Žice za električnu gitaru - razmena mišljenja i predlozi.

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
dejankuki
Ćale - moderator

Re: Zice za elektricnu gitaru... razmena misljenja i predlozi.

Post by dejankuki » 20 May 2010, 21:45

E, pipls... wish mi lak.. najzad sam nasao vremena i zamenio zice.... posle mesec ipo dana.. :O.o: :O.o: :O.o:

Sada ce biti u fazi leganja, pa kad ondak zasviram... i za pojas zadenem...

Prvi utisci su ok... ono nije neka razlika, ali obzirom da sam svirao tanje, osecam pod prstima da su zadnje tri deblje... tek cu ih probati i videti kako se ponasaju u svirki...

btw ipak sam morao da malo dostelujem vintage tremolo... da podignem zice ... A i E6

nebojsak

Post by nebojsak » 20 May 2010, 22:12

dejankuki wrote:najzad sam nasao vremena i zamenio zice.... posle mesec ipo dana.. :O.o: :O.o: :O.o:
U jbt, ovo bi trebalo da znači da je to neki užasno dug period? :)

Meni set traje već jedno 2 i po, tri, a u međuvremenu je prošao koncerata, proba i sviranja ovako, vukao se po gepecima i inozemstvima, gnječio i mesio. Sad ima onaj pravi vintage tup bezvoljan zvuk iz siromašnih vremena, što je signal da ću morati da posetim čika Marića da mi skine parče kože sa leđa.

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 20 May 2010, 22:56

Ne... zice su stare ko zna kolko, ali sam pre mesec ipo nabavio nove, a tek danas ih promenio..

(hint: pogledaj prvu poruku u temi.... :XD: )

Roland Oliver

Post by Roland Oliver » 21 May 2010, 00:50

Funkomat wrote:Jel ta pedala zaista toliko dobra kolko je hvalite? :)
Trebao bi mi neki slican bust...
Pedala je pre svega americka (ako ti je to bitno), drugo ima jedan tropolni prekidac tako da izaberes kombinaciju za svoju opremu.

Meni izuzetno koristi posto, kako sam ranije pisao, sviram tezge sa raznim ljudima i kad idem na takve svirke nikad ne znam sta me ceka a sa ovom pedalom nema iznenadjenja. Ako se slucajno svi odcepe da su preglasni, pa sebe ne cujes a to su uglanom pevaci i harmonikasi , samo zgazis ovu pedalu i ton ti naraste kao kvasac, tranzistorsko pojacalo zvuci kao lampas. Kad posle toga iskljucis pedalu imas utisak da si iskljucio pojacalo :) . Slicna je fora na Kleptonovom stratocasteru!

Ako sviras glasnu rok svirku, gde odsrafljujete pojacala na veliku snagu onda ti ova pedala i ne treba!

sl0e

Post by sl0e » 21 May 2010, 00:56

Vrlo bitna stavka je sto ima mogucnost da podeblja ton, tako da singlovi zvuce kao hambakeri sto je jedan od glavnih feature-ova zbog kojih sam pribavio sebi primerak.

Roland Oliver

Post by Roland Oliver » 21 May 2010, 01:00

sl0e wrote:Vrlo bitna stavka je sto ima mogucnost da podeblja ton, tako da singlovi zvuce kao hambakeri sto je jedan od glavnih feature-ova zbog kojih sam pribavio sebi primerak.
Tacno je, ugoji malo singlove na stratu!

Bolix

Post by Bolix » 21 May 2010, 01:15

dejankuki wrote:E, pipls... wish mi lak.. najzad sam nasao vremena i zamenio zice.... posle mesec ipo dana.. :O.o: :O.o: :O.o:
Dobar si=D ima se moze se =)
ja svoje zice nisam mjenjo 4 mjeseca ja mislim ak ne i 5 =D
al sad cu jos malo u fazi su raspadanja xD

johnny_b_good

Post by johnny_b_good » 21 May 2010, 23:55

Ja evo imam zice vec 6 meseci sad cu da ih menjam kad promenim ulje na motoru :).Jbg kriza svuda u svetu.

Bolix

Post by Bolix » 22 May 2010, 00:44

johnny_b_good wrote:Ja evo imam zice vec 6 meseci sad cu da ih menjam kad promenim ulje na motoru :).Jbg kriza svuda u svetu.
Arapi stisli...nema (=

Haralampije

Post by Haralampije » 22 May 2010, 00:48

Ja sam se nekada cimao pa menjao cesce nego gace,al sad uglavnom menjam kad pocnu prvi problemi s intonacijom i stimanjem i dok ne prosviraju(ono kad zveknem po H i e,pa kad zazvuce ki da ih ima 4) tako da izguram i do metar dana,na akustarama teglim do 6 meseci.
A koristim oduvek Ernija Baliju 9 i 10,a na akustarama ili balija ili martin dvanajstice.

Nego jel neko konzumira(o) ove Gilmurove
Image

johnny_b_good

Post by johnny_b_good » 22 May 2010, 15:05

Koja su ovo isprdavanja-zice signature :XD:

Haralampije

Post by Haralampije » 22 May 2010, 15:41

A pa to ti je trend vec godinama....Gilmur,BB King,Klepton,Mastejn,Ingvi,Dajmbeg,Zak Vajld,Dzoni 5,Misfits,Hendriks.....Poznato lice na pakovanju jednako bolja prodaja. :D

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 27 May 2010, 08:13

Ja imam jedno može biti smešno pitanje. Da li je neko svirao električnu gitaru sa žicama za akustičnu gitaru, i šta može da se kaže o tonu koji se tako dobija? Ne znam dovoljno o istorijatu razvoja žica, ali mi se čini da su u početku i električne gitare imale namotaje na 3. žici, pa se pitam da li su tada iste žice korišćene i na akustičnoj i na električnoj? Znam razliku u tonu i osećaju pod prstima kad se stave žice za električnu na akustičnu gitaru, i to mi se uopšte ne dopada, ali ne znam kako je sa obrnutom situacijom.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 27 May 2010, 09:45

Haralampije wrote: Nego jel neko konzumira(o) ove Gilmurove
Image

Ja jesam i nisu mi se svidele. Nigde nije bilo da se kupe erni bol pa rekoh da isprobam te ali davno je bilo i ne secam se tacno zasto ali mi se nisu svidele. Jedino cega se sigurno secam je da su jako brzo "ostarile" i izgubile lep zvuk.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 27 May 2010, 13:21

Ja svechano izjavljujem da Ernie Ball zhice vishe nikada u zhivotu necu staviti.

Post Reply