Bakers gitare ??

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Critical
PedoBear

Re: Bakers gitare ??

Post by Critical » 18 Feb 2008, 18:15

Bez uvrede ali taj sunburst je uzasan...
Brate kakav si ocekivao da bude na gitari od 60e..... :|

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 18 Feb 2008, 18:21

Critical wrote: Brate kakav si ocekivao da bude na gitari od 60e..... :|
Takav kakav je...
Kaze fedja_mostar da je "stvarno solidan", a ja na to da je sranje...
Nisam ocekivao ni gitaru od 60e a ne dobar sunburst na gitari od 60e. :D

fedja_mostar

Post by fedja_mostar » 18 Feb 2008, 18:28

Funkomat wrote:
fedja_mostar wrote: mada moram reci da mi se svida finish na toj sunburst gitari , stvarno je solidan ako nisu uslikali origan fendera i predstavljaju je kao svoju :)
Bez uvrede ali taj sunburst je uzasan...
Na tom gore vidis da ima tonu farbe na sebi.
Uporedi to sa ovim fenderovim 3-tone sunburstom (isti taj)

Image
Istina ali ta gitara stoji 2000 marak vise nego ova gore , kazem da za 120 km finish je vise nego solidan

Critical
PedoBear

Post by Critical » 18 Feb 2008, 18:28

Nisam ni ja ocekivao gitaru od 60e ,ali evo je .... ono daj da vidimo sta je kakvo je ,treba da je narucim ,pa ono ako bacim bacio sam 60e (bar cu iskoristiti kabl i trzu :mrgreen: ,a mozda i padne lupanje ,haah)

fedja_mostar

Post by fedja_mostar » 18 Feb 2008, 18:58

Usput ovo Bakers mi zvuci kao neka Engleska pekara hljeba i slicnih namjernica :)

kljaja

Post by kljaja » 19 Feb 2008, 19:05

I ja se slazem da je lak uzasan al ja bi je kupijo sviro mozda mjesec da i onda je razvalio i zapalio je da vidim kakav je osjecaj ,jednom rjecju unistio bi je :twisted: :twisted: :twisted:

visackimarko

Post by visackimarko » 20 Feb 2008, 15:24

Sunburst nema veze sa sunburstom, ali je lak vrlo dobar, bar sudeci po slikama.
Pola njih ne zna ni komponente za farbanje, a znaju da daju "strucan" komentar... :roll:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 20 Feb 2008, 15:38

visackimarko wrote:ali je lak vrlo dobar, bar sudeci po slikama.
Pola njih ne zna ni komponente za farbanje, a znaju da daju "strucan" komentar... :roll:

Brate bez uvrede ali koliko god da je "dobar" lak ako naneses sloj od 3cm zaje''o si ga. :D
A meni bas izgleda kao da je brutalno debeo sloj.

visackimarko

Post by visackimarko » 20 Feb 2008, 18:14

Aha. A posto ja "ne znam", ajd mi objasni, kako si ocenio debljinu laka?

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 20 Feb 2008, 19:23

Neravnomerni, nepravilni, deformisani odsjaji ukazuju na neravnu povrsinu sto dalje implicira da povrsina gitare nije "glatka" sto znaci da je lak sranje... :wink:
Odnosno tako mi izgleda.
Nebitno my friend. Ni ti ni ja ne znamo 100% tako da ne vredi da raspravljamo.
Kao sto sam vec rekao uporedi one dve slike gore pa ako i dalje mislis da je lak "vrlo dobar" slozicu se s tobom.
Kao sto je neko drugi vec rekao farbanje gitare kosta brdo para a oni je prodaju za 60e tako da... razumes...

visackimarko

Post by visackimarko » 20 Feb 2008, 19:55

Nisi u pravu. I niko od vas nije u pravu.
Zastupate cinjenicu, da gitara mora da kosta 500e, pa ce finish biti "niti tamo niti ovamo"... To su smesne stvari. Tehnika, i tehnologija, su otisli toliko daleko, da svaka firma moze praviti odlican finish, i to sa bagatelnim troskovima. Nisam rekao vrhunski, vec ODLICAN. Kao kad bi rekli, Mercedes ima pravi lak, a Hyundai nema... Medjutim, to je sve ista tehnologija, i razlike su manje vise mizerne. Odraz je pravilan, bas kako treba da bude, bar sa slika. Ako je gitara i u prirodi takva, a mislim da jeste, nema problema...
I da, jos nesto. Tvoj fantomski "nejednak" odraz, nikako ne moze biti zbog loseg laka, vec zbog lose pripreme drveta. To su osnove farbanja.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 20 Feb 2008, 20:06

visackimarko wrote:I niko od vas nije u pravu.

Ovo kad cujem... :cekic:
Ok ti si u pravu. Lak je odlican.
Pozdrav

Critical
PedoBear

Post by Critical » 20 Feb 2008, 21:02

Ajde jos se i posvadjajte ,hocete da se nadjemo na nekom cosku da raspravimo, nemoj da mi se svadjate na mojoj temi,hahhahahhahah.

Dajte ,ljudi , usli ste u raspravu na osnovu slika ,sacekajte da uzmem ovu gitaru pa cemo videti ko je u pravu i taj ce dobiti chokoladu ,eto :D

I niko od vas nije u pravu
Sta sam ja radio,sto ja nisam u pravu?

visackimarko

Post by visackimarko » 20 Feb 2008, 22:07

Sta si uradio? Pa unosis pometnju, pravis svadju, i to sve uz pomoc cokoladice... :lol:

XtrmntR

Post by XtrmntR » 20 Feb 2008, 22:58

Marko, ti si chini mi se tvrdio da ima odlichnih Arija za, mislim da beshe, 80e?? Mislim, ja ne znam shta ti smatrash pod odlichnim, a shta pod vrhunskim, ali ja i dalje ne mogu da svarim takve izjave. Kao tipa, na gitari od 60e, finish je "odlichan". Ma daj... Koliko se moze zakljuchiti sa neke low-res slike? Pri kakvom osvetljenju je slikano? Kakvim fotoaparatom?

Pazi, mozda je "odlichan" za taj cenovni rang, ali taj cenovni rang je "nikakav", nema ga...

Imao sam jednu gitaru kupljenu na Ebay-u za manje od 100$, i da kazem da na njoj skoro sve ne funkcionishe kako treba. Kao da se neko uchio kako NE treba praviti gitaru. Pochevshi od velichine tela, oblika, pa onda vrat je bio malo kriv i kada je bio maximalno zategnut, pragove je bilo potrebno sredjivati, nisu bili dobro lepljeni, zatim tone potenciometar nije postavljen kako treba, tj. prilikom okretanja kapica zapinje za telo, tremolo(ili kako neki zovu "Floyd") nije mogao drzati shtim, da li zbog "originalnosti" federa, ili zbog chega vec ne znam, ubrzo sam je prodao. Kada sam otvorio gitaru, neke zice su bile na nekim mestima ogoljene, rupe za sharafe od poklopaca sa zadnje strane, nisu bile izbushene kako treba, tj. traljavo su bile izbushene, i da ne nabrajam shta sve josh nije valjalo na toj gitari. O "action-u" ne treba ni prichati, kao ni o "tonu" gitare. Broj 1, tu nema svirljivosti, broj 2, nema tu tona.

Post Reply