Fender USA stratocaster tuning problem
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Fender USA stratocaster tuning problem
Posedujem Ibaneza 450s made in Japan. Na njemu su D Addario zice. Probao sam na njemu istu semu tuninga I na toj gitari je nemoguce da se nasteluje E debela zica. O cemu se tu radi. Da ponovo napomenem, obe gitare su bile kod Gorana iz Zemuna na setup-u.
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Zavisi, kako smo vec pominjali, i od kompleta zica.vasko74 wrote:Posedujem Ibaneza 450s made in Japan. Na njemu su D Addario zice. Probao sam na njemu istu semu tuninga I na toj gitari je nemoguce da se nasteluje E debela zica. O cemu se tu radi. Da ponovo napomenem, obe gitare su bile kod Gorana iz Zemuna na setup-u.
Ja imam iskustvo da DR zice ne kotiraju uopste, barem nisu na par mojih gitara kad sam ih probao. Prvo sam se JAKO istripovao da neshto nije otislo po zlu, pregledao vrat da se nije uvio ili slicno civije proverio...kad na kraju, kad sam stavio diaddario, sve kotira u cent. Vec sam to negde i pisao ranije.

Mozda ti ne valja stimer , daj bre cimni gorana ako becbides kod njega da ti zavrsi to
- tommytigh77
Koju ''šemu tuninga''?vasko74 wrote:Posedujem Ibaneza 450s made in Japan. Na njemu su D Addario zice. Probao sam na njemu istu semu tuninga I na toj gitari je nemoguce da se nasteluje E debela zica.
Drugari, kupio sam ERNIE bALL po preporuci majstora za gitare, buzzing vise nema ali I dalje gitara ne moze da se nasteluje ko E zice.Znaci kad okinem praznu zzicu E6 I pronadjem taj tonna 4-oj zici, E zice daje visi ton u odnosu na recimo A TONA NA 6 zici I odgovarajuceg tona na 4-oj zici. 2 nedelje mi je stajala kod njega I nista nije uspeo da uradi. STA DA RADIM?
Kontam da bi bilo najbolje da uvaljas tu gitaru nekom za sitne pare, da sto pre ode i da probas neki od Epifon Les Pol modela. Ta tvoja gitara nesto nije u redu. 

Kao da si pisao pod velikim stresom. Probaj da ponovo opišeš ovu situaciju.vasko74 wrote:I dalje gitara ne moze da se nasteluje ko E zice.Znaci kad okinem praznu zzicu E6 I pronadjem taj tonna 4-oj zici, E zice daje visi ton u odnosu na recimo A TONA NA 6 zici I odgovarajuceg tona na 4-oj zici.

Kazes da je dve nedelje bila kod majstora i da nista nije uspeo da uradi. Da li je majstor naveo neki razlog zbog cega gitara nije u mogucnosti da se nastimuje?vasko74 wrote:Drugari, kupio sam ERNIE bALL po preporuci majstora za gitare, buzzing vise nema ali I dalje gitara ne moze da se nasteluje ko E zice.Znaci kad okinem praznu zzicu E6 I pronadjem taj tonna 4-oj zici, E zice daje visi ton u odnosu na recimo A TONA NA 6 zici I odgovarajuceg tona na 4-oj zici. 2 nedelje mi je stajala kod njega I nista nije uspeo da uradi. STA DA RADIM?
Jos jedno pitanje. Kako stimujes, na sluh ili preko stimera?
Ako je preko stimera, da li si probao mozda sa nekim drugim stimerom?
fattwang wrote:Kao da si pisao pod velikim stresom. Probaj da ponovo opišeš ovu situaciju.

Kontam i da probaš sa nekim drugim majstorom, sa kojim ćeš imati bolju komunikaciju, nešto se niste razumeli.
toliko bezanje me upucuje na pojeden prag uz lagan backbow.sad,kazes da si je nosio kod gorana,sumnjam da bi bas toliko propustio,i to na setapu.najzgodnije je da snimis neki kakav bilo video posto se,nemoj zamjeriti,igramo gluvih telefona.