Šta ste lepo od opreme probali ovih dana :-)
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Šta ste lepo od opreme probali ovih dana :-)
@nemanja: predji ti na humbuckere, vidis da ti od singlova nema 'leba 

Ma razumeš, samo se praviš... To je zbog toga što si SLUŠAO gitaru a ne ČITAO headstockove, koji su čak često dezinformacija po pitanju gde je "made in...". Mene ovakva razmišljanja raduju, više slušati, manje gledati i čitati gitare i reklamne prospekte.nemanjavelimirovic wrote:I DALJE NE RAZUMEM. Kako moze da mi se svidi vishe gitara koja koshta 28000din nego gitara koja koshta 112000 dinara???
U kući mi je nov Squier Standard Stratocaster, ovakav stock primerak mi na cleanu zvuči bolje nego većina MIM i MIA stratova koje sam sviruckao...
Mala digresija: Sećam se pokojnog Rajka Kojića iz Riblje čorbe. Čovek je veliki deo materijala, što uživo, što na pločama svirao na jednom natural Les Paulu sa onim logom Riblje čorbe umesto natpisa Gibson. Malo ko i danas zna da je to bila Ibanez kopija LP-a, bolt on gitara.
I jos ti ostane za neko dobro pojacalo...sl0e wrote:Znaci prodajemo USA stratove i kupujemo Squier Classic Vibe?Malo ste me zainteresovali sa ovim postovima pa cu otici sutra da bacim jos jedan pogled

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Iako je classic vibe odlicna serija gitara, probao sam i kupio jedan fender koji me je odusevljavao i ranije, a sad je konacno moj. Tema uskoro (stizem oko pola 7 kuci iz ns) sa slikama zvucnim klipovima i sl.
Opasne gitare od fendera su (opet subjektivan stav) Fender telecaster thinline i verzija sa humovima i verzija sa singlovima. Fender USA stratocaster, Fender tele 52 je savrsena gitara ali mi se ne svidja neck magnet, TC90 fender je super za clean veoma ozbiljna gitara, Squier classic vibe cela serija je sam vrh...
Ako nekog neshto zanima od gitara, nek me pita isprobao sam sve i svashta.

Opasne gitare od fendera su (opet subjektivan stav) Fender telecaster thinline i verzija sa humovima i verzija sa singlovima. Fender USA stratocaster, Fender tele 52 je savrsena gitara ali mi se ne svidja neck magnet, TC90 fender je super za clean veoma ozbiljna gitara, Squier classic vibe cela serija je sam vrh...
Ako nekog neshto zanima od gitara, nek me pita isprobao sam sve i svashta.

- mislim_stvarno
Jesi li prodao na kraju onog fmt telca, video sam ga na kupujem prodajem? Sta ti je u opste ostalo od gitara? 

Mene zanima sta ce ti jos jedna gitara.
Salim se.
Cestitam!

Salim se.
Cestitam!
-
Sve cestitke!!!Nego,da nisi kojim slucajem probao od Fendera Lone Star ili Roadhouse Strata???Ako jesi,jer bi mogao neki kratak opis???
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Probao sam i Lone Star a Roadhouse nisam ni video da ima mada mozda i ima, nisam puno gledao stradze (oko 5-6 komada samo
)...
LONE STAR - Za te pare dobra gitara, mnogo mi se vishe svidja od fendera STD MIM, nekako mi je vintadzastiji zvuk bar po mom uvetu....
Izrada dobra sasvim a koliko se secam na njemu je setup bio lepo odradjen fabricki, tj lepo mi je odmah legla za sviranje....

LONE STAR - Za te pare dobra gitara, mnogo mi se vishe svidja od fendera STD MIM, nekako mi je vintadzastiji zvuk bar po mom uvetu....
Izrada dobra sasvim a koliko se secam na njemu je setup bio lepo odradjen fabricki, tj lepo mi je odmah legla za sviranje....
-
Ok,hvala ti puno!nemanjavelimirovic wrote:Probao sam i Lone Star a Roadhouse nisam ni video da ima mada mozda i ima, nisam puno gledao stradze (oko 5-6 komada samo)...

Пробао опет Ајбанеза СР500, и схватио да је то бас за мене...
само да сам при парама...
пробао и АТК300, врат ми је мало сумњив, не одговара ми...
и ЕСЕКС копију џеза, изгледа сасвим пристојно за те паре...
само да сам при парама...
пробао и АТК300, врат ми је мало сумњив, не одговара ми...
и ЕСЕКС копију џеза, изгледа сасвим пристојно за те паре...
jel tezi od SR300 ? onaj sr300 mi se svidja zvuk , ali je previse tanak/lagan 

Probao sam juče kod drugara Colorsound wah/fuzz

Bas ovakav zuti
To je najbolji wah koji sam u zivotu cuo i dosad sam mislio da je RMC wah bog i batina. Mislim da je pedala iz '67, ortak je negde iskopao... Najdublji gaz koji sam probao, na najvisim frekvencijama vec pocinje da glichuje ali na sasvim analogan, topao i cudan nacin. Uz fuzz koji moze da se ukljuci dobije jos na sirini... Negde na pola vec dobija skoro vokalne sposobnosti, skoro kao talkbox ali ne bas
Ono je neverovatno. Dok sam slusao kako zvuci imao sam ovoliki kez - 

Bas ovakav zuti
To je najbolji wah koji sam u zivotu cuo i dosad sam mislio da je RMC wah bog i batina. Mislim da je pedala iz '67, ortak je negde iskopao... Najdublji gaz koji sam probao, na najvisim frekvencijama vec pocinje da glichuje ali na sasvim analogan, topao i cudan nacin. Uz fuzz koji moze da se ukljuci dobije jos na sirini... Negde na pola vec dobija skoro vokalne sposobnosti, skoro kao talkbox ali ne bas

- mislim_stvarno
Danas sam bio do grada, i bio raspolozen da se prosetam i probam neke gitarice.
Prvo sam probao:
kroz 
a u drugoj radnji
pa kroz
u 
Da, znam retardirano je, ali dok sam ja izvalio sta je prikljucio, jbg. Decko je prvo hteo da mi da neku jamahu telac, pa sam mu trazio ovog jacksona, a u opste nisam izvalio na koje me je pojacalo povezao dok nisam usao u sobu za probanje. Jbt, dao mi je da sviram pedalu koja kosta vise od pojacala na kome ga probam.
Enivej, Ovo prvo je bilo fantastican osecaj. Meni je izgleda veliki problem kraca skala, ali verovatno bi mi trebalo malo vremena da se naviknem. Gitara je apsolutno genijalna. Mat crni finish, i na telu i na vratu. EMG, ebony, mahagony... Apsolutno genijalna. Pojacalo je kakvo jeste, za tu cenu do jaja sto se opet potvrdilo. Klin i drive mogu da se nameste bas kako odgovara, ali, simulacija Rectifiera je smesna u odnosu na Dr.Boogey. Mnogo zujava... JC Clean je
Kao i uvek preporuka za Roland. A i ovaj LTD je savrsen. Cena mu jeste boli glava usi otpadaju (oko 90k), ali jbg.
Ovo drugo sam hteo da probam pre svega da bih uporedio moju pedalu sa originalom.
Gitara me je najvise interesovala zbog onoga sto je KoD napisao o Jacksonu koji je probao. Ja mogu da primetim da su je retardirano setovali, ne odgovara mi skoro ni malo. Zice su rekao bih 8ice, previse nisko za moj ukus (ja koristim 10ke koje su ipak vise postavljene). Magneti isto tako mislim da su previse nisko (hum je ispod visine onog pickupringa
), Bass strana mnogo vise podignuta od treble. Ni malo mi se nije svideo taj setup. Gitara ima pristojan zvuk, ali opet ovo malo djubre od 15w ne moze da me odusevi zvukom. Finish je bio crn, ali nekako deluje bolje od ibanezovog. Vrat je nesto deblji, ali vise zaobljen i manje finishiran od wizard2 vrata na RGu. Mnogo mi je lepse legao, mada i dalje najbolji vrat koji sam svirao ima JRR94
, tanak kao wizard, ali nije flat, i nije finishiran, savrsenstvo.
Pojacalo je uzas. Previse treblasto, ni m od mooda. U opste mi se nije svidelo. Cak ni ova pedala ne moze da izvuce neku iole bolju distorziju kojom bi bio zadovoljan.
Pedala je do jaja. U poredjenju sa mojom, ima manje gaina i dosta veci volume boost, sto znaci da cu morati da je proverim, ali i ovako je savrseno korisna. Isto tako mi se cini da original ne moze da izvuce toliko mracan ton kao moja, ali u to nisam sasvim siguran jer razlicita su pojacala i gitare. Definitivno je bucnija od moje.
Jedino naravoucenije koje sam i ranije znao je da je Roland cube n puta bolji od ovog fendera. Svirao sam ranije i ortakov 25r, i ne secam se bas najbolje, ali ni priblizno me nije odusevio koliko bilo koji Cube koji sam svirao. Naravno, ako se trazi nesto ozbiljnije, tu je uvek razbojnik.
Prvo sam probao:

a u drugoj radnji

Da, znam retardirano je, ali dok sam ja izvalio sta je prikljucio, jbg. Decko je prvo hteo da mi da neku jamahu telac, pa sam mu trazio ovog jacksona, a u opste nisam izvalio na koje me je pojacalo povezao dok nisam usao u sobu za probanje. Jbt, dao mi je da sviram pedalu koja kosta vise od pojacala na kome ga probam.

Enivej, Ovo prvo je bilo fantastican osecaj. Meni je izgleda veliki problem kraca skala, ali verovatno bi mi trebalo malo vremena da se naviknem. Gitara je apsolutno genijalna. Mat crni finish, i na telu i na vratu. EMG, ebony, mahagony... Apsolutno genijalna. Pojacalo je kakvo jeste, za tu cenu do jaja sto se opet potvrdilo. Klin i drive mogu da se nameste bas kako odgovara, ali, simulacija Rectifiera je smesna u odnosu na Dr.Boogey. Mnogo zujava... JC Clean je

Kao i uvek preporuka za Roland. A i ovaj LTD je savrsen. Cena mu jeste boli glava usi otpadaju (oko 90k), ali jbg.
Ovo drugo sam hteo da probam pre svega da bih uporedio moju pedalu sa originalom.
Gitara me je najvise interesovala zbog onoga sto je KoD napisao o Jacksonu koji je probao. Ja mogu da primetim da su je retardirano setovali, ne odgovara mi skoro ni malo. Zice su rekao bih 8ice, previse nisko za moj ukus (ja koristim 10ke koje su ipak vise postavljene). Magneti isto tako mislim da su previse nisko (hum je ispod visine onog pickupringa

Pojacalo je uzas. Previse treblasto, ni m od mooda. U opste mi se nije svidelo. Cak ni ova pedala ne moze da izvuce neku iole bolju distorziju kojom bi bio zadovoljan.
Pedala je do jaja. U poredjenju sa mojom, ima manje gaina i dosta veci volume boost, sto znaci da cu morati da je proverim, ali i ovako je savrseno korisna. Isto tako mi se cini da original ne moze da izvuce toliko mracan ton kao moja, ali u to nisam sasvim siguran jer razlicita su pojacala i gitare. Definitivno je bucnija od moje.
Jedino naravoucenije koje sam i ranije znao je da je Roland cube n puta bolji od ovog fendera. Svirao sam ranije i ortakov 25r, i ne secam se bas najbolje, ali ni priblizno me nije odusevio koliko bilo koji Cube koji sam svirao. Naravno, ako se trazi nesto ozbiljnije, tu je uvek razbojnik.

da nisi mozda ovog ltd,svirao u Mega musicu?
- mislim_stvarno