Šta ste lepo od opreme probali ovih dana :-)

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
DrGreenthumb
MF veteran

Re: Šta ste lepo od opreme probali ovih dana :-)

Post by DrGreenthumb » 23 Oct 2009, 20:53

cccira wrote:A koja je poenta kupovati gitaru koja ti ukazuje na greske koje inace ne bi primetio? :)

btw. mislim da je to da se greske cuju vise na musicman-u ogroman bullsheise. Gitara kao gitara, nema tu neke magije...
Ehhh, ja prvi bih rekao da je to tezak bullshit (kao i za sve ostale teorije zavere and such), al' Boga mi, moram da priznam da (makar ovaj Pet koji posedujem) trazi xtremno preciznu i artikulisanu svirku. Nema tog gaina koji ce ga zamuljati da sakrije losu dinamiku i nepreciznost. Koliko samo puta sam gledao nekoga kako pun nestrpljenja i iscekivanja Godly shred tona o kojem je sanjao uzima me beauty i posle par minuta kao pokisao je ostavlja uz komentar - pa nije lose, ALI vise sam ocekivao :) Pick-up-i su dosta nisko postavljeni (fixirani bez mogucnosti podesavanja) i relativno slabog output-a, ali kad donesete vuspra na svirku ili studio, otpanjite sve na 11 i cujete samo ono sto treba da se cuje skapirate poentu. Svo ono sonicno djubre je nestalo iz mixa, sad, trazi vrlo ozbiljnu vezbu i preciznu tehniku, ali nagradjuje trud thats fo shizza... Anyway, pro's choice, mada pati od nedostatka karaktera, granted, zavisi ko sta voli :) Mene je uvek kupovala cinjenica da je to instrument koji je pravljen da se svira, sve na njemu je podredjeno ergonomiji i zahtevima sviranja, bez bullshit ukrasa i gimmick-a, no corners cut, sve je u funkciji funkcije :D Impresivno...

nebojsak

Post by nebojsak » 23 Oct 2009, 21:49

Ovaj moj Gherson je takav, pogotovo otkad sam mu zabio D Activator u bridge. Nikad u životu nisam bio prinuđeniji da budem precizan, svako sitno prevlačenje preko žica se čuje, svaki pip, tačno se izvali razlika između svinjskog i 3/4 svinjskog pritiskanja žice na pragu, plus je nikad potrebnije opako štopovanje okolnih žica koje se ne sviraju u tom trenutku. Za godinu dana ću biti makar Dersu, ako ne i Pečurka.

Još imam i visoku akciju, pa kad zavrnem žicu ispod one iznad, svaki dodir noktom proizvodi ono tiho nj, koje se u ovom slučaju čuje znatno jače.

dweezil

Post by dweezil » 23 Oct 2009, 21:57

joj i ja sam na mojoj imao bash bash visoku akciju i ono bilo koje heavy zice da metnem i 011 i dalje sve je mekano, za divljacki rilji i vibrato je strava, sustaina i previshe, posebno je super za chekiranje pedala koje sklepam, al kad pokusham da nesto smislenije odasviram veoma je tesko nesto brze zasvirati i za pojas zadenuti, recimo kad su visoko zice onda mi je Dunlop Tortex Standard 1mm i 1,12 mm najzgodnija za to, al kako krenem da spustam zice jednostavno treba nesto mekse da amortizuje svo to krljanje. :metal:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 30 Oct 2009, 13:19

Danas sam se posle faxa prosetao i neplanirano probao ovo:
Image
http://www.ibanez.com/ElectricGuitars/model-RG1527
al, jbg, guzva bila neka, pa sam se samo kratko druzio sa njom.

Jako je svirljiva gitara, verovatno zbog tankih zica, cini mi se da su na mojim gitarama deblje E zice nego ona debela B zica. :O.o: Vrat je fantastican, daleko ispred wizardII koji je na ovim jeftinim. Ali, avaj(?!) ::ranting:: ( :lol: ) gitara ima totalno bezlican ton. Dosadan i sterilan. Magneti rezu, ali bez ikakvog karaktera. Naravno da je na to uticao i Frontmen 65r kroz koji su mi dali da sviram, ali i dalje ne mogu da se otmem utisku da je gitara, pa, da kazem dosadna za sviranje... Za tih nekih 5-10 minuta, nisam uspeo da probam klin... :hide: :lol: :lol:
U poredjenju sa APEX2, ova gitara je imala bezlicniji ton, iako je zbog pojacala koje sam mogao da diram :lol: nesto bolje zvucala. Verovatno da sam se bar malo poigrao sa onim Ibanezovim pojacalom, APEX2 bi pojeo ovog RG-a na polju tona, ovako je mrtva trka koja mi se gitara manje svidja tonski (verovatno bi pre uzeo APEX2, ali morao bih da ih uporedim head to head). APEX je jeftiniji, ispod 70k je, a ovaj je 94k. I dalje, i S serija i LTD EC1000 su daleko ispred ove dve gitare, mada je to ipak poredjenje baba i zaba.

MUzzY

Post by MUzzY » 30 Oct 2009, 17:29

dweezil wrote:joj i ja sam na mojoj imao bash bash visoku akciju i ono bilo koje heavy zice da metnem i 011 i dalje sve je mekano, za divljacki rilji i vibrato je strava, sustaina i previshe, posebno je super za chekiranje pedala koje sklepam, al kad pokusham da nesto smislenije odasviram veoma je tesko nesto brze zasvirati i za pojas zadenuti, recimo kad su visoko zice onda mi je Dunlop Tortex Standard 1mm i 1,12 mm najzgodnija za to, al kako krenem da spustam zice jednostavno treba nesto mekse da amortizuje svo to krljanje. :metal:
E, isto kod mene! Ko god da je probao moju gitaru prvi komentar mu je, u je koliko ti je visoka kacija! Plus i sa 11cama je i dalje mekana :( ... ocu jos tenzije! Al' zato sustain ubi! Prosto je milina kad ne moras da odvalis gain!
Probacu bas da uradim suprotno od standardnog dizanja pickupa na 2-3mm od zica pa cu da ih spustim i da vidim (cujem) da li je bolje.

tHe bLuEsMaN

Post by tHe bLuEsMaN » 05 Nov 2009, 13:22

Juce sam probao Vox Satchurator,Satrianijevu pedalu.I mogu vam reci da je prilicno dobra!Moze sa njom da se svira i laksa distorzija,a moze i heavy metal.Jednom recju ODLICNA! :lol: :XD: 8)

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 26 Nov 2009, 20:29

Razmisljajuci o tome sta ciniti sa mojim instrumentima (zapravo jednim :mrgreen: ), danas sam uradio jedan kratak uporedni test:
ImageVSImage

Jackson DX10D VS Ibanez RG350

Zanimalo me je da li je ovaj Jackson ista bolji od ibaneza. Specifikacije su im prakticno iste, a cene novih isto tako veoma slicne. Basswood telo, maple vrat sa rosewoodom, HH vs HSH konfiguracija, floyd. Pre svega me je zanimao klin ovaj put (malo neobicno zar ne? :mrgreen: ). Od prilike, znam sve mane i vrline ibaneza, pa mi je bio potreban samo kao referenca. Ocekivao sam da ce biti mala razlika izmedju gitara. Probao sam ih na roland cubeu, na istim presetima. Razlika je bila ipak znatno veca. Klin ton ibaneza na neck-u je bio nekako mid-scoop ovan, a na bridgu je bilo preterano mnogo visokih. To je bas ono sto zameram i mojoj gitari (nema nikakvog iznenadjenja :) ). Jackson je bio mnogo prijatniji uhu na klinu. Na driveu je isto tako Ibanez bio standardan, a Jackson ga je ipak ponizio :metal: :mrgreen: . Ocekivao sam manju razliku u kvalitetu drive-a, tako da sam izasao very pleased. Klin je bio slag na torti.

Sto se kozmetickih razlika tice, Ibanez ima binding na vratu, a Jackson mother of pearl inlay-e koji izgledaju mnogo do jaja... :mrgreen: Vratovi se dosta razlikuju. Cak se razlikuje i wizardII na mojoj i ovoj sto sam svirao. Na mojoj ima tanak sloj bezbojnog laka koji mi se ne svidja. Posle Jacksonovog vrata, ibanezov je delovao kao bejzbol palica (mozda se tripujem, ali imam utisak da je na mom ibanezu tanji vrat nego na ovom sto sam probao)... :mrgreen: Gitare nisu imale nikakvu znacajnu manu da se da primetit...

Ostaje mi jos pitanje, da li cekati, vrebati oglase i kupiti DK2 ili ovog... :kokice: njah, videcemo... :mrgreen:

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 26 Nov 2009, 20:53

E ja sam danas bio do NS-a da trazim adapter za de7, i posto naravno nigde nije bilo adaptera ispod 2000din,a nisam imao vise sta da radi, otisao sam do Mitrosa da smaram najneljubaznije osoblje neke muzicke kuce :mrgreen:
istina ovaj put su bili nesto bolji,osim sto me je na pocetku jedan od njih ubedjivao da ne probavam i fulldrive i 70' fuzz jer su to dve razlicite pedale, mada se posle ispostavilo da ne zna sta je 70' fuzz, naravno sve je to radio,dok je obuvao jednu patiku...ali za to ima druga tema....
dakleM probao sam fulldrive 2, 70' fuzz i Highway One strata...
Fulldrive mi se bas dopao zvuk, pravi mekani drive, peva strat, onaj comp cut kao da malo smiri drive,ne znam ni ja kako da se izrazim... :) lepo reaguje na volume pot, kao i sto lepo reaguju potovi na pedali...sve u svemu fin zvuk, medjutim ono sto mi se uopste nije dopalo to je onaj boost prekidac...tj. uopste ne kontam njegovu poentu, samo dodaje gain, i to uglavnom zvuci prezasiceno nekako, meni totalno nepotrebno....mislim da je mnogo bolje bilo da su tu ubacili nesto da pojaca signal, ovako samo doda drive-a, a onda mi gitara nekako zvuci jos tise i suvise kompresovano....
70' fuzz me je iznenadio, iskreno, ocekivao sam neki ostar fuzz, sa dosta gaina, medjutim i kada je sve bilo na max gitara se bas lepo culo, sve mi je nekako transparentno....doduse ja nisam svirao mnogo fuzz-ova pa mozda tako i treba da zvuci,ali zvucao mi je kao neki overdrive....jako mi se svideo zvuk! I kontam da pored nje i ne treba jos neka drive pedala.... :)
Strat je bio ok, ne mogu bas da ga nesto ocenjujem jer su zice bile standardno stare 100god, malo cudan vrat i uopste akcija, ne mogu da kazem previsoka, samo nekako cudna...ali sve u svemu ne kontam sto mnogi toliko ne vole HW1 seriju....ustvari kontam.....ne vredi te pare, inace je ok :)
Inace nisam siguran koliko je sve ovo pomoglo, jer osim sto su zice bile bas stare,i pojacalo je bilo dosta samnjeno,i zabudzeno negde,da nisam mogao da vidim kontrole na pojacalu.... ali sam bar stekao neki utisak o nekom karakteristicnom zvuku tih pedala :)

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 27 Nov 2009, 00:32

Jel znas mozda koliko tacno kosta 70 fuzz?

sl0e

Post by sl0e » 27 Nov 2009, 00:38

Ja sam gledao ovde u Bg-u, bilo je oko 19 hiljada:)

xspaceman

Post by xspaceman » 27 Nov 2009, 01:13

sl0e wrote:Ja sam gledao ovde u Bg-u, bilo je oko 19 hiljada:)
badava! :lol:

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 27 Nov 2009, 16:14

sl0e wrote:Ja sam gledao ovde u Bg-u, bilo je oko 19 hiljada:)
tako je i u NS :)

guv'nor

Post by guv'nor » 28 Nov 2009, 12:21

Guitar_thrill wrote:medjutim ono sto mi se uopste nije dopalo to je onaj boost prekidac...tj. uopste ne kontam njegovu poentu, samo dodaje gain, i to uglavnom zvuci prezasiceno nekako, meni totalno nepotrebno....mislim da je mnogo bolje bilo da su tu ubacili nesto da pojaca signal, ovako samo doda drive-a, a onda mi gitara nekako zvuci jos tise i suvise kompresovano....
Neki ljudi vole taj prezasićeni & kompresovani zvuk, a neki ga opet koriste tako što drive nameste dosta nisko, ili neki minimalni brakeup ili clean boost, pa kada uključe boost switch, dobiju tzv "normalni" drajv. :)
U svakom slučaju glasam za ovo drugo rešenje. I verovatno se ne bi toliko "gušio" da sa ga "gurnuo" na 18V, baterija od 9V i ne može da mu da neki preterani headroom.

Bilo kako bilo, za ultimativno igranje i odabir da li ćeš više drajva i kompresije ili samo isti zvuk ali glasnije (tj boost ispred gain-a ili boost iza gain-a) postoji jedna druga spravica i zove se GT-500. :D :ziveli:

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 28 Nov 2009, 14:04

guv'nor wrote: Bilo kako bilo, za ultimativno igranje i odabir da li ćeš više drajva i kompresije ili samo isti zvuk ali glasnije (tj boost ispred gain-a ili boost iza gain-a) postoji jedna druga spravica i zove se GT-500. :D :ziveli:
eto novog razloga da maltretiram osoblje mitrosa :mrgreen: :ziveli:
doduse ja sam nesto razmisljao o tom SD Pickup boosteru sto ti imas....e sad ne znam kolika je razlika izmedju tih pedala? :)

guv'nor

Post by guv'nor » 29 Nov 2009, 14:40

Guitar_thrill wrote:eto novog razloga da maltretiram osoblje mitrosa :mrgreen: :ziveli:
Samo nemoj da ih teraš da ti daju da probaš ovaj GT500
Image
već ovaj GT500
Image
:mrgreen:
Guitar_thrill wrote:doduse ja sam nesto razmisljao o tom SD Pickup boosteru sto ti imas....e sad ne znam kolika je razlika izmedju tih pedala? :)
Izvini, nisam baš najbolje povezao, razlika između kojih pedala? SD PB je clean boost, sa opcijom za simulaciju vintage i hot humbucker-a, nema taj ni trunke drajva u sebi. Njegova uloga je da iznenadi pojačalo, ako stoji poslednji u lancu, ili da iznenadi drajv pedale, ako stoji prvi u lancu (kao što čika Simor i preporučuje).

Post Reply