Koliko gitara treba prosječnom gitaristi

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
bancika

Re: Koliko gitara treba prosječnom gitaristi

Post by bancika » 13 Aug 2012, 10:09

cek da vidim: strat, LP, ibanez ili musiman neki moderni...i eventualno 7mica i bariton :)

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 13 Aug 2012, 11:07

Koliko gitara treba prosječnom gitaristi
Koliko ima veliku kucu, toliko treba i gitara. Ja da zivim u velikoj kuci, imao bi sobu samo za gitare i vremnom bi je popunio. Treba imati...Jazzmaster neki shto stariji, Jazzmaster sa wide range, Jaguar Klasik, Jaguar sa Hamovima, Telecaster tipa 52, Telecaster sa rosewood-om, Telecaster sa Wide Range (72), Telecaster sa P90 (black dove), Stratocaster iz 50tih, stratocaster iz 60tih, Neki moderniji strat tipa HSS, Fender Coronado, Fender Starcaster (stari model), Mustang neki matori, Fender Precision jedan standard , jedan sa maple vratom, Jazzbass jedan obavezno...., Gibson Les Paul neki matori sa minihamovima, pa jedan obicni, klasik moze i goldtop, pa onda SG jedan i to sa P90 i hamovima, pa Firebird IV, V i VII, Pa onda 335, bez toga ne moze nikako, Pa 345 ili slicno....i sa P90 i sa hamovima....Pa Gretsch White Falcon, pa duo jet...i jos dva tri njihova modela...E da, nije lose imati i 20-30 gitara sledecih proizvodjacha: Reverend, Italia Guitars, Framus, Eko, Aria (stari modeli), te Ibanez artist, pa Ovation neki GP, pa kad krenemo na akusticne gitare...joj. O pojacalima da ne pricam ni o pedalama, bice predugacak post :D 8) :ziveli:
Image - manje gibsona vishe fendera shto se tice ove slike, ali okej. :XD:

teodorica
MF veteran

Post by teodorica » 13 Aug 2012, 12:55

Elektricna+akusticna=sasvim dovoljno

howyesno

Post by howyesno » 13 Aug 2012, 13:29

Kupiš Morpheus Droptune ili novi Whammy i rešio si problem :)

Meni, kao hobisti, je optimalan broj 2. Jedna koja je pravljena za mene, savršeno odgovara ergonomski i tonski i još jedna pristojna, koja se nosa po probama, svirkama itd..
Lepo je imati par (desetina, stotina) komada u svim duginim bojama, ali ko će sve to svirati, čistiti, menjati žice...

Bojjan96

Post by Bojjan96 » 13 Aug 2012, 14:22

ja ne bih imao pare da kupim samo stalke za ove gitare gore xDD...

dweezil

Post by dweezil » 13 Aug 2012, 21:38

poenta imanja vishe djitri nije u materijalistickom pristupu nego ono, kad imash vishe razlicitih djitri, ucis sta na kojoj izlazi i sta joj prija, opet si bolji u sviranju a i mami te svaka na drugaciji nacin. Slicno kao i neko ko zna i svira vise instrumenata. Svaka elektricna gitara je drugacija, drugacije se ponasha i da kazem prima odredjene stilove i fore. Sto vise instrumenata sviras, bolji postajesh i na onim koje si "davno" savladao. Takodje sviranjem razlicitih instrumenata recimo zicanih, posebno sa recimo razlicitim skalama (vrata) pocinjes da osecas kako svaka da kazem ima razlicite hot spotove i drugacije rezonuje. Imati vishe djitri i instrumenata uopste je dobar fazon za konstantno sviranje koje ne prerasta u dosadu. Danas ti se ne svira lupam tele ali ti se rasvi SG or sta vec i onda svirash SG, ili ti se svira klavir, i posle kad opet uzmes stradzu na nov nacin ga dozivljavash, osvezhen i prosiscen spiritualno :bambi: A opet ako te samo smara da sedis i vezbas skale ono jednostavno, pustis neki prigodan internet radio i krenes uz njega. Odlican nacin da ne zamrzis vezbanje a uz to i mnogo vise ucis kako se prave stvari, fraziranje, i sta gde ide i zasto. Tako da ono prosecan djitrista pa rebali bi bar 3 elektricne i 1 akusticna miminum ...i npr violina or something.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 13 Aug 2012, 21:49

svaka chast dweez, izuzetno recheno.

ja kazhem: strat, tele, SG, LP junior, LP goldtop, Fano alt de facto Sp 6 :D , pa onda raznoliki jazz boxovi, Gibson L5, 335, i svashta neshto, sve bih ovo imao i ne bih se osecao loshe i ako ih ne sviram svaki dan. zashto da ne zaboga, prosto ne znam zashto bi smo ulazili u racionalnost i opravdanost zhelje posedovanja bilo koje stvari :mrgreen:

Kill surf city

Post by Kill surf city » 13 Aug 2012, 21:52

Meni je bio zesci smor dok sam imao vise djitri, YMMV. :kokice: Ono, ne zaradjujem od sviranja, koji ce mi. :nixweiss:

dweezil

Post by dweezil » 13 Aug 2012, 22:17

Cortex wrote:ja kazhem: strat, tele, SG, LP junior, LP goldtop, Fano alt de facto Sp 6 :D , pa onda raznoliki jazz boxovi, Gibson L5, 335, i svashta neshto, sve bih ovo imao i ne bih se osecao loshe i ako ih ne sviram svaki dan. zashto da ne zaboga, prosto ne znam zashto bi smo ulazili u racionalnost i opravdanost zhelje posedovanja bilo koje stvari :mrgreen:
pa taj rad ono :bambi:

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 13 Aug 2012, 22:30

Pa ono, gitare su kao... auti, samo na (finansijski) manjoj razmeri. Ono, ako mozes, zasto ne bi imao i neki sportski dvosed, kabriolet, neki offroad terenat, neku limuzinu za putovanje, onda neki motor, pa dune buggy, pa kombi za opremu. Ono, svi oni rade isti posao, prevoze te od tacke A do tacke B, ali je uzitak u putovanju drugaciji

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 13 Aug 2012, 22:48

Шта знам, мислим да је један џез бокс и једна гитара са сингловима сасвим довољан арсенал за неки базични звук. За неке бруталније комбинације... не знам, нисам из те приче и не могу да тврдим. Било је време када сам имао далеко више опреме него сада, и имам утисак да сам се далеко више занимао са овим и оним комбинацијама опреме него што сам свирао. Мени је рецимо далеко инспиративније имати на пример бас и бенџо уместо још 2 гитаре. Или још пре нешто с диркама. То по мени прави далеко ширу перспективу, и нуди далеко више од разлике у магнетима и штимовима.

Kill surf city

Post by Kill surf city » 13 Aug 2012, 22:49

+ovo iznad.

dweezil

Post by dweezil » 13 Aug 2012, 23:09

Cortex wrote: ...Fano alt de facto Sp 6 :D ,...
izuzetno zanimljiva djitrica :bambi: btw nisam ni znao da tako nesto postoji :)

nebojsak

Post by nebojsak » 13 Aug 2012, 23:10

Kristijan wrote:Шта знам, мислим да је један џез бокс и једна гитара са сингловима сасвим довољан арсенал за неки базични звук. За неке бруталније комбинације... не знам, нисам из те приче и не могу да тврдим. Било је време када сам имао далеко више опреме него сада, и имам утисак да сам се далеко више занимао са овим и оним комбинацијама опреме него што сам свирао. Мени је рецимо далеко инспиративније имати на пример бас и бенџо уместо још 2 гитаре. Или још пре нешто с диркама. То по мени прави далеко ширу перспективу, и нуди далеко више од разлике у магнетима и штимовима.
+1

Trenutno su mi 2 đitre na gajbi, treću sam dao burazeru da se zanima. Ovu drugu se ne sećam kad sam pipnuo, pre uzmem bas.

Da ne pominjem boldovano.

MUzzY

Post by MUzzY » 13 Aug 2012, 23:11

Jbg. ... LP ne moz' da zvuci ko tele i tako to :)
Mora bar po jedna iz svake price :)

Post Reply