Dobar stratocaster, mit ili činjenica?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Dobar stratocaster, mit ili činjenica?
Ja sam bio jako prijatno iznenadjen meksikancem koji su mi dali u jednoj sam ash radnji u americi kad sam isprobavao neki POD. Pritom ne mislim na magnete, i oni su bili ok, ali magnete je uvek lako zameniti. Ono sto me odusevilo je osecaj i kako je prijalo svirati ga. Iako je neki strat zaduzen za izivljavanje i klinci koji drndaju gitare su ga napravili na relic, ali mozda je to upravo pomoglo da se vrat "razradi" i da nekako lepo legne u ruku. Po meni je to bitniji preduslov od zvuka, jer zvuk mozes uvek doterati dobrim magnetima, a uzivanje u sviranju i zelju da opet uzmes tu gitaru u ruke nije lako doterati.
Ako idem sledeci put tamo pokusacu da nadjem da li ga jos imaju, verovatno moze da se kupi za dz
Ako idem sledeci put tamo pokusacu da nadjem da li ga jos imaju, verovatno moze da se kupi za dz

Č I NJ E N I C A 

kao sto rekoh, za mene je najbolji na svetu.

kao sto rekoh, za mene je najbolji na svetu.
joj predrazesna je, nije mi jasno kako nekome moze da bude lepsi Les Paul, ne verujem da iko ko jednom proba ovakvog Strata moze da zaboravi te obline, topao ton, neposrednost u kontaktu, i vibe koji ostavlja iza sebe
hvala tidweezil wrote:joj predrazesna je, nije mi jasno kako nekome moze da bude lepsi Les Paul, ne verujem da iko ko jednom proba ovakvog Strata moze da zaboravi te obline, topao ton, neposrednost u kontaktu, i vibe koji ostavlja iza sebe

ovde ima malo kako zvuci:
http://www.youtube.com/watch?v=wLvvIVzRYio
- Hotstepper
najs...vlada77 wrote: ovde ima malo kako zvuci:
http://www.youtube.com/watch?v=wLvvIVzRYio

pa lepo fina svirka pozzzzzzzvlada77 wrote:hvala tii meni je strat gitara za ceo zivot! ovde ima malo kako zvuci: http://www.youtube.co/watch?v=wLvvIVzRYio

ahhh divota za gledanje a i slusanje
Jos kad ne bi bili tako preterano skupi,razmisljam da pokusam da kopiram jednog. 

Svaka čast i tebi i njoj (ili njemu, zavisi kako si je krstio
). šta je još od opreme učestvovalo u snimku?

stvarno dobro zvuči i strat i tvoji prst

pa verovao ili ne, samo kroz ovaj mali plasticni korgov "preamp" (mini procesor, ni ja ne znam sta je) za gitaru, tako smesna stvar, a dugo sam je trazio zato sto je stvarno dobra ako hoces da ides direktno u komp sa gitarom. i nista drugo. vise se valjda i ne pravi, kratko vreme se pravio ovaj procesorcic (?).Gagi wrote:Svaka čast i tebi i njoj (ili njemu, zavisi kako si je krstio). šta je još od opreme učestvovalo u snimku?

na njemu ima par opcija amp model, cabinet i nesto malo efekata....e i hvala

to je smanjena verzija onog ax10g, imao sam ga pre jedno 5 godina. U novije vreme slican je line6 pocket pod. On ima jos bolje modele. Ne znam ni sto sam prodao moj 

Ja pricam... boj ne bije oprema od 1000000 evra, vec ponekad male stvari imaju ogromnu moc!!!
offtopic..
Taj korg sam probao i odusevio se.. probao sam i za bass.. kako taj ampworks opako radi, ne mogu da opisem...
jes da bih ga kupio, ali ne bih dao preko 3000 za njega... a da radi, RADI..
ovo je jedini procesor od korga koji mi se svidja...
p.s. pa AX10g je kasniji "nadogradjeni model.. ovaj je osnovni...
offtopic..
Taj korg sam probao i odusevio se.. probao sam i za bass.. kako taj ampworks opako radi, ne mogu da opisem...
jes da bih ga kupio, ali ne bih dao preko 3000 za njega... a da radi, RADI..
ovo je jedini procesor od korga koji mi se svidja...
p.s. pa AX10g je kasniji "nadogradjeni model.. ovaj je osnovni...