Oprema Koju Nemate
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Oprema Koju Nemate
A Jeff Beck-onje?Guitar_thrill wrote:
moram priznati ovo poslednje je iskljucivo zbog Sayce-a i Haynes-a

- Guitar_thrill
- MF veteran
ne.guv'nor wrote: A Jeff Beck-onje?![]()

nekako me uvek plasio njegov zvuk

Bio kod Rocketa danas, izneo mi memory man, i sad ga zelim!

ah, memory man. jedna od najprecenjenijih pedala. najprecenjenija mainstream pedala ikad. igrao sam se jedno celo popodne sa njim i skontao da moze da se iskoristi za mozda 10% mojih delay potreba, sto vazi i za vecinu ostalih analognih delaya. onaj moog mi je jedino totalni zakon, ima svoj zvuk. a na mm ne bih dao preko 100-150e, al tek kad sredim 50 precih stvari; tolko vredi... mada, meni jes zakon za leadove, moze i neka atmosfera... ali, kao ritmicki delay koji 'ugradjujes' u svoj komplet stil sviranja?
jok. jos jedna stvar me nervira: sviram npr bridge magnet na telcu, upalim ga i automatski potamni kompletan zvuk (globalno) bash dosta, do neprepoznatljivosti. uradim ovo sa neck magnetom, totalni mulj, kako god ga podesio, kolko god mali mix. mislim, ovo je verovatno neki psihoakusticki efekat. za atmosferu je nekad lepo da muljas u pozadini. lepo je i kad zgazis superfuzz, pa njega, mocni leadovi, posebno ako ekspoatises octave oko 12og na neck magnetu. ali, sta ako neces da zamuljas stvar? cak i mali feedback i dug delay muljaju zesce... cak i gore od dm-2, nekog 80s krsha (ne secam se marke) i onog boss kao half-rack analognog. digitala mi je tu zakon, a tape (simulacije) su na drugom mestu.
moze li neko da mi lepo argumentuje sta ga tacno privlaci kod mm-a? mislim, ja ne provociram i ne bacam hejt, meni se samo ne svidja za ono sto radim i mislim da je precenjen.
jok. jos jedna stvar me nervira: sviram npr bridge magnet na telcu, upalim ga i automatski potamni kompletan zvuk (globalno) bash dosta, do neprepoznatljivosti. uradim ovo sa neck magnetom, totalni mulj, kako god ga podesio, kolko god mali mix. mislim, ovo je verovatno neki psihoakusticki efekat. za atmosferu je nekad lepo da muljas u pozadini. lepo je i kad zgazis superfuzz, pa njega, mocni leadovi, posebno ako ekspoatises octave oko 12og na neck magnetu. ali, sta ako neces da zamuljas stvar? cak i mali feedback i dug delay muljaju zesce... cak i gore od dm-2, nekog 80s krsha (ne secam se marke) i onog boss kao half-rack analognog. digitala mi je tu zakon, a tape (simulacije) su na drugom mestu.
moze li neko da mi lepo argumentuje sta ga tacno privlaci kod mm-a? mislim, ja ne provociram i ne bacam hejt, meni se samo ne svidja za ono sto radim i mislim da je precenjen.
Ako ti MM mracan, onda nemoj ni da probas Carbon Copy

Ali ako nisi fan analognog dileja, onda potpuno razumem, jer meni je digitalni dilej (savrsen ponovljeni zvuk) nekako neupotrebljiv, i previse sterilan. Sve je u glavi ja bih rekao. A sam MM je predivan, samo akorde da sviras preko njega i vec zvuce prelepo... Toplo, ima ga u mixu, sece kroz originalni signal, ne znam, meni se to toliko svidja, da cu ozbiljno da razmislim o nabavljanju iste pedale. Ima milion opcija, uostalom Floydi, Egde, Radiohead i manje vise vecina dilej zvukova koje znamo je snimljena preko ovog sokocala
jedina stvar koja mu je mana je velicina

Ali ako nisi fan analognog dileja, onda potpuno razumem, jer meni je digitalni dilej (savrsen ponovljeni zvuk) nekako neupotrebljiv, i previse sterilan. Sve je u glavi ja bih rekao. A sam MM je predivan, samo akorde da sviras preko njega i vec zvuce prelepo... Toplo, ima ga u mixu, sece kroz originalni signal, ne znam, meni se to toliko svidja, da cu ozbiljno da razmislim o nabavljanju iste pedale. Ima milion opcija, uostalom Floydi, Egde, Radiohead i manje vise vecina dilej zvukova koje znamo je snimljena preko ovog sokocala

Gilmur nije nikada svirao, a ni snimao MM-a, koliko znam
Dosta dugo je sivrao ovo:

Pa je onda prešao na ovo:

Dosta dugo je sivrao ovo:
Pa je onda prešao na ovo:

tačno!
ekoreka je dooosta dugo koristio, sav dilej koji je do Animalsa snimio je valjda sa ekoreka
mada je meni doovoljno što se sprava nalazi na ekous: lajv at pompej da je pozelim u svoj njenoj svrsi
ekoreka je dooosta dugo koristio, sav dilej koji je do Animalsa snimio je valjda sa ekoreka

Ups! My bad onda 

Kakav je ovo univibe u reku? 

Oriđiđi!

http://sparebricks.fika.org/sbzine17/ggg.html

By the 1994 tour, Gilmour's Uni-Vibe had been changed to a rack effect. Gilmour's long-time guitar technician Phil Taylor even had the original logo and controls imprinted on the unit's faceplate.

http://sparebricks.fika.org/sbzine17/ggg.html
Sta TI balavis?!

verojatno si mislio na elektrik mistres, barem meni su te dve pjedaline slične, tojes uvek ih nekako brkamStanko wrote:Ups! My bad onda
Jes' vala, alavi balavi...