Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
nine97petrovic
Tenji wrote:Imam ja tu gitaru sto si se ti zaljubio, meni radi posao fenomenalno. To ne znaci da ce i tebi. Probaj i nju, i sve sto je u cenovnom opsegu kojim raspolazes. Schecter ima debeo vrat, to je prva stvar, meni to odgovara savrseno, tebi mozda nece. Druga stvar, po meni, za taj tvoj pop/rock ce ti bilo koja gitara sa singlovima (hss idealno) raditi bolji posao. Sa Schecterom ne mozes omanuti sto se kvaliteta tice, ali je ipak gitara za metal u pitanju, dobro ispitaj da li ti zvuk odgovara, a narocito vrat.
OK... samo mi kazi ako mozes od prilike koliki je obim vrata na tvojoj gitari , kod mene je 15cm ... cuo sam da elektricne imaju tanji vrat...

-
Tenji
Od klasicne je verovatno tanji, ali nemam pojma koji je obim, mogu eventualno da izmerim sutra. A i inace, te brojke malo znace dok ne uzmes gitaru u ruke, znaci mnogo i sam oblik vrata.
-
nine97petrovic
Tenji wrote:Od klasicne je verovatno tanji, ali nemam pojma koji je obim, mogu eventualno da izmerim sutra. A i inace, te brojke malo znace dok ne uzmes gitaru u ruke, znaci mnogo i sam oblik vrata.
epa ako je tanji ili isti onda super... jer meni ovaj na klasicnoj savrseno odgovara... a brojke mi znace samo da bih uporedio ... hvala ... ako te ne mrzi izmeri ...
-
Tenji
Dobices sutra detaljne dimenzije.
-
nine97petrovic
Tenji wrote:Dobices sutra detaljne dimenzije.
Ok ... hvala puno ...

-
Void
- kulen zmija
отприлике рачунај да је као бејзбол палица са 2 прста тепиха прихефтаног за дрво. Та нека дебљина, ценим..
....мени је то савршено одговарало.
у принципу можеш ти да добијеш и поп-рок тон са 2 хамбакера без проблема, а можеш и да фураш метал са сингловима исто тако. Добро појачало ће пре да донесе превагу него то да ли је сингл или хамбакер. То је неко моје мишљење, ако причамо већ о неким економичним, да кажем стандардним условима.
-
mislim_stvarno
Ne mracite decka ako mu se gitara svidja toliko
ako mu se gitara svidja, izgledom, i jos, ako mu legne u ruku kako treba (a to ce znati kad proba), nece mu ton smetati sigurno prvih godinu, dva, a mozda i vise, a posle toga... novi magneti, coil tap, vec ce izvuci sta mu je potrebno...
-
Trooper
- Urednik
-
A ovo je klasicna tema, ono, momak je vec odlucio sta kupuje, sad bi samo da mu mi kazemo da je to nesto najbolje na planeti i to je to
IMHO glupo je da uzima ovako nesto, em je gitara... mjetalska jebiga, takvi su pikapovi, nisu bas u stilu pafova za neki meksi hambaker zvuk, a pojacalo je 40w, sto je JEBENO previse za po kuci, a opet nedovoljno za bilo kakvu ozbiljniju probu/svirku. Al svejedno, nista sto mi napisemo nece na tvoje misljenje uticati, tako da, samo udri
-
nine97petrovic
theTrooper wrote:A ovo je klasicna tema, ono, momak je vec odlucio sta kupuje, sad bi samo da mu mi kazemo da je to nesto najbolje na planeti i to je to
IMHO glupo je da uzima ovako nesto, em je gitara... mjetalska jebiga, takvi su pikapovi, nisu bas u stilu pafova za neki meksi hambaker zvuk, a pojacalo je 40w, sto je JEBENO previse za po kuci, a opet nedovoljno za bilo kakvu ozbiljniju probu/svirku. Al svejedno, nista sto mi napisemo nece na tvoje misljenje uticati, tako da, samo udri
Nije bas tako...nista ja nisam odlucio ... sve ce se odluciti kad probam... valjda ce i oni malo da me upute ... ovde cisto pravim neki plan ... da odlucim sta da trazim i sta mi je potrebno ...

-
rockozaurus
@LifelessDead,evo ga moj covek iz Surdulice...A ti se ljutis...
BTW,ova poslednja kombinacija je mnogo bolja od prethodnih.Daces manje para a zavrsice ti posao...Mada,ja bih ti preporucio da odes do Nisa,do Music Mix-a.Siguran sam da te tamo ceka tvoja gitara,zajedno sa pojacalom.

Last edited by
rockozaurus on 04 Jul 2012, 23:26, edited 1 time in total.
-
umart
mislim da je najpametnije da izdvojis neke pare i zapalis za bg sa nekim iskusnijim,nikako na slijepo da narucujes gitaru,a kamoli pojacalo da ti posalju,iz zilion i jednog razloga.ako bas nemas nikog da ti pomogne,casti pice i kupi pak zica nekome ko se javi sa foruma,sigurno ima ljudi dobre volje.za to sto ti zelis nije da shecter nece da radi,jeste da napaljenicka je dzitra i sve to,ali iz zilion i jednog razloga isto tako trebalo bi bar da probas stratocaster-e i LP-je za koje imas novce,da bi generalno znao cemu tezis.
-
nine97petrovic
rockozaurus wrote:@LifelessDead,evo ga moj covek iz Surdulice...A ti se ljutis...
BTW,ova poslednja kombinacija je mnogo bolja od prethodnih.Daces manje para a zavrsice ti posao...
Ok...
-
nine97petrovic
umart wrote:mislim da je najpametnije da izdvojis neke pare i zapalis za bg sa nekim iskusnijim,nikako na slijepo da narucujes gitaru,a kamoli pojacalo da ti posalju,iz zilion i jednog razloga.ako bas nemas nikog da ti pomogne,casti pice i kupi pak zica nekome ko se javi sa foruma,sigurno ima ljudi dobre volje.za to sto ti zelis nije da shecter nece da radi,jeste da napaljenicka je dzitra i sve to,ali iz zilion i jednog razloga isto tako trebalo bi bar da probas stratocaster-e i LP-je za koje imas novce,da bi generalno znao cemu tezis.
epa ... da je to tako jednostavno ... sad sam zavrsio osnovnu ... srednju upisujem u Nišu ... tako da sam od septembra u Nišu ... ali u BG... nema šanse ...