Da li da kupim dve pedale ili jedan procesor?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

dejankuki
Ćale - moderator

Re: 2 papucice ili procesor?

Post by dejankuki » 10 Dec 2008, 01:07

Hmm ja kao moderator, pa pravim duple postove ali ovog puta moram..
damazz wrote: nisam skapirao samo ono ako ne ide preko procesora, onda mislis direktno u mixetu? a i ono da moram da ga poznajem u dusu da bih mu izvukao maximum me je malo zabrinulo...
Pazi.. vecina procesora nikako ne bi smela da ide pravo u miksetu. znaci mora izmedju njih da stoji pojacalo ili neki preamp... ili DI-box...

Znaci.. nikako direktno!! Medjutim sad ima procesora koji
1) imaju XLR konektore sa balansiranim izlazom, to moze u miksetu!
2) imaju 1/4 balansirane izlaze... to isto moze u miksetu..
3) imaju prekidac ili neki drugi oblik "peglanja" signala pa i oni mogu u miksetu..

Tako da ... OK.. moras da dooobro obratis paznju sta zelis...

Ahhh, da, samo da pomenem da imas procesore sa lampama i bez lampi.. (ovo je kao kvisko na tvoje vec dovoljno teske muke)

E a drugi deo... ti i pedale moras da posnajes u dusu... i procesor.. u smislu.. gde je koji parametar, za sta sluzi.. kako menja zvuk.. koliko ga dodati, kako to radi u odnosu na drugi parametar ili drugi efekat.... ali. evo olaksanja...

a) ako ga cackas barem dve nedelje posteno, brzo ces nauciti gde je sta.. i kako radi . ukratko nije to tesko (hehe i da obavezno :smiley_2: da bi shvatio mnogo toga..
b) kad se naucis na jednoj spravi... sve sledece ce ti biti piece of cake/bisscquit/coockie.. ocem reci, kad naucis da vozis biciklo, to se vise ne zaboravlja... ili sex.... ili ... kontas... nadalje sve jednostavno kapiras brzo..

:mrgreen: :lol: 8)

Umetnuto:
Nemanja Velimirović wrote:Uzmi BOSS DS1 polovan to ti je oko 40E
Uzmi neki tube screamer klon isto za oko 40E Ja koristim neki Kineski DAPHON i super mi je a platio sam nov oko 1800din...
Da podvucemo DO 100E
+
Uzmi procesor koji ces koristiti za FLANGERE, CHORUSE, FAZERE i sve to tako.... :D
Eto naprimer nekog izmedju reshenja....
ovo je veoma, veoma, veoma dobar savet!

Rocket Roll

Re: Da li da kupim dve pedale ili jedan procesor?

Post by Rocket Roll » 10 Dec 2008, 01:14

damazz wrote:... yu-rock solaze i ponesto strano sto se opet uklapa u to...
95% ex-Yu mainstream rock solaža je odsvirano kroz Marshall JCM800 (ili zvuči kao da je odsvirano kroz Marshall JCM800). Za to ti ne treba procesor (bacanje para), nego nešto na liniji Behringer OD100 Overdrive Distortion ili (modifikovani) Boss DS-1 ili DigiTech Hot Head ili Boss OD-3 ili Marshall Guv'nor ili Marshall Jackhammer ili Fulltone OCD (gledano po onom što je nabavljivo kod nas, i poređano od najjeftinijeg do najskupljeg).

damazz

Post by damazz » 10 Dec 2008, 01:33

pa posto je boss ds-1 vise puta preporucen onda cu uzeti taj i jos neki... gledao sam ove koje si nabrojao, ima ih na mitrosovom sajtu ali nema cene nego moram da ih zovem..
dobro ako nista znam da treba da uzimam papucice, i to je nesto :D

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 10 Dec 2008, 01:36

...i idi da ih probaš sa svojom gitarom, pa iz koje čuješ "taj" zvuk - to ti je.

Bossov DS-1 jeste jeftin & pristojan (naročito ova najnovija serija Tajvanaca), ali bi bilo dobro da ga poslušaš paralelno sa još ponekom pedalom sa gornjeg spiska. Prošetaj, recimo, i do Skyja da poslušaš Marshallove pedale.

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 10 Dec 2008, 01:37

damazz wrote:pa posto je boss ds-1 vise puta preporucen onda cu uzeti taj i jos neki... gledao sam ove koje si nabrojao, ima ih na mitrosovom sajtu ali nema cene nego moram da ih zovem..
dobro ako nista znam da treba da uzimam papucice, i to je nesto :D
samo ti prvo poslusaj taj ds-1, ume nekome da bude dosta "zujav" i neprijatan za usi...a najbitnije je da se tebi svidja...verovatno ti je zato Rocket rekao "modovan ds-1"...ili kupi pa je sredi po svom ukusu,ako umes :D

damazz

Post by damazz » 10 Dec 2008, 01:42

da, moracu da probam vise tih pa da ocenim....
jel modovan ds-1 ima neku oznaku pa da znam da je modovan ili se bas tako zove ili ima neka druga fora?

xspaceman

Post by xspaceman » 10 Dec 2008, 01:57

Ja dajem glas Marshall blues breakeru! 50 eur je nova a po meni mnogo bolje radi od tog boss-a! A jel moze dva procesora i jedna pedala??? :mrgreen:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 10 Dec 2008, 02:36

damazz wrote: jel modovan ds-1 ima neku oznaku pa da znam da je modovan ili se bas tako zove ili ima neka druga fora?

Ovo poslednje. :D
Za pocetak idi i probaj par preporucenih distorzija, pa suzi izbor.

alzo

Post by alzo » 10 Dec 2008, 06:11

Nije da se kunem u Marshall-ove pedale, ali imam ih pet
i moj glas je za BB II........na njemu imas boost i dist mod tako da
ako sviras na pojacalu sa dobrim distom boost mod ce ti podici snagu kod solo deonica
a ako je pojacalo lose u dist modu ces namestiti ono sto ti treba......
probaj i Gov`nor-a, ja planiram da ga uzmem.....slusao sam neka dema, svira sve
od crunc-a do dobrog dista....i na celu pricu cena im je oko 60 eura........

damazz

Post by damazz » 10 Dec 2008, 10:22

evo da sumiram sve pomenute papucice:
BOSS DS-1 modifikovani, tube screamer (koja je ovo marka btw? to sam zaboravio d apitam ranije), Pro CO RAT, Behringer OD100 Overdrive Distortion, DigiTech Hot Head, Boss OD-3, Marshall Guv'nor, Marshall Jackhammer, Fulltone OCD, Marshall BB 2
eto, sad otprilike imam predstavu sta da trazim, iako ih ima 10 komada :P, ali bih suzio izbor na mozda modifikovani boss ds-1 i nekog marshalla, kazem nekog jer bih ih prvo probao... bar sam takav neki utisak stekao na osnovu vasih komentara

sinisake
The original one

Post by sinisake » 10 Dec 2008, 10:40

Ibanez Tube Screamer je dobar izbor, samo je malo poskup, ali i to moze da se resi.

Evo poslusaj ovdi kako radi:

http://muzicki-forum.com/forum/viewtopi ... e+screamer

http://www.box.net/shared/eg26elidmk

Modifikovani DS-1 valjda bolje radi od ovog obicnog, tako da ni to nije los izbor.

No, ako hoces pravu MAST, moderan dzdz zvuk, preporucio bih ovo:

Boss mega distortion MD2!!!

damazz

Post by damazz » 10 Dec 2008, 10:57

nasao sam na utubu marshall guv'nor, BB 2 i jackhammer i jako lepo zvuce jedino sto mi se cini da je nekako jackhammer bas heavy... sad cu probati da nadjem ovaj ostatak sa liste :)
inace, sta dobijam sa 2 papucice? ako stavim jednu distorziju i onda preko nje jos jednu sta cu na kraju dobiti? super distorziju :P :D i ako promenim redosled papucica menja se i zvuk?

xspaceman

Post by xspaceman » 10 Dec 2008, 11:11

pa ne mozes da stavis jednu distorziju preko druge vec jednu pored druge! :lol:

damazz

Post by damazz » 10 Dec 2008, 11:12

to sam i ja mislio, pa onda ne znam sta da radim sa 2 papucice? :P onda ova druga ne bi trebala da bude isto za dist nego neki chorus ili nesto drugo sto meni u sustini ne treba... sto ce reci da mi je i jedna papucica dovoljna :D
ako sam dobro pohvatao stvari... :)

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 10 Dec 2008, 11:13

pa npr uzmes jednu distorziju za neke malko teze pesme, i uzmes jedan overdrive za lakse,a taj overdrive koristis i kao booster dok sviras solo (znaci da ti pojaca glasnocu i ton) ...eto to npr :D
od ovih gore navedenih pedala, ja imam ili sam svirao boss ds-1, boss od-3, tube screamer, guv'nor-a.....i za moj ukus tube screamer je najbolja pedala,tj meni daje najlepsi zvuk.....e sad ako nih uzimao dve pedale kao ti onda bih kao drugu uzeo taj boss od-3,jer daje lep drive,i onaj ostriji kao AC/DC i meksi, ali ako bih uzimao samo jednu drive pedalu uzeo bih guvnora,s njim imas mnogo vise mogucnosti,mada se meni tek onako svideo malo mi je...ne znam....nekako mutan....nemam pojma.....a ds-1 modifikovani nema da se kupi u radnji,nego odneses kod nekoga (imas ih i ovde na forumu :wink: ) da ti modifikuje taj obicni koji kupis u radnji.... :)

Post Reply