..ali opet i to zavisi od samog floyda i naravno odakle je gitara moj je japanac
i skroz sam zadovoljan

Ne znam sta i od koga si cuo, ali edge III je skroz OK most, cak stavise dobar most. Meni se ne rastimava ni najmanje. Naravno, potrebno je izvrsiti setup gitare, pa da bi sve radilo kako treba, kao i na svim ostalim gitarama.
2 moja ortaka imaju RG370 sa Edge 3 i cesto im se rashtimava gitara... Verovatno zavisi od toga kakav ti primerak uleti...
Da, ali u svakom slucaju nije tako losa gitara kao sto mnogi pricaju.
- mislim_stvarno
Verovatno dosta zavisi koja je godina i koja je zamlja proizvodnje...
Moj je korejski, a sada koliko znam vise ih i ne prave u Koreji (vrlo moguce da gresim), i drzi odlicno stim i kad drkam floyd i kad stavim nove zice...
Moj je korejski, a sada koliko znam vise ih i ne prave u Koreji (vrlo moguce da gresim), i drzi odlicno stim i kad drkam floyd i kad stavim nove zice...
Fender! salim se xD
ibanez, moram reci da me Raxov RG ubedio da je ibanez odlicna gitara...
ibanez, moram reci da me Raxov RG ubedio da je ibanez odlicna gitara...
moj glas ide jacksonu js 30dk 

- Highway One
brate-Fender.
od ovih dzeksone probao i ne gotivim uopste a ibanez rg370 je gitara super izrade samo mu je stimanje teze dal zbog tog flojda i tako nesto.
i nema zatvoren zvuk.
zvuk mu je super.
ali fender uvek i najsvirljiviji vrat- a magnet bridge mu promenis i to je to.
sto iron maiden ima fender?
od ovih dzeksone probao i ne gotivim uopste a ibanez rg370 je gitara super izrade samo mu je stimanje teze dal zbog tog flojda i tako nesto.
i nema zatvoren zvuk.
zvuk mu je super.
- Chord-Master
- MF veteran
Uh, uh...Highway One wrote:brate-Fender.
i nema zatvoren zvuk.
zvuk mu je super.
Jesam OGROMAN poklonik Fendera, medjutim ne mogu se ovde sloziti sa tobom iz tri razloga:
Uno - Covek ima dilemu izmedju Jacksona i Ibaneza koji su "metalolike" gitare, Fender ne spada bas u tu kategoriji ni po izgledu ni po zvuku.
Due - Japanski Fenderi kakve sviraju Mejdeni nemoguce je naci na trzistu, jer su njihovi Fenderi posebno "budzeni" za njih, a uostalom Mejdeni ih sviraju kroz monstruozno "przacka" pojacala, koja bi dala taj zvuk gotovo svakoj gitari.
Tre - Mozda covek jednostavno ne voli izgled Fendera, jest' da to ne mogu bas da shvatim

Eto toliko, moz' da se ljutis, ali nisam mogao da predjem preko ove izjave

- mislim_stvarno
E ljudi mislim da malo smarate sa fenderima.
Ok gotivite fender, ok volite fender, ok imate fender, ok sve, ali da li bas u svaku temu morate da se javljate sa "Fender keva"...
Mnogi ljudi ne gotive fender, i ne zele da slusaju to na svakom mestu...
Fender je firma velikog ugleda, ali nije jedina...
Ibanez pravi mnoge kvalitetne gitare, Gibson pravi mnogo bolje gitare za moj ukus itd itd...
Kao sto Chord-Master rece, Maiden fender je jako tesko naci (ne nemoguce, posto sam negde na netu naisao na lika koji ima neki), ali to isto kao i Yngwie-v fender samo nosi ime i estetski podseca...
Oni koriste magnete koji su jaci od vecine ibanezovih i jacksonovih humbuckera, pa to i nije klasican fender zvuk, koriste floyd itd itd...
Mislim i Vai i Satriani i milion drugih ljudi koristi ibanez, pa ipak...
A sto se udobnosti vrata tice to je tek druga prica...
Ok gotivite fender, ok volite fender, ok imate fender, ok sve, ali da li bas u svaku temu morate da se javljate sa "Fender keva"...
Mnogi ljudi ne gotive fender, i ne zele da slusaju to na svakom mestu...
Fender je firma velikog ugleda, ali nije jedina...
Ibanez pravi mnoge kvalitetne gitare, Gibson pravi mnogo bolje gitare za moj ukus itd itd...
Kao sto Chord-Master rece, Maiden fender je jako tesko naci (ne nemoguce, posto sam negde na netu naisao na lika koji ima neki), ali to isto kao i Yngwie-v fender samo nosi ime i estetski podseca...
Oni koriste magnete koji su jaci od vecine ibanezovih i jacksonovih humbuckera, pa to i nije klasican fender zvuk, koriste floyd itd itd...
Mislim i Vai i Satriani i milion drugih ljudi koristi ibanez, pa ipak...
A sto se udobnosti vrata tice to je tek druga prica...
ja sam se salio bas zato sto sam ranije na svaku temu stavljao to FENDER MAMA SVIH GITARA... pa ono kao... nisam imao nameru da me ozbiljno shvatite, a i tu je "salim se" i onaj odvratan smajli...
- Chord-Master
- MF veteran
mislim_stvarno wrote:Kao sto Chord-Master rece, Maiden fender je jako tesko naci (ne nemoguce, posto sam negde na netu naisao na lika koji ima neki)
Ako je to ono na sta mislim da mislis, to nije pravi Maiden Fender kakve sviraju zadnjih godina. Odnosno video sam dva. Ima jedan lik koji tvrdi da ima stari Fender Stratocaster koji je zaista pripadao Dave Murray-u (upuceniji Maiden fanovi ce znati da je on prvi poceo sa upotrebom Fendera, Adrian Smith je u to vreme uglavnom svirao Jacksone i Gibsonove SG-jeve)... nesto sumnjam, ali cak i da je tako, tako nesto se ne bi naslo u slobodnoj prodaji.
A drugi je Iron Maiden Signature Stratocaster sa crtezom glave Eddie-a (celavog, kao na omotu albuma Piece of Mind), ne znam tacno koliko ih je izaslo, ali bili su prilicno limited, medjutim to je upravo ovo:
mislim_stvarno wrote:samo nosi ime i estetski podseca