Saveti o Setupu Gitare
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Saveti o Setupu Gitare
pa ok ali treca zhica mu je prilichno tanka za 013 set, takodje cetvrta i peta po gauge-u spadaju u 011 set.
- Highway One
ZOZON wrote:I'd never met anyone who could fry an amp quicker than Stevie Ray Vaughan. I saw pleanty of smoke coming out of his amps!"
Cesar Diaz
His string sizes in 1984 were generally .013, .015-.016, .019, .028, .038, and .056-.060. In the 1970s, his high E could sometimes go as high as a .018!
By the time 1989 rolled around, Rene convinced him to use a .011 or .012 to save his fingers. STA KAZETE NA OVO? KAKO ON SETAPUJE GITARU????

Nije stvar u tome, pogledaj ako dobro znas eng. on je stavljao na e1 18-ice jedno vreme. his high E could sometimes go as high as a .018!dweezil wrote:pa ok ali treca zhica mu je prilichno tanka za 013 set, takodje cetvrta i peta po gauge-u spadaju u 011 set.
Evo mene opet, evo mene opet...
Da li je preporucljivo da SVE opruge (federi) za Fender Strata budu iz istog kompleta? Ima li uopste razlike u dimenzijama i tenzijama?
Trenutno imam tri, a zelim da stavim jos dva zbog desetki.
Da li da zamenim sve (kupim pet komada) ili da samo dodam dva?
Hvala!
Da li je preporucljivo da SVE opruge (federi) za Fender Strata budu iz istog kompleta? Ima li uopste razlike u dimenzijama i tenzijama?

Hvala!
predpostavljam da su te tri na prvoj srednjoj i poslednjoj poziciji...zato dodaj jos dve na prazna mesta izmedju i gotova stvar...
Hvala na brzom odgovoru! 

Po mom mišljenju - stvar slobodnog izbora.
Može da radi sve što ti padne na pamet, sem ako ga u toku experimentisanja ne zezneš!
Više ti se isplati da kombinuješ, tj kupiš samo dva, ali pre toga bi mogao da probaš ovo:

A ima i ovde dosta saveta:
http://members.tripod.com/~AFH/Tips.html
P.S. Samo pazi kako ih skidaš i stavljaš. Ja sam, igrajući se federima, na Pacifiki nekoliko puta valjana uštinuo prste!
Edit: Dosta ljudi tenziju tih federa povećava/smanjuje tako što zavrće/odvrće ta dva velika šrafa koja su u drvetu. Ne znam koliko je to pametno, ali znam da radi.

Može da radi sve što ti padne na pamet, sem ako ga u toku experimentisanja ne zezneš!

Više ti se isplati da kombinuješ, tj kupiš samo dva, ali pre toga bi mogao da probaš ovo:

A ima i ovde dosta saveta:
http://members.tripod.com/~AFH/Tips.html
P.S. Samo pazi kako ih skidaš i stavljaš. Ja sam, igrajući se federima, na Pacifiki nekoliko puta valjana uštinuo prste!

Edit: Dosta ljudi tenziju tih federa povećava/smanjuje tako što zavrće/odvrće ta dva velika šrafa koja su u drvetu. Ne znam koliko je to pametno, ali znam da radi.
Last edited by guv'nor on 30 Mar 2009, 00:32, edited 1 time in total.
Prsti nisu problem, hvala. 

Samo dodaj dva.sinisake wrote:Evo mene opet, evo mene opet...
Da li je preporucljivo da SVE opruge (federi) za Fender Strata budu iz istog kompleta? Ima li uopste razlike u dimenzijama i tenzijama?![]()
Hvala!

@ guv'nor
Jel to slika tvoje gitare?
Ako da, koliko po tebi (ili kome god ko zna odgovor

Ljudi kazu da je velika razlika izmedju tog punog i onog zakosenog na kraju. Vise sustain-a navodno a i ti mali metalni kruzici na zicama se zaustavljaju skroz na ulazu u block... ili kako vec da se izrazim... za razliku od zakosenog gde idu negde do pola, pa bi i to navodno trebalo da pomogne...
Jel ima neko nekakvo misljenje o ovome?
Funkomat wrote:@ guv'nor
Jel to slika tvoje gitare?
Ako da, koliko po tebi (ili kome god ko zna odgovor ) utice taj veliki tremolo block na zvuk?

Prvo ne znaš koju gitaru sviram, a posle pretpostavljaš da ne znam ni odgovor...

Ja kuburim sa hardtail stratovima, trenutno je Robert Cray.
A odgovor, ipak, ne znam iz prve ruke

Pa znaš onaj link koji sam okačio kada si tražio offsetovana-a-vintidž sedla za strata?
Tamo se kao upgrade opcija za standard stratove nudi i taj Big-Block.
Javiće se valjda neko ko sve to znade iz prve ruke.

Izvini... Ovo bas nije bilo lepo od mene.
Znam da oni to prodaju ali cisto sumnjam da vredi 60$ + postarina + sta ja znam...
Guitar fetish ima nesto slicno za mnogo manje...

Znam da oni to prodaju ali cisto sumnjam da vredi 60$ + postarina + sta ja znam...
Guitar fetish ima nesto slicno za mnogo manje...
Ma da, dobre cene.
Ima tu i fora sa materijalom i sa masom i....
Ali neću ja da davim kada sviram samo hardtailove (ne svojevoljno
), sigurno će se javiti neko ko zna.

Ima tu i fora sa materijalom i sa masom i....
Ali neću ja da davim kada sviram samo hardtailove (ne svojevoljno

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
NI ja nisam obratio paznju da taj Cray ima hardtail! Meni je to do YAYA! Ionako sam svaki strat koji sam imao, zatezao skroz, a i na Aria Pro II sam skinuo feder i rucicu od bigsbyja, jer lep je trip sa tremolom, ali ne zelim da ga kompenzujem za nerastimavanje i jos neke prednosti fiksnog bridge-a. Kako ko voli u principu, ali da biram, uzeo bih uvek hard tail strata.
Bila je davno i prica o tome da li je "bolje" svirati hardtail ili fixiran tremolo, tj. ne koristiti ga uopste (Clapton style
)... ima i tu brdo teorija...

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Par pitanja:
Na Jednoj gitari - Peavey Telecaster, koju najcesce sviram, (a posto je najcesce sviram najcesce i menjam zice), desilo mi se od 13tog februara pa do sad da su mi na probi pukle 3 zice iz istog kompleta (pa sam is zakrpio) . Da li moze da bude do kobilice, posto mi se cini da tu pucaju... Sa kompletom pre tog nije bilo neke frke, a sa kompletom pre ta dva mi je pukla bila D zica i to u sred svirke u NS... Da ja menjam tu kobilicu???? Grafitnu neku???
Na 335 kopiji mi malko krckaju potovi (kao da je usla prashina u njih...) sa cim da ocistim i gde to da kupim???
E....da
U stvari to je to.. jeste par - dva pitanja...
HVALA SVIMA KOJI ODGOVORE UNAPRED!
inace da ne zaboravim koristim iskljucivo Ernie Ball 0.10 standardne zice. (one zhute)
Na Jednoj gitari - Peavey Telecaster, koju najcesce sviram, (a posto je najcesce sviram najcesce i menjam zice), desilo mi se od 13tog februara pa do sad da su mi na probi pukle 3 zice iz istog kompleta (pa sam is zakrpio) . Da li moze da bude do kobilice, posto mi se cini da tu pucaju... Sa kompletom pre tog nije bilo neke frke, a sa kompletom pre ta dva mi je pukla bila D zica i to u sred svirke u NS... Da ja menjam tu kobilicu???? Grafitnu neku???
Na 335 kopiji mi malko krckaju potovi (kao da je usla prashina u njih...) sa cim da ocistim i gde to da kupim???
E....da
U stvari to je to.. jeste par - dva pitanja...

HVALA SVIMA KOJI ODGOVORE UNAPRED!

inace da ne zaboravim koristim iskljucivo Ernie Ball 0.10 standardne zice. (one zhute)