Žice za električnu gitaru - razmena mišljenja i predlozi.

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
bancika

Re: Žice za električnu gitaru - razmena mišljenja i predlozi.

Post by bancika » 04 Sep 2017, 14:38

eg303 wrote:
04 Sep 2017, 13:49
(treća smena da smanji masnoću za 20% i to izvozimo za Srbiju),
meni se cini da povecavaju masnocu za nas, a smanjuju udeo lesnika. Ova nasa nutela je pola secera, pola palminog ulja...dodje kao tovatna mast :)

A inace da, rotosound sucks a**, makar onaj pink.

nebojsak

Post by nebojsak » 04 Sep 2017, 15:03

Eto, a meni su jedini put pukle dve žice za redom iz jednog od EB pakovanja sa S und B :? a ove Marićeve sve kul uvek. Pa sad ti budi pametan.

ProfessorBaltazar

Post by ProfessorBaltazar » 04 Sep 2017, 20:11

Nas organizam je navikao na 'djubre'. Mi ne jedemo fina jela niti pijemo fina pica, al to sto jedemo i pijemo nam savrseno odgovara. To nas oblikuje. Ko to pravi, nije ni bitno.

MIKI-DJORDJE

Post by MIKI-DJORDJE » 04 Sep 2017, 21:13

Veruj ja prezirem teorije zavere, dosasno sam dosledan činjenicama i onome što doživim... Inidicije pak mogu da svarim ako su bazirane na činjanicama. Svako ima pravo pravo da veruje u šta želi i to je ok, ako si kupovao uvek ok normalno je da nema mesta sumnji...
Normalno je da se prave različite klase proizvoda.....Možda su neke žice bile A klase ali su dugo stajale , ili pak kopije, sam ''Drndario'' je naveo na sajtu da se bore protiv istih i koliko vidim te su kopije baš do tančina bliske originalu osim po kvalitetu http://www.daddario.com/upload/DABR_Cou ... _15727.pdf

Ako u malim pa i većim radnjama danas nije čudno da se vice Alice žice i trzalice, ili pak neke no name što pa nebi uvezli neke stare žize ili pak kopije....Sam Gibson, Fender i mnoge druge firme ne dozvoljavaju da registruješ gitaru, pojačalo, pedalu on line ako nije kupljeno u US ili zapadnoj EU a pazi imaju zvanične distributere ovde :bambi: . Zašto onda ne daju da registrujem taj ''isti'' proizvod a kupio sam od njihovog distributera? Razlog je verujem različit kvalitet, ili smo pak ''tržište velikog rizika'' pa ima puno piraterije/kopija.
Ja sam par puta razmišljao da kupim tipa 100 pakovanja žica koje se vucaraju godinama po nekoj stranoj radnji, jer oni lepo snize cenu svemu što se nije prodalo za god dana. međutim ''otkrio sam'' ove druge žice pa mi je ok...Za hranu, kozmetiku i sl to znam odavno do nekle mi je i struka.... npr Nivea proizvod, Colgate bilo koja firma koju sam kupio u Švajcarskoj ili Nemačkoj, Austriji nema ne dozvoljena sredstva poput parabena i i još nekih supstanci...Kod nas isto pakovanje doduše piše na našem, Poljskom i sličnim East EU jezicima sadrži te supstance :) . Pa ako su u stanju da za proizvod koji košta 2 Evra i namenjen je deci trpaje te kancoregene zezalice i prodaju ih nama, šta ih to sprečava za žice koje su skuplje i sigurno eto neće tako narušiti zdravlje...
Ja sam zaista kupio par komada Drnadario žica koje volim ali su kopija na žalost, kupio sam naravno i originale - kada su sveže super traju, nekada i ne baš jer verujem da stoje dugo ili su pak kao matore došle...isto sa GHS0m i drugim firmama, na kraju sam počeo kada kupujem da idem kod druga koji drži radnju i tražim najsvežije bilo koje od tih par firmi...
LM hvala Vam za info za ove Rotosound izbegavaću ih :ziveli:
PS slažem sa ovim ''Nas organizam je navikao na 'djubre'. Mi ne jedemo fina jela niti pijemo fina pica'' ...Mlađi kada sam bio odem u Vojvodinu kod rodbine i kao super mi je da klopam pršut, pečenicu itd, 3ćeg dana ja idem da kupim trulež od paštete prosto navika :bambi: :XD: živa istina, navikao organizam na konzervanse i njuške, papke, kožu sve to lepo usitnjeno sa čitavih 5 % mesa i zapakovano za ''zdravu'' generaciju
PS znam da je Nutela užas ali jeo sam je, iskreno naš Eurokrem mi je zakon - za generaciju koja raste :bambi: :mrgreen: , ili to beše Cipi Ripi?

johnnybgood89

Post by johnnybgood89 » 14 Sep 2017, 02:04

Jedan od boljih videa u poslednje vreme :lol: narocito sto se skale i zvuka tice, ima logike

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 14 Sep 2017, 10:10

kad ce vise free shipping na S&B nije bio bas dugo cini mi se

ProfessorBaltazar

Post by ProfessorBaltazar » 14 Sep 2017, 11:46

Pre neki dan su imali neki mega promotion, ne secam se sta je. Registrovan si tamo?

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 14 Sep 2017, 21:24

nisam nisam, a ukacio sam taj promotion ali nisam dodatno gledao o cemu se radi, kad ne vidim free shipping ne citam mejlove... mozda treba da pocnem

johnnybgood89

Post by johnnybgood89 » 14 Sep 2017, 22:16

http://www.mitrosmusic.com/proizvod/205 ... o-EXL120-/

Ima li neko iskustva sa ovim 9.5 zicama? Ili uzeti ernie hibrid? Sviram na devetkama i prijaju mi bolje od desetki mada kontao sam probati 9.5 ili neki hibrid

hipihill

Post by hipihill » 15 Sep 2017, 09:36

ProfessorBaltazar wrote:
14 Sep 2017, 11:46
Pre neki dan su imali neki mega promotion, ne secam se sta je. Registrovan si tamo?
Problem kod tih njihovih cestih rasprodaja za nas je u tome sto nema free shippinga, on vazi samo za USA, a onda nam se ne isplati previse za malu kolicinu. U avgustu su reklamirali ovo:
Flash Sale - Extra 15% OFF Elixir Optiweb Electric Strings - Uncoated Feel, Crisp Tone!
New from Martin Strings! Titanium Round Core Acoustic Strings + Product Video Inside..

Free shipping im je najvise dva puta godisnje. Ja sam ga iskoristio u maju recimo.
johnnybgood89 wrote:
14 Sep 2017, 22:16
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/205 ... o-EXL120-/

Ima li neko iskustva sa ovim 9.5 zicama? Ili uzeti ernie hibrid? Sviram na devetkama i prijaju mi bolje od desetki mada kontao sam probati 9.5 ili neki hibrid
Jedno vreme sam koristio 9.5 zice na Fenderu sa malo problematicnim vratom jer su mi bile dovoljno mekane. Ne mesaj to sa hibridima jer ovo je cista debljina samo je medjubroj. Vrlo mi se dopadaju 9.5 i prve sam dobio iz inostranstva i bile su sjajne. Onda sam kupio komplet u Mitrosu i to je bio jad Boziji! Toliko su bile stare da su bile mrtve od prvog trenutka i brzo sam ih bacio. Koliko mi je poznato samo Daddario radi 9.5 velicinu.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 15 Sep 2017, 10:21

9.5 dadario je meni sjajan trenutno ga imam na tele deluxe-u i tu mi pravi izuzetan balans izmedju mekoce i twangy tona a pogotovo jer je gitara sa hambakerima. vrlo korisna debljina zica, za E stim naravno.

johnnybgood89

Post by johnnybgood89 » 15 Sep 2017, 14:36

I ja sam cuo da samo oni rade tu debljinu. Mislim kad sam spomenuo hibrida da ima Ernie koji radi 9 ali su par zica deblje nego standardni set onih super slinky. Pa mozda i to probaati. Uglavnom koristim E i Eb stim.

Bili D Kid

Post by Bili D Kid » 16 Sep 2017, 11:07

Pre neki dan sam stavio Elixir, nanoweb i na akustičnu, jer sam ih pre nekih 8 meseci stavio na električnu. Zakon žice.

pisac

Post by pisac » 16 Sep 2017, 17:26

Bili D Kid wrote:
16 Sep 2017, 11:07
Pre neki dan sam stavio Elixir, nanoweb i na akustičnu, jer sam ih pre nekih 8 meseci stavio na električnu. Zakon žice.
I kakva je razlika u zvuku i osecaju uopste?
U globalu,jesi li zadovoljan i mislis li da ostavis Nanoweb na akusticnoj gitari?
Jer se i ja nesto mislim...da li?

Bili D Kid

Post by Bili D Kid » 17 Sep 2017, 08:50

pisac wrote:
16 Sep 2017, 17:26
Bili D Kid wrote:
16 Sep 2017, 11:07
I kakva je razlika u zvuku i osecaju uopste?
U globalu,jesi li zadovoljan i mislis li da ostavis Nanoweb na akusticnoj gitari?
Jer se i ja nesto mislim...da li?
Zvuk kao zvuk novih žica, jer sve nove žice kada se stave mahom su dobre, zvonke, sad razlika je u materijalu od kojih se prave, to su nijanse i šta kome više odgovara. Pod prstima su kao između flat i normalnih, škripe dosta manje ali nisu nečujne kao flat. Odlučio sam se za njih jer mi na električnoj i dalje daju ton kao nove.

Post Reply