BLADE Texas Custom 20

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Rocket Roll

Re: BLADE Texas Custom 20

Post by Rocket Roll » 10 Feb 2008, 00:22

A može ručica i da se iseče, ala Gilmur... Ja volim tu foru. Pravac u radnju sa ovom slikom, da bi sve bilo stručno odrađeno:

Image

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 11 Feb 2008, 00:27

Slika Falconovog tremola, iz boljeg ugla... Ovaj sistem možete da vidite samo na Blade gitarama:

Image

Jimmy Henderson

Post by Jimmy Henderson » 12 Feb 2008, 23:04

Morao sam sam sebe pregristi za jezik kad sam maltene "popljuvao" Falcon tremolo.
Veliko iznenadjenje za mene !
Radi , itekako radi ! U pravu sam kad sam napisao da je taj tremolo poput minijaturnog floyd rose.
Kako na Blade zaista ima dosta ocpija koje se mogu i jos i naknadno podesavati po zelji
( na poledjini gde se nalazi batrerija , videt cete tri plasticna regulatora)
slucajno sam dobio zvuk koji vuce na psihodeliju ala pink floyd.........
veceras sam samo sa prstima jace dodirivao zice , odvrnuo posteno volume
i proucavao tremolo. znate sta je najinteresantnije ?
kad ga povucem prema gore ! celo vreme je bio ukljucen BD 2.
ostaje da , kako kaze rockett, odnesem rucicu u radnju da mi je skrate.

vec par dana isprobavam i utisci su isti. sjajna gitara. jos su mi cudni aktivni pikapovi.
moram nesto podesiti i naviknuti se na taj lepi zvuk. kako sam vec cuo u radnji kombinaciju
Blade sa aktivnim pikapom i sa Bassmann i statesmann pojacalom
tvrdim da je za njega najbolji - lampas .

Sve sta sam obecao , dosad sam i ostvario. molim za malo strpljenja kad uhvatim vremena i resim tehnicki problem
da posaljem snimku probe sa Blade gitarom. pa jos uvek nemam pojma o kompjutoru.
:oops:

rockett, kakve zice koristi Badi na svojoj gitari ?

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 12 Feb 2008, 23:07

Jimmy Henderson wrote: tvrdim da je za njega najbolji - lampas .
Za koju gitaru nije? :)

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 12 Feb 2008, 23:21

Jimmy Henderson wrote:...kakve zice koristi Badi na svojoj gitari ?
Ernie Ball, 10-46, po jednom izveštaju koji je možda zastareo. Ono što je uvek voleo, u svakom slučaju, je zvuk malo starijih žica (ne menjaju mu ih svaki čas), i uvek insistira na tome da tehničar namota što više "krugova" žice na čivije. Ne znam zašto, ali je tako.

JloveGuitar

Post by JloveGuitar » 12 Feb 2008, 23:51

Cestitam na gitaru!!!
Danas sam bio u muzicki magazin i video sa BLADE Texas Standard Pro koja je stajala do Fender American Standar Strat i Fender Highway Strat i mogu da kazem da kvalitet na Blade gitaru je bio neuporedljiv sa Fender Gitare!!!
Covece Fender me je razocarao :cry:
Nisam ih cuo kako zvuce zbog "ljubaznosti prodavacem" ali BLADE je bio kao Mercedes pored Fico(Fender), a je kostao otprilike 470 eura.
Znaci sad samo :music-smiley4:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 12 Feb 2008, 23:59

JloveGuitar wrote: Covece Fender me je razocarao :cry:
Nisam ih cuo kako zvuce zbog "ljubaznosti prodavacem"
Sta te onda razocaralo?
JloveGuitar wrote:ali BLADE je bio kao Mercedes pored Fico(Fender)
Daaaaaaaj covece!
To si zakljucio gledanjem? :|

No offence... Ne vredjam blade, DALEKO od toga, ali je uvek ***** kad neko pljuje po fenderu.
Last edited by Funkomat on 13 Feb 2008, 00:19, edited 2 times in total.

Jimmy Henderson

Post by Jimmy Henderson » 13 Feb 2008, 00:11

ok funkomat , da mi ipak sacekamo coveka da se opet javi i kaze jel gledao ili probao gitaru.
sta se mene tice , nigde neces naci u mojim postovima da sam nesto lose rekao o fenderima.
jedina kritika se odnosila na to sta kod fendera ne postuju uvek kontrolu kvalitete.
i naravno , tu je u pitanju - cena.
rockett je rekao " umesto da nas Fender izuva iz obuce sa cenama ....." tu je on stavio tacku.
i bit cu iskren. da sam nasao Fendera sa svim onim sta imam na Blade i sa skoro istom cenom- dileme ne bi bilo.
zar ne , rockett ?
lep pozdrav !

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 13 Feb 2008, 00:25

Jimmy Henderson wrote: tu je u pitanju - cena.
Slazem se
Jimmy Henderson wrote:da sam nasao Fendera sa svim onim sta imam na Blade i sa skoro istom cenom- dileme ne bi bilo.
Postujem

Samo mislim da je preterivanje da se kaze da ne moze da se porede :? ... Pogotovo ako ih, kako kaze covek, nije ni probao.

JloveGuitar

Post by JloveGuitar » 13 Feb 2008, 00:49

kvalitet izradje i finish je bio ocigledno mnogo bolji kod blejda nego kod fendera, a i blejd je izgledao kao pokompaktnija celina i mnogo po cvrst. Na fretboard drvo kod highway strata je imalo male brazde kao kod mog squiera!!!(ne znam kako to bolje da objasnim na srpski) a i sami knob-ovi su izgledali pokrslivo kod fendera nego kod blejda. Ne znam zasto je to bilo tako. Moj drug ima kupjeno Fender American Standard Strat pre 10-tak godina i je bio nesporedljivo pokvalitetan nego ovi koi sam video danas. Pretpostavljam da su amerikanci totalno zeznuli proces proizvodnje i kontrola kvaliteta. Kako je moguce da se dva isti modela toliko razlikuju. Ne znam kako to sebi da bolje objasnim. Nisam hteo da uvredim nekogo ili da omalovazim fendera kao gitaru, ali to sto sam rekao su bile moje iskrene impresije. I jas sam planirao da priustim sebi fender u blisku boducnost ali posto >=500 eura ni su male pare za mene licno posle to sto sam videot trazio bi alternativu.
Ne, iako sam insistirao, nisam cuo kako zvuce i zato sam stavio prodavaca u"". Ali, da, znam kako zvuci fender kao sto sam rekao moj drug ima 10 godini starog fendera koi izvesni period mi je pozajmio kod mene pa sam imao tu privilegiju da ga sviram. Ovo sto sam video i drzao u ruci je mnogo daleko od toga.
Nego ja mislim da smo otisli malo off-topic.
Cestitki,jos jednom za gitaru i mislim da i ja bi igrao tako

Jimmy Henderson

Post by Jimmy Henderson » 13 Feb 2008, 21:57

JLoveGuitar - potpuno se slazem sa tobom
a pogotovu sta si shvatio zasto sam isao na Blade.
Hvala ti na cestitkama. otako je imam sve je nekako lakse i spontanije za svirati.
i sta kaze Sava - "sviraj kao jimmy henderson"
bas tako ...........

lepi pozdrav !

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 13 Feb 2008, 22:10

JloveGuitar wrote:Kako je moguce da se dva isti modela toliko razlikuju.
To i mene jako nervira...
Retko se desi da uzmem da sviram nekog fendera i da je priblizno toliko dobar kao ovaj moj :obrve: .
Kad sam kupovao gitaru znao sam za taj problem i uzeo sam i probao sve stratove koji su mi se svideli u radnji i bilo je ogromnih razlika izmedju njih.
I onda kad sam uzeo u ruke moju buducu gitaru u trenutku sam znao sam da je njoj i meni "ment to be".

Danas sam bas svirao istu moju gitaru kroz blues deluxe i nisam mogao da verujem da bi to trebala da bude ista gitara.
Takodje sam vec svirao usa highway 1-ove koji su bili mnogo bolji od nekih usa standarda tako da se sve svodi na svaka gitara je prica za sebe...

Daleko od toga da su lose gitare.

fedja_mostar

Post by fedja_mostar » 18 Feb 2008, 18:35

Strasan stroj. Vidim na nekoj engleskoj stranici kosta 730 funti , znaci ipak nije tako jeftina :)

Jimmy Henderson

Post by Jimmy Henderson » 18 Feb 2008, 22:28

... a ne bi ni verovao kad bi ti samo znao koliko ta gitara kosta u samoj Svajcarskoj.........
Blade mi je bio narucen direktno iz Svajcarske .Ljubaznoscu muzicara iz radnje dobio sam je po
napovoljnijoj ceni trocifrenoj.
Neki dan sam bio u radnji i probao novi Fender strat standard . ili sam imao peh ili su opet zakazali na kontroli ,
ali taj strat nije opravdao renome za kojeg se extra placa ime na headstocku. probao sam i strata highway , opet isto...
Citam da netko trazi da kupi strata do 1.200 evra. i ne moze se lako odluciti. Razumem ga. i sam sam bio
na velikim mukama.
Najbolji savet koji mu se moze dati jeste od Funkomata.
Otici u radnju gde ima celo "more" Fendera . svaku probati . i sigurno ce jedna biti prava.

lep pozdrav !

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 18 Feb 2008, 23:56

Ono sto meni najvise smeta kod fendera (ili bilo koje druge gitare sto se toga tice) je kada prevucem prste preko ivica vrata i skontam da pragovi grebu... :grummel_2:
Nadam se da razumete na sta mislim.
To je uvek prvo sta uradim kad uzmem da sviram neku novu gitaru a dosta stratova koje sam do sad svirao su imali taj problem, pogotovo highway 1.
Jes da je to kao "quick fix" i sve ali za te pare covek ocekuje da ne mora da se brine o takvim stvarima.

Post Reply