Kako najpametnije potrošiti 18000 na gitarsku opremu?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

vuk91

Re: kako najpametnije potrositi 18000 na gitrsku opremu?

Post by vuk91 » 08 Jul 2009, 13:59

Wolf wrote:Razmisli zasto je na popustu?
Da li je zato sto je toliko dobra, pa su ljudi velikodusni i spustili cenu?
Hmm... ne. Ovo je Srbija. Spustena joj je cena zato sto ne mogu da je se otarase... ;)

Savetujem ti isto sto i ostali. Kupi sekiru za sve pare, a dok se priviknes da nju svirajuci uz Amplitube 2 ili Guitar Rig 3 skupices i lovu za pojacalo. :)
Pretrazi malo forum imas dosta tema o jeftinijim gitarama, pa izaberi ono sto ti najvise odgovara :)
A ako bas bas moras da kupis i dzitru i pojacalo, a mislis da neces skoro moci da skupis jos love, preporucujem ti Behringerov Guitar Pack... nije neki kvalitet, ali jbg za pocetnika je odlicno i otprilike ti se uklapa u budzet. :D
http://www.artistsystems.net/mex/artika ... 7&art=1123 <- Ovo ja imam, ali samo gitaru (kupljeno polovno)
http://www.artistsystems.net/mex/artika ... 7&art=1983# <- Ovo mi deluje bolje jer ima humbucker u bridge-u, a to je pozeljno ako planiras metal da sviras, a i jeftinija je i lepsa (bar meni) od ove moje. ^^
Nadam se da sam ti bar malo pomogao.
Uzdravlje! :ziveli:
e a kakvo je to pojacalo .. nema gain treble bass i sta sve ima :hide: jel cu ja moci metal da sviram ... :mrgreen:

ognjen93

Post by ognjen93 » 08 Jul 2009, 14:36

Ja sam ti vec preporucio ibaneza, a za behringer ne znam, niti zelim da saznam kakvi su im paketi....
Ipak ti to probaj da izbegnes, za svaki slucaj...

A za pojacalo ces skrpiti jos 2 hiljade, pa imas polovnih pojacalca 10- 15 w za 4 hiljade ohoho
Ali ne ocekuj da ces sa bilo kojim 10w ili 15w tranzistorcem moci da razbijas prozore, jbga kolko para tolko muzike

vuk91

Post by vuk91 » 08 Jul 2009, 15:43

a kakav je ibanez grg 170 ... ?? kolika mu je cena ... ?

ness

Post by ness » 08 Jul 2009, 16:02

Onaj Behringer paket sam imao priliku da probam i uopste nije los obzirom na cenu(jeftinu).Imas i drugih,jeftinih paketa,koji su odlicni za pocetnike npr:http://control-sound.com/shop/product_i ... cts_id=422
  • Paketi su dobri za pocetnike jer dobijes sve sto ti je potrebno za male pare(znam x slucajeva da pocetnik iskesira grdne pare za gitaru i pojacalo,pa ga prodje volja za sviranjem za dva meseca),a kasnije ako se bas stvarno zagrejes onda ces lako znati sta ti treba i sta zelis. :)

Wolf
Metalhead

Post by Wolf » 08 Jul 2009, 16:21

vuk91 wrote:e a kakvo je to pojacalo .. nema gain treble bass i sta sve ima :hide: jel cu ja moci metal da sviram ... :mrgreen:
Imas Bass, Middle i Treble kontrole kao i 27 razlicitih zvukova (kombinujes tri vrste pojacala, tri vrste kutija i tri vrste gaina) kao i svako drugo Behringerovo V-Tone pojacalo (da mocices da sviras metal na njemu). Mana mu je sto je samo 15w pa neces bas moci da izbijas prozore i sviras na koncertima, ali za sviranje kod kuce i budjenje komsija u 3 ujutru je odlicno. ^^

ognjen93

Post by ognjen93 » 08 Jul 2009, 16:22

ness wrote:Onaj Behringer paket sam imao priliku da probam i uopste nije los obzirom na cenu(jeftinu).Imas i drugih,jeftinih paketa,koji su odlicni za pocetnike npr:http://control-sound.com/shop/product_i ... cts_id=422
  • Paketi su dobri za pocetnike jer dobijes sve sto ti je potrebno za male pare(znam x slucajeva da pocetnik iskesira grdne pare za gitaru i pojacalo,pa ga prodje volja za sviranjem za dva meseca),a kasnije ako se bas stvarno zagrejes onda ces lako znati sta ti treba i sta zelis. :)
Ovaj ne slazem se bas sa tobom, 1 imace gitaru koja ce mu za 3-4 meseca pojesti zivce, a nece moci da je proda
2 pojacalo koje ne sluzi nicemu
Uglavnom bacio je 15 000 dinara, nista nece izvuci iz toga ako kupi neku bolju gitaru mocice da je proda za 30-40 e manje i to je to....

Wolf
Metalhead

Post by Wolf » 08 Jul 2009, 16:39

ognjen93 wrote:Ovaj ne slazem se bas sa tobom, 1 imace gitaru koja ce mu za 3-4 meseca pojesti zivce, a nece moci da je proda
Uglavnom bacio je 15 000 dinara, nista nece izvuci iz toga ako kupi neku bolju gitaru mocice da je proda za 30-40 e manje i to je to....
Gresis, ovaj gresis silno sine. :)
Kao sto sam napisao imam gitaru iz Behringerovog paketa.
1. Nisam menjao zice 8 meseci (osim e zice pre par nedelja jer sam retard pa sam je pretegao), a ko zna i pre toga koliko su stajale posto sam gitaru kupio polovnu (toliko o tome da ne moze da se proda).
2. Svako pojacalo od 15w je beskorisno za bilo sta osim kucnog sviranja, osim ako je lampas, a i onda moze da se koristi za manje probe, a za svirke nikako.
:ziveli:
Nemoj pisati na osnovu predrasude jeftino = ne valja. Mozda je losiji kvalitet, ali da je neupotrebljivo, nije tacno.
Ako ti imas neku skuplju gitaru ne znaci da i drugi imaju kesa za isto. Neka covek proba sve navedeno pa nek vidi sta mu odgovara. Nemoj odma' srljati sa pricom "to je ne valja, ja znam". ;)

ognjen93

Post by ognjen93 » 08 Jul 2009, 17:27

Wolf wrote:
ognjen93 wrote:Ovaj ne slazem se bas sa tobom, 1 imace gitaru koja ce mu za 3-4 meseca pojesti zivce, a nece moci da je proda
Gresis, ovaj gresis silno sine. :)
Kao sto sam napisao imam gitaru iz Behringerovog paketa.
1. Nisam menjao zice 8 meseci (osim e zice pre par nedelja jer sam retard pa sam je pretegao), a ko zna i pre toga koliko su stajale posto sam gitaru kupio polovnu (toliko o tome da ne moze da se proda).
2. Svako pojacalo od 15w je beskorisno za bilo sta osim kucnog sviranja, osim ako je lampas, a i onda moze da se koristi za manje probe, a za svirke nikako.
Nemoj pisati na osnovu predrasude jeftino = ne valja. Mozda je losiji kvalitet, ali da je neupotrebljivo, nije tacno.
Ako ti imas neku skuplju gitaru ne znaci da i drugi imaju kesa za isto. Neka covek proba sve navedeno pa nek vidi sta mu odgovara. Nemoj odma' srljati sa pricom "to je ne valja, ja znam". ;)

Ne, ali cinjenica je da je kvalitet srazmeran ceni, nisam rekao da je taj behringer losa gitara vec da je kao i sve u packovima jedna od losijih gitara na trzistu, sto opet ne znaci da je neupotrebljivo.......
Lepo odes na thomann ov sajt i vidis koliko sta kosta, pa onda vidis dal vredi toliko il ne .....

Dobro upravu si...... mozda nije lose ali priznaces da je ipak onaj ibanez, 1 bolja gitara 2 ukupno bolje resenje, jer doda jos 2 hiljade od kusura i kupi polovno pojacalce.......
Ali kako ti izdrze zice, mislim ne rdjaju?.....

ness

Post by ness » 08 Jul 2009, 17:41

ognjen93 wrote:
ness wrote:Onaj Behringer paket sam imao priliku da probam i uopste nije los obzirom na cenu(jeftinu).Imas i drugih,jeftinih paketa,koji su odlicni za pocetnike npr:http://control-sound.com/shop/product_i ... cts_id=422
Ovaj ne slazem se bas sa tobom, 1 imace gitaru koja ce mu za 3-4 meseca pojesti zivce, a nece moci da je proda
Da li si ti uopste probao tu behringer gitaru(el toro)?!Kako onda tvrdis da je losa?!Na osnovu nekih levih komentara koje si procitao poput ovih tvojih?!Ta gitara je sasvim o.k. za pocetnike,i sasvim je solidna u odnosu na njenu cenu!Naravno da nemoze da se poredi sa nekim skupljim gitarama,ali to je gitara za pocetnike i kao takva je sasvim ok.Ja licno nikom ne verujem 100% dok se sam u to ne uverim,znaci ne prihvataj nista zdravo za gotovo,i nemoj da dezinformises ljude ako nisi sto posto siguran u to.

ognjen93

Post by ognjen93 » 08 Jul 2009, 17:48

ness wrote:
ognjen93 wrote:
Da li si ti uopste probao tu behringer gitaru(el toro)?!Kako onda tvrdis da je losa?!Na osnovu nekih levih komentara koje si procitao poput ovih tvojih?!Ta gitara je sasvim o.k. za pocetnike,i sasvim je solidna u odnosu na njenu cenu!Naravno da nemoze da se poredi sa nekim skupljim gitarama,ali to je gitara za pocetnike i kao takva je sasvim ok.Ja licno nikom ne verujem 100% dok se sam u to ne uverim,znaci ne prihvataj nista zdravo za gotovo,i nemoj da dezinformises ljude ako nisi sto posto siguran u to.
Rekao sam da je losija od ibaneza, sto je cinjenica......

ness

Post by ness » 08 Jul 2009, 19:18

Ajde ! :O.o:

vuk91

Post by vuk91 » 08 Jul 2009, 22:05

a kad budem isao u radnju kako da podesim pojacalo kada budem isprobavao gitaru ... imam osecaj da ce prodavac da me zezne nesto ... mislim na gain treble bass itd .... :hide:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 08 Jul 2009, 23:00

@ Wolf

To sto nisi menjao zice 8 meseci ti je argument da je gitara dobra? :D
vuk91 wrote:a kad budem isao u radnju kako da podesim pojacalo kada budem isprobavao gitaru ... imam osecaj da ce prodavac da me zezne nesto ... mislim na gain treble bass itd .... :hide:
Vodi nekog ko se razume sa sobom.

vuk91

Post by vuk91 » 08 Jul 2009, 23:26

a ne znam nikoga ko se razume u to ... ma cackacu nesto sa tim .. i onako je dovoljno sa mi sluzi 1 godinu :mrgreen:

Wolf
Metalhead

Post by Wolf » 08 Jul 2009, 23:36

@funkomat: procitaj opet ;)
rekao je da zice pucaju i ja sam rekao da ne pucaju... to je to... nije argument da je dobra gitara nego negiram predrasudu o pucanju zica na jeftinoj gitari...

@Ognjen: slazem se da je ibanez bolji od behringera, nigde to nisam porekao... stavise ne bih se bunio da imam jednog :D
a sto se zica tice, bem li ga ne znam... brisem ih obicnom krpom, bez ikakvih sredstava... jesu malo korodirale, ali drze, bem li ga... planiram svakako da ih menjam uskoro... najverovatnije ce to biti neke d'addario desetke ^^
jbg, sto je mnogo, mnogo je... vreme je da malo osvezim ton xD
vuk91 wrote:a ne znam nikoga ko se razume u to ...
odakle si?
mozda moze neko od forumasa da ti priskoci u pomoc :)

Post Reply