You had to blow my cover?+Hopkins+ wrote:Ne važi se

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
You had to blow my cover?+Hopkins+ wrote:Ne važi se
Najprodavanije i najkorišćenije. Može da bude i dovoljno tiho da ne remeti propise o zagađenju bukom (noise pollution) i da bude dovoljno "razrađeno" da se čuje da su lampe u pitanju.DrGreenthumb wrote:Mislim da gresis da live Americi sitno-vatasi zavrsavaju pos'o (osim za jazz i slicne varijante, I guess), to sto je najprodavnije nista ne znaci...
Maybe baby, ne znam kako je u tim manjim klubovima. Kapiram te za noise pollution i to, ali bubanj ne mozes da smanjis, a moje iskustvo malih snaga pored rock bubnjara je ovakvo kakvo sam napisao. Nije problem toliko ni snaga, cujes se ti manje ili vise nego sto si one-trick pony. Kad se dovoljno jaknes da se cujes zvuk je takav kakav je, puno kompresije, ako se smanjis na volume potu malo se iscisti, granted, ali se onda ne cujes... A i amp ti zvuci prezasiceno i kao da se gusi, kad ga odvrnes na 10. Meni to nije dobar ton, niti me inspirise... Ovo sto sam napisao je produkt jedno bar 200 svirki veceg i manjeg kalibra na kojima sam svirao na svemu i svacemu i stalnog kucnog zezanja sa raznim ampovima (da, srecan sam sto sam posedovao svakakve lepe stvari a i Tasa mi je prijatelj pa smo cackali do besvesti), nesto manje rada u studiju, jer tamo smo se uglavnom odvrtali dobrano (uglavnom je to bio neki hard rock) ili pravo u desk/Sansamp/Protools-AmpFarm i kojesta. Anyways, nekako mi se cini da je tvoj utisak vise internetovski™ nego li licni/hands-on?Rocket Roll wrote:Najprodavanije i najkorišćenije. Može da bude i dovoljno tiho da ne remeti propise o zagađenju bukom (noise pollution) i da bude dovoljno "razrađeno" da se čuje da su lampe u pitanju.DrGreenthumb wrote:Mislim da gresis da live Americi sitno-vatasi zavrsavaju pos'o (osim za jazz i slicne varijante, I guess), to sto je najprodavnije nista ne znaci...
Pratim tematiku putem neta već... šest godina, kad pre prođe? Koji god da se kontekst pomene - osim kada su u pitanju mJetalci, a njih se ni tamo preko ne uzima za relevantne profesionalce jer su vrlo mali segment tržišta i žive svirke uopšte - Deluxe Reverb je dominantan.
Možda u apsolutnom smislu i ima boljih rešenja, ali zagađenje bukom je ozbiljan prekršaj, a pametna publika koja ima dosta izbora zahteva drugačiji pristup. Momak izvede devojku u klub u kojem vi ljuštite tapete sa zidova svojom teškom artiljerijom, shvati da s njom ne može da razmeni ni par reči, okrene se i izađe. Gazda to primeti, pa vam kaže "dođite kad se opametite".
Da sviram u mJetal ili sladž ili dum bendu, verovatno ne bih ni bio svestan ovih problema jer bih samo pravio koncerte za sebi slične freakove, ali vrlo mi je dobro poznato da su mJetal - sladž - dum izuzeci a ne pravila po kojima se sve u živoj svirci / probama organizuje: "Ili 100W u 4x12'' ili smrt!" Ne ide to tako.
(Da, imam dva preglasna pojačala, jednog Hijavatu od 100W i jednog AC30 od 30W, čisto da ne pomislite da je u pitanju "kiselo grožđe" argument.)
APsolutno. Pecinih 22W Jive King koji sam ja svirao onomad kad sam prvi put probao kombinaciju Gretsch i to, bilo je jache od Derrick-a i Brace, ako ne jache, onda bar sasvim kako valja za potrebe probe jel, a bio sam pojachan chini mi se na 5-6. Derrick zna da skuca taj bubanj to znamo svi, mada jesam svirao clean, i nekakve funk fusion pokushaje, svirao sam prstima! i sve se chulo predivno. Jbg, ne znam o chemu se tu radilo, ali uopshte nisam imao utisak da mi fali glasnoce. A ton je bio...cccira wrote:Secam se jednog dzem seshna na kom nas je Peca oduvao sve kombashem 1x12 od 15 vati (bio je glasniji od jazz chorusa)... a opet u studiju koji posjecjujem, bassman 100 (doduse znam da ima primeraka koji variraju u glasnoci) kroz 4x12 jedva cupa pored bubnjara cak i kad se ovaj kontrolise. Figure that out
Hm, probao sam to Pecino pojacalo i nije mi bilo dovoljno glasno, tj. kad sam ga pojacao koliko mi je trebalo distorzirao je na meni neprijatan nacin, jbm li ga. A onaj sto je napravio Bozi iz Mute-a je ubica. Mislim da taj Bassman radi na 2 6L6 tj 50w, a Fender Hot Rod mog drugara, koji ima 40w btw, je toliko jezivo glasan da se nosi sa bilo kojim 100w Marshall-om, bez ikakvih problema verovatno je do voicing-a sta li...cccira wrote:Secam se jednog dzem seshna na kom nas je Peca oduvao sve kombashem 1x12 od 15 vati (bio je glasniji od jazz chorusa)... a opet u studiju koji posjecjujem, bassman 100 (doduse znam da ima primeraka koji variraju u glasnoci) kroz 4x12 jedva cupa pored bubnjara cak i kad se ovaj kontrolise. Figure that out
Ajd bas cu pogledati veceras... u svakom slucaju pretiho pojacaloDrGreenthumb wrote:Mislim da taj Bassman radi na 2 6L6 tj 50w
Jes vala - voicing/eq/magija... ima jos dosta promenljivih u jednacini pored sirove snageDrGreenthumb wrote:a Fender Hot Rod mog drugara, koji ima 40w btw, je toliko jezivo glasan da se nosi sa bilo kojim 100w Marshall-om, bez ikakvih problema verovatno je do voicing-a sta li...
Naravno da možeš. Bubnjar može da smanji glasnoću bubnjeva. Sivonje koje znaju samo da zakivaju jer inače ispadaju iz ritma, naravno, nisu bubnjari - isto kao i što gitaristi nisu oni koji 99% vremena sviraju preglasno, prekompresovano i predistorzirano.DrGreenthumb wrote:ali bubanj ne mozes da smanjis...
50W+ je, sa druge strane, ponekad vrlo teško kontrolisati, baš kao i Ferari u gradskoj vožnji. Headroom je mač sa dve oštrice - zaboraviš se, pritisneš žice malo jače i preletiš preko celog benda. Super za bluz, ali kad nekoliko puta tako sahraniš neki kompleksni vokal ili složenu bas deonicu / drugu gitaru / instrument koji u tom trenutku nosi melodiju, samo te zamole da više ne dolaziš uopšte, da kupiš kompresor ili da promeniš pojačalo.DrGreenthumb wrote:Kad se dovoljno jaknes da se cujes zvuk je takav kakav je, puno kompresije, ako se smanjis na volume potu malo se iscisti, granted, ali se onda ne cujes... A i amp ti zvuci prezasiceno i kao da se gusi, kad ga odvrnes na 10.
Ovo je muzika za moje uši. Daj obiman™ info, daj daj dajOno shto mi se posebno svidja kod gitare je shto je veoma twangy. Zapravo je kao neki zli telac sa napucanim humbuckerima.
moze se i brutalCortex wrote:Mozhda ne neki brutal death, ali kojcemitoqooratz.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest