Šta ste lepo od opreme probali ovih dana :-)

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
MaxOnBass

Re: Šta ste lepo od opreme probali ovih dana :-)

Post by MaxOnBass » 22 Feb 2010, 21:29

prva recenica posle ovog je bila "e ljudi koliko se krecu bubrezi?"

Thumb NT 5 '89
Image

(nevermajnd to sto su mi ovde ruke u jako nezdravoj poziciji..)

Jamiroquai

Post by Jamiroquai » 24 Feb 2010, 16:37

prosle nedelje probao ovu zivotinju ! :D :D :D :metal: :metal: :metal: [URL=http://img203.imageshack.us/i/p101 ... .jpg[/img][/url] mahagoni,mislim da su dimarzio magneti,tako je lagan,a tako tezak :lol: :lol: :lol: :metal: odusevio sam se,zato moram da skupim 60k :cry: :cry: :cry: ( slika sa neta)

Bozha

Post by Bozha » 27 Feb 2010, 15:47

Pre koji dan sam gustirao ova dva uporedno. Ako sam do sada bio u dilemi, sad mi tek nista nije jasno...
Image
Svako normalan bi rekao da je to isti bas, bar dok ne vidi cenu. Cak im je i i imena tesko razlikovati, Classic 60s i Classic Vibe 60s. Skuplji ima starinsku kobilicu, sraf za zatezanje vrata ispod pickguarda, cenjeno ime sa prednje i made in mexico sa zadnje strane glave, a ima i ONAJ prepoznatljiv nenadebivi ton sa omiljenih mi ploca iz 70ih.
Jeftiniji se razlikuje po modernoj kobilici sa mesinganim sedlima, srafu vrata na glavi, smesnom thumb-restu koji ne sluzi za "thumb", manje cenjenom imenu sa prednje i crafted in china sa zadnje stranje glave. Ton je korektan, ali nema onaj matori karakter, manje dubokih, plitki srednji i dosta otvoreniji i praskaviji u visokim. Ako bih ONAJ ton dobio investicijom u neki provereni vintage set magneta, opet bih bio dobar bar 20 i neku hiljadu. Da li vredi dati toliko za "F-word" na glavi? Hmmm...!?

Kill surf city

Post by Kill surf city » 05 Mar 2010, 02:00

Image

Drugaru je konacno stigla djitra :homer:

25'' scale, 19 malih vintage pragova - jedna od najsvirljivijih gitara koje sam takao uopste.Ton suv i twangerski kao u telca, sa malo riki smeka u visokim, plus hollow body fazon - znao sam da dano nudi mnogo za malu cenu, ali druga stvar je probati gitaru uzivo.Blues, jazz, surf, garage, rock... ::ranting::

Odlicna kupovina, i totalni bedak sto ih nema kod nas, drugar se bas nacekao da mu je donesu iz inostranstva. :(

http://www.harmony-central.com/articles ... lectro_63/

dweezil

Post by dweezil » 06 Mar 2010, 13:23

uh i meni se bash djasvi :) svaki njen deo

a sto se tice Squier Jazz Bassa i Fender-a mislim da nije samo do pickup-a, mislim da nije isto drvo za telo i tu je glavna fora. btw @Bozho sve sto si napisao o dozivlaju zvuka se i meni cini, svi ti Classic Vibe mi imaju slabe odziv u niskim, nekako jbt kao da sviram u plastiku a ne u drvo.

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 06 Mar 2010, 13:37

MaxOnBass wrote:prva recenica posle ovog je bila "e ljudi koliko se krecu bubrezi?"

Thumb NT 5 '89
Image

(nevermajnd to sto su mi ovde ruke u jako nezdravoj poziciji..)
johjo, gde ih nalaziš...oću ja jedan Palac...
jel to onaj sa kupujem prodajem, nektru? izgleda dobro održan

Bozha

Post by Bozha » 07 Mar 2010, 00:00

dweezil wrote:a sto se tice Squier Jazz Bassa i Fender-a mislim da nije samo do pickup-a, mislim da nije isto drvo za telo i tu je glavna fora. btw @Bozho sve sto si napisao o dozivlaju zvuka se i meni cini, svi ti Classic Vibe mi imaju slabe odziv u niskim, nekako jbt kao da sviram u plastiku a ne u drvo.
Moguce da je drvo, zato i nisam zagrizao da uzmem. Mada recimo drvo na vratu izgleda lepse nego na mnogim standard meksikancima, ali je prekriveno sa 3mm zuckaste plastike, pa nije iskljuceno i da je neki lepi bamboo. A moguce i da je do zica. Verovatno su i one motane u istoj narodnoj republici. U svakom slucaju nije ta razlika toliko strashna koliko mi zaludjenici trazimo da je cujemo. ;)

MUzzY

Post by MUzzY » 18 Mar 2010, 15:32

Probah danas u Maricu Schecter gitare.
Singlecut modeli su jako dobri! Pogotovo ona sa Duncan custom i 59 magentima. Masivan vrat, sirok, ne verujem da ce bas mnogima odgovarati. Jako konforne za sviranje i jako lepe gitare, sustaina do prekosutra. Hellrazer verzija sa EMG magnetima mi se takodje dopala samo ima oklagiju od vrata. Iznenadilo me je koliko drugacije (bolje) zvuci ta gitara od one sa floydom. Isti magneti su u pitanju (81 i 85 coil split verzije). Na singlecut modelu 81 zvuci mnogo toplije i punije dok na verziji sa floydom zvuci bas tanko, prazno i "sinteticki".

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 20 Mar 2010, 13:45

Image

Probao sam puno fazeva ali je ovaj definitivno jedan od najludjuh.
I wah je sasvim ok ali je faz objasnio.

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 20 Mar 2010, 14:30

Kod mene nema slike :D

Svratih do guvnora pre neki dan, pa uzeshmo malo stradzu da pljevamo... Ijao!!! String-tru na stratu je zakon, ali ZAKON! :mrgreen:

Kentaur, ts-9, sd-1, fuzz face, fulltone 70 fuzz, octafuzz, mini dejavibe... :D IZUVANJE! A tek Marshall, ufff!!! Otpanjio ga Ljuba onako poshteno na 30-ak sekundi... Ono, shta reci osim... :butthead:

:ziveli:

guv'nor

Post by guv'nor » 20 Mar 2010, 17:25

Rax13 wrote:A tek Marshall, ufff!!! Otpanjio ga Ljuba onako poshteno na 30-ak sekundi...
Najefikasniji i najbrži način sterilizacije sobe. :lol:

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 20 Mar 2010, 17:43

A deratizacija... i dezinsekcija???

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 20 Mar 2010, 21:39

Malopre sam probao u Orange (velika soba) ubacili nekog Randalla, nesto150 oznaka xD. Randall lampaski head (ima bar 2-3 lampe unutra xD) i 4x12 box, isto randall, sasvim fino pojacalo, za mJetal dusu dalo, ali je i klin ok

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 21 Mar 2010, 00:20

GKG Illusionist. Kolega narucio, pa je kod mene na testiranju :ziveli:.

Mahagoni telo iz jednog dela, javor vrat iz jednog dela, rosewood fretboard. Neki SD humbuckeri, single volume knob, humovi mogu da se vezu serijski ili paralelno ponaosob. Gotoh tremolo, Gotoh civije, to bi bilo to. Top of the line sve. Hand made by The Great Master himself. Plays like a wet dream.

Image

Opsirnije na:

http://s417.photobucket.com/albums/pp25 ... lusionist/

Tufli

Post by Tufli » 21 Mar 2010, 00:57

Funkomat wrote:Image

Probao sam puno fazeva ali je ovaj definitivno jedan od najludjuh.
I wah je sasvim ok ali je faz objasnio.
Nego koji si to Wah-fuzz probao ? Nepokazuje sliku.
Ja potpisujem da je Shin-ei fuzz jedan od najneobuzdanijih fuzeva. Kupio me je chim sam ga chuo prvi put. Nimalo nije "sladak" , naprotiv , jezivo je brutalan. Pravi predstavnik "chainsaw fuzz-eva". Inache ,malo poznatiji Univox super fuzz je 1:1 kao i Shin-ei fuzz.

Post Reply