Koliko gitara treba prosječnom gitaristi
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Koliko gitara treba prosječnom gitaristi
cek da vidim: strat, LP, ibanez ili musiman neki moderni...i eventualno 7mica i bariton 

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Koliko ima veliku kucu, toliko treba i gitara. Ja da zivim u velikoj kuci, imao bi sobu samo za gitare i vremnom bi je popunio. Treba imati...Jazzmaster neki shto stariji, Jazzmaster sa wide range, Jaguar Klasik, Jaguar sa Hamovima, Telecaster tipa 52, Telecaster sa rosewood-om, Telecaster sa Wide Range (72), Telecaster sa P90 (black dove), Stratocaster iz 50tih, stratocaster iz 60tih, Neki moderniji strat tipa HSS, Fender Coronado, Fender Starcaster (stari model), Mustang neki matori, Fender Precision jedan standard , jedan sa maple vratom, Jazzbass jedan obavezno...., Gibson Les Paul neki matori sa minihamovima, pa jedan obicni, klasik moze i goldtop, pa onda SG jedan i to sa P90 i hamovima, pa Firebird IV, V i VII, Pa onda 335, bez toga ne moze nikako, Pa 345 ili slicno....i sa P90 i sa hamovima....Pa Gretsch White Falcon, pa duo jet...i jos dva tri njihova modela...E da, nije lose imati i 20-30 gitara sledecih proizvodjacha: Reverend, Italia Guitars, Framus, Eko, Aria (stari modeli), te Ibanez artist, pa Ovation neki GP, pa kad krenemo na akusticne gitare...joj. O pojacalima da ne pricam ni o pedalama, bice predugacak postKoliko gitara treba prosječnom gitaristi

Elektricna+akusticna=sasvim dovoljno
Kupiš Morpheus Droptune ili novi Whammy i rešio si problem
Meni, kao hobisti, je optimalan broj 2. Jedna koja je pravljena za mene, savršeno odgovara ergonomski i tonski i još jedna pristojna, koja se nosa po probama, svirkama itd..
Lepo je imati par (desetina, stotina) komada u svim duginim bojama, ali ko će sve to svirati, čistiti, menjati žice...

Meni, kao hobisti, je optimalan broj 2. Jedna koja je pravljena za mene, savršeno odgovara ergonomski i tonski i još jedna pristojna, koja se nosa po probama, svirkama itd..
Lepo je imati par (desetina, stotina) komada u svim duginim bojama, ali ko će sve to svirati, čistiti, menjati žice...
ja ne bih imao pare da kupim samo stalke za ove gitare gore xDD...
poenta imanja vishe djitri nije u materijalistickom pristupu nego ono, kad imash vishe razlicitih djitri, ucis sta na kojoj izlazi i sta joj prija, opet si bolji u sviranju a i mami te svaka na drugaciji nacin. Slicno kao i neko ko zna i svira vise instrumenata. Svaka elektricna gitara je drugacija, drugacije se ponasha i da kazem prima odredjene stilove i fore. Sto vise instrumenata sviras, bolji postajesh i na onim koje si "davno" savladao. Takodje sviranjem razlicitih instrumenata recimo zicanih, posebno sa recimo razlicitim skalama (vrata) pocinjes da osecas kako svaka da kazem ima razlicite hot spotove i drugacije rezonuje. Imati vishe djitri i instrumenata uopste je dobar fazon za konstantno sviranje koje ne prerasta u dosadu. Danas ti se ne svira lupam tele ali ti se rasvi SG or sta vec i onda svirash SG, ili ti se svira klavir, i posle kad opet uzmes stradzu na nov nacin ga dozivljavash, osvezhen i prosiscen spiritualno
A opet ako te samo smara da sedis i vezbas skale ono jednostavno, pustis neki prigodan internet radio i krenes uz njega. Odlican nacin da ne zamrzis vezbanje a uz to i mnogo vise ucis kako se prave stvari, fraziranje, i sta gde ide i zasto. Tako da ono prosecan djitrista pa rebali bi bar 3 elektricne i 1 akusticna miminum ...i npr violina or something.

svaka chast dweez, izuzetno recheno.
ja kazhem: strat, tele, SG, LP junior, LP goldtop, Fano alt de facto Sp 6
, pa onda raznoliki jazz boxovi, Gibson L5, 335, i svashta neshto, sve bih ovo imao i ne bih se osecao loshe i ako ih ne sviram svaki dan. zashto da ne zaboga, prosto ne znam zashto bi smo ulazili u racionalnost i opravdanost zhelje posedovanja bilo koje stvari 
ja kazhem: strat, tele, SG, LP junior, LP goldtop, Fano alt de facto Sp 6

-
Meni je bio zesci smor dok sam imao vise djitri, YMMV.
Ono, ne zaradjujem od sviranja, koji ce mi. 

pa taj rad onoCortex wrote:ja kazhem: strat, tele, SG, LP junior, LP goldtop, Fano alt de facto Sp 6, pa onda raznoliki jazz boxovi, Gibson L5, 335, i svashta neshto, sve bih ovo imao i ne bih se osecao loshe i ako ih ne sviram svaki dan. zashto da ne zaboga, prosto ne znam zashto bi smo ulazili u racionalnost i opravdanost zhelje posedovanja bilo koje stvari

Pa ono, gitare su kao... auti, samo na (finansijski) manjoj razmeri. Ono, ako mozes, zasto ne bi imao i neki sportski dvosed, kabriolet, neki offroad terenat, neku limuzinu za putovanje, onda neki motor, pa dune buggy, pa kombi za opremu. Ono, svi oni rade isti posao, prevoze te od tacke A do tacke B, ali je uzitak u putovanju drugaciji
Шта знам, мислим да је један џез бокс и једна гитара са сингловима сасвим довољан арсенал за неки базични звук. За неке бруталније комбинације... не знам, нисам из те приче и не могу да тврдим. Било је време када сам имао далеко више опреме него сада, и имам утисак да сам се далеко више занимао са овим и оним комбинацијама опреме него што сам свирао. Мени је рецимо далеко инспиративније имати на пример бас и бенџо уместо још 2 гитаре. Или још пре нешто с диркама. То по мени прави далеко ширу перспективу, и нуди далеко више од разлике у магнетима и штимовима.
-
+ovo iznad.
izuzetno zanimljiva djitricaCortex wrote: ...Fano alt de facto Sp 6,...

+1Kristijan wrote:Шта знам, мислим да је један џез бокс и једна гитара са сингловима сасвим довољан арсенал за неки базични звук. За неке бруталније комбинације... не знам, нисам из те приче и не могу да тврдим. Било је време када сам имао далеко више опреме него сада, и имам утисак да сам се далеко више занимао са овим и оним комбинацијама опреме него што сам свирао. Мени је рецимо далеко инспиративније имати на пример бас и бенџо уместо још 2 гитаре. Или још пре нешто с диркама. То по мени прави далеко ширу перспективу, и нуди далеко више од разлике у магнетима и штимовима.
Trenutno su mi 2 đitre na gajbi, treću sam dao burazeru da se zanima. Ovu drugu se ne sećam kad sam pipnuo, pre uzmem bas.
Da ne pominjem boldovano.
Jbg. ... LP ne moz' da zvuci ko tele i tako to
Mora bar po jedna iz svake price

Mora bar po jedna iz svake price