Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Guitar_thrill
MF veteran

Re: Oprema Koju Imate

Post by Guitar_thrill » 19 Aug 2008, 13:09

TSM wrote:Pazario sam prije neki dan Peavey Classic 50 212.

Image

Umalo da kupim Peavey JSX (cak sam ga i bio odnio kuci) ali na kraju sam ipak izabrao classic-a koji je fenomenalan.
Za clean kanal nisam ni sumnjao da ce da bude odlican ali me iznenadio drive kanal koji je bio tako zdrav i "debel". Planirao sam da za booster koristim DS-1 ali jos vece iznenadjenje se desilo kad sam na Tikijev prijedlog, na pocetak lanca stavio pedalu Bed Monkey i to je bilo to. Zvuk preampa pojacala, sa samo malo vise definicije i sustaina koje daje pedala a opet reaguje dobro na volum pot. Zvuk koji sam oduvijek zelio.

Ne smijem ni da pomislim kako bi radilo sa TS-9 ispred :gitara2: :music-smiley4: :shred:
koliko is platio pojacalo?
cestitam, jako lepo izgleda, a verujem da je u zvuk dobar, nadam se da ces snimiti nesto,ako imas mikrofon,bar malo da cujem i taj drive, ibad monkey a i clean :D

TSM

Post by TSM » 19 Aug 2008, 13:19

Kupio sam ga novog u Artistu, cijena je 800 evra.

Regrin

Post by Regrin » 19 Aug 2008, 18:05

Evo i moje opreme:
Image

S leva na desno :lol: : Ibanez RG1570, Peavey Valveking 112, Boss MT-2

Imam jos jednu "modifikovanu" :D Daphon E20DS pedalu ali ona nije na slici

Highway One

Post by Highway One » 19 Aug 2008, 18:17

Regrin wrote:Evo i moje opreme:
Image

E jel ovo INF humbucker-i? :D

Regrin

Post by Regrin » 19 Aug 2008, 18:22

Ne. RG1570 ima V7,S1,V8 magnete.
Dobri su to magneti ali cu ih uskoro zameniti sa dimarzijima. Ostavicu samo singl, on mi je i vise nego dobar.

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 19 Aug 2008, 18:46

Iskreno, da ja imam takvu samo bi joj zice menjao :D Ne pise dzabe na headstocku prestige :) Ali to sam ja...
Prelepa gitara.

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 19 Aug 2008, 19:35

Regrin wrote:Evo i moje opreme:
Image

koliko si paltio valvekinga i kako radi? ja sam dva dana posto sam kupio mog Lejnija dobio ponudu valvekinga za 350e.... :?

Regrin

Post by Regrin » 20 Aug 2008, 02:02

Valvekinga sam kupio pre nesto vise od godinu dana u Artistu ali cene se uopste ne secam...bilo je preko 400 eura sigurno.
Zvukom sam i vise nego zadovoljan, clean kanal me je apsolutno odusevio, ima bright switch koji mu daje "ono nesto" (zapravo samo dodaje visoke i malko srednjih plus malo oboji ton ali razlika u zvuku je ogromna) i mogu dobiti zaista sjajan clean zvuk.
Lead kanal je solidan ali mi nije nista specijalno. On ima boost switch i volume boost switch. Distortion boost je dosta dobro odradjen, dodaje taman tolko masti koliko treba, dok je volume boost jedva primetan kad se ukljuci. Distorzija je dobra za rock i blaze oblike metala dok joj oni najtvrdji pravci(death, black) jednostavno ne leze. Naravno, da se to srediti kupovinom neke dobre djavolske pedale :D .
Jedna od mana ovog pojacala je eto ta kineska proizvodnja, mene licno Valveking nikad nije izneverio a nosio sam ga svuda i svirao na njemu i nikad nikakvih problema ali citam na netu ljudi se zale....ne znam, mozda je meni zapao neki dobar primerak :) .
Jos jedna "mana" ovog pojacala je sto je za moje uslove preglasno, u sobi kada vezbam ne smem da se pojacam preko jedinice jer zivim u stanu,
a u raznim klubovima ovde po Somboru kada sam svirao neozvucen nikad se nisam panjio preko cetvorke, jednostavno nije bilo potrebe.
Moje misljenje u vezi ovog pojacala je da je sjajno za te novce i da se verovatno ne moze nabaviti bolje novo pojacalo u tom cenovnom rangu od njega.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 20 Aug 2008, 08:21

Jesi li imao iskustva sa INF magnetima, tj sa obicnom RG seriom, i kako se V magneti porede sa njima?
Na kratko sam svirao u mitrosu neki prestige, i nisam uspeo da steknem neki utisak, ali sam primetio ogromnu razliku izmedju singlova! INFS3 je uzasan...

Imao sam ponudu da kupim te magnete, pa da znam da li sam mnogo pogresio...

Regrin

Post by Regrin » 20 Aug 2008, 10:16

Pre nego sto sam kupio prestiza svirao sam na Ibanezu EXR 170, ta gitara je imala INF magnete.
V magneti su dosta bolji, na cleanu ne moze da se poredi, S1 super radi posao plus kad splitujem hambakere takodje dobijem jako fin zvuk, a i na distorziji se primecuje dosta velika razlika.
Secam se prvi put kad sam ukljucio RG-a i poceo da sviram da sam odmah primetio kako na distorziji to sve lepse i punije zvuci.
Na INF magnetima sve je bilo nekako suplje, V magneti mogu da izvuku puno vise masti.
Ali eto, uvek moze bolje tako da V7 i V8 uskoro lete napolje, dimarziji stizu :lol:

jcm 800

Post by jcm 800 » 20 Aug 2008, 14:55

TSM wrote:Pazario sam prije neki dan Peavey Classic 50 212.

Image

Umalo da kupim Peavey JSX (cak sam ga i bio odnio kuci) ali na kraju sam ipak izabrao classic-a koji je fenomenalan.
Za clean kanal nisam ni sumnjao da ce da bude odlican ali me iznenadio drive kanal koji je bio tako zdrav i "debel". Planirao sam da za booster koristim DS-1 ali jos vece iznenadjenje se desilo kad sam na Tikijev prijedlog, na pocetak lanca stavio pedalu Bed Monkey i to je bilo to. Zvuk preampa pojacala, sa samo malo vise definicije i sustaina koje daje pedala a opet reaguje dobro na volum pot. Zvuk koji sam oduvijek zelio.

Ne smijem ni da pomislim kako bi radilo sa TS-9 ispred :gitara2: :music-smiley4: :shred:
Odlican izbor...super pojacalo.
A i izbor pedale ti je dobar. Bad Moneky ima vise basa i vise visokih, a sa druge strane TS ima cuvenu "grbu" ili ispupcenje u srednjim tonovima. Zato je on dobar za single coil gitare kad ga upalis fino popuni ton... Mozda bi se iznenadio da vidis da ti BM bolje radi kao booster nego sto bi to bio TS...Kas 'okinesh' TS kao booster gubis dosta basova i nesto visokih, to kod Bad Monkeya mozed da izbjegnes sa posebnim kontrolama za visoke i basove..Stavise mozes da podesis tako da sa boostom dobijes i nesto visokih ili basova posto on ima AKTIVNE filtere, tj. mozes da DODAJES odredjene frekventne opsege, zato njegove tone contrloe imaju onaj zaustavni polozaj u 12 sati....do 12 oduzimas...iza 12 dodajes frekvencije.
Prije nego puknes 150e na TS, pozajmi od nekog cisto da probas...mozda (vjerovatno) ti BM zapravo bolje odgovara kao booster.

jcm 800

Post by jcm 800 » 20 Aug 2008, 15:02

E kad bi ja josh provalio kako da postavim sliku na ovo chudo

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 20 Aug 2008, 15:18

jcm 800

Post by jcm 800 » 21 Aug 2008, 11:14

Image