Dobar stratocaster, mit ili činjenica?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Dobar stratocaster, mit ili činjenica?
Taj domaći jasen je dosta težak. Gitara će sigurno da bude preko 4kg.
taman da se malo nabUlduju leđa i ramena 

Hvala bancika i ostalima na podršci, rvem se sa stratom od 4 kila već 15 god tako da su leđa navikla (živeo kosmodisk
), jbg dobar ton=muke Sizifovske, al' to nekako ide s bluzom
kad samo pomislim da će taj instrument da bude star 100 i kusur godina...

- Hotstepper
Kako cesh ga sushiti?
Dve su varijante, da odstoji na prirodnoj promaji na tavanu ili da ga odnesem kod burazera na pilanu gde imaju profi komjutersku sušaru, verovatno će biti ovo drugo, razmišljam koje ću parče da izdvojim, sa čvorovima, bez, kombinacija oba... neko kaže da su čvorovi dobri, neko ne, videću kad krenem ozbiljno sa time...
Ovde može da se vidi nedoumica:
http://www.frudua.com/how_to_cut_wood.htm
Sa odličnog sajta:
http://www.frudua.com/
Ovde može da se vidi nedoumica:
http://www.frudua.com/how_to_cut_wood.htm
Sa odličnog sajta:
http://www.frudua.com/
ako susis na promaji trebace ti par godina da se dobro osusi. Par sugestija:
* seci deblje nego sto ti treba jer postoji dobra sansa da se daska iskrivi malo dok se susi
* osusi ga dobro i nemoj da ubrzavas proces. Najgore kod DIY je sto ljudi postanu nestrpljivi i zure nesto sto ne bi trebalo da se zuri (ima jos faza osim susenja koje upadaju u tu kategoriju)
* izbegavaj cvorove, koja korist od njih?
pozdrav
* seci deblje nego sto ti treba jer postoji dobra sansa da se daska iskrivi malo dok se susi
* osusi ga dobro i nemoj da ubrzavas proces. Najgore kod DIY je sto ljudi postanu nestrpljivi i zure nesto sto ne bi trebalo da se zuri (ima jos faza osim susenja koje upadaju u tu kategoriju)
* izbegavaj cvorove, koja korist od njih?
pozdrav
- Hotstepper
...zato te pitam... Za prirodno sushenje ti treba i par godina, i opet mozhe da ne bude dovoljno...Gagi wrote:Dve su varijante, da odstoji na prirodnoj promaji na tavanu ili da ga odnesem kod burazera na pilanu gde imaju profi komjutersku sušaru
U principu mi se ne žuri, isečem par dobrih komada i vozim u sušaru, debljina je 5,5 cm, taman dok prođe na abrihter i da se izravnja i tu je...
nego ovo parče me mnogo kopka, kažu da iz tih čvorova može čudo da ispadne, najtvrđe i najneutralnije drvo:

nego ovo parče me mnogo kopka, kažu da iz tih čvorova može čudo da ispadne, najtvrđe i najneutralnije drvo:

moze i ceo cvor da ispadne pa da se mlatis popunjavas rupuGagi wrote: kažu da iz tih čvorova može čudo da ispadne

"Without deviation from the norm, progress is not possible" ~ Frank Zappa 

Tek kada završiš gitaru počinje protok vremena, sve pre toga je prenatalno doba.Gagi wrote:...kad samo pomislim da će taj instrument da bude star 100 i kusur godina...
Puno sreće u projektu.
.. ma znam, zjbvm sefattwang wrote:Tek kada završiš gitaru počinje protok vremena, sve pre toga je prenatalno doba.Gagi wrote:...kad samo pomislim da će taj instrument da bude star 100 i kusur godina...
Puno sreće u projektu.

a jel mozemo sad da se slozimo oko odgovora na temu, mit ili cinjenica? 

Možda bi i mogli kad bi se radilo o jednom konkretnom komadu.
Ja lično shvatam kao činjenicu jedino da je dobar stratocaster onaj koji sam probao pa mi je dobar. Sve ostalo mi je mit.
To podjednako važi za bilo koji model bilo kog instrumenta.
Ja lično shvatam kao činjenicu jedino da je dobar stratocaster onaj koji sam probao pa mi je dobar. Sve ostalo mi je mit.
To podjednako važi za bilo koji model bilo kog instrumenta.