Bogme, teško k'o đavo. Ne smem da preterujem, ali bezmalo je veliko kao da unutra staju 2x12 zvučnici. Inače, ja sam jedan od ovih koji neće moći da se organizuju za nedelju, inače bi stiglo i pojačalo. Žao mi je ljudi, razumite me, la familia, cinque bambini... Jednostavno ne mogu da postignem. Provedite se lepo...Hotstepper wrote:Cortexe... nije to pojachalo tako teshko...![]()
Zemlja Telecaster-a
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Zemlja Telecaster-a
Potrudićemo se da se snimi, koliko god može stati na fotoaparat (moj, a nadam se da će još neko biti dobre volje da ponese bar nešto za snimanje), pa ćemo okačiti snimak probavanja svake gitare, ako bude moguće, što detaljnije. 

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
pa ja cu poneti kameru nije frka, jel ima neko neku dobru karticu prenosnu zvucnu za ljaptop? Ima li neko SM57, ja imam betu...?
Ja ne bih nosio pedale, ako ne moram. Eventualno ako neko bas 'oce da proba nesto od mojih pedala...
Matorani Jive King je tezhak kao djavo, Peca izgleda na to ne gleda ni najmanje
al da ne smaram o tome, nije ovo tema o tome...
Ponecu vam svoje uradke, dve stare/nove Kuato Desing pedalice a to su Momentary Pulsar tremolo i Sixty Ton Angel comp/blaster, kao i Baja Real Tube Driver da probate. MI Audio Crunchbox klon za Babu Slima, dosta od mene
Funk ja bih da probam Carbon Copy kako dolikuje odvaljeno
jer ti se vishe svidja nego moj delay a Carbona sam probao pre sto godina ni ne secam se kako zvuchi
i Triangl Muff i Triangl.

Ponecu vam svoje uradke, dve stare/nove Kuato Desing pedalice a to su Momentary Pulsar tremolo i Sixty Ton Angel comp/blaster, kao i Baja Real Tube Driver da probate. MI Audio Crunchbox klon za Babu Slima, dosta od mene

Funk ja bih da probam Carbon Copy kako dolikuje odvaljeno

- Hotstepper
Cortex, shalio sam se naravno za pojachalo, al mi je zhelja da ga chujem, al ima za to vremena...
Nemanja, ja imam Line 6 ux1, to mu dodje neka externa muzichka karta, i imam netbook koji mogu da ponesem, to sve stane u ranac bez problema, jedino shto mi se chini da mi ux1 neshto crkava, ulaz ili neshto, pocheo je pucketa i da pravi prekide dok sviram preko njega... mozhemo da probamo.
Nemanja, ja imam Line 6 ux1, to mu dodje neka externa muzichka karta, i imam netbook koji mogu da ponesem, to sve stane u ranac bez problema, jedino shto mi se chini da mi ux1 neshto crkava, ulaz ili neshto, pocheo je pucketa i da pravi prekide dok sviram preko njega... mozhemo da probamo.
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Jel ima ulaz za mikrofon i kakav je ulaz? Pucketanje moze biti i do kompa...most likely je do kompa tojestHotstepper wrote:Cortex, shalio sam se naravno za pojachalo, al mi je zhelja da ga chujem, al ima za to vremena...

JA imam UX1 takodje i nisam imao nikakvih problema sa njim.
Ako vec ne nosim pojacalo, mogao bih doneti kofer sa svojim tenutnim setapom: vox v845, bad monkey, ocd klon, zvex sd2-in-1 klon, ibanez cs9, behringer vd400, digidelay, sa dodatnim napajanjem i path kablicima damse nadovezu i druge pedale koje ce se doneti...
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Eto nek neko ponese to. Snimimo zvuk preko mikrofona pa cemo sinhronizovati sa videom... Meni to nije problem da se uradi, samo da lepo klasifikujemo snimkeCortex wrote:JA imam UX1 takodje i nisam imao nikakvih problema sa njim.

Eh do jajaBaba Slim wrote:Ako vec ne nosim pojacalo, mogao bih doneti kofer sa svojim tenutnim setapom: vox v845, bad monkey, ocd klon, zvex sd2-in-1 klon, ibanez cs9, behringer vd400, digidelay, sa dodatnim napajanjem i path kablicima damse nadovezu i druge pedale koje ce se doneti...

Gledaću da ga ponesem onda... Mada, on nema nikakve veze sa zvukom ovih modernih Morley wahova. Ja lično nisam čuo jači i deblji, masniji wah od ovoga, ni na klinu ni na drajvu. no doneću pa ćete sami proceniti...
Otprilike baš ovako radi, samo u njemu nema fuzz. Uživo je mnogo bolji doživljaj doduše...
Otprilike baš ovako radi, samo u njemu nema fuzz. Uživo je mnogo bolji doživljaj doduše...
-
Fak djud...to je, bez konkurencije, najbolji wah-fuzz koji sam probao, a probao sam ih mlogo 
Btw, 2009. su bili zesce jeftini na ibeju™, oko stotinak dolarsa. Medjutim, skocila cena bolesno, prebolesno. Mora da ih je poceo koristiti neki beli pseudo bluzer, or something.

Btw, 2009. su bili zesce jeftini na ibeju™, oko stotinak dolarsa. Medjutim, skocila cena bolesno, prebolesno. Mora da ih je poceo koristiti neki beli pseudo bluzer, or something.

Ja sam taj wah, osnovnu verziju iz te Power serije iz sedamdesetih (Power jer ide direkt u struju, u sebi ima mali trafo
), kupio od svog prijatelja, gitariste Velikog Prezira (koji su Vrbašani), pre jedno sigurno 7 godina. Kada sam ga kupio, sutradan me je nazvao i rekao da je napravio katastrofalnu grešku, i naterao me je da se zakunem da ću ako ikada odlučim da ga prodam, prvo njemu ponuditi nazad.
Kada sam čuo taj wah kako radi, bio sam blago rečeno zapanjen, nikad takav wah do tada nisam čuo. A moram priznati, nisam ni od tada.
Ono što je kul kod Morlija generalno koliko sam imao prilike da vidim i na mom wahu i na nekom modenijem iz '90 koji sam imao kratko, jeste da, uglavnom u wahove iz jedne serije stavljaju svuda istu ploču, samo sa adekvatnim komponentama. U prevodu, ja imam osnovnu verziju waha, ali kad otvoriš i vidiš ploču sa kolom, jasno se vidi da je predviđeno mesto za komponente da bi se pretvorio u fuzz-wah, ili volume-wah, pa ono, ko voli nek izvoli.
Verovatno zbog smanjivanja troškova proizvodnje - svuda ista ploča, dizajnirana tako da može da se sa različitim komponentama odradi u 3 različite verzije...
Sada ga ne koristim neko vreme od kako sam sklopio mali kompaktniji board, jer je prevelik, bukvalno je on sam kao pola sadašnjeg setupa.
Ali dopizdelo mi je to št oga ne koristim, razmišljao sam poslednjih par dana i prelomio - sada rasprodajem sve pedale, i hoću da se svedem na minimum i da ponovo koristim Morley-a, da kupim neki dvokanalni drive (bacio sam oko na Plexitone), delay i tačka. Eventualno neka modulacija, ali razmisliću o tome. Štimer je nužno zlo, naravno.

Kada sam čuo taj wah kako radi, bio sam blago rečeno zapanjen, nikad takav wah do tada nisam čuo. A moram priznati, nisam ni od tada.
Ono što je kul kod Morlija generalno koliko sam imao prilike da vidim i na mom wahu i na nekom modenijem iz '90 koji sam imao kratko, jeste da, uglavnom u wahove iz jedne serije stavljaju svuda istu ploču, samo sa adekvatnim komponentama. U prevodu, ja imam osnovnu verziju waha, ali kad otvoriš i vidiš ploču sa kolom, jasno se vidi da je predviđeno mesto za komponente da bi se pretvorio u fuzz-wah, ili volume-wah, pa ono, ko voli nek izvoli.

Verovatno zbog smanjivanja troškova proizvodnje - svuda ista ploča, dizajnirana tako da može da se sa različitim komponentama odradi u 3 različite verzije...

Sada ga ne koristim neko vreme od kako sam sklopio mali kompaktniji board, jer je prevelik, bukvalno je on sam kao pola sadašnjeg setupa.
Ali dopizdelo mi je to št oga ne koristim, razmišljao sam poslednjih par dana i prelomio - sada rasprodajem sve pedale, i hoću da se svedem na minimum i da ponovo koristim Morley-a, da kupim neki dvokanalni drive (bacio sam oko na Plexitone), delay i tačka. Eventualno neka modulacija, ali razmisliću o tome. Štimer je nužno zlo, naravno.
-
Robert?
Ako, i treba, ako prodajes. Ne znam, nisam probao wah fuzz gde su obe funkcije tako prehebane, ja bih pristao na to , makar i u odvojenim pedalama.
Jeste stvar ukusa na kraju, ali niko nije tako dobro odradio isti tip pedale, vox, sola/colorsound, schaller, da ne spominjem celu ekipu retro pedala sa wahom bez induktora (koje volim) i mnogo boljim fuzzom nego sto je wah, ili obrnuto. Ovde je sve potpuni krem sto se tice zvuka, da ne pricamo o najboljem kucistu ikada.
Secam se koliko sam bio odusevljen kad sam provalio zavesa™ mehanizam za wah zvuk. Nek te sluzi sto godina.
Ako, i treba, ako prodajes. Ne znam, nisam probao wah fuzz gde su obe funkcije tako prehebane, ja bih pristao na to , makar i u odvojenim pedalama.

Jeste stvar ukusa na kraju, ali niko nije tako dobro odradio isti tip pedale, vox, sola/colorsound, schaller, da ne spominjem celu ekipu retro pedala sa wahom bez induktora (koje volim) i mnogo boljim fuzzom nego sto je wah, ili obrnuto. Ovde je sve potpuni krem sto se tice zvuka, da ne pricamo o najboljem kucistu ikada.

Secam se koliko sam bio odusevljen kad sam provalio zavesa™ mehanizam za wah zvuk. Nek te sluzi sto godina.