Kupovina elektricne gitare

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

BgBomberman

Re: Kupovina elektricne gitare

Post by BgBomberman » 21 Apr 2013, 23:23

Postod Trzalica na 21 Apr 2013, 23:06
Svaka čast na odluci, mnogo bolje nego da si se zaleteo i kupio Šekter. :ziveli:
Koliko si platio rgx350dx, ako nije tajna?
Jer, vidim da se RGX370DX prodaje za 250€, a to je o.k. cena za ovakav Ibanez: http://www.kupujemprodajem.com/Ibanez-R ... d=22118681
platio sam ga 380e, sa koferom i nekim sitnicama, jbg sad kad vidim ovog zao mi sto njega nisam pogledao prvo

edit:
a, tek sam sad video, lik je izbacio oglas kad sam ja vec kupio, a i iz kikinde je tako da sve jedno ne bih mogao da pogledam

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 22 Apr 2013, 01:38

Opet je to solidna para, ja sam moj 350 sa DImarzio magnetom prodao za ~280 recimo

Gosa

Post by Gosa » 22 Apr 2013, 07:40

mnogo si ga platio,mada ako imas druge magnete,a ne stock onda ok...

BgBomberman

Post by BgBomberman » 22 Apr 2013, 22:09

jbg sad sta je tu je :? , nego, dal neko zna koliko bi kostao jedan setap i promena zica kod nekog majstora, onako odprilike?

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 22 Apr 2013, 22:22

~1000 dinara, zavisi kod koga nosis, mirko je tu negde, goran je skuplji dosta. Ali 1000-1500 din je standard

Bojjan96

Post by Bojjan96 » 13 May 2013, 21:11

Da ne otvaram 5419601684126824. temu na istu foru pa ću pitam ovde.

http://www.kupujemprodajem.com/Ibanez-R ... d=25611105

Gitara mi je dopadljiva već neko vreme ali nisam nešto upućen u ovakve Ibaneze. Svirao sam sličan RG,ne baš isti.
Zanima me koliko je cena realna/korektna kao i gitara.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 13 May 2013, 21:25

cena je sasvim ok. Ako ti spusti jos neku hiljadu, bice odlicno...

sto se gitare tice, jedini problem moze biti floyd ali to neces znati dok ne probas... (da li se rastimava)

Bojjan96

Post by Bojjan96 » 13 May 2013, 21:28

Znam da floyd može imati taj problem..ima drug Samick-a i razvali ga gitara..

Planiram da probam svakako pre kupovine.. to je obavezno. :)

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 13 May 2013, 21:42

ako se rastimava, dobro razmisli pre kupovine. Ako razmisljas da uvek mozes da ga blokiras, onda bolje uzmi gitaru sa fixnim ;)

Bojjan96

Post by Bojjan96 » 13 May 2013, 21:58

Treba mi takva kakva je,neću da blokiram..nikako neću uzimati ako se raštimava,nemam nešto volje da se bakćem oko toga.. da sredđujem.
Ima dosta Ibaneza ovakvog tipa sad pa ću juriti još malo po netu ako ovaj ne bude odgovarao.. :)

ToneChaser

Post by ToneChaser » 30 Jun 2013, 20:40

mislim_stvarno wrote:ako se rastimava, dobro razmisli pre kupovine. Ako razmisljas da uvek mozes da ga blokiras, onda bolje uzmi gitaru sa fixnim ;)

A koji se to Ibanez RG ili JS ne rastimava sa KP ? :XD: :XD: :XD: :XD: :XD:

Ja nisam naleteo na ni jedan, ali ni jedan oglas sa ibanezom a da u njemu prodavac napisao - po malo rastimava....Ne bre.... Svi do jednog - "Mozete da se izivljavate sa floydom koliko hoceste, nista ne rastimava, zadnji put sam stimao ibaneza pre 3 ili 4 godine....Ne cek, kad ono bese nas Ameri bombardovali?? " :lol:

Salu na stranu, Ako rastimava, ili pak ako ne vraca plutajuci tremolo u nultu poziciju (nije samo bitno da ne rastimava pojedine zice, moze se desiti i da vam se ucini da nista ne rastima, da su sve zice u odnosu jedna prema drugoj ok, ali da ceo stim padne za pola tona tj ne vrati se tremolo u nultu poziciju posle opustanja odn zatezanja zica ) ne kupuj nikako tu gitaru!

Svako ko prodaje gitaru u vecini slucajeva je nalicka, a neko ko nije mogao da je nalicka da ne rastimava bar tih sat vremena dok je probavas kod njega, ne bi trebalo ni da moze da te ubedi da ces ti da je nastimas i setapujes "floyd".

I cim pocnu da teraju price - "Ma to je zbog zica, mnogo su stare" = tremolo se ne moze setapovati 99,9% ! Znam to, prosao sam kroz sve to i te price! Nosio kod milijardu ljudi gitare i niko nije uspeo da ih setapuje.

I ako gitara ima Edge III tremolo nemoj cak ni da ides da je gledas! A ni ostali nisu bolji mnogo osim jednog jedinog Edge originalnog!

ApplePie

Post by ApplePie » 30 Jun 2013, 20:47

Sad si Chaseru i stručnjak za tremolo ... Aferim, za koji dan ćeš i majstor da budeš :mrgreen: :ziveli:

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 30 Jun 2013, 20:48

Vidi se da nisi imao gitaru sa Edge3. Ako se podesi kako treba, i odrzava kako treba , gitara ce se vracati u stim kako treba. Samo je problem sto malo ko ume da podesi sve kako treba (npr, za razliku od FR, gornja ivica ne treba da bude paralelna sa telom gitare vec da ima mali nagib, da bi noz savrseno nalegao na post). mislim_stvarno je napravio sjajan tutorijal o tome
Ali naravno, treba pogledati tremolo kako treba, jer je od nekvalitetnog materijala, pa ce se cesto rastimavati ako su pojedeni nozevi/postovi/sedla

ToneChaser

Post by ToneChaser » 30 Jun 2013, 20:50

ApplePie wrote:Sad si Chaseru i stručnjak za tremolo ... Aferim, za koji dan ćeš i majstor da budeš :mrgreen: :ziveli:
A za sta sam sve bio pa sam "i za tremolo" ?

Nigde nisam rekao da sam strucnjak samo iznosim svoje subjektivno-objektivna iskustva i pisem decku sa najboljom namerom!

ToneChaser

Post by ToneChaser » 30 Jun 2013, 20:54

Trooper wrote:Vidi se da nisi imao gitaru sa Edge3. Ako se podesi kako treba, i odrzava kako treba , gitara ce se vracati u stim kako treba. Samo je problem sto malo ko ume da podesi sve kako treba (npr, za razliku od FR, gornja ivica ne treba da bude paralelna sa telom gitare vec da ima mali nagib, da bi noz savrseno nalegao na post). mislim_stvarno je napravio sjajan tutorijal o tome
Ali naravno, treba pogledati tremolo kako treba, jer je od nekvalitetnog materijala, pa ce se cesto rastimavati ako su pojedeni nozevi/postovi/sedla
Veruj mi nagledao sam se svega i svacega..... To stoji za nozeve i postove, sedla, ali postoje i slucajevi gde se sve ok, tj cini se ok, a opet problem! Znam za tutorijal i sve, ali opet dzaba!

A i to "retko ko ume da ga podesi" , ispade da je namestanje tremola rocket science! Neki Edge III i Edge Pro i sl, su se mogli namestiti, a neki nikako....

Pogledajte samo neke profi gitariste, svi koriste stabilizatore pozadi, pa zar mislite da oni ne umeju da setapuju lepo tremolo ili pak njihovi profesionalni tehnicari gitara?

I menjaju gitare posle 2-3 pesme, satro kao ova druga gitara im ima drugaciji ton , price za malu decu :mrgreen:

Post Reply