mislim_stvarno wrote:ako se rastimava, dobro razmisli pre kupovine. Ako razmisljas da uvek mozes da ga blokiras, onda bolje uzmi gitaru sa fixnim

A koji se to Ibanez RG ili JS ne rastimava sa KP ?
Ja nisam naleteo na ni jedan, ali ni jedan oglas sa ibanezom a da u njemu prodavac napisao - po malo rastimava....Ne bre.... Svi do jednog - "Mozete da se izivljavate sa floydom koliko hoceste, nista ne rastimava, zadnji put sam stimao ibaneza pre 3 ili 4 godine....Ne cek, kad ono bese nas Ameri bombardovali?? "
Salu na stranu, Ako rastimava, ili pak ako ne vraca plutajuci tremolo u nultu poziciju (nije samo bitno da ne rastimava pojedine zice, moze se desiti i da vam se ucini da nista ne rastima, da su sve zice u odnosu jedna prema drugoj ok, ali da ceo stim padne za pola tona tj ne vrati se tremolo u nultu poziciju posle opustanja odn zatezanja zica ) ne kupuj nikako tu gitaru!
Svako ko prodaje gitaru u vecini slucajeva je nalicka, a neko ko nije mogao da je nalicka da ne rastimava bar tih sat vremena dok je probavas kod njega, ne bi trebalo ni da moze da te ubedi da ces ti da je nastimas i setapujes "floyd".
I cim pocnu da teraju price - "Ma to je zbog zica, mnogo su stare" = tremolo se ne moze setapovati 99,9% ! Znam to, prosao sam kroz sve to i te price! Nosio kod milijardu ljudi gitare i niko nije uspeo da ih setapuje.
I ako gitara ima Edge III tremolo nemoj cak ni da ides da je gledas! A ni ostali nisu bolji mnogo osim jednog jedinog Edge originalnog!