ognjen93 wrote:Gitaru je skroz ok polovnu, ali za pojacalo ne znam - treba da povedes elektronicara da sve to lepo pregleda
Ne bih rekao. Mnogo je lakse falsifikovati gibsona da mnogo lici, a u opste ne zvuci, i onda ga ti kupis takvog kao dobru investiciju nego neko pojacalo.
Pojacalo probas sa svojom gitarom, i ako ti se ton svidi, rade svi prekidaci i potenciometri, kupis. Cak i ako je falsifikat, on mora da zvuci kao marshal ili nema teorije da se proda, dok je za gibsona mnogo teze reci da mu je "to taj" zvuk jer i onako taj ton varira od modela do modela...
Za gitaru, odes da probas lupam, Fender MiA (za koji ne znas da je falsifikovani), a prodavac jadan nema drugo pojacalo nego frontmen od 15w. Tebi bude ok zvuk, odes kuci i ubodes ga u svoje kvalitetnije pojacalo, i shvatis da se ne razlikuje mnogo od tvog Squiera...
Normalno je da se nesto dira u pojacalu, menjanje lampi i osiguraca i sl., a mnogo je sumnjivije kada ti neko kaze "ovo je fender telo i sve, ali mi se vrat slomio pa sam stavio squierov"