Fender USA stratocaster tuning problem

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

vasko74

Re: Fender USA stratocaster tuning problem

Post by vasko74 » 19 Feb 2015, 23:42

Posedujem Ibaneza 450s made in Japan. Na njemu su D Addario zice. Probao sam na njemu istu semu tuninga I na toj gitari je nemoguce da se nasteluje E debela zica. O cemu se tu radi. Da ponovo napomenem, obe gitare su bile kod Gorana iz Zemuna na setup-u.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 20 Feb 2015, 00:27

vasko74 wrote:Posedujem Ibaneza 450s made in Japan. Na njemu su D Addario zice. Probao sam na njemu istu semu tuninga I na toj gitari je nemoguce da se nasteluje E debela zica. O cemu se tu radi. Da ponovo napomenem, obe gitare su bile kod Gorana iz Zemuna na setup-u.
Zavisi, kako smo vec pominjali, i od kompleta zica.

Ja imam iskustvo da DR zice ne kotiraju uopste, barem nisu na par mojih gitara kad sam ih probao. Prvo sam se JAKO istripovao da neshto nije otislo po zlu, pregledao vrat da se nije uvio ili slicno civije proverio...kad na kraju, kad sam stavio diaddario, sve kotira u cent. Vec sam to negde i pisao ranije. :ziveli:

majtimika

Post by majtimika » 20 Feb 2015, 07:44

Mozda ti ne valja stimer , daj bre cimni gorana ako becbides kod njega da ti zavrsi to

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 20 Feb 2015, 10:27

vasko74 wrote:Posedujem Ibaneza 450s made in Japan. Na njemu su D Addario zice. Probao sam na njemu istu semu tuninga I na toj gitari je nemoguce da se nasteluje E debela zica.
Koju ''šemu tuninga''?

vasko74

Post by vasko74 » 04 Apr 2015, 22:28

Drugari, kupio sam ERNIE bALL po preporuci majstora za gitare, buzzing vise nema ali I dalje gitara ne moze da se nasteluje ko E zice.Znaci kad okinem praznu zzicu E6 I pronadjem taj tonna 4-oj zici, E zice daje visi ton u odnosu na recimo A TONA NA 6 zici I odgovarajuceg tona na 4-oj zici. 2 nedelje mi je stajala kod njega I nista nije uspeo da uradi. STA DA RADIM?

Perce

Post by Perce » 05 Apr 2015, 01:03

Kontam da bi bilo najbolje da uvaljas tu gitaru nekom za sitne pare, da sto pre ode i da probas neki od Epifon Les Pol modela. Ta tvoja gitara nesto nije u redu. :ziveli:

fattwang

Post by fattwang » 05 Apr 2015, 08:05

vasko74 wrote:I dalje gitara ne moze da se nasteluje ko E zice.Znaci kad okinem praznu zzicu E6 I pronadjem taj tonna 4-oj zici, E zice daje visi ton u odnosu na recimo A TONA NA 6 zici I odgovarajuceg tona na 4-oj zici.
Kao da si pisao pod velikim stresom. Probaj da ponovo opišeš ovu situaciju. :hmm:

Lucky82

Post by Lucky82 » 05 Apr 2015, 10:23

vasko74 wrote:Drugari, kupio sam ERNIE bALL po preporuci majstora za gitare, buzzing vise nema ali I dalje gitara ne moze da se nasteluje ko E zice.Znaci kad okinem praznu zzicu E6 I pronadjem taj tonna 4-oj zici, E zice daje visi ton u odnosu na recimo A TONA NA 6 zici I odgovarajuceg tona na 4-oj zici. 2 nedelje mi je stajala kod njega I nista nije uspeo da uradi. STA DA RADIM?
Kazes da je dve nedelje bila kod majstora i da nista nije uspeo da uradi. Da li je majstor naveo neki razlog zbog cega gitara nije u mogucnosti da se nastimuje?
Jos jedno pitanje. Kako stimujes, na sluh ili preko stimera?
Ako je preko stimera, da li si probao mozda sa nekim drugim stimerom?

komil

Post by komil » 05 Apr 2015, 10:42

fattwang wrote:Kao da si pisao pod velikim stresom. Probaj da ponovo opišeš ovu situaciju. :hmm:
:1:

Kontam i da probaš sa nekim drugim majstorom, sa kojim ćeš imati bolju komunikaciju, nešto se niste razumeli.

umart

Post by umart » 21 Jun 2015, 22:50

toliko bezanje me upucuje na pojeden prag uz lagan backbow.sad,kazes da si je nosio kod gorana,sumnjam da bi bas toliko propustio,i to na setapu.najzgodnije je da snimis neki kakav bilo video posto se,nemoj zamjeriti,igramo gluvih telefona.

Post Reply