Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
jcm 800

Re: Oprema Koju Imate

Post by jcm 800 » 21 Aug 2008, 11:29

Regrin wrote:Auuuu :shock:
Svaka cast na opremi :)
Hvala,
Zivim za NJu(opremu)...cak mi je i cura ljubomorna na moj odnos prema NJoj (opremi)...
Al' sta cu...u krvi mi je...

dweezil

Post by dweezil » 21 Aug 2008, 12:30

jcm 800 wrote:[img][IMG]http://img135.imageshack.us/img135/1267/axesyv0.th.jpg[/img][/img]
[img][IMG]http://img99.imageshack.us/img99/8326/stompscw5.th.jpg[/img][/img]

Evo uspio sam...nekako!
Ima tu jos ponesto ali nije na slici
u onaj beli Jackson mi se opasno svidja, josh maple vrat strava. Koja ti je ono glava desno iza?!

jcm 800

Post by jcm 800 » 21 Aug 2008, 13:07

dweezil wrote:
jcm 800 wrote:[img][IMG]http://img135.imageshack.us/img135/1267/axesyv0.th.jpg[/img][/img]

Evo uspio sam...nekako!
u onaj beli Jackson mi se opasno svidja, josh maple vrat strava. Koja ti je ono glava desno iza?!
Tog Jacksona sam sanjao dok ga nisam kupio...da sam neka faca i da imam signature model bio bi to bas ovakav jackson.

Glava nije samo glava vec i cijelo pojacalo. Newport...Made in Japan by Fuji Music Corporation..nedje sredinom 80-ih...
50 watti...all valve...Fakticki DETALJNA replika Fender Deluxe Reverb-a u pretpojacalu. Sa jednom BITNOM razlikom u snagaskoj sekciji...umjesto dvije 6V6 snagaske lampe, sa lampashkim ispravljacem GZ 34 koje su u originalnom Deluxe REverbu...Newport ima dvije EL34 i Diodni ispravljac napona....Rezultat: 50w umjesto 30w...jednako dobar clean, vibrato i spring reverb, ali mnogo cvrsci i konzistentiji bass i topliji middle. Daleko cvrsci i dinamicniji zvuk u cjelnini...zahvaljujuci efikasnijem ispravljacu...
Kad se dooooobro odvrne vuce pomalo na Plexija...I uz to jaaaaako buchan....Nemoguce ga je svirati u sobi... Lakshe je Marshalla svirati na sobnom volumenu.
Kutija 1x12 Celestion G12H

Bombonica!

friedman

Post by friedman » 21 Aug 2008, 13:51

Evo uspio sam...nekako!
WOW! Mogu misliti koliko je vremena i para trebalo da skupis takvu opremu :bow: :bow:

Imam jedno pitanje, kakav je EHX Metal Muff, gde si ga kupio i koliko platio? Moze li da "izvuce" neki "РЏЏЏЏЏЏ"?
Moze na PM ako se krse pravila foruma.

Pozdrav!

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 21 Aug 2008, 14:27

bome jcm ti si bas profi muzicar... kako se zove ova stvar sto ima "IRON CROSS" na sebi???

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 21 Aug 2008, 14:59

friedman wrote: Imam jedno pitanje, kakav je EHX Metal Muff, gde si ga kupio i koliko platio? Moze li da "izvuce" neki "РЏЏЏЏЏЏ"?
Ufff, za metal dusu dalo, moze da izvuce mnogo dobar zvuk za solo.Cccira sa foruma ima ovu pedalu, pa mozes i njega da pitas, ja sam njom odusevljen.

johnny_b_good

Post by johnny_b_good » 21 Aug 2008, 15:33

jcm 800 wrote:
Regrin wrote:Auuuu :shock:
Svaka cast na opremi :)
Hvala,
Zivim za NJu(opremu)...cak mi je i cura ljubomorna na moj odnos prema NJoj (opremi)...
Al' sta cu...u krvi mi je...
Koja je ono dzitra sa krstaskim krstom dole???

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 21 Aug 2008, 15:43

auuu, masala, extra kolekcija, sve sami humbuckeri :P osim one stratolike pored bassa. E da a koji je to bass ?

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 21 Aug 2008, 15:50

@jcm 800:
Choveche, ti mora da sviras u nekom bas za*ebanom bendu :D

jcm 800

Post by jcm 800 » 21 Aug 2008, 16:51

sirac-šunka wrote:@jcm 800:
Choveche, ti mora da sviras u nekom bas za*ebanom bendu :D
Opa, da sam znao da cu izazvati toliko interesovanja davno bih ovo uradio...
Shalim se...
Shto se tiche mene...

Ne, nisam nikakav profi muzicar...(ali hvala na komplimentu)
Samo veeeeeliki ljubitelj muzike...Sljakam 8 do 6 u kancelariji...nosim kravatu i izgledam ko shtreber...I radim van mjesta dje zivim...
....A kada padne noc...i Erik pojede bananu...
Opremu drzim kuci i gledam je samo vikendom (nazalost)...sviram 2 puta po 3 sata nedeljno...subotom i nedeljom... je**** ga takav je zivot...Drugim rijecima, radnim danom ne sviram gitaru...
Daleko je to od profi muzicara...Sve je to samo ljubav...LJUBAV i OVISNOST...
Ali zakleo sam se da necu da tezgarim...I to je ono bitno...Sviram SAMO ono shto ja volim...jer sviram iz ljubavi...boli me Q za siroke narodne mase...Zakleo se...I odrzao sam rijec...

Sto se tiche opreme...

Gitare: s lijeva na desno:
1. Squier precission bass, (dobro dodje ponekad)
2. Moja frankestein gitara, sam je sastavljao iz 2 razlicite...ESP vrat...drzim je iz sentimentalnih razloga...sa svog sina jednog dana...Imam je vec ihhhhhaaaa godina...
3. Jackson (e ubi me ne mogu da se sjetim naziva modela nesto kao DKM2 )...ono sto je bitno je da nije od baswooda vec od aldera...i da ima DiMarzio magnete (ja ih stavio, inace su bili Seymour Duncan)...na bridge u je Super Distortion a na necku Paf Pro...Zvuci ko Adrian Smith iz Iron Maiden...
4. Hamer Standard, Tijelo Korina, Magneti Seymour Duncan...SH-4 Jeff Back na bridge u, a SH-1'59 na necku, zvuci izmedju ZZ Top i Still Got the Blues...
5. Epiphone Gothic, Tijelo Mahagoni, vrat mahagoni, Magneti EMG aktivni, bridge 81, neck 85...Zvuci ko James Hatfield...
6. Cort X 2, uzeo sam jer mi se svidjelo kako je zvucala na akusticno...body basswood (ne volim baswood ali ova odlicno zvuci)...nijedan baswood ibanez joj primaci ne moze...made in Korea...Seymour Duncan SH-5 Duncan CUstom na bridge poziciji...Zvuci kao Kirk Hammet (sto mozda i nije neki kompliment ali dobro sad...)
7. Yamaha Pacifica...tijelo alder, vrat maple, fingerboard rosewood...odlicna gitara...placena 250 eura a ima drvo ko da je od 500-600...ne bih je dao za mexickog fendera ni pijan...probao iste takve ali nisu tako dobre...valjda sam imao srece...Magneti Seymour Duncan SH-4 Jeff Back (opet, ali bez poklopaca i na drugo drvo, naravno) i Sh2 JazzModel...ZVuci tacno kao Jeff Back is Truth faze...Kad se otpanji distorzija skida zvuk Janicka Gersa (Opet iz Maiden) ko od shale...(valjda zato sto i janick svira alder body, rosewood fingerboard...gitaru sa JB Jr. magnetima...a oni bi trebalo da zvuce kao JB...logicno?

Pojacala...
1. Marshall JCM 800 Super Lead...model 2205 sa split chanellom i footswitchom...Made in 1983...absolute witnage...Kutija 4x12 Celestion sa G12t70 zvucnicima...zvuci kao Marshall....ne voli vecinu pedala ispred sebe...ali one koje voli...hmmmmm. Nedavno je i Vlatko Stefanovski imao priliku da ga svira...(imao sam tu chast)...i komentarisao je: "Dobbbbar Marshall"...I Rambo Amadeus...ali on nije bio odusevljen, zato sto on trazi drugaciji zvuk...clean...e pa **** ga...ne moze i jedno i drugo...
2. Na marshallu je ali se ne vidi dobro...Laney Sesssin Reverb 100...Made in UK, mozda u kasnim 80im...100w combo tranzistorac...sa Celestion G12 100K u sebi...Ko se raspitivao (na celestionovom Site-u) zna da je to top of the class Celestion zvucnik...majka za sve teske pravce...sto teze to bolje...Ubija za heavy,and numetal...Jos tranzistorac...DZdzdzdzdzdzdzd....
3. Newport...o njemu sam pisao vjerujem...ali da ponovim...Made in Japan by Fuji Music Corporation.sredina 80ih....U pretpojacalu detaljna kopija Fender Deluxe Reverba...dakle, sve je U DETALJE isto...snagaska sekcija se razlikuje jer su tu stavljene (famozne) EL 34 lampe..sto mu je dalo malo braonastiji zvuk i bolji overdrive kad se odvrne...na maloj snazi...isti fender...i lampaski ispravljac sa GZ34 lampom je zamijenjen diodnim ispravljacem...sto mu je dalo vise mooooda...i vishe dinamike...Zvucnik Celestion G12H...

Pedale:
Gornji red:
1. Digitech Digidelay, nista posebno...digitalni dilej koji nikad ne koristim...
2. Digitech Bad Monkey, Overdrive...najbolji overdrive ispod 150 eura...super kao booster za Marshalla...
3. Electro Harmonix Metal Muff, Made in New York City...Zvijer...najbolja metal pedala koju sam ja probao...bolji je cak i od Seymour Duncan Twin Tube Mayhema...
Zvuci kao metallica, ne...kao Iron Maiden...ne kao Pantera...ne kao...ma zvuci SUPER...moze kdzkdzkdzkdzkdzkdzkdzkdz...a moze i (relativno) normalna distorzija...NE MOZE overdrive iako ga proizvodjac reklamira da moze...e pa ne moze...na 1 nemas tona...na 2 imas distorziju...kako oni uspiju da izvuku overdive meni jasno nije...Dalje, pedala je kompresovana do djavola...stoga smanjivanje volume pota na gitari bash i nema nekog posebnog efekta...na 5 (dje vecina distorzija prestaje da to bude) Muff i dalje kolje...tek na 2-3 pocne da se osjeca znacajnija promjena u tonu...Dakle regulisanje distorzije sa gitare...na ovoj pedali nije bas lako izvodljivo...mala greska i ode gitara u 0...nema tona...
Pedala je netransparentna u dobroj mjeri...dakle karakter gitare bash i ne moze da se probije kroz nju...ona sve to oboji po svome...ali je to mnogo dobra boja...Inace se super slaze sa Marshallom i sa EMG magnetima...
Pisao bih o Metal Muffu danima...koga zanima vishe neka pita...

4. PRo Co Rat...classica,
5. Ds-1 Classica (slaze se sa marshallom)
6. Marshall (yes!) Guvnor II...Marshall u pedali...dobro skida taj zvuk...samo, malo tamna za moj ukus...treba joj malo otvorenosti...

Drugi red:
1. Footswithch sa Marshalla
2. KORG 1500g, ima o njemu na forumu,
3. Drvena stvar je rucno radjena navodno replika Mesa Boogie VTwin, bez nekih gluposti poput HEadphones out i sl. Bio sam zaljubljen u ovu pealu prosle godine...a onda je Stigao Twin Tube Mayhem od seymour Duncana...
3. Mayhem...Super pedala...za metal dushu dala...POtpuno lampashko pretpojachalo...Jedina MANA....NE SLAZE SE SA MARSHALLOM...NE vole se nikako...ali zato sa newportom na malom gainu daje super Santana zvuk a la Europe...ili still got the blues...na velikom gainu daje Metal do mooda...ali potpuno lapmashki zvuk..

U trecem redu je Ibanezov tuner...siroce...

Na neka posebna pitanja cu rado odgovoriti...ali u mjeri koliko budem imao vremena...Unaprijed se izvinjavam...

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 21 Aug 2008, 17:29

Sta reci... I'm speechless.. Mislim kolko opreeeemeee!!... Daj mi da se poigram koju deceniju i vracam ti... potpisacu i reves!!! hahha ;)

cool maan! :bow:

jcm 800

Post by jcm 800 » 21 Aug 2008, 17:32

dejankuki wrote:Sta reci... I'm speechless.. Mislim kolko opreeeemeee!!... Daj mi da se poigram koju deceniju i vracam ti... potpisacu i reves!!! hahha ;)

cool maan! :bow:

Uvijek si dobrodoshao...da probash naravno...Mozda jednog dana otvorim i studio...

Eh, pusti snovi...

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 21 Aug 2008, 20:51

Nad ovim slikama bih mogao da balavim danima... Ti imas vecinu gitara koje sam ja zamislio da posedujem jednog dana...
Jackson maple neck, explorer, marshall, pedale, emg, dimarzio, seymour dancan... :homer:
Sad cu da placem, ocu jaaaaaaaaaaa....

Nego, gde ti zivis i kad planiras odmor? :mrgreen: sala....

dweezil

Post by dweezil » 21 Aug 2008, 21:49

ljudi ja sam u rukama drzao Charvel San Dimas isti onakav kakav je Vai svirao u "Crossroads", to je bilo zlatno doba gitaristike. :)
Da JCM jesi ti negde u Hrvatskoj?!

jcm 800

Post by jcm 800 » 21 Aug 2008, 21:55

dweezil wrote:ljudi ja sam u rukama drzao Charvel San Dimas isti onakav kakav je Vai svirao u "Crossroads", to je bilo zlatno doba gitaristike. :)
Da JCM jesi ti negde u Hrvatskoj?!
Otkud ti to? Zbog ijekavice?! Ma ne, dje si cuo Hrvate da kazu DjE, tamo bi bilo GDJE. Ja sam iz Crne Gore. Zasto pitash?

Post Reply