Šta ste lepo od opreme probali ovih dana :-)

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
KnightOfDoom
Site Admin

Re: Šta ste lepo od opreme probali ovih dana :-)

Post by KnightOfDoom » 16 Dec 2009, 21:16

Mogut wrote:Danas sam baš probavao ovo

jer sam se duboko zamislio kada sam video da je na popustu. Pošto su me uštekali u ovnjivo pojačalo
i nisam dugo svirao utisak mi sigurno nije potpun.
Zvuk na bridgeu je suviše svetao, (ja ne volim tako), što se verovatno da ispraviti ton potom (koji ima veliki opseg)
i pojačalom. Ovaj prednji magnet je baš fin, i dosta tiši od zadnjeg (koji je i bio podignut nešto više verovatno).
Akcija je visoka, što se da namestiti, vrat je ok, e sad, javor je jako lep na oko (meni), ali
sada ipak mislim da je rosewood bolja stvar. Oseća se pri bendovanju da je hrapavija površina ovde,
što nije dobar osećaj. Gitara ovako što lepo izgleda, naravno to je samo prednja strana, sa
strane i od pozadi je crna, mada je finish sasvim ok. U svakom slučaju, prošao me je napad kupovine
pošto sam je probao. Nije ne znam koliko fantastična ponuda. Generalno, za te pare koliko sada košta,
možda je i ok. Piše made in japan, što ni na koji način ne utiče na to da je ipak više našminkana
(dankani, javor vrat, top neki kao itd) nego što ostavlja utisak zvučno.
Znaci nisam ja lud :D Jeste da nisam bas tog probao, ali mi je ostao utisak da su matoriji jacksoni mnogo bolji.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 17 Dec 2009, 15:20

Danas sam na brzinu probao Hamer STD XT Explorer. Epriphone Goth mi je imao bolji ton, a ovaj mi je bolje legao u ruku, mnogo bolji vrat. Previse mutan klin. Naravno mnogo je do pojacala, ali nisam narocio odusevljen... :? Ne bih dao za epi-a 58k, al' ne verujem da bi ni za ovo 37... :? Mozda ako bi je malo vise svirao, ovako...

shule

Post by shule » 17 Dec 2009, 16:05

Ja tvrdim da je to odlicna gitara za 37000. Mada, postoji i crni, koji kosta 29000, za taj bih itekako dao pare. :D

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 17 Dec 2009, 16:16

Mozda. Ja nisam nesto odusevljen. Mozda je zbog onog nesrecnog pojacala na kom sam ga probao. :grummel_2: Neka digitalna ibanez glava :povrac: , ali mi se zurilo, pa reko da ne cimam ljude. Nisam ni mislio da ga isprobavam, ali eto...

shule

Post by shule » 17 Dec 2009, 17:49

A u Music centru, uvek daju na tom da se proba. .

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 17 Dec 2009, 20:38

Koje nesrecno pojacalo... Drugi put ga sviram, i ne svidja mi se ni malo... :grummel_2:

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 17 Dec 2009, 20:55

Pa kad je ibanez jbg.

:rlol:

shule

Post by shule » 17 Dec 2009, 22:05

Bas sam pre neki dan probao Peavey Classic 30, i krenuo sam sa misljenjem da se ne moze svirati metal na njemu. Ali ja sam svirao, sa Metal muffom. Odlicno je zvucalo. Samo pojacalo nije za to, ali sa pedalom to postaje druga prica. . :)

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 25 Dec 2009, 15:51

Probao sam
Image

Mnogo mi se svidja. :)

Haralampije

Post by Haralampije » 25 Dec 2009, 17:00

Najsvezije sto svirah

Image

Gitara ima les polovski zvuk,ali ima fenderoliki vrat(soft V) Fantastican osecaj,svirao sam je skoro dva sata.Sad je na popustu,oko pedesetak hiljada

Image

Blekmurce.skalup je vrlo neobican,nije kao kod Ingvijevog,sa gornje strane pocinje od petog praga,a sa donje od prvog,neverovatno udoban za sviranje i bendovanje iako je 7,25 radijus.Jedino mi je zasmetalo(od cega pate i mnogi drugi meksikanci,ali i japanci) su ivice pragova...naravno to moze lako da se sredi.Ima samo dva magneta,ovaj u sredini je fejk,samo maska.Ona je 91000.

i jedna od mojih buducih
Image
Uvek sam se lozio na Dejvovu legendarnu djitru,i u potpunosti je ono za cime tezim,vrat je fantastican,prsti su mi bukvalno leteli...ali jos sam kratak..u realnom svetu dosta prepreka majku im,***** ti racune i slave i nove godine i hranu i krizu i sve... :lol:

Markony

Post by Markony » 25 Dec 2009, 17:49

:1: za Dave Murray Strat :D

jelenko

Post by jelenko » 27 Dec 2009, 18:43

mislim_stvarno wrote:Probao sam
Image

Mnogo mi se svidja. :)

Nisam je probao, ali sam se nameracio da je mozda i kupim dok je popust.Kako lezi u ruci?

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 27 Dec 2009, 19:44

Jako je tanak vrat, to mi je leglo. Magneti i nisu nesto narocito, navodno designed by emg, kopija emg hz. Neck-through, agathis. Bilo je ok. Tremolo mi je sumnjiv, ne deluje mnogo kvalitetno, ali to ne znaci nista sto na oko ne izgleda nesto posebno. Deluje veoma dobra kupovina na papiru, a opet sumnjiva, neck-through za 47k (tj 38 sa popustom)(?!). Ne znam kako se agathis i tremolo ponasaju na duze staze, tj kakav bi utisak imao o drvetu kad bi malo vise svirao gitaru, i koliko bi tremolo izdrzao da se ne istrosi. U radnji je imao manje vise ok ton. Dosta topao, nisam mnogo dugo svirao, ali po netu, ljudi generalno mnogo mrze agathis. Mozda mi se to sada cini, ali mislim da je imao dosta manje sustaina od nekih drugih gitara koje sam svirao iako je vrat kroz telo.

Generalno, pozitivan utisak, ali to je na prvo sviranje, tako da... :D

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 30 Dec 2009, 22:47

Danas sam obisao pola grada i isprobao:
Image
dva komada. Prvi je bio 50k, drugi 43 koji stoji u radnji od ko zna kad (dve razlicite radnje). Prvi je imao fantastican ton. Veoma lespolysh. Lik koji mi ga je dao da ga probam, krenuo da mi se hvali kako je ovo najbolja gitara koju ima u radnji, pokazuje zadnju stranu kako je do jaja mahagoni od kog je napravljen, ja htedo' da mu kazem da je u pitanju veneer, ali nisam. :D Vidi se na stranicama da je iz 3 dela s tim sto deluje da je u sredini neko drvo koje nije mahagoni. Ali gitara stvarno fenomenalno zvuci. Bas bas dobar ton. Sustain do sutra. Okinuo sam akord, cekao, cekao.......................... cekao.................................
...................................gledam prodavca, cekam............................ smorilo me cekanje pa sam nastovio da sviram. Na zalost, postojale su druge sitnice koje su me razocarale, kao npr sto kapice za potove koje nisu do kraja nagurane, i iskrivljene, mozda malo mutan neck magnet, ogrebotina na ivici donjeg roga. Meni je to ipak bilo mnogo da dam 50k za tog epiphon lp standarda, da je mozda bio 40, 45, mozda. Ovaj drugi je bio uzas i horor koliko je los, reci cu samo da je mozda pametnije izbegavati ga, u onoj radnji kod hrama. Ako neko ima nameru da kupuje LP, nek proba tog, bas ova boja, radnja je u bulevaru, na gore od vuka, valjda nota.
posle toga
Image
njega nisam toliko dugo svirao, ali nije mi nesto specijalno. Dobri magneti, ali sigurno ne bih dao 65k.

Posle toga sam otisao da iskoristim popust, i da kupim neku uber zajebanu gitaru, kad tamo: sve gitare koje su me nesto vise zanimale, one kvalitetnije, cena visa za nekih 10ak posto. Da li je to samo prljavi trik prodavaca, ili je u pitanju bila stara zalih, u glavnom, onih cena sa sajta nema. Jacksoni koje sam gledao, dk2m umesto 53k kostao 57k, dkmg od 54k nemaju, nego kosta nekih 80+k, pa cak i sa popustom izadje mnogo. Sta cu, resim da isprobam dve gitare(pocetna ideja je bila nekih 7 :mrgreen: a zbog cena i uuuuuzaaaasne guzve nisam nista).
Image
Image
dk2t je zvucao toliko mrtvo i nikako da je to strasno. Uzas zivi. Klin je nja, drive nista posebno. Vrat je ok. DX10D je posle tog, zapevao. Unistio je ovog iz pro serije. I klin i drive je bio mnogo bolji. Najveca razlika je, gotovo neverovatno, bila kad su obe svirane iskljucene. Toliko mrtav i dosadan ton je imao ovaj sa fiksnom kobilicom, da je meni bilo zlo. :lol: Ne znam sta reci. Isto tako i sustain, x serija, sa floydom, daleeeeeekooooooooooo bolja od pro serije sa tune-o-matic-om i zicama kroz telo.

Na kraju sam odlucio da kupim ===>>ovo<<===

Bobi

Post by Bobi » 22 Feb 2010, 20:11

Dosadno mi je pa kontam da ce ovo da zanima kolegu mislim_stvarno i mozda jos par vas...

Danas sam u prolazu u Mitrosu probao

Image

Adrian Smith signature Jackson Dinky

Videh na sajtu da su poceli da je reklamiraju, i mene je zanimala bas ova varijanta, mejpl vrat sa crnim pikgardom. Generalno, dzitra vrlo lepo izgleda, vrat je iz jednog dela, ima gotoh standardne jackson civije sa jackson logom na njima. Odlicno ispolorani dzambo pragovi, black pearl dot inlejevi. Vrat je brz, nije finishiran, golo drvo je u pitanju, odaje utisak da ce pod svirackim prstima da brzo izgubi svoju originalnu boju. Da, znam da se lozite na relice :mrgreen: Vrat je siri nego na recimo jacksonima pro serije, siri nego sto bih ja voleo (ne smatram da imam cevape od prstiju niti sam hobotnica). Verovatno bih se navikao brzo. Dosta je lose fabricki setovana, zice preko 12. praga su sigurno vise od 3-4mm udaljene, flojd je bio zategnut unazad. Nista sto dobar setup ne moze srediti ali ako vec dobijamo USA signature gitaru, ocekujemo vise, jel :D Preko pickguarda je fabricka folija za koju su ljudi pricali da se jebeno tesko skida a tako i izgleda.

Naravno, dali su mi budjavo Line 6 modeling pojacalo da bih probao gitaru, zvuk na njemu je uzas kako god da vrtis potove, ali se i pored toga cuje kako generalno gitara radi, na nekom finom lampasu bi to vristalo. Singlovi zvuce izuzetno dobro, ovo je jedna od onih gitara gde menjanje pozicija switcha zaista cini razliku cak i pre nego sto se stigne do bridge magneta :D mislim da su to fender cobalt noiseless ili tako nesto, mrzi me da sad kopam po netu. Fini stratoliki zvukovi se mogu izvuci na singlovima, u vise varijanti. Dimarzio SD u bridzu zvuci jako cisto na ovoj gitari, svetlo i artikulisano. Podseca malo na DeMartinijev Charvel i njegovu farbu sa Ratt albuma Invasion of Your Privacy, makar na settinzima na kojima sam probao gitaru. Volume i tone pot dobro reaguju i jako fino farbaju postojeci ton, ne mora se odvrtati ili zatezati do kraja da bi se cula razlika. Poseduje i originalni flojd koji nisam mogao da probam jer mi nisu dali rucku, fine tuneri rade lepo.

Sve u svemu, nisam preterano odusevljen ali stoji da je gitara jako dobro uradjena. Cena je cini mi se oko 156000 din, pritom trenutno ide popust na sve Jackson gitare od 20% sto na kraju u evrima dodje nekih 1200, sto bi otprilike i bila cena ove gitare po kojoj se prodaje u jueseju. Pritom su dobili gomilu novih koje nisu imali ranije, stigao im je jako lepi beli RR5 sa matching headstockom, imaju konacno DK2M u nekom drugom finishu osim belom (eerie dess swirl koji izgleda prelepo), mislim da sam video DK2T sa crimson swirl finishom itd. Ko se lozi na to, uz ovaj popust, sad je vreme :D

Btw. ne znam kako ih dobijaju, da li idu u koferima ili cemu, bila je gomila prasine po zicama (mislim da sam je prvi svirao sudeci po prasini, rekli su da su je danas izneli iz magacina) i imala je tragove od gume od A-stalka po dnu tela, moguce da je negde stajala u USA pre nego sto su je poslali ovamo, datum zavrsetka gitare koji stoji na hang-tagu je jun 2009. Kontam da su gitaru sa tom cenom mogli malo vise da paze.

Post Reply