Peavey Vortex EX

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Sezax

Re: Peavey Vortex EX

Post by Sezax » 19 Jan 2008, 23:05

Nazvacu u ponedeljak Artist da se malo vise raspitam o gitari i onda cemo pokusati da dodjemo prije kraja januara da je ugrabimo dok je na popustu.U svakom slucaju napisacu sta sam saznao ovde u ponedeljak.

Javicu ti kad budemo dolazili pa mozes ako zelis i ti da se prikljucis toj expediciji (castim pivom,kafom,sendvicem,svi taxi troskovi do konjarnika i nazad na moj racun :wink: )

Sezax

Post by Sezax » 21 Jan 2008, 04:07

Upravo sam shvatio da ove gitare uopste NEMA na Peavey sajtu....Da li bi to trebao biti uzrok za brigu? :shock: :shock: :shock: :shock:

Zaboravite na ovo nasao sam objasnjenje na harmony central:

ask peavey. they may be able to answer the question. i asked em about 2 days ago about what they did with the vortex guitar coz its not on their website anymore. i thought they discontinued it(making me feel happy that i have something rare) and then about 30 minutes later they replied that their vortex guitar seems to have some missing code that keeps it from appearing online, but the guitar is not discontinued.

Molotov
MF veteran

Post by Molotov » 21 Jan 2008, 11:21

Meni se Vortex EX cino prelagan i "krhk" dok sam ga probavao. Mekan.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 21 Jan 2008, 13:37

Sezax wrote:Upravo sam shvatio da ove gitare uopste NEMA na Peavey sajtu....Da li bi to trebao biti uzrok za brigu? :shock: :shock: :shock: :shock:
Rocket Roll wrote:...Artist prodaje neke viškove - to stalno rade, gitara izađe iz proizvodnje, oni kupe preostatak iz nemačkih magacina za male pare, pa nam ih prodaju po "bivšim" cenama...

Sezax

Post by Sezax » 21 Jan 2008, 20:12

Rocket Roll wrote:
Sezax wrote:Upravo sam shvatio da ove gitare uopste NEMA na Peavey sajtu....Da li bi to trebao biti uzrok za brigu? :shock: :shock: :shock: :shock:
Rocket Roll wrote:...Artist prodaje neke viškove - to stalno rade, gitara izađe iz proizvodnje, oni kupe preostatak iz nemačkih magacina za male pare, pa nam ih prodaju po "bivšim" cenama...
Evo moja pitanja i odgovori na pitanja koje mi je Peavey Customer Service poslao:
Moj mail:
Ok im interested in buying a Peavey Vortex in a few days but i have some questions that just aren't leting me buy the guitar before i hear the answers so here goes:

1.Why isnt th Peavey Vortex EX shown on your website?
2.Why does it have EXP printed on its headstock if its EX series?
3.And can i put a Floyd Rose Original or a Floyd Rose Pro bridge on it without any wood modifications?

Thanks in advance.

-Stefan

Njihov odgovor:
Stefan,

1.Why isn't the Peavey Vortex EX shown on your website? This model is currently going through a name change.
2.Why does it have EXP printed on its headstock if its EX series? All Peavey import guitars are part of the EXP series so they all carry the EXP designation.
3.And can i put a Floyd Rose Original or a Floyd Rose Pro bridge on it without any wood modifications? The Original should fit without modifications to the body.

I hope this helps.
Thank you
Anthony Johns
Regional Service
ManagerPeavey Electronics

JESSSSSSSSS moje brige su nestale! :D :D :D :D

Sad je samo pitanje da li ti Roll mozes da skoknes samnom i mojim drugom do Artista da vidimo da li je kvalitetan zvuk i izrada (ipak smo mi jos na neki nacin pocetnici) kao sto rekoh svi troskovi su na meni tako da bice malo i provoda. :D

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 21 Jan 2008, 20:53

Ali ja nisam "tvrd" gitarista! :D

Ako se niko drugi, međutim, ne javi dobrovoljno, mogu da odem s vama. Međutim, ja ću vam više biti u pomoći po pitanju "action, fit & finish" stanja same gitare (kvalitet izrade, itd.) nego što se zvuka tiče.

Ne bih prepoznao dobar "mJetal" ton ni da me zaskoči na zabavi u vidu rasne plavuše i krljne mi jezik duboko u grlo. :mrgreen:

Sezax

Post by Sezax » 21 Jan 2008, 21:00

Evo tu ima snimak jedan kad neki lik svira neki Godin i onda krene na Vortex samo sto je drugi magnet pa bas i nije za poredjenje al eto:

http://www.youtube.com/watch?v=FRfm_ZCEHUI

Nije problem Roll i za Action,Fit i Finish ces nam dobro doci a i malo da se druzimo!Inace ako oce jos ko da podje da nam pomogne sto se zvuka tice nije problem the more the mariyer!(kako god da se marier pise! :lol: )
:D :D

Sezax

Post by Sezax » 21 Jan 2008, 23:57

E....Jedno pitanje mi izjeda dusu.....Ako Vortex prolazi kroz promjenu imena to bi trebalo da znaci....Oni ga preimenuju i npr. "Twister"....To bi trebalo da znaci da ce da ga pocnu stancati sa imenom "Twister" i T inlay-om na 12. pragu....Nekontam zasto....Znaci Vortex na neki nacin postaje discontinued?... O_o

P.S. pise se marrier hahaha :D

Chord-Master
MF veteran

Post by Chord-Master » 22 Jan 2008, 00:49

Sezax wrote:P.S. pise se marrier hahaha :D

Blizu si! :D

Sezax

Post by Sezax » 22 Jan 2008, 20:10

Mail koji primih:

Stefan, No the name changing is not indicative of a problem with the guitar. The name Vortex is being used by another company so the name of the guitar is being changed to avoid confusion.

Thank you
Anthony Johns
Regional Service Manager
Peavey Electronics

jaooooo eto opet muka sad kontam kad ga promjene Vortex vise ne postoji.... :cry: :cry:

Sezax

Post by Sezax » 22 Jan 2008, 22:56

Jos jedan mail:

Stefan, Nothing will happen the guitars that have already been produced and
I'm not sure who the other company is. The name is changing so it will be
the same guitar with a different name. I hope this helps.

Thank you
Anthony Johns
Regional Service Manager
Peavey Electronics

:cry: :cry: :cry: :cry:

Chord-Master
MF veteran

Post by Chord-Master » 22 Jan 2008, 23:55

Pa kakve veze ima, ako je ista gitara u pitanju?

cccira
MF veteran

Post by cccira » 23 Jan 2008, 00:08

Ono sto mene poprilicno iznenadjuje je to sto oni tako lepo odgovaraju na mejlove
Jos jedan poen za Pivi :D

Jes off al sam morao da prokomentarisem :mrgreen:

Sezax

Post by Sezax » 23 Jan 2008, 00:23

Da odgovore mi vrlo lijepo i uljudno cak, im ne treba ni puno vremena da odg. ja poslao ovaj mail i za sat vremena bum odgovor! kao sto cira rece poen za Peavey!

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 23 Jan 2008, 11:41

To znaci da je firma ozbiljna i vodi racuna o korisnicima... jos jedan poen za podrsku peavey firme.... svaka cast.

Neki nasi bi te vec oDkacili....

Post Reply