Šta mislite o Aria PE-STD?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Šta mislite o Aria PE-STD?
Pa uredu al zar nije bolje i da ode i proba ovako nesto i ako je malo skuplje oko 50 e
http://www.musiccentar.com/www/singleitem.php?id=827
http://www.musiccentar.com/www/singleitem.php?id=827
Ljudi, nije da nisam siguran.
Ali, ja nemam svoju električnu gitaru, tako da nemam nekog prevelikog iskustva sa njima.
Imam klasičnu i akustičnu gitaru, a električne sam probao i mogu reći da mi se dopao zvuk sa Les Paul gitara.
S obzirom da nisam iz Beograda, već iz Podgorice, nije mi baš jednostavno isprobati sve te gitare.
Ali, ja nemam svoju električnu gitaru, tako da nemam nekog prevelikog iskustva sa njima.
Imam klasičnu i akustičnu gitaru, a električne sam probao i mogu reći da mi se dopao zvuk sa Les Paul gitara.
S obzirom da nisam iz Beograda, već iz Podgorice, nije mi baš jednostavno isprobati sve te gitare.
E da jos bolje da kupi Apolo gitaru za oko 9 000 din, nadje preko oglasa neko aster pojacalo za 50 e i jos neki zoom- ov procesor, sve su to kvalitetne stvari
Matane nije ovo upuceno tebi
Matane nije ovo upuceno tebi
idi na guitar lab na thomann ovom sajtu pomocice ti oko izbora gitare
http://www.thomann.de/gb/cat_guitarlab_entry~ncx.html -evo linka
http://www.thomann.de/gb/cat_guitarlab_entry~ncx.html -evo linka
Ljudi, hvala na savjetima.
Moram da palim sa posla.
Nadam se da ćete mi u međuvremenu dati još neki savjet.
Nažalost, u Podgorici i nije neki izbor gitara u tom cjenovnom rangu (Yamaha, SX i Cort), tako da ću morati da pazarim u BG.
Moram da palim sa posla.
Nadam se da ćete mi u međuvremenu dati još neki savjet.
Nažalost, u Podgorici i nije neki izbor gitara u tom cjenovnom rangu (Yamaha, SX i Cort), tako da ću morati da pazarim u BG.
- Guitar_thrill
- MF veteran
Ja posedujem ovu gitaru
... sto je u sustini ta tvoja gitara, ali nabudzena i fensi ukrasena
ovako, ako je i malo slicna ovoj mojoj,a pretpostavljam da jeste, onda kupuj! To je moj savet. Bolja je od svih epiphone koje sam ja probao (do 500e)..magnete uvek mozes da promenis na kakve tebi odgovaraju, jer nijedna jeftinija gitara ne dolazi sa vrhunskim magnetima...vrat je veoma priajtan za sviranje, kao i sama gitara, spoj vrata i tela je odlican, moja gitara je neck-through-body, valjda je i obican PE model, i to su ljudi iz Arije jako lepo odradili. Toliko do mene. 

- sirac-šunka
- vragolan
- mislim_stvarno
Thrillova gitara je 530e i veoma je blizu po specifikacijama pravom lespaulu, a ove sto covek gleda su 250. Nemaju set neck, nego bolt on, telo od jove...
U ostalom http://www.skymusic.rs/prodaja/gitare/e ... page2.html pogledaj.
Pravi lespaul ton, pun masti, tesko mozes da nadjes za malo para. Mozda je ovo sto thrill ima nesto najblize, mada mozda i ovaj ibanez sto je ognjen stavio, ali nesto mi mnogo jeftino za takvu gitaru.
Isto slicna gitara po zvuku, tj mahagony telo je i ibanez s serije, ali je i skuplja.
To je ipak shrederska gitara, ima bas pun, masan zvuk, tanak i brz vrat itd itd... To mozda nije ono sto te zanima, ali za lp zvuk je najvazniji mahagoni.
Ako te zanima izgled lp i zvuk hamova, onda ja mogu da kazem da ni appolo lp kod marica nisu lose gitare....
Sve u svemu, ja bih sad verovatno isao na onu varijantu sa ibanezom art120 za 300-350e, sa onim specifikacijama je bas dobra kupovina.
Jbt ja jos ne mogu da verujem da ima i set neck i mahagony telo i vrat...
Pravi lespaul ton, pun masti, tesko mozes da nadjes za malo para. Mozda je ovo sto thrill ima nesto najblize, mada mozda i ovaj ibanez sto je ognjen stavio, ali nesto mi mnogo jeftino za takvu gitaru.
Isto slicna gitara po zvuku, tj mahagony telo je i ibanez s serije, ali je i skuplja.
To je ipak shrederska gitara, ima bas pun, masan zvuk, tanak i brz vrat itd itd... To mozda nije ono sto te zanima, ali za lp zvuk je najvazniji mahagoni.
Ako te zanima izgled lp i zvuk hamova, onda ja mogu da kazem da ni appolo lp kod marica nisu lose gitare....
Sve u svemu, ja bih sad verovatno isao na onu varijantu sa ibanezom art120 za 300-350e, sa onim specifikacijama je bas dobra kupovina.
Probao sam ovog Ibaneza art120 i mogu vam reći da nije ništa posebno.Finiš je super odradjen, pragovi extra,ali zvuk... Na klinu mnooogo praskav. Na nek magnetu nema onih basova i onako, mutnjikavog tona hambakera u nek poziciji. Toliko je praskavo zvučao da je lik iz radnje mislio da sviram na bridž poziciji. Bridž pozicija mi je bila (bar za moje uši) apsolutno neupotrebljiva.Tako vrištav i praskav zvuk nisam čuo ni na jednoj gitari.
S druge strane, na distu je gitara bila pravi zmaj.Zvučala je baš,baš moćno. Baš metalski!
Možda je stvar u tim aktivnim magnetima - možda su baterije bile polu-prazne, ali klin mi je bio baš odvratan.Verovatno bi se znatno promenio zvuk zamenom magneta, ali to je dodatnih 150e...
Preporučio bih ti da probaš Yamahu AES420.Osim što je malo čudna konstrukcija same gitare i što je džek na čudnom mestu, gitara je zvučala vrlo,vrlo pristojno za 300-350e.
S druge strane, na distu je gitara bila pravi zmaj.Zvučala je baš,baš moćno. Baš metalski!
Možda je stvar u tim aktivnim magnetima - možda su baterije bile polu-prazne, ali klin mi je bio baš odvratan.Verovatno bi se znatno promenio zvuk zamenom magneta, ali to je dodatnih 150e...
Preporučio bih ti da probaš Yamahu AES420.Osim što je malo čudna konstrukcija same gitare i što je džek na čudnom mestu, gitara je zvučala vrlo,vrlo pristojno za 300-350e.
- Guitar_thrill
- MF veteran
u tom slucaju ja se izvinjavam za davanje lazne nademislim_stvarno wrote:Thrillova gitara je 530e i veoma je blizu po specifikacijama pravom lespaulu, a ove sto covek gleda su 250. Nemaju set neck, nego bolt on, telo od jove...

- mislim_stvarno
Znao sam da je previse dobro da bi bilo istinitoBlingo wrote:Probao sam ovog Ibaneza art120 i mogu vam reći da nije ništa posebno.Finiš je super odradjen, pragovi extra,ali zvuk... Na klinu mnooogo praskav. Na nek magnetu nema onih basova i onako, mutnjikavog tona hambakera u nek poziciji. Toliko je praskavo zvučao da je lik iz radnje mislio da sviram na bridž poziciji. Bridž pozicija mi je bila (bar za moje uši) apsolutno neupotrebljiva.Tako vrištav i praskav zvuk nisam čuo ni na jednoj gitari.

Ne, sad ozbiljno, nisam je probao, ali je delovala dosta dobro po specifikacijama. Verovatno je problem u magnetima, ibanezovi magneti su standardno losi, pogotovo na tim gitarama ispod 500e, koliko mi se cini.
Ako su im specifikacije tacne, ne vidim zasto ne bi bile, to je odlicna platforma za nadogradnju...
Evo, art100, gde kaze da su im magneti puni trebla http://www.ibanez.com/ElectricGuitars/model-ART100.
Da nemam vec 2 gitae koje volim, verovatno bih kupio ovu i promenio magnete.
Les paul ton sa ibanezovim tankim i brzim vratom

To ce pre biti do pojacala ili do tvoje nesposobnosti da namestis zvuk na istom nego do gitareBlingo wrote:Probao sam ovog Ibaneza art120 i mogu vam reći da nije ništa posebno.Finiš je super odradjen, pragovi extra,ali zvuk... Na klinu mnooogo praskav. Na nek magnetu nema onih basova i onako, mutnjikavog tona hambakera u nek poziciji. Toliko je praskavo zvučao da je lik iz radnje mislio da sviram na bridž poziciji. Bridž pozicija mi je bila (bar za moje uši) apsolutno neupotrebljiva.Tako vrištav i praskav zvuk nisam čuo ni na jednoj gitari.

cccira wrote:To ce pre biti do pojacala ili do tvoje nesposobnosti da namestis zvuk na istom nego do gitareBlingo wrote:Probao sam ovog Ibaneza art120 i mogu vam reći da nije ništa posebno.Finiš je super odradjen, pragovi extra,ali zvuk... Na klinu mnooogo praskav. Na nek magnetu nema onih basova i onako, mutnjikavog tona hambakera u nek poziciji. Toliko je praskavo zvučao da je lik iz radnje mislio da sviram na bridž poziciji. Bridž pozicija mi je bila (bar za moje uši) apsolutno neupotrebljiva.Tako vrištav i praskav zvuk nisam čuo ni na jednoj gitari.
Vidiš, to je reko i lik iz radnje i brzo potrčao da nešto čačka EQ sekciji nekog malog Lany lampaša na koje mi je i priključio gitaru, ali nismo došli do željenog cilja.

Sve jedno, mislim da je gitara vrlo isplativa za nadogradnju i da bi mogao opasno dobar zvuk da se izvuče iz nje promenom magneta ili korišćenjem EQ pedale.
+1 od uvek sam ovo želeo da napišemmislim_stvarno wrote:Les paul ton sa ibanezovim tankim i brzim vratom, moja savrsena gitara...