Evo my 2 cents,kao sto vecina zna zivim u Becu ali cesto dolazim u Srbiju i naravno uvek nosim gitaru sa sobom (elektricnu).
U pocetku sam je prijavljivao na granici sad vec ne prijavljujem jer nema vajda ,kad sam zadnji put prijavio i usao u zemlju kad sam izlazio (ja kao dobar i posten gradjanin) ponudim cariniku onaj prijavni listic da pogleda i da vidi gitaru ,lik je pocepao listic gitaru nije ni pogledao mogao sam u onom koferu preneti 10 kg heroina ili neki snajper pa da roknem nekog predsednika.
I da ono zbog cega sam zapoceo post, kad prijavljujete gitaru udjete tamo kod njih u prostoriju i na salteru napisete na listicu (vi licno,sto bi znacilo mozes da napises sta hoces,ali treba biti pazljiv ako planirate da radite neke muljaze ) koji je to model bla bla i pita mene carinik kakva je to gitara (ja mislio tipa jel dobra kakvi su magneti

) ja ga pitam a kako to mislite ,pa kaze lik JEL OBICNA ILI ONA DRUGA ELEKTRONSKA? (kao sto napisah gore nosio sam elektricnu gitaru)
Ovo je bilo pre nekih 7-8 meseci ,sumnjam da se bilo sta promenilo...
Edit: Savet za ChordMastera , ako mozes da nadjes nekoga ko je u inostranstvu ko moze da ti kupi gitaru i ko zna uopste kako da proba i sve to ,zamolis ga da ti donese i da prijavi na granici ,i zbogom carinom i ostale poreske zavrzlame