Ako hocu slashov zvuk moram se privikavati na 0.11 nema mi drugesinisake wrote:Laksi legato, ali nije to to... Vracam se na desetke, a kad budem u kondiciju, 0.11 EB super stinky, pa kud puklo da puklo!
![]()
Žice za električnu gitaru - razmena mišljenja i predlozi.
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- johnny_b_good
Re: Zice za elektricnu gitaru... razmena misljenja i predlozi.
Moras poceti da skupljas mnogo parajohnny_b_good wrote:Ako hocu slashov zvuk moram se privikavati na 0.11 nema mi drugesinisake wrote:Laksi legato, ali nije to to... Vracam se na desetke, a kad budem u kondiciju, 0.11 EB super stinky, pa kud puklo da puklo!
![]()
- johnny_b_good
- mislim_stvarno
danas sam stavio ovo:

Navodno imaju neki poseban sloj da ih sacuva na duze vreme... videcemo... Obisao par prodavnica, i nigde nemaju ghs boomers hibride
, i onda mi lik predlozi ove, navodno duze traju... Jos pola crne, pola hrom, reko' "daj!"
zezam se malo... 200kinti su skuplje od boomersa iste debljine, pa reko' da probam.
a na gitari izgleda ovako:

bas strana fabricki pocrnela
nisam ih vise od pola sata svirao, ali mogu da kazem da mi se cini da su svetlije od EB, sad ne znam tacno u cemu je stvar, da li zbog debljine (eb 10-52, ghs 10-46), da li zbog toga sto su sveze, a eb vec zardjale, ili mozda samo nacin proizvodnje... Definitivno deluju svetlije od rotosound 9-46 koje su na drugoj gitari, a do sada je ta gitara bila svetlija sa bilo kojim zicama.
Isto tako, ova debljina mi vise ne odgovara itch. Od sada samo hibridi, 10-52(54) ili 9-46. Ovako, bas mi je pretanak, a treble predebeo.
btw, da li postoji neki komplet 9-52? (tri zice iz kompleta 9ki, tri iz kompleta 11ki, ili 2 iz 9, 2 iz 10, 2 iz 11)

Navodno imaju neki poseban sloj da ih sacuva na duze vreme... videcemo... Obisao par prodavnica, i nigde nemaju ghs boomers hibride
a na gitari izgleda ovako:

bas strana fabricki pocrnela
nisam ih vise od pola sata svirao, ali mogu da kazem da mi se cini da su svetlije od EB, sad ne znam tacno u cemu je stvar, da li zbog debljine (eb 10-52, ghs 10-46), da li zbog toga sto su sveze, a eb vec zardjale, ili mozda samo nacin proizvodnje... Definitivno deluju svetlije od rotosound 9-46 koje su na drugoj gitari, a do sada je ta gitara bila svetlija sa bilo kojim zicama.
Isto tako, ova debljina mi vise ne odgovara itch. Od sada samo hibridi, 10-52(54) ili 9-46. Ovako, bas mi je pretanak, a treble predebeo.
btw, da li postoji neki komplet 9-52? (tri zice iz kompleta 9ki, tri iz kompleta 11ki, ili 2 iz 9, 2 iz 10, 2 iz 11)
Mozes da kupujes zice na komad.....
Inace jel probao neko Dr na gitari sa floydom.....
na netu procitah da lako pucaju, pa mogu da zamislim kako bi pukle na gitari sa floydom kad krene divljanje.......
Inace jel probao neko Dr na gitari sa floydom.....
na netu procitah da lako pucaju, pa mogu da zamislim kako bi pukle na gitari sa floydom kad krene divljanje.......
Nikad nisam video crne metalne zice na gitari.
Sad ih stavio, na prvu zvuce ok. Cekamo par dana da vidimo kako ce da se pokazu
Samo 10/46
Au, vazda me zbuniš sa tim super stinky...Super Stinky su .009, u pink pakovanju, a Power Stinky su .011, u purple pakovanju... Jeste pomalo slična boja pakovanja, ali ne bih se zbunio sigurno pošto stvarno dugi niz godina koristim Power Slinky. Pardon, Stinkysinisake wrote:Laksi legato, ali nije to to... Vracam se na desetke, a kad budem u kondiciju, 0.11 EB super stinky, pa kud puklo da puklo!
![]()
A, hvala na ispravci, Kris. 
kako ide sa 11 sinisake?
Ja ne bih smeo da stimujem moju tamburu u e stim sa njima
Ja ne bih smeo da stimujem moju tamburu u e stim sa njima
He, he, pa cekaj, mora to postepeno... idem sad jope na desetke, pa onda tek... za jedno mesec-dva...

Joj, ja probao jednom les paul-a doublecut sa 0.11, i sajle su to
ali cini mi se da se da privici. Ionako je kraca skala, a slash stimuje za polustepen nize 
A nemam pojma... Ja eto sada i na dugoj skali koristim .011, a na kratkoj skali sam oduvek koristio .011 i može na dugoj skali da prođe .010 ali nikako tanje od toga. Može biti da je to zato što koristim Ernie Ball, a nešto su mi objašnjavali ljudi koji to detaljnije prate da su one malo mekše pod prstima, valjda je core wire tanja kod njih, pa i ove masivnije žice nisu tako opake.