Pomoc oko kupovine elektricne gitare

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

eg303

Re: Pomoc oko kupovine elektricne gitare

Post by eg303 » 27 Oct 2011, 09:10

Ma jašta. Prođe život očas u upgrade-ovanju opreme, bolje stati zmiji na glavu odma'.
Moram malo da offtopikam. Ko ode na ovaj link za EC Strata (http://www.mitrosmusic.com/proizvod/112 ... ard-Black/) može da čuje verziju "Old Love" iz Hajd parka pre dvadeset godina, EC je dobar ali Steve Gadd je kralj, EC-u je trebalo neko vreme da uđe u fazu, majstorski oTsviran bubanj...

vabafet

Post by vabafet » 28 Oct 2011, 18:47

Za pojacalo najbolje resenje ti je roland cube bre i to ovaj od 15w http://www.mitrosmusic.com/proizvod/995 ... Amplifier-**/ njegova distorzija ce da ti omoguci te masnije zvukove ;) A od djitri pogledaj skvajere slobodno, ne ujedaju, ja sam imao jednog standard fet strata i bas je radio poso za bluz i malo tvrdji rok. Lepo ti odes u prodavnicu i kazes "Hocu da pazarim gitaru, imam toliko novca" i probas sve u tom cenovnom rangu i gitar ace onda izabrati tebe. :mrgreen:

Dimo

Post by Dimo » 29 Oct 2011, 11:31

Takodje pogledaj Obey telecastere...Odlicni su,imao sam ga

blackout9000

Post by blackout9000 » 09 Nov 2011, 17:30

Zdravo, i hvala svima na odgovoru! :ziveli:
E ovako...
Neki ste mi govorili da bezim od skvajera i yamaha, a neki da im nista ne fali.
Ja sam za pacificu cuo samo da je ekstra i da sa njom ne mozes da se predjes ali ne znam jer je nisam probao, ali meni (po onome sto sam video na you tube-u) deluje OK. Sto znaci kad je oprobam znacu (valjda :mrgreen:)
Skvajera neki pljuju, neki kazu da mu nista ne fali a opet

"U rukama Mandusica Vuka,svaka puska bice ubojita"sto znaci da ako ja stvarno budem naucio da sviram meni ce i taj skvajer da bude dovoljan.
(znam to nisu skvajerovi magneti ali ti goranovi mogu da se uzmu za 60e komad)
Znaci ni skvajer nije iskljucen ali tesko da ce on da mi da ACDC sound tako da prilicno otpada ali ne skroz.
Ipak, mozda cu da uzmem neki epi (npr. dobr mi deluje g-400) ali opet nista ne znam dok ne probam.
Neki ste me savetovali da za ove pare (250e max) ne moze nista dobro da se uzme i da je bolje da uzmem polovnu.
E pa meni za pocetak vise i nije potrebno, a ja imam neke pare u steku i kad jos skupim godina iskustva (i para naravno) nameravam da uzmem nekog Gibsona (npr. Flyin' V ili SG :twisted: ) ili Gretsch-a (npr. Thunderbird - :deda: ili Jet Firebird :twisted: ) ili tako nesto a dotle meni je ovo od 250e sasvim dovoljno.
Za pojacalo ne znam sta cu videcu kad probam u prodavnici (sve cube-ove, peavey-e, laney-e, vox-ove...) a mozda cu da sviram i preko kompa jer imam instaliran neki Amplitube sto sam naso na netu (full verziju)
Hvala svima i
Pozz :ziveli:

Trzalica

Post by Trzalica » 09 Nov 2011, 18:57

blackout9000 wrote:Zdravo, i hvala svima na odgovoru! :ziveli:
E ovako...
Neki ste mi govorili da bezim od .... yamaha, ... Ja sam za pacificu cuo samo da je ekstra i da sa njom ne mozes da se predjes ali ne znam jer je nisam probao, ali meni (po onome sto sam video na you tube-u) deluje OK. Sto znaci kad je oprobam znacu (valjda :mrgreen:)
Yamaha je oduvek važila za instrument kod koga se tačno zna - koliko para toliko muuzike, i sa takvim instrumentom se niko nije z. Pazi na ovaj komad koji je tada radjen vrlo kvalitetno: http://www.kupujemprodajem.com/Yamaha-R ... id=5812329

Kažu da ova prvobitna RGX serija gitara ubija sve nove "pacifike" a boga mi i Ibaneze RG serije. Za 220 evrona, ako nije navlakuša ...
jedino ako naletiš na Pacifica 921 model, onda kupuj bez rrazmišljanja! :mrgreen:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 09 Nov 2011, 20:06

blackout9000 wrote:E pa meni za pocetak vise i nije potrebno, a ja imam neke pare u steku i kad jos skupim godina iskustva (i para naravno) nameravam da uzmem nekog Gibsona (npr. Flyin' V ili SG )
Pa zasto, ako ti je zelja v ili sg, odmah ne kupis epiphone? Epi SG mozes da nadjes za 300e nov, 250, mozda i manje polovan.

blackout9000

Post by blackout9000 » 09 Nov 2011, 22:31

mislim_stvarno wrote:
blackout9000 wrote:E pa meni za pocetak vise i nije potrebno, a ja imam neke pare u steku i kad jos skupim godina iskustva (i para naravno) nameravam da uzmem nekog Gibsona (npr. Flyin' V ili SG )
Pa zasto, ako ti je zelja v ili sg, odmah ne kupis epiphone? Epi SG mozes da nadjes za 300e nov, 250, mozda i manje polovan.
Pa najverovatnije i hocu :? ali opet nisam ja zaludjen za to (sg ili v) i necu ja svoju prvu gitaru da bacim ili prodam, a malo mi je glupo da mi sledeca, mnogo bolja gitara, bude slicna prvoj.

blackout9000

Post by blackout9000 » 09 Nov 2011, 22:49

Trzalica wrote:
blackout9000 wrote:Zdravo, i hvala svima na odgovoru! :ziveli:
E ovako...
Neki ste mi govorili da bezim od .... yamaha, ... Ja sam za pacificu cuo samo da je ekstra i da sa njom ne mozes da se predjes ali ne znam jer je nisam probao, ali meni (po onome sto sam video na you tube-u) deluje OK. Sto znaci kad je oprobam znacu (valjda :mrgreen:)
Yamaha je oduvek važila za instrument kod koga se tačno zna - koliko para toliko muuzike, i sa takvim instrumentom se niko nije z. Pazi na ovaj komad koji je tada radjen vrlo kvalitetno: http://www.kupujemprodajem.com/Yamaha-R ... id=5812329

Kažu da ova prvobitna RGX serija gitara ubija sve nove "pacifike" a boga mi i Ibaneze RG serije. Za 220 evrona, ako nije navlakuša ...
jedino ako naletiš na Pacifica 921 model, onda kupuj bez rrazmišljanja! :mrgreen:
A sta mislis o ovim? :?
http://www.mitrosmusic.com/proizvodi/k: ... p:2-Yamaha

Trzalica

Post by Trzalica » 10 Nov 2011, 00:55

Mitrosu fali to što imaju sve na tom njihovom "prebogatom" sajtu, ali u realnosti, tj. U IZLOGU - ništa od toga. Mesecima sam u kontaktu, i znam da 90% od reklamirane robe na sajtu nemaju u radnji. Uglavnom na sajtu revnosno i redovno snižavaju i menjaju cene. Pazi, menjaju cene nepostojećim artiklima(!)?!? Podmuklo?!? Anivej, lako je spuštati cene, glumatati kojekakva sniženja, kada zapravo taj proizvod i nemaš u ponudi. Onda kada se i pojavi, naravno, OBJAVE da je sniženju kraj, nove cene i sl.
Muka mi je od domaćih prodavaca koji sve imaju, ali samo "na papiru"!

Što se tiče novih RGX serija Yamaha gitara, nemam pojma, treba probati, uporediti.
Jedino u šta sam siguran je to da su sve serije Yamaha gitara početkom devedesetih bile izuzetnog kvaliteta, počev od RGX, Pacifica, Image serije, pa do polu-akustičnih APX modela. Tada je i Gibson Les Paul Standard(brown lite sunburst model) koštao 1400€(2800 nek. nem. maraka), danas isti košta 3500€(7000 nekadašnjih nemačkih maraka). Takodje su tada RG serije Ibaneza koštale i do 1000dem., danas ih ima kao pleve za ispod 200€(400dem.), to sve govori zar ne?!? Nekadašnji "EX" ibanezi serije 3xx su postali današnji RG serije 3xx duplo lošijeg kvaliteta ...
Lepo reče neko ranije, da se i vesla danas prodaju za 2000€ ...
Biraj mudro gitaru, danas bar imaš izbora kako novih, tako i polovnih modela, da te bog vidi! :ziveli:
P.S. samo nemoj neki Ibanez RG serije 3xx, Yamahu Pacifica 1xx, ili pak Squier-e, ... to će biti baš loš izbor.
Last edited by Trzalica on 10 Nov 2011, 01:08, edited 2 times in total.

luci

Post by luci » 10 Nov 2011, 00:57

epi SG onaj G400 faded worn ili kako vec, onaj sa mat finisom koji se meni jako dopada ide za 200 na oglasima, jedan je sad skoro otisao za 180, mislim da za te pare nema nista bolje od toga...

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 10 Nov 2011, 09:14

Trzalica wrote:P.S. samo nemoj neki Ibanez RG serije 3xx, Yamahu Pacifica 1xx, ili pak Squier-e, ... to će biti baš loš izbor.
nece, tim gitarama nista ne fali. Koliko para toliko muzike.

los izbor bi bio squier ispod standard serije, asteri, stagovi i slicna sranja.

Trzalica

Post by Trzalica » 10 Nov 2011, 12:33

mislim_stvarno wrote:
Trzalica wrote:P.S. samo nemoj neki Ibanez RG serije 3xx, Yamahu Pacifica 1xx, ili pak Squier-e, ... to će biti baš loš izbor.
nece, tim gitarama nista ne fali. Koliko para toliko muzike.
Fali im to što ih ta Yamaha RGX 312 šije za doručak, ručak i večeru i još im sprema užinu za put~! :kokice:
Takodje, fali ima to što ih bilo koji Ibanez starije EX serije, primer EX 350 ili EX 360(da ne nabrajam bolje, ili recimo staru RG 350/360 seriju bez onih shark tooth inlays-a na vratu), takodje bije isto kao i ova Yamaha. Takodje, Jackson Soloist modeli iz tog perioda u toj klasi, razbijaju.
Zato kažem da polovna očuvana gitara sa kraja '80 i početka '90 vredi mnogo više nego bilo koja nova nabrojana! :cao:
Sa druge strane, danas ljudi u oglasima nude original Fender-e Mex proizvodnje za 350€ u proseku, što je extra investicija svakog početnika. Jest nije 200€, ali nije ni 500€, i pride, nisu Squier-i plagijati! :ziveli:

Pazi oglas: http://www.kupujemprodajem.com/Fender-S ... id=5769772

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 10 Nov 2011, 14:58

Negde sam citao da je Yamahin floyd sa rgx serije djubre tesko. Gori od edge3. Nisam je svirao, pa ne mogu bas previse da komentarisem, ali je cinjenica da je ibanez daleko popularniji, tako da manje para moze da izgubi kasnijom prodajom.

Sledeca stvar je sto sam ja imao i EX350 i RG350 sa sharktooth inlayima, i ne mogu da se porede koliko je rg bolja gitara. Imao sam ih 6 meseci istovremeno obe, i ex nisam uzimao u ruke (imam negde i sliku squier bullet, ibanez ex i rg, i u to vreme, jedino je rg bio sviran, a posle je dosao jackson rr...). RG je kvalitetnije uradjena, lepsa, ima vise detalja kojima je posvecena paznja (inlayi, binding, secenje pickguarda, na ex-u izgleda kao da je neko isekao posluzaonik i malo sredio) floyd je par godina radio mnogo dobro, ali 6+ godina koriscenja (ja i prethodni vlasnik) je ucinilo svoje pa je otisao u q, a taj floyd na ex-u nije bio stabilan, u najboljem slucaju jednako dobar kao edge3, ali ne bih rekao. Kad sam promenio magnet na rg-u, gitara je propevala (ali meni se nije svideo eq dimarzio superdist magneta). Cela gitara je uradjena odlicno.

Jackson soloist (neck through) je sasvim druga zver, i par puta je skuplji od rg, cak i stariji japanski dinky-i (bolt on) su skuplji, u klasi su rg550.

Slazem se da moze bolje da se prodje ako se uzme polovna gitara, posebno ako je npr made in japan Jackson ili Ibanez u pitanju, ali to je skupa zajebancija, bez 400-500e nema price za ocuvanu gitaru. Jos jedna stvar, ako se kupuje polovna gitara stara 20-30 godina, mora da se dobro otvore oci. Floyd lako moze da je otisao u q, da su pragovi tanki kao cackalica i da moraju da se menjaju, da civije proklizavaju, i takva avantura nije za nekoga ko hoce da uzme prvu el. gitaru. To je za nekoga ko zna sta da gleda. Osim toga, ako je neko zainteresovan za ibanez rg (sto covek koji ovde trazi savet nije, ali aj sad...), sad je pravo vreme da kupi polovan jer su dosta jeftini, najjeftiniji u poslednjih 4-5 godina, a za 250e, ne moze da kupi nista staro sto valja. Jos kad se uzme u obzir da je ibanez daleko popularnija marka od yamahe, kao i oblik rg, ne mora da se brine kad je bude prodavao i prelazio na nesto bolje.

istiqrac

Post by istiqrac » 10 Nov 2011, 21:21

Ja sam rabio yamahu rgx420 noviju seriju 2 godine, floyd nikad nije pustio stim... Otisla mi je za 2 godine jedna kockica na istom koja je zamenjena za 50 dinara. Kad sam kupovao probao sam silne rg ibanezei ni jedna nije imala ni upola ton kao ta yamaha... Da nije iskrsla kombinacija za strata verovatno bi je i sad svirao :)

Post Reply