Savet pri shoppingu guitare

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Z*Z*Z

Re: Savet pri shoppingu guitare

Post by Z*Z*Z » 24 Aug 2008, 17:45

Hvala na cestitkama, uskoro cu uploadovati nesto da se cuje :mrgreen:
Fusebop, ovo je Crafted in Japan '62 reissue limited edition, s tim da je vise '65 ri po specifikacijama; Posto je shitty slika, da pojasnim - hard maple neck, mada je u stvari soft flamed maple, alder body, cts potovi, brown tortoise shell maska i 3 color vintage burst; Generalno bi ovo bio Japanac najblizi Amerikancu zvucno i estetski; Classic mexico serija je modifikovana da bi vise bila gain friendly (novi hot pickups) i tremolo sistem je promenjen, ja sam bio vise za vintage repliku; Stavicu neke bolje slike posto zbog kamerice s fona deluje suvise crveno (gitara je vise u braon nijansama ) :)
A kad mi dosade stock pupovi, sledi prelazak na Seymour Duncan Antiquity :mrgreen:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 24 Aug 2008, 18:14

Z*Z*Z wrote:Stavicu neke bolje slike
Bas sam to hteo da te zamolim...

Fusebop

Post by Fusebop » 24 Aug 2008, 19:56

Au, pa to je jos veca mast od classic players serije. Milina!

A SD antiquity... jbt... pa preci ces u oblast ultimativne perverzije. Ne dopada mi se to. :wink:

Kakav ti je Vox? Jel CC? Kako te sluzi i je li pouzdan?

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 24 Aug 2008, 20:22

Evo i ja da chestitam na kupovini. Nisam imao priliku da sviram te gitare ali sam jedno vreme svirao drugarov staaaaaari Jazzmaster i ton je bila takva mast... Voleo sam tu gitaru iako u to vreme nisam znao nishta da sviram na njoj kako dolikuje tom tonu i instrumentu. :D I secam se bre da je bilo neshto mnogo teshko svirati je...

Anyway, super shto neko josh uvek trazhi i kupuje takve gitare. :)

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 24 Aug 2008, 20:35

Fusebop wrote:Au, pa to je jos veca mast od classic players serije. Milina!

A SD antiquity... jbt... pa preci ces u oblast ultimativne perverzije. Ne dopada mi se to. :wink:

Kakav ti je Vox? Jel CC? Kako te sluzi i je li pouzdan?
Yeah, idem all the way to tone heaven...samo da bude novaca ;)
Vox Ac30 CC1 1x12 Celestion Neodog; Dugo sam hteo ovu kombinaciju; Nesto sto mogu sam da podignem
i da imam izbalansiran ton; Necu da vredjam druge proizvodjace i modele, ali za mene Vox je Vox :)
Cini se pouzdan, imam ga oko godinu (ne secam se tacno kad sam ga pazario), nekoliko svirki...
nikakvih problema, greje se, ali mislim da je generalno dobro dizajniran; Zvucnik mi je za sada extra,
mada mozda u dalekoj buducnosti predjem na Celestion gold il nesto slicno...
Cim stigne fotoaparat bice slicica...

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 24 Aug 2008, 20:42

Aha, unutra je NeoDog? Odlično. :D Sve čestitke na gitari, znam da si se načekao - ali bih za Japanca čekao i triput toliko!

dweezil

Post by dweezil » 24 Aug 2008, 20:44

Sirao sam tog Voxa AC30 CC1, opak je. I taj zvucnik sasvim lepo sljaka. A kad mu ukljucis tremolo ono neznam, malo fali da covek poludi. Ja sam se bio namerachio na to pojachalo ali posto sam ga dugo cekao na kraju odem i kupim Peavey Classic 30, koji je isto na EL84 al def malo drugaciji zvuk. Vox je ipak Vox.

Jimmy Henderson

Post by Jimmy Henderson » 24 Aug 2008, 22:25

Z*Z*Z evo i mene da ti posaljem cestikte na toj interesantnoj gitari.
nego , hoces li skoro imati kakav demo da cujemo kako zvuci gitar uparena preko Eclipsa ?
Nego , malo da se nasalim , moze ?
gledam gitaru i vox pojacalo.
Da ne nameravas biti custom verzija Shadowsa ? 8)
sve najbolje !

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 24 Aug 2008, 22:58

Jimmy Henderson wrote:Z*Z*Z evo i mene da ti posaljem cestikte na toj interesantnoj gitari.
nego , hoces li skoro imati kakav demo da cujemo kako zvuci gitar uparena preko Eclipsa ?
Nego , malo da se nasalim , moze ?
gledam gitaru i vox pojacalo.
Da ne nameravas biti custom verzija Shadowsa ? 8)
sve najbolje !
Hvala Jimmy :)
Bice demo, sad uskoro imam neki nastup pa sam malo preokupiran, ucim (sopstvene) tekstove :\
Pravo da ti kazem, da nisam cuo Shadowse kad sam imao nekih 5,6 godina ne bih se ni bavio muzikom :)

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 22 Sep 2008, 03:22

Slicica + Kratki Video
Tu je i Jaguar, Eclipse, Digiverb i Vox :mrgreen:
Slika i zvuk nisu na nekom nivou, fotoaparat je u pitanju :cry:
Image

[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/UZRrwZKxGTI&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/UZRrwZKxGTI&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 22 Sep 2008, 22:58

Evo jos koja slicica i snimak svih pickup pozicija na (skoro) istoj frazi:

http://storeandserve.com/download/84709 ... e.mp3.html

Nisam uspeo da demonstriram pravu boju gitare i pickguarda, uvek ispadaju svetlije i crvenije :cry:

Image

Image

Image

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 29 May 2009, 20:12

I kao sto sam bio ranije pomenuo - zamenio sam stock CIJ magnete i ubacio Curtis Novak hand wound Jag-V set :mrgreen:
Kurtis Novak je veoma poznat u svetu offset gitara - radi restauracije starih gitara/baseva i rucno mota magnete - jedan od malobrojnih koji radi 1:1 replike ali takodje je moguce raditi modifikacije (A2, A3, A5 magneti i Formvar ili Enamel zica) - Izrada je vrhunska, Curtisa mozete kontaktirati licno (on insistira) i popricati o zvuku koji zelite da postignete - Da nije u pitanju samo o jednom od graditelja govori i podatak da je radio magnete za Dinosaur Jr, Placebo, Arcade Fire i gomilu Country, Blues, Rock, Surf muzicara sirom sveta... Pre nekoliko nedelja sam kontaktirao Curtisa i konsultovao oko izrade magneta za mog Jaguara i kakav zvuk zelim da postignem - i voila, juce me je posta prijatno iznenadila:
Image
Image
Image
Image
Image

Par voskiranih - posto se mnogo igram s fuzzevima&modulacijama - Novak Jaguar '63 replika magneta + vintage covers % claws :mrgreen:

Zakljucak: Iako su CIJ Jaguar magneti veoma dobra replika, razlika se odmah primecuje - Novak imaju taj 3D ton - shirok, rezonantan, kremast i pun sustaina - tamo gde su CIJ nekako shrill/flater Novak pokazuju punu snagu - Na prvo ukljucivanje sam bio zacudjen, ali nakon par minuta sam se pretvorio u smajlija - kad sam "odvalio" top boost (i doduse smanjio master na minimum zbog uslova) zvuk se iz raspy/noisy/flatty (CIJ) pretvorio u full-bodied/creamy :)
Ipak ne treba ocekivati Les Paul ton - ovo je Fender Jaguar - Bright/Punchy/Resonant ton je njegov signature i sa Novak pupovima cak i CIJ zvuci "skupo" - Licno sam 100% zadovoljan i mislim da cu sad da secem kroz Mix "kao zilet" :mrgreen: Sto je najbolje, nisam jos ni probao s drajvovima/celim pedalboardom... :hide:

Snimio sam jedan video klip u 22h uvece u stambenoj zgradi pa cete razumeti zasto je zvuk bright & raspy (nema kompresije, sirov zvuk/mic s fotoaparata=0 bassa) i sviranje bez ideja, random noodling sa povremenim menjanjem pozicija i igranjem s reverbom i tremolom (tremolo nikad nije isao preko 30%; Volume Voxa nikad preko 20% u rezimu 22w) :hide:

Oprema: Fender Jaguar CIJ/Fender Mustang bridge/Novak pups/Fender 11's steel zice -> Planet Waves kabl -> Vox AC30 CC1/1x12 Celestion Neodog

http://www.box.net/shared/p5bb765o8o

Image

MUzzY

Post by MUzzY » 29 May 2009, 20:31

Sve izgleda predivno, veceras cu daposlusam snimke!
Uzdravlje, verujem da si mnogo hepi :) (znam da bi ja vristao od srece :D)

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 29 May 2009, 21:05

Ah, Kurtis Novak - iskreno sumnjam da može bolje! Čestitke iz sve snage! :ziveli:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 29 May 2009, 21:20

Cestitke, nisam cuo (naravno) za tog Novaka, al' ako mota ovim navedenima, mora da je dobar. :) :ziveli:
Mora i da je jeftin? :mrgreen:

A, sad sam video, pa i nije strasna cena... :ziveli:

Post Reply