Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
guv'nor

Re: Oprema Koju Imate

Post by guv'nor » 07 Oct 2008, 20:35

Dusan wrote:Kakav je OCD mnogi ga hvale. kazi nasto o njemu
Pazi sad, nisam ti ja nešto preterano koristan kada je potrebno reći nesto o pedali.
Mislim, često to ode u neku desetu priču i na kraju ne kazem ono sto sam hteo...
Možda sam trebao više da čitam kao mali :lol: A, s druge strane, moguće da to ipak treba da se čuje.
Mada, dok ne snimim nešto, pokusacu da iskuckam nekoliko reči.

Namera mi je bila da ispazarim ili OCD ili FullDrive 2 i moram spomenuti, da sam se 'setio' da sa sobom ponesem TS9-ku, čisto da mi bude pri ruci...
Posle nekog vremena svirke na Hot Rod Deluxe-u (užasno bistar i malo tanji od onoga na šta sam navikao - ili je to bio samo trip? :| )i uz pomoć TS-a, Fulldrive sam definitivno isključio kao opciju, bar za sada, a u OCD-u pronasao sjajan drajv, koji bukvalno nema potrebe isključivati bilo kada u svirci. Naravno da može da se koristi kao svaki drug drajv (on-off, kada god zatreba), ali toliko lepo reaguje na vol. pot da, u svojoj svirci, stvarno ne vidim potrebu za tim.

E sada, da li je zamenio ili ce zameniti TS9?
-Ne, čisto sumnjam da ce išta zameniti tu malu zelenu spravicu, sem možda Maxon OD9 :wink: (mada zajedno rade... 8) )
Iskreno, ne znam koliko je fer porediti OCD i Screamer-e, znam da su oba drajvovi, ali ja ih vise posmatram kao dve razlicite vrste efekata, kao delay i chorus (mada chorus u sebi ima delay...)... Znam, znam, malo sam :eek4i_2:

Ono sto je sigurno je to da je potpuno izbacio iz mog lanca (uskoro ce i preostale iz vlasnistva) bilo kakve potrebe za BD2 (korišćen za clean-drive), OD3 (korišćen za bad-ass-bass drajv) i DS1 (korišćen za oštriji zvuk sa prizvukom lampe, pogotovo Japanac).

Da li je bolji od bilo koje od navedenih ili izostavljenih pedala ne treba komentarisati, jer ipak svi mi drugacije čujemo iste stvari, ali meni je trenutno zavrsio, ako ne i kompletirao, boost/od/dist/fuzz kolekciju!

Na kraju krajeva, ovo je skroz korektan primer zvučnog opsega OCD-a (mada nisam ispeo da izvučem bas ovoliko basa na nizem drajvu, sto meni skroz odgovara)

Uff, eto napokon sam zavrsio postić. :roll:

Drumkiller

Post by Drumkiller » 07 Oct 2008, 22:43

e,da posto sam video temu ja sam hteo da kazem da nemam nista od opreme...xD

Dusan
MF veteran

Post by Dusan » 08 Oct 2008, 12:28

guv'nor wrote:
Dusan wrote:Kakav je OCD mnogi ga hvale. kazi nasto o njemu
Pazi sad, nisam ti ja nešto preterano koristan kada je potrebno reći nesto o pedali.
Mislim, često to ode u neku desetu priču i na kraju ne kazem ono sto sam hteo...
Možda sam trebao više da čitam kao mali :lol: A, s druge strane, moguće da to ipak treba da se čuje.
Mada, dok ne snimim nešto, pokusacu da iskuckam nekoliko reči.

Namera mi je bila da ispazarim ili OCD ili FullDrive 2 i moram spomenuti, da sam se 'setio' da sa sobom ponesem TS9-ku, čisto da mi bude pri ruci...
Posle nekog vremena svirke na Hot Rod Deluxe-u (užasno bistar i malo tanji od onoga na šta sam navikao - ili je to bio samo trip? :| )i uz pomoć TS-a, Fulldrive sam definitivno isključio kao opciju, bar za sada, a u OCD-u pronasao sjajan drajv, koji bukvalno nema potrebe isključivati bilo kada u svirci. Naravno da može da se koristi kao svaki drug drajv (on-off, kada god zatreba), ali toliko lepo reaguje na vol. pot da, u svojoj svirci, stvarno ne vidim potrebu za tim.

E sada, da li je zamenio ili ce zameniti TS9?
-Ne, čisto sumnjam da ce išta zameniti tu malu zelenu spravicu, sem možda Maxon OD9 :wink: (mada zajedno rade... 8) )
Iskreno, ne znam koliko je fer porediti OCD i Screamer-e, znam da su oba drajvovi, ali ja ih vise posmatram kao dve razlicite vrste efekata, kao delay i chorus (mada chorus u sebi ima delay...)... Znam, znam, malo sam :eek4i_2:

Ono sto je sigurno je to da je potpuno izbacio iz mog lanca (uskoro ce i preostale iz vlasnistva) bilo kakve potrebe za BD2 (korišćen za clean-drive), OD3 (korišćen za bad-ass-bass drajv) i DS1 (korišćen za oštriji zvuk sa prizvukom lampe, pogotovo Japanac).

Da li je bolji od bilo koje od navedenih ili izostavljenih pedala ne treba komentarisati, jer ipak svi mi drugacije čujemo iste stvari, ali meni je trenutno zavrsio, ako ne i kompletirao, boost/od/dist/fuzz kolekciju!

Na kraju krajeva, ovo je skroz korektan primer zvučnog opsega OCD-a (mada nisam ispeo da izvučem bas ovoliko basa na nizem drajvu, sto meni skroz odgovara)

Uff, eto napokon sam zavrsio postić. :roll:
Dobro znaci to si bio ti sto si u mitros poneo ts9 i ubedio sve radnike tamo da ocd dobar- naravno mislim tvojim testom ne recima. Drugar mi je reko (naravno i on je bio prisutan) da ocd ima ogromna muda

guv'nor

Post by guv'nor » 08 Oct 2008, 12:39

:theyareontome_2:
Jest' to sam bio ja... Ala si me profi "navukao"! :lol:

Dusan
MF veteran

Post by Dusan » 08 Oct 2008, 13:15

Ajde kad sam vec tu, jeli neko poredio ts808 i ts9, razlika u ceni je velika

Spino

Post by Spino » 12 Oct 2008, 21:05

Ja bih samo da dam odgovor na temu:

Ibanez AS103
Godin LGXT AAA
Godin Multiac Nylon SA
Roland VG-99
Roland GR-20
Roland RD-700SX
Roland JC-120

zadresar

Post by zadresar » 13 Oct 2008, 09:25

Sviram na tuđe stvari pa nije fer kititi se tuđim perjem...!

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 13 Oct 2008, 09:34

Spino wrote:Ja bih samo da dam odgovor na temu:

Ibanez AS103
Godin LGXT AAA
Godin Multiac Nylon SA
Roland VG-99
Roland GR-20
Roland RD-700SX
Roland JC-120

Kako radi taj ibanez?

Spino

Post by Spino » 13 Oct 2008, 17:24

Super. Za 600E-700E super instrument. Inace, na prodaju je.

buca gitarista

Post by buca gitarista » 13 Oct 2008, 19:02

Image

Godin LGX stari tip, moja glavna
Fretless, Oriental edition
Fender MiM '94, trenutno bez magneta, njegova ploca je na gitari desno
Jean & Jean, 2003, trenutno na isprobavanju ovde
Da Capo nylon, zapao me izvrstan komad
Moji radni i rezervni procesor, Boss GT-8 i GT-10

na gornjoj slici nedostaje Reuther '89 (na prodaju):
Image

i malo akusticnih instrumenata koje ponekad koristim:
Image

Spino

Post by Spino » 13 Oct 2008, 19:42

Prekras.

Hillybilly

Post by Hillybilly » 15 Oct 2008, 02:15

Evo dela mog arsenala!

Image

alzo

Post by alzo » 15 Oct 2008, 06:26

Mora da ti je Brian Setzer nesto u familiji........... 8) :D

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 15 Oct 2008, 10:31

ajmeeeee..... hilly je objasnio! xD

buco koji su ovo instrumenti na zadnjoj slici??? ne bih da lupam previse, podseca me na par...

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 15 Oct 2008, 10:41

Duane wrote:ajmeeeee..... hilly je objasnio! xD

buco koji su ovo instrumenti na zadnjoj slici??? ne bih da lupam previse, podseca me na par...
evo da pomognem, ovaj crni skroz desno je gitara :P

Post Reply