Dean gitare?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Perry

Re: Dean gitare?

Post by Perry » 18 Dec 2008, 15:56

Dean ima američke i koreanske modele, tako da se može govoriti o odnosu cijena/kvalitet.
Ja posjedujem Dean Hardtail, ali to ti nije zanimljivo s obzirom da je ona više za rock, blues varijantu.
Po gitarističkim časopisima ćeš vidjeti, a i na njihovoj stranici da mnogo metal bendova koriti njihove gitare, pa treba i to uzeti u obzir...Ali prvi faktor u izboru kvalitetne gitare sam već naveo (gdje je gitara proizvedena).

The Name

Post by The Name » 18 Dec 2008, 21:06

ne znam zasto svi blate Dean gitare...mislim ljudi Dimebag Darrell zna valjda za koju firmu da se veze...
a izmedju Dean, Epiphona i Hammera...Dean je definitivno bolji...pogledajte Dean Soltera pa sami procenite...

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 19 Dec 2008, 16:25

Ono sto Dime svira je bio Dean samo po Headstocku... nista tu nije bilo fabricko, sem mozda civija

armorflame

Post by armorflame » 12 Jan 2009, 16:45

pozdrav za sve...

upravo sam narucio DEAN / MAB armorflame 1 iz amerike......ocekujem ga za mjesec dana ...javicu vam kakav je...

predragstefan

Post by predragstefan » 26 Jan 2009, 23:48

Ace wrote:
Sezax wrote:RR1 je ultra skupa...

RR3 ima onu gadnu plastiku na sebi.

RR24 nema dobar odnos kvalitet/cijena

Ja posjedujem Jackson Kevin Bond Signature RR koja je isto po meni precjenjena ali dobio sam je kao poklon pa se nezalim :D (a tremolo mi i nije obavezan)
A de ces to i naci kod nas?Ako i rr1 kosta u usa soma dolara,kod nas je 1800 eur! :x
Nas'o ja RR1 za oko 450-500 evrica, skroz crn, sa EMG aktiv... Naravno u americi. Ako se ne proda, donece mi drug.

predragstefan

Post by predragstefan » 26 Jan 2009, 23:55

Jos jedna stvar, Dave Mustaine je posle raskida ugovora sa Jackson-om presao na potpuno Dean gitare, kao sto znate i Michael Shcenker koristi Dean gitare, tako da, ne znam da li neki poznat muzicar koristi epiphone, a ima i te kako poznatih metalaca i rockera koji koriste Dean. Mislim da kompanija ima dosta potencijala i da su im gitare jako dobre. najjeftiniji Schenker model flying v (crno beli po vertikali celom duzinom gitare) kosta oko 38000 dinara. Tako da nisu to uopste lose gitare. Cene idu i mnogo vise. U Beogradu se otvorila radnja koja je distributer za Dean. idite na www musiccentar dot rs...

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 27 Jan 2009, 00:25

Mislim da si mislio na ovo:
http://control-sound.com/shop/index.php?cPath=21_34
Meni se DEAN gitare cine sasvim ok...mada kratko drzanje u rukama i nasuvo sviranje u radnji nije mi dovoljan pokazatelj, tako da...hm 8)

Post Reply