Šta ste lepo od opreme probali ovih dana :-)

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
majtimika

Re: Šta ste lepo od opreme probali ovih dana :-)

Post by majtimika » 22 Aug 2009, 20:27

probao sam i Clasic Vibe Tele i iako vise volim telekastera, moram priznati da se nisam nesto odusevio, iako je izada starno odlicna kao i kod strata ipak mu nesto fali, dok strat stvarno radi vr'a i to je jedna od retkih gitara na kojoj nebih nista menjao, a ja uvek zelim nesto da menjam i budzim, telo je alder, magneti su alnico III i stvarno imaju taj zvuk pedesetih topao i bistar. nemam reci

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 22 Aug 2009, 23:16

sinisake wrote:He, he, tek da u ruke uzmes i zasviras Fendjera, vidio bi svirke... I reko bi jebes super distortion :wink: , dajte mi perfect clean and nice drive. :mrgreen: :ziveli:
muki17 wrote:ne daj,ne daj seeeee neeeeee! znas kako oni vrbuju,strasno :mrgreen:
Ne dam se, ne dam superdistorzn, ni djeksona ni marshala (ibaneza dajem za jos jednog djeksona :mrgreen: ). Necu fender, necu singl, necu bassman i necu tjubskrimer. 'Ocu gibson i 'ocu mesu i 'ocu emg i 'ocu ibanez k7 i 'ocu... aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa JA SAM TROO :metal: ... :XD: :XD: :XD: :XD:

posle toga dolazi fender... :hide: :mrgreen:

MaLuCkO

Post by MaLuCkO » 22 Aug 2009, 23:42

muki17 wrote:
mislim_stvarno wrote:Meni se dosta svidja kako radi ovaj strat... Zelim ga :hide: Da li to znaci da su me konacno vrbovali... :shock: NEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
ne daj,ne daj seeeee neeeeee! znas kako oni vrbuju,strasno :mrgreen:
eto zasto ljudi na kraju zavrse na ibanezu :mrgreen: :mrgreen: Nemoj fendera ,nemoj gibsona :mrgreen: :mrgreen:

nebojsak

Post by nebojsak » 22 Aug 2009, 23:59

Nova osmokanalna Mackie kartica u prostoriji. Jebanje mame.

Sinoć smo se malo ozvučili, zaboli i usnimili džem. Bubanj sa 2 overheada i 1 u basu, perkusije sa 1 overom, bas, gitara i klavijatura u karticu.

Nikad nisam čuo bolje usnimljen bubanj na keca. Sutra treba da skoknem da uzmem Nuendo projekte, importujem ih u Logic, malo izravnam i onda ću okačiti negde ovde da čujete.

MUzzY

Post by MUzzY » 23 Aug 2009, 10:59

Rocket Roll wrote:A tek da čuješ Classic Vibe Tele!
Prosto neverovatno, pogotovo za te pare...
Nikad mi nije bilo zalije sto ne mogu da odvojim kintu za gitaru :( (jbg. moram kola da kupim :D). Nadam se da ce uvezti jos primeraka.

nenadnenad

Post by nenadnenad » 23 Aug 2009, 12:16

Image

drk drk :mrgreen:

xspaceman

Post by xspaceman » 23 Aug 2009, 12:33

MUzzY wrote:
Rocket Roll wrote:A tek da čuješ Classic Vibe Tele!
Prosto neverovatno, pogotovo za te pare...
Nikad mi nije bilo zalije sto ne mogu da odvojim kintu za gitaru :( (jbg. moram kola da kupim :D). Nadam se da ce uvezti jos primeraka.
Da li neko mozda ima ili je probao neku od classic vibe gitara?? Konkretno mislim na telca...Ako jeste voleo bi da cujem malo detaljniji komentar! Tnx! :)

MUzzY

Post by MUzzY » 24 Aug 2009, 02:03

Pa, ja napisah :D

Oseca se pod rukom "jeftin" materijal (mislim na pragove prvenstveno kao i nut) ali zvuci jako jako dobro. Pogotvo neck magnet. Vrat je onako siri nema veze sa standardnim squier telcima koji izgledaju kao igracka za decu u odnosu na ovo. Jesam li vec spomenuo da mnogo lepo zvuci? :D

Highway One

Post by Highway One » 29 Aug 2009, 21:06

Probao sam danas u mitrosu ( Niskom) HIghway 1 strat , gitara je prelepa :D
BTW:
Nekako mi bila teska za sviranje , mada kontam da je to jer je imala 10ke(cini mi se) i visoko postavljene zice . (a ja sviram osmice ^^ ) :mrgreen:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 29 Aug 2009, 23:27

Highway One wrote:Nekako mi bila teska za sviranje , mada kontam da je to jer je imala 10ke(cini mi se) i visoko postavljene zice . (a ja sviram osmice )
Bice da je to. Nisam nikad svirao squiera/fendera "sa police" da je lepo podesen... Zapravo, jedina gitara za koju se secam da je bas lepo bila podesena u radnji je jedan blade koji sam davno probao. Ne znam zasto ne podese lepo, ako nista drugo, bar skuplje gitare... Ili bar da ih nastimaju s vremena na vreme... :nixweiss:

cccira
MF veteran

Post by cccira » 05 Sep 2009, 16:39

Probao sam Gibson SG faded special i zaljubijo sam se :(

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 08 Sep 2009, 01:35

ODISEJA 2009, SEPTEMBARSKO IZDANJE. Probao sam danas komplet classic vibe seriju Squiera. Ne razumem. Prodao sam mim telca i imam jos neke pare. Sve zajedno oko 600-700e i opciu da prodam jos jednu gitaru i sacekam u krajnjem slucaju. Krenuo sam po radnjama u ns da isprobam sve gitare koje postoje i trajalo je oko 5-6 sati. Gibsoni od 2000e mi se ne svidjaju, nije za moju ruku. Fender STANDARD USA su solidne gitare ali meni ne zvuce kao 1200e (subjektivan stav). Highway One fender mi se neshto ne svidjaju zvucno, a pogotovo ti nelakirani vratovi koji grebu i sl. Epiphoni su mi nekako ko gibson svirjivost ali zvuk nekako prazniji. GITARE OD 1200-2000E mi nisu nishta posebno cak neke od njih su mi shit :shock: . Ne razumem ni dalje o cemu se radi. Probao sam uglavnom preko dobrih lampashkih pojacala. Najbolji zvuk od fendera za mene (sve shto pishem je subjektivno) na klinu je imao opet tc90 koji nije losh ni po svirljivosti ali na drajvu zuji i to me je odvuklo od kupovine istog. SQUIER CLASSIC VIBE serija gitara zvuci kao stari Japanski Squieri shto mi je ulilo zelju da se sutra vratim i da pazarim jedan od njih jerzvuce neverovatno, a izradjeni su kao najskuplji fenderi. Zvuce izuzeto kvalitetno i ne zuje ni malo na gainu do kraja. I DALJE NE RAZUMEM. Kako moze da mi se svidi vishe gitara koja koshta 28000din nego gitara koja koshta 112000 dinara???

SQUIER classic vibe strat zvuci neverovatno, meni bolje od vecine stratova cak i USA. Jedino shto sam probao sa rosewood vratom, ali i on radi savrsheno.
SQUIER classic vibe telecaster zvuci pristojno ima manje outputa kao 50's gitare...Poredio sam sa telcima do 65000din i usio ih je sve.

Mene privlaci duo sonic (kao mustang, zvuk izmedju telca i stradze), koji idem jos jednom sutra da probam i verovatno kupim taman ce mi ostati pola love :mrgreen: . Skrupula oko *made in china* ne bi trebala da bude povod da se ne probaju ove gitare. Mene sada iz ove perspektive sa novim saznanjima uopshte ne zanima vishe da li pishe fender, gibson ili kojekakvi bakraci. Ovi novi squieri vrede mnogo vishe no shto koshtaju. Neverovatno...

Za promenu u svom zivotu probao sam i jednu hamer gitaru standard corina (kao explorer oblik) i radi sasvim solidno i koliko se secam ona je iz koreje a koshta 30 i neshto hiljada dinara....Radi lepo na cleanu, mnogo lepshe od les paulova i sl. I to mi je opcija za razmisliti....Probao sam i par blade gitara....Telac Blade radi svakako bolje od fendera (a svakako ima i vishe zvucnih opcija :lol: ) ali neshto mi vrat nije legao. Strat takodje.

ODISeja se nastavja ujutru, a ja kontam da kod nas u zemlji dembeliji je jako teshko kupiti gitaru shto polovnu shto novu. Ne bih ih toliko menjao da nije tako....nikada ne budem do kraja zadovoljan i onda opet iznova prodajem menjam kupujem njakam... :cry:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 08 Sep 2009, 01:42

Kako moze da mi se svidi vishe gitara koja koshta 28000din nego gitara koja koshta 112000 dinara???
He, he...
Pa tu lezi mozda odgovor zasto...
nikada ne budem do kraja zadovoljan i onda opet iznova prodajem menjam kupujem njakam... :cry:
:lol:

Zezam se ja... A sto opet kupujes gitaru? :O.o:

Kill surf city

Post by Kill surf city » 08 Sep 2009, 02:22

nemanjavelimirovic wrote:ODISEJA 2009, SEPTEMBARSKO IZDANJE. Probao sam danas komplet classic vibe seriju Squiera. Ne razumem. Prodao sam mim telca i imam jos neke pare. Sve zajedno oko 600-700e i opciu da prodam jos jednu gitaru i sacekam u krajnjem slucaju. Krenuo sam po radnjama u ns da isprobam sve gitare koje postoje i trajalo je oko 5-6 sati. Gibsoni od 2000e mi se ne svidjaju, nije za moju ruku. Fender STANDARD USA su solidne gitare ali meni ne zvuce kao 1200e (subjektivan stav). Highway One fender mi se neshto ne svidjaju zvucno, a pogotovo ti nelakirani vratovi koji grebu i sl. Epiphoni su mi nekako ko gibson svirjivost ali zvuk nekako prazniji. GITARE OD 1200-2000E mi nisu nishta posebno cak neke od njih su mi shit :shock: . Ne razumem ni dalje o cemu se radi. Probao sam uglavnom preko dobrih lampashkih pojacala. Najbolji zvuk od fendera za mene (sve shto pishem je subjektivno) na klinu je imao opet tc90 koji nije losh ni po svirljivosti ali na drajvu zuji i to me je odvuklo od kupovine istog. SQUIER CLASSIC VIBE serija gitara zvuci kao stari Japanski Squieri shto mi je ulilo zelju da se sutra vratim i da pazarim jedan od njih jerzvuce neverovatno, a izradjeni su kao najskuplji fenderi. Zvuce izuzeto kvalitetno i ne zuje ni malo na gainu do kraja. I DALJE NE RAZUMEM. Kako moze da mi se svidi vishe gitara koja koshta 28000din nego gitara koja koshta 112000 dinara???

SQUIER classic vibe strat zvuci neverovatno, meni bolje od vecine stratova cak i USA. Jedino shto sam probao sa rosewood vratom, ali i on radi savrsheno.
SQUIER classic vibe telecaster zvuci pristojno ima manje outputa kao 50's gitare...Poredio sam sa telcima do 65000din i usio ih je sve.

Mene privlaci duo sonic (kao mustang, zvuk izmedju telca i stradze), koji idem jos jednom sutra da probam i verovatno kupim taman ce mi ostati pola love :mrgreen: . Skrupula oko *made in china* ne bi trebala da bude povod da se ne probaju ove gitare. Mene sada iz ove perspektive sa novim saznanjima uopshte ne zanima vishe da li pishe fender, gibson ili kojekakvi bakraci. Ovi novi squieri vrede mnogo vishe no shto koshtaju. Neverovatno...

Za promenu u svom zivotu probao sam i jednu hamer gitaru standard corina (kao explorer oblik) i radi sasvim solidno i koliko se secam ona je iz koreje a koshta 30 i neshto hiljada dinara....Radi lepo na cleanu, mnogo lepshe od les paulova i sl. I to mi je opcija za razmisliti....Probao sam i par blade gitara....Telac Blade radi svakako bolje od fendera (a svakako ima i vishe zvucnih opcija :lol: ) ali neshto mi vrat nije legao. Strat takodje.

ODISeja se nastavja ujutru, a ja kontam da kod nas u zemlji dembeliji je jako teshko kupiti gitaru shto polovnu shto novu. Ne bih ih toliko menjao da nije tako....nikada ne budem do kraja zadovoljan i onda opet iznova prodajem menjam kupujem njakam... :cry:
Nemanja, ako classic vibe zvuce bolje, nema dileme.Vec su mi neke kolege, sa stranih foruma, preko pm iznele iste utiske u vezi sa doticnom serijom, jer sam se i sam interesovao.Bas me zanima da probam neku gitru iz te serije, ali odavno nisam bio u NS, trebalo bih ovih dana da odem pa cu videti. Jos jedan dokaz da treba zajebati sta pise na glavi, kao i predrasude o tome gde su izradjene gitare. :ziveli:

sl0e

Post by sl0e » 08 Sep 2009, 03:11

Znaci prodajemo USA stratove i kupujemo Squier Classic Vibe? :D Malo ste me zainteresovali sa ovim postovima pa cu otici sutra da bacim jos jedan pogled :)

Post Reply