predlog za prvu pedalu

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Trooper
Urednik

Re: predlog za prvu pedalu

Post by Trooper » 10 Apr 2013, 23:50

Za 40ak evra mogu da se nadju i oni Artec wahovi koji bi trebalo da su ok (metalna kutija)

Bojjan96

Post by Bojjan96 » 11 Apr 2013, 14:36

Trooper wrote:Za 40ak evra mogu da se nadju i oni Artec wahovi koji bi trebalo da su ok (metalna kutija)
Sinoć gledah Artec. Sad ću vidim da uštekam nekako kintu :)

buckethead

Post by buckethead » 11 Apr 2013, 20:53

http://www.youtube.com/watch?v=bHQmDqlv5Rc
koji je ovo efekat? delay ili?
:ziveli:

Gosa

Post by Gosa » 11 Apr 2013, 21:17

ako nisi uzeo pedalu,zasto sebi komplikujes i ne kupis neki procesor?tipa line pod,digitech rp koji imaju usb pa mozes boje da ubacujes!
Btw Baba imao sam heavy metal 300 od behringera i zvucala je kao ku*ac na asteru od 40w,a na jt je zvucala ko Bog...

Trzalica

Post by Trzalica » 11 Apr 2013, 22:19

Gosa wrote:ako nisi uzeo pedalu,zasto sebi komplikujes i ne kupis neki procesor?tipa line pod,digitech rp koji imaju usb pa mozes boje da ubacujes!.
Predloge o kupovini procesora treba odbaciti u samom startu :!:
Razlog?!? Već nakon par meseci taj procesor postane "demode" i biva odbačen i obezvredjen kao najobičniji mobilni telefon, ... nakon toga brže bolje treba tražiti najnoviju verziju procesora jer su mu programirali nešto od opcija koje nema stari, a to je baš nedostajalo gitaristima ... do pojave nove verzije gde stara biva obezvredjena i ismejavana, jer su eto novoj verziju ubacili opciju viška. :lol:
Ta priča oko procesora je BACANJE PARA. Jer, danas kupljeni procesor, već sutra ne možeš prodati ni za 20% od plaćene sume.

Pedale uvek drže cenu i uvek su namenjene onome čemu i trebaju biti. Ove godine je Distortion isto što i nakon 10 godina, kao i Chorus, Delay, i td. ... samo u procesorima ovi efekti postanu obezvredjeni nakon par meseci.
Zajebati procesore, to je za one koji ne znaju šta će sa parama.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 11 Apr 2013, 22:49

zavisi da li govoris o kupovini novog ili polovnog procesora. ja sam imao 3 procesora, jedan sam kupio nov, i na njemu sam izgubio 50% (taj je bio najjeftiniji digitech koji sam mogao da nadjem), a dva sam kupio polovna. Kad sam prodao jedan od ta dva, nisam izgubio ni 20% tokom par godina koliko sam ga koristio. Sad opet razmisljam da prodam ovaj sto imam, i po ceni koju sam video na oglasima, opet necu izgubiti mnogo. Max 30%.

Na zapadu se mnogo gubi pri prodaji polovnih i starijih procesora. Kod nas drze cenu mnogo bolje (pogotovo boss)

Sto se tice procesora i pedala i coveka koji je ovde postavio pitanje. Biraj sta ces.
-Mozes da uzmes procesor i da se danima drndas sa opcijama i igras, i bice ti zanimljivo, uz malo prchkanja ces uspeti i da ga namestis da ti radi lepo za probe
-mozes da izucavas danima po yt sta ti od pedala treba (jer je jako glupo da mi sad ovde licitiramo sa pedalama koje ti da uzmes kad ti ne znas skoro nista o tome) i onda krenes da ih juris po prodavnicama i oglasima
-mozes da instaliras amplitub/guitarrig ili nesto trece, i da tako izucavas sta ti treba, i da se zezas kod kuce, pa kad si siguran koji ti se setup svidja, dodjes na forum i pitas kako uz minimalan budzet da zvucis bar priblizno tome...

Bojjan96

Post by Bojjan96 » 11 Apr 2013, 23:03

Trzalica wrote: Ta priča oko procesora je BACANJE PARA. Jer, danas kupljeni procesor, već sutra ne možeš prodati ni za 20% od plaćene sume.

Pedale uvek drže cenu i uvek su namenjene onome čemu i trebaju biti. Ove godine je Distortion isto što i nakon 10 godina, kao i Chorus, Delay, i td. ... samo u procesorima ovi efekti postanu obezvredjeni nakon par meseci.
Apsolutno svaki iskusniji gitarista i muzičar sa kojim sam pričao i koje lično cenim mi je ovo rekao. :D

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 11 Apr 2013, 23:16

To apsolutno ne znaci da su u pravu. Ajde da ne racunamo bas totalne krs procesore, igrackice, ali svaka iole krstena sprava moze da se namesti da zvuci ozbiljno. Smatram da vec duze vreme nije uopste problem u spravama i njihovom kvalitetu i mogucnostima, vec samo u korisnicima i u njihovom neznanju, ili manjku zivaca za provaljivanje uredjaja i doterivanja detalja.

Gosa

Post by Gosa » 11 Apr 2013, 23:22

Trzalica wrote:
Gosa wrote:ako nisi uzeo pedalu,zasto sebi komplikujes i ne kupis neki procesor?tipa line pod,digitech rp koji imaju usb pa mozes boje da ubacujes!.
Predloge o kupovini procesora treba odbaciti u samom startu :!:
Razlog?!? Već nakon par meseci taj procesor postane "demode" i biva odbačen i obezvredjen kao najobičniji mobilni telefon, ... nakon toga brže bolje treba tražiti najnoviju verziju procesora jer su mu programirali nešto od opcija koje nema stari, a to je baš nedostajalo gitaristima ... do pojave nove verzije gde stara biva obezvredjena i ismejavana, jer su eto novoj verziju ubacili opciju viška. :lol:
Ta priča oko procesora je BACANJE PARA. Jer, danas kupljeni procesor, već sutra ne možeš prodati ni za 20% od plaćene sume.

Trzalice ja nisam takvog misljenja ali to nije moj problem.....Kao i sve sto kupis novo/polovno gubis vrednost uvek.....U ostalom ako decko odluci da kupi procesor super,ako pak odluci da kupi jednu pedalu za 100e o5 super......Meni je sve jedno :D

djomla

Post by djomla » 11 Apr 2013, 23:28

Baba Slim wrote:To apsolutno ne znaci da su u pravu. Ajde da ne racunamo bas totalne krs procesore, igrackice, ali svaka iole krstena sprava moze da se namesti da zvuci ozbiljno. Smatram da vec duze vreme nije uopste problem u spravama i njihovom kvalitetu i mogucnostima, vec samo u korisnicima i u njihovom neznanju, ili manjku zivaca za provaljivanje uredjaja i doterivanja detalja.
U pravu si i ti. Ali pogledaj njegov budzet. Koji proc, da valja, kod nas moze da uzme za do 100€?

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 11 Apr 2013, 23:34

line6 pocket pod (ili je pod2.0), behringer vamp pro, digitech rp150, 250, 350 je ono sto je sasvim ok za tu kintu i koriscenje po kuci. Ne znam kakvi su zoomovi ovi novi i ne znam sta jos ima da se uzme...

Gosa

Post by Gosa » 11 Apr 2013, 23:37

Pa za 100e moze da uzme digitech rp350-250-255...Btw imao sam i 250 i imam 350.....
Ima one line podove nisam upucen ali za 100e moze da nadje sa usb konekcijom pa da ubacuje boje sa neta,sto je logicnije nego da kupi jednu pedalu i da nema npr "rammstein" zvuk
Ja ovo sve gledam sa njegove strane,jer sam bio u istoj poziciji......

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 12 Apr 2013, 00:43

never ending story...

pedale ili procesor...

e sad..

da li dati 100 evra za gomilu efekata u procesoru ili dati 100 evra za dve pedale tj. dva efekta... now is the question..

ili behringer or boss or electro-harmonics or dunlop... a wah.. koji..

desizns, desizns...

nisam pomogao... :? nisam ni imao nameru... samo da obavestim ljude da neke price nikada nece da se zavrse.... ajd pomognite decku da kupi prve tri... slozite se oko necega... barem jednom, i pokusajte da mu ne predlazete da batali pedale i malo pojacalo.. i da stedi za laNpasa... od 120W minimum sa 4X12 selestion.. i slank cabinetom.. i bolju gitaru.. od javora rebrasa... i tigrastim sarama na mahagoniju kalemnjenm sa ebonosom...

jiiizzzz

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 12 Apr 2013, 01:06

djomla, pogresno si me shvatio. :-) Ja ne predlazem decku da kupi procesor, ja sam svoje misljenje o tome i savet dao na prosloj strani. Ovde sam samo hteo da kazem svoje misljenje na racun tvrdnje da su procesori losiji od pedala jer tako kazu iskusni gitaristi, i da u odnosu na pedale navodno nemaju sta da traze.

I samo da dodam, zaboravio sam, za Trzalicinu tvrdnju da su procesori samo za one koji se bahato razbacuju parama - grdno se varas.
Ja sam svoj polovni procesor, odlicno ocuvan, jos uvek pod garancijom platio 280e, sto je cena za, recimo ajde, 4 krstene pedale. Znaci prosek - nista ekskluzivno, nista preskupo, 70e po komadu. Da bih imao mogucnosti sa pedalama koje imam na raspolaganju sa ovim procesorom, trebalo bi mi bar jos minimum 5 pedala, pri cemu dobijas OGROMAN board, i komplikovan sistem po kojem igras uzicko kolo non-stop. Been there, done that.

Jako me zanima argument kojim bi neko nakon svega iznetog pokusao da me ubedi da sam ja kupovinom procesora:
- rasipnik
- ostecen i uskracen za kvalitet spakovanih efekata, njihove mogucnosti i funkcionalnost celokupnog setapa
- ugrozen cinjenicom da cu zbog nove verzije navodno morati da menjam bilo sta, itd.

Dakle, dragi kolega, postavljacu teme, kupi za tih 100e 4 Behringerove pedale (Overdrive, Dist, wah, delay - i nekad mozda neku modulaciju, chorus/flanger/phaser kad pozelis) i u zdravlju da ih sviras.

Toliko od mene.

Trzalica

Post by Trzalica » 12 Apr 2013, 22:55

Baba Slim wrote:I samo da dodam, zaboravio sam, za Trzalicinu tvrdnju da su procesori samo za one koji se bahato razbacuju parama - grdno se varas.
Ja sam svoj polovni procesor, odlicno ocuvan, jos uvek pod garancijom platio 280e, sto je cena za, recimo ajde, 4 krstene pedale. Znaci prosek - nista ekskluzivno, nista preskupo, 70e po komadu..
Hajde sada budi iskren pa potvrdi:
Da li će se tim pedalama od 280€ ukupno, koje si NOVE platio po 70€ komad, i nakon 20 godina cena spuštati toliko nisko da iste zajedno nećeš moći da prodaš ni za 50€? Mislim da će nekim pedalama cena čak i skočiti (imamo sijaset primera danas gde ih čak nazivaju Vintage zbog raznih analognih komponenti itd.) a ne padati, i da će te pedale i nakon 20 godina zajedno vredeti bar 200€!!! :idea:

Pitanje br.2: da li misliš da će taj procesor od 280€, IKO OD nazovi MUZIČARA uzimati u obzir nakon 10 godina? Tada neće vredeti ni 50€.
To je vidiš prokletstvo procesora. :(

Post Reply