električna gitara

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

ApplePie

Re: električna gitara

Post by ApplePie » 19 Feb 2013, 17:57

bancika wrote:tebra, 7ender daske nisu obicne daske, svaka je natopljena mojo-om i legitimitetom originala
Pa ih zato stavljaju po 7 komada u telo ? :) Šalim se ja malo sa Trzom, ja sam zapravo na njegovoj strani i smatram da se može naći Fender za te pare, pa posle magneti itd... Nego nam se argumenti razlikuju

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 19 Feb 2013, 17:59

Не храните трола.

johny20

Post by johny20 » 19 Feb 2013, 18:32

ZAHVALJUJEM SE SVIMA NA KOMENTARIMA I ODGOVORIMA NA MOJU DILEMU OKO KUPOVINE GITARE. Ne želim da ova tema preraste u svađu ljubitelja Fender gitara i ostalih forumaša. Ne robujem brendovima i tome šta piše na headstooku gitare. Bitno mi je da za navedeni iznos od oko 600evra kupim najkvalitetniju gitaru. Za Fender gitare smatram samo MIA modele koji nažalost koštaju od 1000evra pa naviše i za koje ja nemam dovoljno novca. Probao sam najeftiniji Fender MIM u MItrosu i mogu reči da je po izradi i zvuku bio slabiji od najslabijeg modela BLADE PLAYER TEXAS PTE-1 što me je i usmerilo u pravcu razmišljanja o kupovini ove gitare. S druge strane FUJIGEN fabrika ima dugu tradiciju još od 1960. godine i o njenim proizvodima nisam naišao na nijedan loš komentar. Molim forumaše da daju komentare samo na zadato pitanje o tome koja je od navedene dve gitare bolja po karakteristikama.

Varenika

Post by Varenika » 19 Feb 2013, 23:49

Johny, vrlo je moguce da najkvalitetniju gitaru za te pare ne moras naci u artistu bas...
bancika wrote:ali...
koliko god podvlacio i drao se, japanska gitara je bolja od meksicke...e sad, ako si fanboy nalepnice onda mogu i u trinidad i tobago da prave kamenim secivima, dok god pise na nalepnici 7ender platices kolko traze. To ima smisla, jel da?
ali i blade i fujigen od 500-600 eura bi trebalo da su kinezi, bez obzira sto je jedna firma osnovana u svajcarskoj, druga u japanu. Ja bi debelo razmislio kad bi davao te pare za kineza.

bancika

Post by bancika » 20 Feb 2013, 00:04

valjda J u J-Standard oznacava Japan, 'ebes kitajsku gitaru od 600e

Varenika

Post by Varenika » 20 Feb 2013, 00:20

ma proizvodjaci su jako lukavi, da je made in japan, to bi joj pisalo u specifikaciji velikim slovima, ali posto nije, ovako gledaju da te zabudale sa fujigen ovo, fujigen ono, 50 godina reputacije itditd. Tako da ispada da u ovom slucaju vise platis natpis nego kod fendera made in mexico.. Ja sam se davno bas bio iscimao da nadjem gdje se pravi taj blade od 500 eura(sad je vjerovatno malo skuplji), nigdje to nisam mogao da nadjem na sajtu proizvodjaca, nego sam boga pitaj vise gdje naletio na tu informaciju...
A na fujigen sajtu imas pod history http://www.fgnguitars.com/history.html da su preselili proizvodnju iz japana, (ukucaj u search: china) nego i tamo je to nekako zakukuljeno, kao veliki troskovi proizvodnje u japanu-citaj opet laz, ustvari im zinula guzicaa za profitom, pa bi na reputaciju fujigena da izvuku jos para...

bancika

Post by bancika » 20 Feb 2013, 00:25

mora da pise na njoj, pa neka vidi u radnji...ako je kineska, ja je ne bih uzeo iz principa, iako kazu da su sve japanski delovi. Ako jeste japanska onda je za te pare dobar deal, kad poredim sa cenama ibaneza. Za ibaneze vazi j-craft i j-custom = japan, ako ovde ne vazi onda je ljigav trik.

Varenika

Post by Varenika » 20 Feb 2013, 00:56

da, za fujigen bi stvarno neko trebalo da provjeri, to bi bilo najbolje.

a blade bi trebalo da je kinez, ovdje neki lik koji ima blade california standard, pise o tome http://www.ultimate-guitar.com/forum/sh ... p?t=492813

LifelessDead

Post by LifelessDead » 20 Feb 2013, 08:58

Evo sta sam nasao za taj model:

Special Features:
Basswood body materials are carefully and uncompromisingly selected.
A matte finish is applied to the neck of all J-Standard models.
Quality parts are manufactured in Japan.

Pretpostavljam da je proizvedena u kini pa posle sklapana u Japanu, taj neki fazon. Bolja je opcija Tokai ako ga imaju, on je Swamp Ash i sto posto je MIJ a kosta verovatno isto, oko 600eur. http://www.artistsystems.net/mex/artikal.php?art=7781#

johny20

Post by johny20 » 20 Feb 2013, 10:51

Zvao sam Artist i rečeno mi je odmah kao iz topa da na gitari piše MADE IN JAPAN. I na zvaničnom sajtu Artista piše da su svi FGN modeli gitara proizvedeni u Japanu. Što se tiče Blade gitara za model BLADE TEXAS KLASIK kada sam ranije pitao gde se proizvodi su se zbunili i nisu mogli da odmah utvrde tako da je najverovatnije Kina ili Indonezija proizvođač.

bancika

Post by bancika » 20 Feb 2013, 11:23

pogledaj za svaki slucaj kad ides da ih probas...na netu je tesko naci jasno napisano. Secam se da kad sam kupovao ibaneza trubili su na sva usta da je made in japan, a ovi nesto bas i ne. Da je made in japan ne bi stavili "all parts are made in japan". Sad je tesko naci ibaneza MIJ (fujigen) ni za hiljadarku zelenih, a za hiljadarku prodaju koreanske sa japanskim delovima.

MUzzY

Post by MUzzY » 20 Feb 2013, 13:21

Ja posle sviranja Vintage-a od 200e (polovna) koji KIDA vecinu gitara i po 5,6x vise cine, vise ne verujem nikome... samo usi.

denikarabenc

Post by denikarabenc » 20 Feb 2013, 17:24

Kakve veze ima da li je gitara iz Kine, Amerike, Meksika, Japana, Zimbabvea...? Probas, pa vidis. Ako ti taj Blade odgovara, sta te briga da li je napravljen u Kini ili negde drugde. Isto vazi i za ostale gitare. To ako nesto dolazi iz Kine, ne znaci da je lose!
Sto se tice tih gitara konkretno, FUJIGEN nazalost nisam imao prilike da probam, a Blade nisam konkretno taj, ali sam probao jednog, i bila je to prilicno lepa gitarica, mada nisam primetio da je nesto bolja od Fendera meksikanca. Bitno da ti se svidja kako ti lezi, da ti sve to odgovara, a magnete kasnije mozes da menjas da bi dobio priblizan zvuk koji trazis.

Varenika

Post by Varenika » 20 Feb 2013, 18:14

ti kad budes htio i auto da kupujes, kupi kineski, kad nema nikakve veze...
Nesto gledam ovaj tokajac, fino gitara izgleda, nasao sam 700 funti da kosta. Fina mu i cijena. Na koju foru ima fender headstock, kako to ide?

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 20 Feb 2013, 18:28

Мени је мало смешно да било ко у Србији с гађењем прича о кинеским производима, будући да се у Србији не производи ништа, а да се у Кини производи све, и то у много различитих класа што се тиче цене и квалитета. Кина је имала неславни моменат због револуције у 20. веку, а пре тога је била империја о чијој величини просечни Србин није у стању да сања, и поново ће да буде империја о каквој просечан Србин нема петљу да машта, а већ сада је технолошки и привредно толико испред Србије да о њима можемо да причамо само као о далеко напреднијој ванземаљској цивилизацији. И приде о гитари произведеној у Кини која кошта 500 или 600 евра судимо као да се ради о некој праћки која кошта 80 до 120 евра. Мени је то тотално невероватно. 2 су параметра о којима вреди да се дискутује - да ли ти гитара добро лежи, да ли ти је згодна за свирање, и да ли гитара има задовољавајући тон. Крај приче. А то шта пише на гитари, и да ли глодала у кинеској фабрици раде на електричној мрежи где је мало већи напон, па се брже врте и греју даску за читавих 0.15% више, па то утиче на тон не знам ни ја како... Мислим, трла баба лан...

Post Reply