Malo i ja da se hvalim :)

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Critical
PedoBear

Re: Malo i ja da se hvalim :)

Post by Critical » 05 Nov 2008, 15:08

Nek' si ti nama ziv i zdrav i neka te gitara dugo sluzi :D

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 05 Nov 2008, 15:50

:worthless:
\
BTW, cestitam i ja, naravno, sve najbolje :)

Chord-Master
MF veteran

Post by Chord-Master » 05 Nov 2008, 16:08

tyler durden wrote:Ako ti gitara nema rupu za humbucker, vec samo za singlove, a ti bas hoces da stavis humbucker. Imas sledece resenje. Prave se i humbuckeri i za takve gitare... Tj, valjda ima 2 magneta, ali nisu jedan pored drugog, vec jedan ispod drugog, tako da izgleda kao single, ali nije.....
Da, znam za vertikalne hum-ove, to ce biti najverovatnije resenje, ako se ispostavi da nema rupu za standardni humbucker (mada sumnjam). Svejedno, hvala na savetu.

@Critical

Hvala!
Jes' da New Age Blues bolje zvuci na Ibanezu, ali bar imam dobru gitaru za dobri stari Blues-Blues. :mrgreen:
sirac-sunka wrote::worthless:

Samo sam cekao kad ce neko da postavi ovo... :)
Nazalost, plasim se da nece biti nista od slika, jos neko vreme.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 05 Nov 2008, 16:27

Evo i ovako da ti cestitam...
Cestitam! :D
vbraca wrote:
Chord-Master wrote: # 3-Bolt Neck Plate with Micro-Tilt™ Neck Adjustment
Ovo je po meni lose resenje, ja bih to promenio i stavio sa 4 srafa.
Sto?

Chord-Master
MF veteran

Post by Chord-Master » 05 Nov 2008, 16:43

Funkomat wrote:Evo i ovako da ti cestitam...
Cestitam! :D

Hehe, hvala!

Funkomat wrote:
vbraca wrote:
Chord-Master wrote: # 3-Bolt Neck Plate with Micro-Tilt™ Neck Adjustment
Ovo je po meni lose resenje, ja bih to promenio i stavio sa 4 srafa.
Sto?

Verovatno zbog toga sto je vrat slabije pricvrscen, nego sto bi bio sa cetiri srafa.

friedman

Post by friedman » 05 Nov 2008, 17:28

Svaka cast na novoj gitari, sigurno je vrhunska. Sad cekamo slike :mrgreen:

P.S. Ako te interesuju vertikalni humovi, upravo sam video oglas za SD SLSD-1...

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 05 Nov 2008, 17:54

Cestitke na odlicnom izboru i da te sluzi...1000 :)

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 05 Nov 2008, 18:47

I ja se pridruzujem cestitkama.

Blingo

Post by Blingo » 05 Nov 2008, 19:08

Neka te služi do poznih godina,a onda,kad se propisno izguli,da pričaš unucima kako si "onomad, za malo dobio metak u butinu jer si skinuo žensku vlasniku lokala, zahvaljujući solaži na baš ovoj gitari" ! :lol:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 05 Nov 2008, 19:59

Chord-Master wrote:
Verovatno zbog toga sto je vrat slabije pricvrscen, nego sto bi bio sa cetiri srafa.
Ja bih se osecao siguran i sa 3... :D

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 05 Nov 2008, 20:47

Desavalo se da se tim gitarama ( iz `70) da vrat pocne da radi...Kako da objasnim...Da se malo klati, mozda ovako :lol: ...
Tih godina je Fender pravio neke greske, koje su zapamcene i dan danas...Ovo sa tri srafa je jedna od njih...

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 05 Nov 2008, 21:45

pazi sto se fendera tice njima se i 4-boltovi klate... evo npr. moj mexicanac... nije normalan... par puta sam mu skidao vrat iz razonode i namestao spacing koji i dalje nevajla, jednostavno je lose odradjeno a naprimer sto je zanimljivo to je maximalan ugao tako da spacing prosto nemooooooze da se podesi... cuda su ti fenderi...

jcm 800

Post by jcm 800 » 06 Nov 2008, 11:16

Čestitam na kupovini gitare...neka te dugo služi u zdravlji veselju...i nek bi je i tvoji unuci svirali...

Čestitam i na ostvarenju sna...znam da si o ovome pričao i pominjao ranije...To se cijeni kad čovjek realizuje ono što zamisli i na tome ti svaka čast.

Što se tiče bridge magneta...koliko se sjećam ti si pominjao Duncanov Jeff Back...ili je to bio tvoj brat blizanac. Ako ne bude bilo rupa za humbuckere ništa ne gubiš...Gospodin sezmour duncan se pobrinuo i za takve slučajeve...Imaš Jeff Back Junior magnet...U pitanju je single coil size humbucker...u pakovanju singla. ON je zamišljen kao magnet koji zvuči kao JEff Back humbucker...Mislim da su dosta dobro pogodili metu. Baš je sličan SH-4 JB...
Toplo preporucujem. :D

Ja ti jos dugujem onu shemu kako da povezes te singlove i taj hubmucker na različite volume potove a na zajednički tone pot. Nisam zaboravio ali nemam vremena da crtam ovih dana. A i ti mi reče da nije hitno pa sam se (ko i svaki Crnogorac) malo ulijenio...ali sad pošto je gitara stigla obećavam da ću se baciti na crtanje sheme... 8)

Puno pozdrava

Chord-Master
MF veteran

Post by Chord-Master » 06 Nov 2008, 16:15

Zahvaljujem svima na cestitkama.
Sto se slika tice pokusao sam juce da slikam nekim moblinim telefonom, ali su slike ispale jako lose, a i ne mogu da povezem moblini sa kompjuterom tako da nista od toga, videcu da pozajmim neki fotoaparat ili mobilni sa dobrom kamerom ovih dana.

@jcm 800
Tacno pominjao sam Jeff Beck SH-4 humbucker, nije bio moj brat blizanac, on je morao da emigrira (duga prica) :mrgreen:

Inace poslao sam pitanje o tome kako je sproveden "pickup routing" na mojoj gitari na E-mail Fender Consumer Relations-a i ako mi odgovore da je u pitanju HSH ili HSS uzecu klasican SH-4 humbucker, a ako je SSS onda cu uzeti tog single coil size Jeff Beck-a kog preporucujes, ne busi mi se drvo.
Samo da napomenem da je, posto je u pitanju Jasen, gitara prilicno teza od onih napravljenih od Jove, takodje daje malo vise na sustain-u, pa stoga verujem da bi klasican humbucker jako dobro zvucao na ovom drvetu.

Sto se sheme tice, veoma sam ti zahvalan na zalaganju, ali stvarno ne moras da se mucis. Skinuo sam dosta shema sa Duncan-ovog sajta i takodje sam dobio gomilu shema na forumu, tako da sto se toga tice shema mi sada ne fali. :D

A i inace ne nameravam to uskoro da radim, posto sam na gitaru dao nesto vise novca nego sto sam planirao, sada mi treba vremena da ustedim za kupovinu magneta i (ako uspem da stavim klasisni hum) HSS pickguard-a. :)
Vrlo je moguce da ce to sacekati i nekih godinu dana, tako da i dalje nije frka sto se toga tice.

@friedman
Hvala na ponudi, ali cu, ako budem uzimao vertikalni humbucker, 99% uzeti gorepomenuti Jeff Beck Junior.

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 06 Nov 2008, 19:33

ja imam na svom strateru Jeff Beck Noisless... e sad ako si na to mislio OK je magnet skroz! nema suma uopste naravno i ima nekako topliji zvuk u odnosu na fendera i nije bas pesak kao ostali, zaista dobar magnet... al neznam da li je to taj magnet?

Post Reply