Rooster
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Rooster
Ja uzeh crveni pre nekih nedelju dana (mislim da ih u Idei na bezaniji i dalje ima po 5k), i jedino sto je razlikuje od raznih gitara koje kostaju izmedju 100 i 150e je malo traljaviji finish vrata (negde im je ostalo malo vise laka i pragovi nisu bas izbruseni na krajevima, pa malo zakacinju ruku) koji varira od primerska do primerka i naravno fabricki katastrofalan setup, ali kada se podesi i natonira zvuci jako dobro. Drvo je cak bih rekao odlicno i vrlo rezonantno (alder je u pitanju), pa je gitara glasna cak i unplugged, a i magneti su vrlo korektni (i cak prilicno tihi sto se suma tice), narocito bridge koji je odlican, dok je neck za nijansu mutniji nego sto je Duncan SSL-1 koji sam iz zezanja probao u necku i koji na ovoj gitari zvuci odlicno. Zanimljivo da kombinacija srednjeg koji dolazi uz gitaru i SSL-1 zvuci vrlo karakteristicno i mnooogo mi se svidja.
Sve u svemu, da ne verujes da neko napravi itekako upotrebljiv instrument za 5000
Sve u svemu, da ne verujes da neko napravi itekako upotrebljiv instrument za 5000
Bas to. Dobro, ja sam platio 7500 jer sam zakasnio na akciju, ali ne verujem da bi ijedan stolar napravio samo ovakvueg303 wrote:Mene ovo strašno raduje, stvari se resetuju, dosta je bilo prodavanja skupocenih granja i panjeva, dolazi vreme kada će svako moći da sa opremom od 200-tinak evara pokaže da mu se svira i da vredi. Msm, ovo si platio 5000 dinara i svira, za te pare zakazuju gledanje preCBS Fendera...Driver wrote:Verovao ili ne, u Ide-i Extra, NBg.Muzicar koji pije! wrote:Gde ova gitara moze da se pogleda, proba i mozda kupi? Prosto ne mogu da verujem da ovako zvuci i da je svirljiva za 7500.
drvenariju, bez svih ostalih delova za te pare.
E, i ja sam se igrao s ovom gitaricom pre neki dan (kupio mali brat, pa doneo, da vidim valja li cemu) i nisam mogao da verujem da kosta samo 5000 din.!Iskreno, nista nije gora od Squier-a Affinity serie. Komad koji sam probao je imao dobar finis,izlakiran vrat (sto meni licno jako prija, jer ne volim ne lakirane vratove), dobro obradjene pragove i, verovali ili ne, ODRADJEN SETAP!
Nisam verovao, zagledao sam je 2 sata i nisam mogao da verujem da kosta samo 50e. Koje je (i da li je) drvo u pitanju ne znam, ali je cinjenica da gitara na suvo jako lepo rezonira.
Primetio sam jednu veliku manu oko rucice za tremolo... Kada se usrafi, toliko visoko stoji u odnosu na zice, da je ne moguce koristiti je u toku svirke, jer, jednostavno, ne mozete da dohvatite zice. Opet, imajuci u vidu da je to pocetnicka gitara,pitanje je koliko je tremolo neophodan, jer sam misljenja da, pocetnicima, akanje tremola donosi vise problema nego koristi...
Takodje, stekao sam utisak da je lak na vratu malo deblje nanesen, i kao i Mancha, primetio sma na jednom mestu malu aljkavost.
Bilo mi je zao sto mi je lampas u studiu, bas me je interesovalo kako bi zvucala na tako necemu, pa sam bio prinudjen da je bocnem u Astera koje drzim u sobi, ali zvuk u opste nije bio za postideti se. Zaista, nista losije od bilo kod Squiera iz jeftinije serije. Usudio bih se reci da je ovaj Rooster bio bolje odradjen i od famoznih Yamaha Pacifica koje se trenutno mogu naci po radnjama, barem je meni bolje legao, jer volim maple vrat na stratolikim gitarama,a i skoro sma probao neku Pacificu (bas za gore pomenutog bratica) i iznenadio se koliko jeftino deluju u odnosu na Pacificu koju ima drugar iz benda, koja je kupljena pre 10ak godina, i jedina Pacificina prednost je onaj humbacker u bridzu.
U sustini, svakom pocetniku bih je preporucio, zaista nisam mogao da verujem da kosta samo 5000din.

Primetio sam jednu veliku manu oko rucice za tremolo... Kada se usrafi, toliko visoko stoji u odnosu na zice, da je ne moguce koristiti je u toku svirke, jer, jednostavno, ne mozete da dohvatite zice. Opet, imajuci u vidu da je to pocetnicka gitara,pitanje je koliko je tremolo neophodan, jer sam misljenja da, pocetnicima, akanje tremola donosi vise problema nego koristi...

Bilo mi je zao sto mi je lampas u studiu, bas me je interesovalo kako bi zvucala na tako necemu, pa sam bio prinudjen da je bocnem u Astera koje drzim u sobi, ali zvuk u opste nije bio za postideti se. Zaista, nista losije od bilo kod Squiera iz jeftinije serije. Usudio bih se reci da je ovaj Rooster bio bolje odradjen i od famoznih Yamaha Pacifica koje se trenutno mogu naci po radnjama, barem je meni bolje legao, jer volim maple vrat na stratolikim gitarama,a i skoro sma probao neku Pacificu (bas za gore pomenutog bratica) i iznenadio se koliko jeftino deluju u odnosu na Pacificu koju ima drugar iz benda, koja je kupljena pre 10ak godina, i jedina Pacificina prednost je onaj humbacker u bridzu.
U sustini, svakom pocetniku bih je preporucio, zaista nisam mogao da verujem da kosta samo 5000din.
BTW, bio sam danas u IDEi u Uscu i ima ih jos po 5k dinara (crvene), pa ko hoce....
- Stevan Hinic
- ex Muzicar koji pije!
Danas smo drugar i ja kupili po jednu Rooster elektricnu gitaru, samo dve su i ostale (Idea u SC Usce). Ja belu on crvenu.Nije da su savrsene, pragovi nisu bas najbolje izbruseni, ima gresaka u finisu i jos par sitnica koje sam ja mogao da primetim. Gitate se dobro cuju na suvo, ja sam zadovoljan. Odmah smo ih odneli kod majstora da odradi setup i stavi nove zice. Kaze covek da su gitare potpuno ok ali da postoji mogucnost da se vrat iskrivi zbog loseg kvaliteta drveta, kaze sa tim problemom se vec sretao kod ovako jeftinih gitara. Inace kaze jos da je drvo najverovatnije obicna iverica, mislim na telo, mada gitare uopste nisu lagane, imaju solidnu tezinu. Sutra cu da pokupim svoj primerak pa kad je prikljucim na moje pojacalo i prosviram, pisacu jos ako nekog bude onteresovalo.
- tHe bLuEsMaN
A je l kupio neko akusticnog Roostera? 

Dobio sa tu gitaru u nekoj zameni,vrat se krivi na suprotnu stranu od žica.Trus je odvijen,žice su bile devetke sada su desetke,mislim da će za par godina bas žice biti tamanMuzicar koji pije! wrote:Danas smo drugar i ja kupili po jednu Rooster elektricnu gitaru, samo dve su i ostale (Idea u SC Usce). Ja belu on crvenu.Nije da su savrsene, pragovi nisu bas najbolje izbruseni, ima gresaka u finisu i jos par sitnica koje sam ja mogao da primetim. Gitate se dobro cuju na suvo, ja sam zadovoljan. Odmah smo ih odneli kod majstora da odradi setup i stavi nove zice. Kaze covek da su gitare potpuno ok ali da postoji mogucnost da se vrat iskrivi zbog loseg kvaliteta drveta, kaze sa tim problemom se vec sretao kod ovako jeftinih gitara. Inace kaze jos da je drvo najverovatnije obicna iverica, mislim na telo, mada gitare uopste nisu lagane, imaju solidnu tezinu. Sutra cu da pokupim svoj primerak pa kad je prikljucim na moje pojacalo i prosviram, pisacu jos ako nekog bude onteresovalo.

- Stevan Hinic
- ex Muzicar koji pije!
E bedak covece. Ja se nadam da se vrat nece iskriviti. Do duse mogu samo da se i nadam.... Ako bude tako bas ce mi biti zao tih 5000 RSD.... Covek moze sa drugarima bas dobro da se ,,utambura,, u nekoj finoj kafanici za te novce..... 

Sta se tripujete,nije vrat od sira pa da se tek tako iskrivi ! Mozda se nekada to desi, ali za 10,20 godina,pre nece sigurno !
- Stevan Hinic
- ex Muzicar koji pije!
Uzeo sam svoj primerak od majstora (kaze covek da je telo gitare od jove i veoma prijatno iznenadjen kvalitetom gitare). Posle odradjenog setup-a. stavljenih novih zica, izbrusenih pragova (ja ih brusio) i probe na Marsalu MG 15 FX, SAM PREZADOVOLJAN. Potpuno je svirljiva, ostaje u stimu i zvuci skroz ok. Mada kada je jaca distorzija u pitanju ne zvuci bas najbolje. Sve u svemu, ovo pojacalo + ova gitara su me kostali 200 eura. Za te pare bolja kombinacija tesko da moze da se nadje. 

E, i ja svirao ovo danas.
Potpuno ludačka đitra za te pare. Nisam je probao na distu, ali kapiram da singlovi tog kvaliteta ionako ne mogu da budu neka podloga. Jedina zamerka koju imam su pragovi, koji su prilično bezveze, solidno bodu sa ivica vrata i generalno su loše urađeni. Ostatak što se tiče finiša je top of the tops u tom rangu, vrat i finiš i sve.
Što toga nije bilo kad sam ja bio klinac
Brišite ove teme o đitrama za apsolutne početnike i dajte im adrese Idea marketa po zemlji.
Potpuno ludačka đitra za te pare. Nisam je probao na distu, ali kapiram da singlovi tog kvaliteta ionako ne mogu da budu neka podloga. Jedina zamerka koju imam su pragovi, koji su prilično bezveze, solidno bodu sa ivica vrata i generalno su loše urađeni. Ostatak što se tiče finiša je top of the tops u tom rangu, vrat i finiš i sve.
Što toga nije bilo kad sam ja bio klinac

Kupio moj drugar pre dva meseca u prodavnici bele tehnike.Gitaru smo probali u radnji,i za 6000 din gitara svira za sve pare.Veoma je glasna akusticno,i drzala je stim prilicno dobro.Cak je i prilicno mekana za gitaru tog cenovnog ranga u odnosu na ostale koje sam probao(Squier,Tenson,Aster).Lak sa strane vrata na mestu gde se vrat spaja sa fretboardom je neravnomerno nanesen,ali za te pare nemam primedbi... Zvuk gitare je pomalo "plastican" ali za ove pare sasvim dobar. Sve ostalo na gitari je ok,akcija iznad 12-og praga je taman koliko treba.tHe bLuEsMaN wrote:A je l kupio neko akusticnog Roostera?
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
rooster FTW po onome shto sam cuo...mada treba obratiti paznju i na najjeftinije aria u Sky-u
E da, na čivije sam posebno obratio pažnju. Bendovao sam kao mutav jedno 15 minuta i ni mic. Doduše, drugar nije poneo ručku da se isproba kako drže kad se koristi tremolo, ali kaže da je isto.
On tu sutra nosi na fensi NG tezgu, pored MIA Strata i MIA Telca, pa ti vidi.
On tu sutra nosi na fensi NG tezgu, pored MIA Strata i MIA Telca, pa ti vidi.
Ja sam ovu gitaru kupio pre 20ak dana. Ne mogu da verujem da je ovakav instrument samo 5.000din 
Svima savetujem da obraduju sebe za ove praznike novom gitarom ! Cuo sam da je sada ponovo na akciji...Trebalo bi da je ima u svim gradovima.
Ja sam kupio crvenu, jer se na njoj vidi tekstura drveta. Malo sam zbunjen, telo je izradjeno iz 8 delova
To se jasno vidi sa bocnih strana, dok se sa gornje i donje strane nista ne primecuje... Kao da je stavljen neki tanki furnir ili tako nesto
Bez obzira na to, u pitanju je puno drvo, i to Jova. Prilicno je glasna na suvo !
Sto se vrata tice, ja sam jako zadovoljan. Pragovi su lepo ugradjeni, ali me brine sto su vec poceli da se trose, mekani su...
Elektronika je ok, tremolo solidan, dobro drzi stim, dobro kotira !
E sad ako se neko odluci da je kupi, nek dobro probere u radnji. Jedna od 4 koje sam pogledao bila je Ok. Potrebno je odradi setup !

Svima savetujem da obraduju sebe za ove praznike novom gitarom ! Cuo sam da je sada ponovo na akciji...Trebalo bi da je ima u svim gradovima.
Ja sam kupio crvenu, jer se na njoj vidi tekstura drveta. Malo sam zbunjen, telo je izradjeno iz 8 delova

Bez obzira na to, u pitanju je puno drvo, i to Jova. Prilicno je glasna na suvo !
Sto se vrata tice, ja sam jako zadovoljan. Pragovi su lepo ugradjeni, ali me brine sto su vec poceli da se trose, mekani su...
Elektronika je ok, tremolo solidan, dobro drzi stim, dobro kotira !
E sad ako se neko odluci da je kupi, nek dobro probere u radnji. Jedna od 4 koje sam pogledao bila je Ok. Potrebno je odradi setup !