Gitara Iz Vaših Snova?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
mislim_stvarno

Re: Gitara Iz Vaših Snova?

Post by mislim_stvarno » 28 Mar 2009, 11:27

LazaRocker wrote:a kad gledam ibaneza imama nekako imam utisak da je ta siljata glava stavljena samo da ne bi spolja podsecao na strat toliko
Pa to i jeste super strat, ali mora po necemu da se razlikuje. Mora da ostavi svoj pecat fabrika, da bude prepoznatljiva. Aj ti dizajniraj jednu gitaru koja ce biti udobna za sviranje kao strat a da ne lici na strata!!!!
LazaRocker wrote:ne volim gitare koje izgledaju ,,opako", ,,mocno" i ,,metalski". Jednostavno mislim da sto je vise lickaju spolje, manji ce pravih kvaliteta da ima. predrasuda.
Kakav se to kvalitet gubi ako vise para uloze u finalnu obradu?
Da li mislis da je Ibanez prestige ili Jackson RR1 losija gitara od Squier Bulleta samo zato sto izgleda metalski, a ovaj vise lici na strata?

Sve gitare manje ili vise lice jedna na drugu , i vuku iste korene(jbg, trup vrat shest zica...), i jedini nacin da se razlikuju su te sitnice, malo zasiljena glava i rogovi, nove boje, i tako neke slicne gluposti...

Image
Da li je ovo metalska gitara samo zato sto je rog siljatiji od Gibsona???

Ne znam, ali cini mi se da B.C.Rich ima najoriginalnije modele koji na prvi pogled nisu strat i LP... Ne kazem da mi se svidjaju, ali onaj warlock, warbeast, su gitare koje je valjda bash BC poce prvi da fura...

A sto se rogova tice, pa jbg, neko jednostavno ne ume da bude objektivan pa da kaze da bar malo lice...

LazaRocker

Post by LazaRocker » 28 Mar 2009, 11:37

pazi brate ja sam rekao da je to sto vise lickaju spolja to manje ima ,,unutra" moja uvrnuta predrasuda. A SG mi ne asocira na djavola, i ja sad nisam nimalo objektivan sad sam corav i tako to... meni brate sa djavolom nema nikakve veze, ok ae mozda malo lici ali nista vredno pomena...

sinisa88

Post by sinisa88 » 28 Mar 2009, 11:42

Auuu bre ljuuuudi! To je sve stvar ukusa i ne glupo je raspravljati o tome! Ova tema i sluzi da ljudi izloze sta najvise vole ili zele da imaju, a ne da jedni drugima namecu sta treba da vole. Meni licno po svemu najvise lezi Les Paul, ali to je moj ukus. Zapravo, bas mi se dopada sto su ukusi toliko razliciti. :) :D Pozdrav svima! Peace! :ziveli: :D

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 28 Mar 2009, 11:51

LazaRocker wrote:pazi brate ja sam rekao da je to sto vise lickaju spolja to manje ima ,,unutra" moja uvrnuta predrasuda. A SG mi ne asocira na djavola, i ja sad nisam nimalo objektivan sad sam corav i tako to... meni brate sa djavolom nema nikakve veze, ok ae mozda malo lici ali nista vredno pomena...
Lepo sto si sam skapirao da je to predrasuda, pogotovo sto si jako mlad da bi se lozio na vintage/relic fore, barem iz pravih razloga. Otherwise, Rob Williams (aka Woodworm) ne bi u zivotu prodao neki od njegovih masterpiece-a...
Image

Bottomline - gitaru u sake, dzaba ti 50 dina stara gitara ako ne znas sta ces sa njom :)

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 28 Mar 2009, 12:06

http://www.gibsonguitarheaven.com/gibson-sg.html
Obrati paznju na prvi pasus, kako u kratkim crtama opisuju gitaru, a ima jos dosta takvih opisa samo ako ne mrzi coveka da trazi...

I djavolak na angusovom sgu ima te kratke zakrivljene rogice...
nesto ovakvo...
Image

evo gitara, radjena da bude izmedju SG i LP, ali nema ni pola aluzija na djavola kao sg
Image

Aj da ne davimo vise, ako tebe ne podsecaju ok. Ako ti mislis da su Ibanezi i Jacksoni kante koje su pravljene da izgledaju opasno, a da nemaju "pravih kvaliteta" jer je vise vremena potroseno na shiljenje, ok. Nema vise sta da se prica...

LazaRocker

Post by LazaRocker » 28 Mar 2009, 12:27

mislim_stvarno wrote: Ako ti mislis da su Ibanezi i Jacksoni kante koje su pravljene da izgledaju opasno, a da nemaju "pravih kvaliteta" jer je vise vremena potroseno na shiljenje, ok. Nema vise sta da se prica...
E mislim da sad preterujes. NIKAD neces da me cujes kako pricam za Ibaneze i Jacksone da su kante koje su pravljene da izgledaju opasno. Ja postujem svaku gitaru kakva god da je(osim onih roze). Meni je Ibanezov zvuk totalno dojajan, a sa Dzeksonom nisam imao nekog iskustva.
Lepo sam ti rekao da je to predrasuda, da sto gitara izgleda modernije i opakije to ima losiji zvuk, ja znam da to nije tacno, ali to je neki moj trip. I dobro ajde ubedili ste me za SG-a.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 28 Mar 2009, 12:47

Au, sad sam malo pogledao... Onaj Shiskov ubiVa.

Znate onaj gadan osecaj kad gledate nesto prelepo sto nikad necete ni uzeti u ruke, a kamoli posedovati? :cry: :cry: :cry:

Ovo je jedan od vlaznih snova:
Image

Moze i zlatan hardver, to je jos kicastije, al' nema veze! :mrgreen:
wine red... :homer: :homer: :homer:

LazaRocker

Post by LazaRocker » 28 Mar 2009, 12:57

aaaaaaaaaaaaa... ubicu te majke mi... sad ce ovo redovno da mi posecuje snove... nocas sam sanjao kakao sviram onog Pageovog Telecastera ali ovo ce da me proganja narednih 98 godina... bar sad imam na sta da mastrubiram...

Dejaah

Post by Dejaah » 28 Mar 2009, 15:51

Image
ovo su moje srece...
shot custom
les paul studio premium plus
sledece je :
Image

Santana

Post by Santana » 28 Mar 2009, 20:52

ne moze V.
on je samo za mene.
a taj premium plus ne izgleda lose samo jedna stvar koju studio modelima nikad necu oprostiti je nedstatak oivicenja (binding-a)

Dejaah

Post by Dejaah » 29 Mar 2009, 13:53

Santana wrote: jedna stvar koju studio modelima nikad necu oprostiti je nedstatak oivicenja (binding-a)
potpisujem... :mrgreen:
dodje i da sam uzmem neki bijeli lak i povucem liniju :lol: :lol: :lol:

sinisa88

Post by sinisa88 » 29 Mar 2009, 18:41

Jbg, to je jedna od stavki zbog koje mu je cena takva kakva jeste. :?

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 29 Mar 2009, 20:17

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 29 Mar 2009, 20:22

Z*Z*Z wrote:Image
Ovo sam video u fenderovom katalogu, ali ne znam sta je bass ili gitara. Jel se svira kao bass ili kao obicna gitara? Kapiram da ima dugu skalu, ali...

frkadela
MF veteran

Post by frkadela » 29 Mar 2009, 20:38

Kao gitara...
Znam da su ga koristili Bitlsi na "Abbey Road".

Volio bih bar da ga vidim uživo i eventualno uzmem u ruke, ako već ne mogu da ga imam. :cry:

Sad se sjetih, onaj lik iz Oružjem protivu otmičara je svirao bariton gitaru! :)

Post Reply